Jag vet att det var längesen jag gjort ett inlägg men jag har verkligen inte funnit tid eller nått bra att skriva om. Men som dagens rubrik lyder så känns det som om jag har fått världens bitch slap. Efterskalvet är så stark och har ett fast grepp om mig. Allt gör så ont och det känns som allt fallerar och jag inte kan fixa nått. Vad det kommer ifrån är när personer säger att det är något fel på mig. Det är en åsikt jag redan har om mig själv. Att sedan någon annan slänger det i ansiktet på mig, speciellt en person som man bryr sig om, då brister det.

Genom allt det här så har jag fastnat för en ny låt som jag relaterar till så mycket. Det är Norlie & KKV nya låt "Säg nått som får mig att stanna"

Jag borde ha klarat mig ensam
Slängt allt och glömt dig för gott
Men jag har aldrig lyssnat på mig
Bara när jag vill förstå
Du lovar mig mer om jag kämpar
Jag faller för det varje gång
För jag vill inte se dig med nån annan

Jag vet att jag kan vara glömd om en sekund
Men jag vill ha dig om så bara för en stund

Så du ringer till mig när du är full
Och jag förlorad för din skull
Tror att du ljuger jävligt bra
Men jag ser igenom varje drag
Vet att du skiter i hur jag mår
Tror jag behöver dig ändå
Står där med tusen skäl att dra
Men ge mig en anledning så ska jag stanna kvar

Vad gör du med mig?
Du ringer när du är full och kåt
Jag får aldrig veta, veta var vi står
Vad gör du med mig?
Yeah, ah, det gör mig lugn tills jag saknar förstånd
Svarar för dig varje gång
Jag faller för snacket du sa hon skrämmer mig
Jag ska försöka förklara imor'n
Lagom till de när du kom
Ja det känns som jag knappt känner dig


Samtidigt fått insikten att varför är det mig det är fel på? Nej det är inget fel på mig det är fel på personerna som inte kan ha förståelse för hur jag fungerar. Allt fel ligger hos de personerna. Att det finns många andra vänner som både förstår, respekterar och älskar mig för den jag är varför ska jag då bry mig om den lilla lilla delen som inte gör det?

Nej det är slut med allt sån skit nu. För det är precis vad det är, skit. Jag kommer bemöta folk som jag blir bemött. Skit ska skit ha sa ju en klok människa en gång. Kärlek kommer bli bemött med kärlek. Och jag kommer gå vidare mot bättre möjligheter som faktiskt kan göra mig lycklig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 27 Readers

Likes

Comments

Söndag härliga söndag. Började dagen med att göra pannkakor till frukost. Medans jag stod i köket och fixade så låg Max kvar i sängen o sov. Kunde väcka honom med frukosten klar och även låta honom sova ut. Vi åkte nämligen direkt efter frukosten till Kungsberget med min pappa och brorson. Även om det var gråmulet väder så hade vi det otroligt roligt. Verkligen alldeles för sällan jag åkt skidor nu, tror de var cirka 2 år sen sist. Så kan nog likna mig själv i skidbacken de första åken med Bambi på hal is. Som tur är kom man in i det igen och istället för att fokusera på att inte ramla kunde man bara njuta.

Vår frukost som jag dukat fram. Proteinpannkakor med olika non sugar, low fat siraps.Efter en lång dag i backen kopplade vi av hemma med ett bad, god mat och lite internet shopping från min sida 😄 Självklart innefattar Maxs avkoppling hans dator men till min förvåning så försöker han fixa spel som jag gillar. Glömmer ibland bort hur snäll och underbar denna människa är.


XX

Likes

Comments

Till följd av den internationella kvinnodagen och alla konflikter det har framkallat kan jag ärligt säga att jag är rädd att kalla mig själv feminist. Jag är rädd för att bli placerad i den gruppen som förr stod för något så fint har blivit det jag hatar. Blivit personer som trycker ner det motsatta könet och säger "Du håller käft för idag är det min dag". Eller bli placerad i samma fack som de personer som tycker att bi borde införa en skatt för männen. Indirekt med hjälp av en lagstiftning säga till världen, det är fel av dig om du föddes som en man! Jag håller mig även långt ifrån de personer som är av åsikten att ALLA som våldtar är män. Ja det måste ju stämma för en kvinna kan inte våldta...?

Jag säger inte här att det inte finns någon orättvisa emot oss kvinnor för det finns det verkligen. Den som säger annat bor i ett annat samhälle än mig och får gärna upplysa mig om vart man då ska flytta. Men nånstans påväg har feminismen tappat sin kärna. Feminism står inte enbart för kvinnors rätt i samhället, feminism står för lika rättigheter i samhället oavsett kön. Vi ska inte döma män och säga att "du gör fel för att du är man" eller "du vet inte bättre för att du är man". Vi ska inte sjunka till den nivån att vi drar alla män över samma kam och säger att alla de är emot förändring. Många män är feminister. Bara för att de inte dyrkar marken vi kvinnor går på eller inte säger det högt så behöver de inte vara emot oss.

Vi har haft otroligt många motgångar genom tiderna. Vi kvinnor har alltid fått kämpa för att bevisa att vi klarar av samma arbete som män. Att det inte finns någon skillnad mellan oss även om vi har bröst och en fitta mellan benen istället för en kuk. Vi är lika som individer även om vi ser olika ut. Vi har alla våra olika talanger men de är inte på något sätt kopplade till vårt kön. Rosa Parks hade det extra svårt, hon var inte bara kvinna men hon var även av mörkare hudfärg. Men hon stod upp för sig själv. Hon sa inte att hon förtjänade nått mer än sina förtryckare utan hon sa att hon förtjänade samma möjligheter och värdighet som dom.

Det tycker jag är extremt viktigt. Vi ska inte bli våra förtryckare och försöka vända rollerna. Så att vi blir de som skapar orättvisor och roffar åt oss. Vi måste jobba mot att alla får samma rättigheter. Jag skiter i om mina arbetskollegor är män, kvinnor, transa och allt vad det nu finns att identifiera sig med. Jag kan inte bry mig mindre. Däremot gör vi samma jobb och får samma resultat men inte samma lön, då blir jag förbannad. Och det är fördelen med mitt arbete. Jag är säljare och får betalt efter vad jag säljer. Alla som jobbar med mig har samma provision på de olika produkterna vi har. Men vi alla har olika lön av den enkla anledningen. Vi får betalt utifrån våran prestation.

Jag är inte mycket för att ge mig in i sådana här diskussioner men om jag ser någon bli fel behandlad då kan jag inte hålla käft. Jag är inte den som sitter och säger att alla män är bra, far from! Många är svin, men alla är inte det. Lika som att alla kvinnor är inte bra. Många är bra, men det finns även kvinnor som är svin. Inget är kopplat till vårt kön utan det är kopplat till oss som individer och personligheter. Vi är inte dömda till att vara svin för att vi föds till män det är nått vi lär dem att vara. Det har alltid varit okej för pojkar att ta åt sig under grundskolan men så fort jag eller en annan liten flicka försökte så fick vi en tillsägelse. Det är inte bundet till vårt kön utan vår inlärningsprocess och hur vi formas. Sedan finns de alltid undantag, precis som med allt. Man kanske inte uppfostras eller formas till att bli en seriemördare utan man kanske faktiskt föds sån. Men ännu en gång, det är inte kopplat till vilket kön du föds med.

Jag är kvinna och jag är stolt över det. Jag är inte nyfeminist (som jag så fint kallar det) jag är den gamla sortens feminist som tror på jämlikhet. Och jag tror även att vi alla måste stanna upp med vad vi gör och ta tid att granska våra handlingar. Vill vi bli de nya förtryckarna eller kan vi gemensamt kämpa för ett samhälle där ingen ska behöva känna sig förtryckt?

  • 65 Readers

Likes

Comments

Så typiskt att vi båda ligger hemma och är sjuka nu. För mig började det redan igår på jobbet men Max klarade sig till idag. Det som känns jobbigast när man är sjuk är att det finns lika mycket att göra som vanligt men man har så otroligt mycket mindre energi till det. Så istället för att städa eller göra något annat produktivt så har vi sovit på soffan tillsammans. Vilket är mysigt men kanske inte lika mysigt för Max som har mig sovandes klamrande fast honom. Sen så är Zingo nöjd med att han har sällskap hela dagen som kan mysa med honom. Förhoppningsvis vänder vi snart och mår bra igen.

En bild från helgen, testar på det hela med kort hår igen. Saknar mina längder redan och vet inte riktigt vad jag ska göra för frisyr nu.XX

Likes

Comments

Gud va tiden går fort! Redan februari och där med är den första månaden på detta år avklarat. Känns som om det finns tusen saker att göra men ingen tid till allt. Vi har äntligen lagt in nytt golv i sovrummet. Så en sak mindre att göra iallafall.

Här är en liten smygtitt på golvet. Riktigt nöjd, flera bilder kommer senare när vi ställt alla möbler på plats. Nu gäller det att hinna med resten också. Tur att man har lite hjälp.


XX

Likes

Comments

Att vara sjuk är aldrig roligt men att mysa framför den nya säsongen av Shameless gör det lite enklare. Om man ska fokusera på fördelarna med att vara sjuk så är det tiden man har över till annat. Nu menar jag inte att åka iväg och göra saker. Utan mera att man hinner läsa alla böcker man annars inte har tid med. Planera och hitta inspiration inför nästa renoverings projekt.

En annan fördel är att man sitta och mums på olika saker när som. En av mina favoriter, Paulus müsli med hallon och kakao


XX

Likes

Comments

På nått sätt kan jag tycka att tisdagen är värre än måndag. Ännu en monoton arbetsdag, inklämd mellan två andra. Under måndagarna har man fortfarande smaken av helgen kvar och kan slappna av lite efter jobbet. Men tisdagar är helt fokus på vardagen och vanliga rutiner. Onsdag är lillördag och helgen kommer smygandes. Torsdagen är fylld med glädje då det är den sista heldagen jobb innan helg. Sen kommer fredagen som innefattar 4h jobb för att sedan gå hem och ha nästan hela dagen till vad som. Så ja måndag är jobbig men tisdag är fan värre. Så försöker börja dagen på bästa sätt, mysfrukost och gym.


XX

Likes

Comments

Tiden går fort och snart är den första månaden detta år redan förbi. Tillbaka på jobbet helt och kommit igång med träningen. Usch och fy, stonk och bök. Inte det roligaste men det lär göras. Något som jag däremot känner måste bli bättre är planeringen av dagarna. Hatar att komma i sista sekund och att något lär göras. Alla matlådor osv ska vara klart och färdigt på söndagar. Allt ska bara rulla på och fungera. Det som är det sköna med rutiner. Det blir inte lika ansträngande utan det sker på automatik istället. Men känner att allt är på rätt väg.

Blev att fira det nya jobbet och bjuda på middag. Riktigt gott och mysigt. Vi var på Churchstreet så man blev riktigt mätt. Men de har ju riktigt bra mat och deras godis drinkar är underbara. Tyckte att han var värd att bli lite bortskämd nu efter allt hårt jobb och slit.


XX

Likes

Comments

Äntligen är det inget mera jobbande i Stockholm! Inget fel på staden i sig, har själv funderat på att flytta dit men att det äntligen är färdig pendlat är underbart. Mera tid för varandra men även mera tid för vänner och egentid. Nu kommer allt sättas på verkligt prov. Nu kommer en vardag med sina rutiner att skapas men man måste få allt att klaffa. Firade det hela lite med att laga fin middag tills han kom hem igen. Kände mig riktigt nöjd och ett perfekt avslut på denna långa resa. Så idag har vi bara myst och spenderat tid med varandra. Blev en liten sväng ner på stan för att shoppa nya kläder till Max. Må jag säga att han är den sämsta personen att shoppa med. Går in i en affär tittar lite snabbt omkring sig och sedan "Det finns inget snyggt här". Du har ju inte ens bläddrat bland kläderna än eller tagit en närmare titt! Blir alldeles tokig. Kommer från och med nu bara köpa kläder åt honom, inget mera frågan om vad han tycker. Han har ju gillat alla kläder jag köpt innan så bara att fortsätta på det spåret då han inte är så bra på det själv.

Passade även på att köpa några välbehövlig saker till mig själv. Blev lite lipgloss mm. I vanliga fall brukar jag beställa sånt från makeup store, madlady, cocopanda osv. men bas grejer tycker jag funkar lika bra vart man än köper det. Till exempel använder jag ett vanligt gloss genomskinligt gloss under dagen för att alltid hålla lystern på läpparna. Medans själva grunden och färgen är Gerard cosmetics, Mac, Kylie cosmetics eller nått liknande.

Nu på kvällen fick jag en god middag serverad och sen gick jag lös på Maxs garderob. Det är inte bara jag som borde slänga ut det gamla. Han har hjälpt mig flera gånger att rensa min garderob och den blir bara bättre och bättre. Så nu var det dags att fixa honoms också. Slängt jätte mycket men det är inget negativt, nu har han (läs jag) plats att fylla på med nya snygga plagg ist.


XX

Likes

Comments

Då var ännu ett år över. Jag medger 2016 har inte varit det bästa året hitintills. Började uruselt med olycka och elände, men sakta men säkert blev det bättre. Jag köpte en lägenhet, fick fast anställning, träffa många nya människor och fick många nya nära vänner. Jag har blivit sårad och haft min beskärda del av motgångar. Men på ett sätt är jag glad över att det hände. Missförstå mig rätt nu, klart jag inte tycker om att må dåligt men det har fått mig att växa som person. Jag ångrar inte det som varit, då det är precis det händelseförloppet som fått mig till den punkt jag är idag. Jag har människor som bryr sig om mig och finns där för en. Så jag är otroligt tacksam. Jag tror att jag kan ha hittat en person som tycker om mig och som kanske vill vara med mig. Jag har fått mitt liv i rullning, det här må vara början men det är påväg uppåt mot nått bra.

Så 2017 är alltså äntligen igång! Mitt nyår var inget märkvärdigt eller värt att hänga i grannen men traditionsenligt så gav jag mig själv ett löfte. Inte att beach ready, inte sluta med godis, inte att resa mer och inte heller att spara mer. Mitt löfte för detta år är att våga mer. Våga sätta ner foten, våga vara kaxig, våga göra det jag vill och våga göra fel. Jag ska ta de chanser jag normalt sätt skulle låtit bli. Jag ska testa för det värsta som kan hända är att jag gör fel och då kan jag lära mig av misstaget för att bli bättre.

Avslutade året på topp ändå.
"You survived what you thought would kill you. Now straighten your crown and move forward like the queen you are
"


XX

Likes

Comments