Utbytesstudent 2016/17 Frida Sundström

Utbytesstudent Abilene, Texas 2016/17

I USA

Idag stod alarmet på 07.00 för att jag skulle upp och baka kanelbullar som skulle vara mitt strå till stacken inför Thanksgiving lunch med delar av min släkt här borta. På bordet fanns de traditionella som kalkon, pumpkin pie, sötpotatis osv, listan kan göras lång.

Innan vi började äta bad vi som vanligt bordsbön och sedan har dom en tradition att var och en får säga någonting dom dom är tacksamma över, jag stod där och funderade ett tag. Det finns ju miljontals saker jag är tacksam över, som ex. när jag haft en dålig dag, då är jag enormt tacksam över svensk choklad. Ifall jag har huvudvärk är jag tacksam öven alvedon and so on, ni fattar grejen. Men vad är jag verkligen tacksam över, alltså innerligt tacksam över?
Det självklara att svara på denna fråga är ju såklart min familj, min syster eller för oss utbytesstudenter kanske det är that i'm here living my dream. Det självklara för mig var att säga, mitt hem, Alvik. Sedan tänkte jag lite längre på det och insåg att jag har inte alls visat uppskattning för det?

Mina föräldrar har alltid sagt att jag är lyckligt lottad som blivit född och uppvuxen i Luleå, i det hem där jag bor på den platsen där jag bor och vi har haft långa diskussioner angående att jag hatade att bo där.

Att det skulle krävas en flytt till i princip andra sidan jordklotet innan jag skulle förstå att dom hade rätt.

Jag kunde inte fått en bättre uppväxt, och jag kan inte få en bättre plats att kalla ''hem'' än det röda huset i Alvik. Visst, det är långt till centrum, det är lång till i princip alla mina vänner och det är långt till skolan. Men det är också min vardag, min enkla vardag.

Jag har varit allt annat än tacksam för hur mina föräldrar valt att bo, och idag slog det mig verkligen och jag skäms. Saknar att kliva upp på morgonen och äta Lingongrova med hushållsost, och sedan gå till skolbussen. Saknar att vara irriterad över pappa som glömt elda. Saknar att sitta på bussen hem i höstmörkret och värst av allt jag saknar länstrafiken och de få avgångar det finns.

Jag har varit otacksam över hur mina föräldrar skjutsat mig hit och skjutsat mig dig och jag har varit otacksam över alla gånger de hämtat mig i stan, oavsett vad klockan är.

Mina föräldrar är det som jag mest tacksam över i hela världen, och mitt hem likaså, för jag har insett att mitt hem är var mitt hjärta finns. Jag är så tacksam över min familj och de vinner över svensk choklad och alvedon alla dagar i veckan.

Mina föräldrar har alltid gjort allt och kommer alltid att fortsätta göra allt för mig och min syster och jag är så enormt tacksam att det inte ens går att beskriva med ord och jag är så stolt över dom. Mina två hjältar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I USA

Jag lovade mig själv och alla andra att när jag åker till USA, då ska jag minsann vara en bra bloggare som skriver nästan varje dag och som uppdaterar effektivt. Jo tjena.

Jag ber verkligen om ursäkt för hur usel jag blivit på att uppdatera men jag skyller på att jag ofta har fullt upp om dagarna och sedan har det såklart blivit vardag här, så jag gör i princip samma saker om och om igen.

Iallafall så går skolan bra, har slutat lägga ner lika mycket tid på läxor samt plugg och satsar inte längre på topp betygen, eftersom det inte är lönt enligt mig. Varje dag i skolan ser i princip likadan ut, börjar med banking and finacne varje morgon och fortsätter med fashion design och så fortsätter det, dag ut och dag in. Tycker inte riktigt om hur skolsystemet är uppsatt med att ha samma lektioner hela tiden eftersom att det lätt blir långtråkigt.

Berättade jag att jag kom med i skolans play?? Om inte så gjorde jag en audition och fick en roll som en ryck kvinna, vilket enligt alla amerikanare är super eftersom jag har en bra rysk dialekt, alltså dom menar ju min svenska accent. Det är en liten roll men jag är väldigt nöjd med det.

I lördags var vi på balett, flera av mina kompisar var med i föreställningen, jag var så stolt över dom!

Thanksgiving närmar sig och vi hade en kort skolvecka med bara måndag och halva tisdagen. På tisdag hade min teater och kommunikations lärare ordnat en liten thanksgiving lunch för oss så att jag skulle få prova traditionell mat med klassen. Jag gillade inget. Får se om jag svälter eller inte under denna helg, som i princip är en helg då alla bara äter..

Tanken var att vi skulle åka till San Antonio men vi ändrade planerna och kommer istället att stanna hemma, lite tråkigt speciellt eftersom David och tjejerna är väldigt besvikna.

I januari eller februari hålls det en dans på skolan som kallas Winter Formal. Det speciella med denna dans är att det är tjejerna som ska bjuda killarna. Alla har varit så stressade över detta och inte minst jag som inte har så många killkompisar, men det har löst sig och jag har en dejt! Ska dock ta och fråga honom ''officiellt'' snart och så måste jag hitta en klänning samt skor!

Vädret här är konstigare än någonsin och från en dag till en annan kan vädret skifta från 30 grader till 9. Igår var det t.ex 26 grader medan det idag bara är 11 vilket jag ogillar stort. Skulle föredra de varmare siffrorna.

Likes

Comments

I USA

100 dagar spenderade här i USA. Kan ni fatta.. 100 dagar?

Likes

Comments

I USA

Denna vecka lider mot sitt slut och jag tar pustar ut, äntligen!

Veckan har varit väldigt intensiv och psykiskt påfrestande, fullproppad av politik och snacket har cirkulerat runt det pågående presidentvalet här i USA och sent på tisdagsnatten kom svaret, Donald Trump blir troligtvis Usa's nya president.

Jag känner mig lyckligt lottad som faktiskt fick chansen att ta del av ett val på nära håll, ett presidentval dessutom. Skillnaden är att jag inte bara tagit del av media utsändningarna som alla andra i Sverige fått. Jag har varit här på riktigt och jag tackar för mig, ett presidentval räcker för en hel livstid, behöver inte vara med om något såhär turbulent igen..
Jag gillar politik, även om det är mer eller mindre en djungel och under denna vecka har jag lärt mig mycket, varit så förbannad att jag kokat inombords och så glad att jag fått en underbar känsla i hela kroppen. Politik påverkar människor, både till det bättre och det sämre.

Som utbytesstudent blir vi tillsagda att inte ta politiska diskussioner och jag har försökt att hålla mig så neutral som mögligt, och ibland frågar folk mig vem jag skulle ha röstat på, och det är då det gäller. Svarar man rätt eller fel? Jag har faktiskt alltid varit tydlig med att säga att jag inte gillar någon av dem. Jag har inte känt att detta är min kamp att ta, inte just nu iallafall.

Nu är det hur som helst över och ingen är mer lättad än jag! Huruvida valet av president är positivt eller negativt är relativt och alla har sina egna åsikter samt att det återstår att se. Men jag skulle säga att kollar man på vad folket ville, så skulle Hillary vunnit valet.

I och med det tänkte jag även berätta att jag längtar hem, eller skulle inte direkt beskriva det som hemlängtan. Det jag saknar att ha människor runt mig med samma värderingar, saknar att kunna umgås med kompisar oavsett kön utan att det skulle vara en ''big deal'' och jag saknar att kunna ta bussen överallt. Trodde aldrig att jag skulle säga det men åååh vad jag saknar länstrafiken. Saknar skolan och saknar att prata svenska. Ibland får jag fortfarande snilleblixtar och svenska ord slinker ut i engelska konversationer..

I övrigt mår jag bra, mår faktiskt mer än bra, mår utmärkt! Fredag idag vilket innebär sovmorgon imorgon och ingen kunde vara mer taggad än jag. Idag är det även en speciell dag här eftersom att det är veterans day och Mias födelsedag!

Likes

Comments

I USA

Fick en fråga om att säga en sak som jag skulle vilja uppleva, bortsätt från allt jag vet att jag kommer uppleva, så som thanksgiving. Det finns så mycket jag vill hinna med att göra under min tid här i USA men en av sakerna är att gå på en dejt eftersom vi inte riktigt dejtar på samma sätt i Sverige som de gör här.

Här går man på bio, tar promenader genom parker, äter middagar, bowling, minigolf osv så det vill jag verkligen uppleva!!!

Likes

Comments