Postad i: Info, Veckobrev

Hej alla barn och föräldrar!

Då kör vi på med sista veckan innan höstlovet. Det är med andra ord sista rycket. I veckan bjuds vi på lite olika men roliga saker. Imorgon är det FN-dagen och det firas med en konsert från musikskolan. På fredag har vi halloween-temadag. De som vill får klä ut sig men med tanke på den senaste tiden med clowner ber jag samtliga att tänka på detta och därmed undvika att klä ut era barn till clowner. Vi har påbörjat vår tredje bokstav och det är bokstaven "T". Vi ska under detta temat bland annat skriva ord som börjar på T, därefter meningar utifrån dessa ord, vi ska skriva om trädet och designa våra egna T-shirt. Glöm inte bort att lämna in lappen angående utvecklingssamtal, senast tisdag vill jag ha tillbaka den, även matematiktestet vill jag ha tillbaka med underskrift.

Måndag: iPadvisning, FN-konsert med musikskolan, stationer, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott inomhus, bild med Annika
Onsdag: Matematikdag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Halloweendag

Ha en underbar vecka!

/Frida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: ASL, Vår dag, Västerskolan

I ASL jobbar man med att läsa sin egenproducerade texter. Vid våra temaskrivningar läser vi upp våra texter för hela klassen och visar våra fina bilder för kompisarna. Så här såg arbetet ut förra veckan.

Likes

Comments

Postad i: ASL, Matematik, Vår dag, Västerskolan

Igår hade vi samling med iPadvisning. Eleverna fick visa sina rum och berätta om dem. De var så stolta och vilka fina rum era barn har. Efter rasten jobbade vi med stationer och det märks nu att eleverna har kommit in i arbetssättet.

Idag har vi haft läsläxa och skrivit i våra röda planeringsböcker. Efter lunch hade eleverna bild med Annika där de gjorde fina fjärilar som ska hängas upp i biblioteket. Jag passade då på att göra klart det sista med avstämningen i matematik.. Jag är väldigt nöjd med resultatet.

Jag skulle uppskatta om ni lämnade en kommentar om att ni har läst bland annat veckobrevet så att jag vet vilka det är som har hittat hit.

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Veckobrev, Info

Hej!
Imorgon är det en ny vecka med många nya utmaningar. Denna vecka är en helt vanlig vecka. På fredag ska vi till biblioteket och låna nya böcker. På stationerna skriver vi om "mitt vackra rum" och ritar rummet ur fågelperspektiv. I fredags fick även eleverna ett uppdrag om att fotografera sitt rum. Hoppas ni alla får en underbar vecka!

Måndag: iPadvisning, stationer, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott inomhus, bild med Annika
Onsdag: Matematikdag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Bibliotek, Stationer

Likes

Comments

Postad i: Info

Idag när jag kommer till skolan så möttes jag av oroliga elever som hade sett lilla aktuellt och sett inlägget om clowner . Tillsammans hade de skrämt upp varandra. Vi pratade om det och vi vuxna lugnade ner barnen men några var fortfarande lite oroliga. Vi pratade även om hur viktigt det är att prata med en vuxen om man är orolig.

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev

Vilken fredag. Idag har eleverna jobbat som om det brann i iPadsen. Herregud, vad de har levererat. Vi har börjat hitta lugnet och arbetsron i att arbeta med stationer. Detta har jag väntat på. Det är verkligen så glad. Jag kommer att studsa hem från jobbet med ett leende på läpparna. Alla har fått skriva om sin familj, vi skriver ord som börjar på V och därefter meningar utifrån orden. Så skoj. Nästa vecka är det bad på måndag. Glöm inte bort att packa badkläder. Från och med tisdag är det idrott INOMHUS som gäller, glöm inte bort att ta med handduk med mera så att barnen kan duscha efter idrotten. Eftersom jag fick vabba i onsdags kommer jag att ha avstämningen i matematik på onsdag istället. Mina vikarie har även berömt mig i veckan över vilken fin klass jag har och jag kan bara instämma. Ni har underbara barn! Hoppas att ni alla får en härlig vecka!


Måndag: iPadvisning, BAD, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott inomhus, bild med Annika
Onsdag: Avstämning matematik (halva klassen hos 1A och andra halvan 1B)
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer

/Frida


Likes

Comments

Postad i: Info

På måndag är det återigen dags för bad. Glöm inte ta med badkläder.

Likes

Comments

Postad i: Info

Tyvärr måste jag vara hemma även imorgon. Imorgon kommer underbara Christina till klassen. Jag måste tyvärr flytta fram testerna i matematik till nästa vecka, så imorgon är det en vanlig onsdag. Det blir matte i olika former. Hoppas ni för en underbar dag!

Likes

Comments

Imorgon, tisdag, kommer Viveca att vara i klassen då jag måste vara hemma och vabba. Jag hoppas att sonen snart är på benen igen och att jag kan jobba på onsdag igen. Ha en fortsatt bra måndag.

Likes

Comments

Postad i: Veckobrev, Info

Oktober är kommen och så även en ny vecka. En ny vecka med nya utmaningar att ta sig an. I veckan hoppas vi bli klara med alla avstämningar i matematik. På tisdagmorgon är halva 1B hos oss och på onsdag delas klassen upp så halva är hos 1A och andra halvan hos 1B. Jag kommer att vara med en elev i taget och göra avstämningen i lugn och ro i klassrummet. På fredag ska vi till skolan bibliotek och har man en bok hemma är det bra att den ligger i väskan så att man kan byta och få en ny.

Måndag: iPadvisning, stationer, frisko
Tisdag: samling, matte med halva 1B, idrott, bild med Annika samt läsläxa med mig
Onsdag: avstämning matematik (halva klassen hos 1A och andra halvan 1B)
Torsdag: läsläxa, matteboken, musik med Hanna, frisko
Fredag: biblioteket och stationer

Hoppas ni alla får en underbar vecka och att vi får fortsätta njuta av ett underbart höstväder.

Likes

Comments