Båten ligger nu på varv i Kiel och där ska den ligga i tre fyra veckor. Jag uppdaterar när nåt nytt händer. 

Ha det så bra tills dess!! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Nu ska ni får en ordentlig förklaring till vad som hänt.
Propelleraxeln går trögt och det är en anledning till att det går dåligt att styra. Sen till en större sak. Ett roder har gått av. Så någonstans på botten mellan Cuxhaven och hochdonn ligger nu ett roder. Imorgon ska båten bogseras till Kiel där den ska upp på varv. Hur länge vet vi inte. Mamma och pappa kommer hem på Torsdag eller Fredag.
Tänk er:
En dykare ska ner under båten för att titta så att rodrerna står rätt och kommer upp och säger att ett inte ens är där! Hur sjukt är inte det?
Det känns lite ledsamt att det blev såhär. Båten har varit våran på rikigt och nu är den jättesönder. Men men. Vi kan inte göra det ogjort. Nu kan vi bara se till så att det blir bra!
Ja, ett tråkigt slut på en semester som skulle blivit hur häftig som helst.
Jag är ändå tacksam för veckan som vi fick. Jag har fått vara med om jättemycket på väldigt kort tid och det är jag väldigt glad över.
Kommer skriva senare i veckan om vad som kommer hända :)
 
Ha det så bra tills dess!! :)

Likes

Comments

Hej!
Ja, det är så rubriken lyder. Det blev för mycket helt enkelt. I förmiddags åkte jag, Malin, Thomas och Molly med tåg till Hamburg och från Hamburg till köpenhamn där vi sa hej då. De åkte till Kastrup för att flyga hem till Stockholm och jag tog yttligare ett tåg till Malmö hem till mormor.
Jag känner mig ganska nere för att det som hänt hände. men det kan man väl förstå? När båten kommer till södra Sverige om det häner om en vecka eller så kommer jag att hoppa på igen.. Men ärligt talat vet jag inte vad som kommer att hända nu.. Imorn kommer minst tre dykare till båten för att titta rodrerna (stavas det så?). Vi ska också försöka hitta någon som kan mycket om båtar och som kan köra så vi kan komma vidare. Mamma och pappa vill inte gå ut på havet utan någon med mycket kunskap.
vi får se om mamma eller pappa kan blogga lite om vad som händer live annars ska jag föröska hålla er uppdaterade med den information som jag får.
 
Frästen så heter stället där båten är hochdonn. Det är ett superlitet ställe men det har jag ju redan berättat.
Hoppas alla har det bra och god natt..

Likes

Comments

Hej! 
Stad som var väldigt död på stranden och i hamnen för att vara fredag.. Jag har igentligen inte så mycket att säga. Vi kom dit sent på kvällen och åkte på morgonen. Fanns inget att se i närheten av där båten låg 
Den enda bild jag har från Cuxhaven 

Likes

Comments

Hej!
Nu till roligare information än igår. Bremerhaven var den roligaste stad vi varit i hittils. På kvällen var vi på ett "tivoli" med mest mat att erbjuda. Dan efter var Malin, Thomas och molly på zoo, mamma handlade mat, Mattias och pappa var i en båtaffär och jag gick i köpcentrum. Riktigt mysigt! Den bästa staden hittils absolut! Ingen tvekan! 
Staden från vattnet
Hamnen
Utsikt från parishjulet

Likes

Comments

Hej! 
Ville bara dela med mig av en bild från där vi är. Vet dock inte vad stället heter.. HahaLikes

Comments

Nej, inte riktigt men det är så det känns. Igår var vi ute på havet och herregud vad det gungade! Men vi klarade oss. Men till varför inlägget heter som det heter.
Imorse när vi skulle åka från Cuxhaven var det jätteströmt och vi gick på grund. Nej, jag skojar inte.. Det var inga större problem när vi skulle gå in i kielkanalen men sen.. När vi hade åkt 2 timmar i kanalen gick båten knappt att styra. Det krävdes typ 18 varv på ratten för att göra en rörelse som förut krävt två varv. Så nu är vi fast i en liten by. Det kan knappt kallas by. Kanske en håla? Det finns en restaurang som ser ut att komma rakt från 70-talet och det mesta som händer här är bilfärjan som går fram och tillbaka.. Dagens händelse för dem som bor här är nog att vi kommer och har problem med båten. Ja, vi har fått många besökare.. Bakom mig är båten där alla försöker fixa problemet. Kanske kommer vi iväg imorn. Förhoppningsvis men vi får se.. Vi hann iaf inte långt idag och Mattias åkte hem imorse.. Nu får vi se hur det går. Ni får veta nästa gång vi hörs! 
Igår ute på havet

Vi hörs! 

Likes

Comments

Hej!
Hamnen
 Väderkvarn
 Dekorationer
 
Det här är en lite större stad än dem vi varit i men väldigt dött på kvällen. Dåligt med wifi också. Jag sitter mitt i stan på något wifi som jag inte vet vems det är för det finns ingen affär som heter som wifit. Som man ser på bilden från hamnen så är det mycket export eller genompassage. Det finns fler affärer än jag någonsin vart med om i en småstad i Holland. Det finns två mataffärer. Staden ligger innanför murar, kanske pgra att vattnet inte ska komma in. Det är en väldigt stor hamn. En privat men vi ligger på en lång brygga. Jag tror att det tar 5 minuter att bara komma in på land. Det är en välldigt fin utsikt om man ställer sig på muren iaf.
 
Ni får jäätegärna kommentera och fråga saker!
Det var det men vi hörs snart igen!! :)

Likes

Comments

Hej!
Tänkte dela med mig av två instagrambilder :)
Den här bilden är tagen i Urk. En jättefin lite stad/by. Inte stor och inte så många affärer, finns en fyr och jättefin utsikt mot vattnet. Dåligt med wifi. Affärerna öppnar inte förrän två på Måndagar. Det finns en jättefin strand med en lekpark. Väldigt promenadvänlig stad.
 
Lemmer. Inte så mycket att säga. Staden ligger en bit ifrån. Vi bor i hamnen som ligger en bit innan staden. Tydligen ligger gamla stan 15 minuter gångväg härifrån. Hamnen är väldigt stor och vi fick en väldigt bra plats.
På det här stället tror jag att de flesta som bor här har båtar. Det finns "vattengator", som på bilden. Folk kör alltså in sina båtar och ställer dem precis utanför sina hus. Man har sett barn som åker runt med sina små båtar, herregud vad avundsjuk man blir! Om vi hade haft en jolle hade jag tagit den och kört in på någon "gata" och utforskat stället mer!
this is once in a lifetime!
 
Vi hörs!

Likes

Comments

Hej!
Nu gar vi kommit fram till gränsen av Holland och jag tror att idag kommer vi att ta oss till Tyskland. Vi måste åka mitt på dan för att tidvattnet ska vara rätt.
Igår gick vi tjejer till affären och handlade och när vi kom tillbaka till båten satt två poliser i soffan. Det var en random check sa dem. Men det är nog inte så kontstigt att de kom, vi är ju ändå vid gränsen nu. Vi fick vissa pass, och alla bevis på att vi betalat o.s.v. inga problem uppstod iaf. Tyvärr ville de inte vara med på bild. Idag ska vi åka ut i nordsjön, vi kunde inte gå via kanalerna upp till kiel kanalen för att det var för grundt. Lite synd. Så idag gungar det nog rejält när vi åker. Vi har superfint väder idag och jäätefint igår med. Den enda som inte brände sig var Molly. När vi åkte förbi groningen skulle vi egentligen träffat en mekaniker som skulle fixa mototererna eftersom dem spökat lite men eftersom de gick bättre än någonsin igår struntade vi i det.
Nu kommer vi nog inte ha wifi imorn eftersom vi ska sova på en ö inatt men det kommer att komma inlägg ändå.
kossor hela vägen från Lemmer till Delfzijl. Luktade väldigt mycket!!
 go sverige!!
 Broöppning med svängbro
 Hamnen i Delfzijl
 

Hörs snart igen!!

Likes

Comments