Postad i: Info, Västerskolan

Veckan har inte riktigt blivit så som jag har tänkt. Avstämningen i svenskan får vi flytta på en vecka då jag började veckan med att vabba och har idag fått bekräftat att jag själv har halsfluss. Jag får bara höra en massa positivt från mina vikarie och jag blir så stolt. Det är underbart att höra, ni kan vara stolta över era barn! Jag hoppas att ni har haft en härlig vecka och så tar vi nya tag nästa vecka!

/ Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

Då är det dags att köra igång årets första hela vecka. Efter en härlig mjukstart lägger vi nu in högsta växeln och vi har mycket att se fram emot. Vi jobbar just nu med att bli klar med alla avstämningar i svenska. 1B och 1C hjälps åt för att lösa detta och eleverna är antingen hos mig eller Liselotte och så tar den andra av oss en elev i taget och gör avstämningen. Liselott började i fredags och gör klart sina sen tar jag över. På onsdag kommer Sandra som är rektor för fritidshemmen och gör besök hos oss. På tisdag är det vänskapsdag på skolan och hela förmiddagen kommer vi att jobba med vänskap på olika vis. Vi har delat in hela skolan i 14 olika grupper och vi kommer att jobba med dessa grupper en gång i månaden på olika vis. Jag tror att detta kommer att bli en riktigt toppenvecka. Glöm inte bort att besöka oss, vi vill gärna ha er föräldrar på besök,

Måndag: iPadvisning, Avstämning svenska, frisko
Tisdag: Vänskapsdag, teknik med Annika
Onsdag: Matematik, avstämning svenska, matematik
Torsdag: Matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer

Jag hoppas att ni får en riktigt härlig vecka!

/Frida


Likes

Comments

Postad i: Vår dag, Västerskolan

Idag bjöd Västerangen på en upplevelse för barnen. Idag fanns det massor av olika tillbehör så att barnen själva skulle kunna komponera sin alldeles egen soppa. Det var en sådan matglädje i matsalen idag. Några gjorde flera olika soppor och testade sig fram. Vi upplevde att barnen själva tyckte att det var toppen och hörde kommentarer som "det var tusen tummar upp", "det var inte gott, det var jättegott" och "det var parmesanen som gjorde det". Vi hoppas på flera av dessa spännande måltider.

Likes

Comments

Postad i: Info, Vår dag, Västerskolan

Nu har vi startat igång vårterminen. Vi hade samling i morse sen fick dem som ville visa på sin iPad. Efter rasten fick eleverna sina nya matematikböcker och vi satte genast igång att jobba. Efter lunch jobbade vi vidare med det som avslutade höstterminen, dvs tomten med säcken skulle bli klar därefter fick varje barn göra varsin raket där de fick skriva vad de ville lära sig och/eller ville bli bättre på i vår. Så många fina raketer.

Jag har även idag berättat för eleverna att jag kommer att sluta på Västerskolan runt april. Min sambo har fått jobb i New York och vi kommer att följa med. Det är verkligen trist att behöva lämna klassen och jag kommer att sakna eleverna enormt. Detta är en chans man får en gång i livet och vi måste bara ta den. I nuläget är det inte klart vem som kommer att ta över klassen.

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Västerskolan

Ja, vad säger man. Smått förvånad när jag kommer in här och ser att veckobrevet inte har publicerats. Okej, sånt händer och jag ber om ursäkt för det. Idag har vi haft jultemadag. Vi har dansat runt julgranen, pysslat, tittat på film, lyssnat på HC Andersen som har läst sagor, tagit foto på iPaden med roliga bakgrunder. Så skoj.

Imorgon är det avslutning på höstterminen. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har fått ha era underbara barn under denna terminen. De är ljuvliga och har bjudit på många glada skratt och lika många fina minnen. Jag ser redan fram emot att köra igång vårterminen men ska först njuta av ett härligt jullov med familjen.

Några av er ser jag säkert imorgon annars önskar jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Likes

Comments

Postad i: Info, Västerskolan

Hej alla!

Tusen tack för igår. Eleverna var otroligt duktiga i luciatåget och vi är alla så stolta över dem. Även ett stort tack till alla er som var här och tittade på dem.

Jag tänkte komma med lite information inför jullovsavslutningen. Vi börjar som vanligt 8:05 och bussarna går samma tider som alltid. Vi börjar med en liten samling i klassrummet innan vi går till gympasalen 8:30. Där får bara eleverna delta. Ni föräldrar som har tänkt att vara med under dagen får under tiden vänta i klassrummet. Det gäller även er som har barn som ska spela instrument. Efteråt har vi en lite avslutningsfika i klassrummet. Vi slutar 10:20 och bussarna går hem 10:30. Ni är alla hjärtligt välkomna att delta i klassrummet!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Julkalender, Vår dag, Västerskolan

I torsdagens lucka fick eleverna en hälsning från mig och Annika via youtube. Var och en fick titta på den innan vi satte oss vid lägerelden. Tillsammans hittade de paketet som låg under granen. Fabian var dagens lucköppnare och fick hämta paketet och öppna det. Där i låg en lite kluring som de fick lösa tillsammans. Det var helt underbart att få se hur de samarbetade och tillsammans löste den. Underbart!

Likes

Comments