View tracker

Postad i: Info, Skola

Veckans läsläxa flyttar jag fram en vecka då jag istället gör en avstämning i svenska med just inriktning läsning med barnen. Fortsätt dock att läsa med barnen, jag lyssnar av dem så fort jag är klar med min avstämning. Skulle de tycka att det är tråkigt att läsa samma bok så byt en eller två dagar. De viktigaste är att de läser och att de sedan kan sin läsläxa när vi läser.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

/Frida

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Info, Vår dag

I två veckor nu har jag testat en ny grej som jag verkligen tror kommer att bli bra. Eleverna verka uppskatta det och jag hoppas att få lite hjälp av er för att göra det ännu bättre. När vi jobbar med matematikboken får eleverna använda sina iPads för att lyssna på musik på youtube. Jag upplever ett lugn i klassrummet och eleverna får arbetsro. Självklart är det helt valfritt att använda iPaden och några elever väljer att inte ha den. Även eleverna uppskattar det och även om det tar lite tid att välja låtar så upplever jag en fördel med lugnet som det ger. Jag har skapat ett konto på youtube som jag tänker ska vara ett klasskonto och jag kommer att lägga in varje konto på alla iPads. Jag kommer även att skapa en spellista till varje elev och där ni sedan tillsammans kan göra en spellista tillsammans med barnet med ditt/ert barns favoritmusik. På så vis kommer eleverna bara att kunna trycka in på sin spellista och lyssna och eleverna kommer inte att behöva leta upp musiken under varje pass utan den kommer att finnas tillgänglig direkt och därmed ge ännu mer tid till att jobba. Jag kommer att informera så fort alla spellistor är redo att fyllas med musik.

Angående matematik så har jag även släppt löst eleverna i matematikboken. Det finns nu inget stopp utan alla jobbar nu på tills matematikboken är slut. Efter jullovet startar vi om med bok nummer 2.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Info, Veckobrev

Hej alla!

Ny vecka med nya roliga saker att göra väntar. Vi har fullt upp med att träna luciasånger och jag hoppas att ni tränar för fullt även hemma. Då lucia snart är här, går det nu bra att ta med luciakläderna som det är tänkt att ditt/ert barn ska ha. Behöver du hjälp med att fixa kläder så snälla skriv antingen i röda boken eller hör av dig/er till mig. På torsdag ska vi gå till Snappe för att titta på teater och på fredag ska vi fira kommande nobeldag genom en härlig Nobelmiddag i Västerangen. I SO har vi nu börjat jobba med Knislinge och har även använt google earth för att ta oss mellan alla elevers hus. Vi ska nu jobba med att ta oss en närmare titt på vårt närområde och lära oss mer om denna. Glöm inte bort att hälsa på i klassrummet, vi uppskattar alltid ett besök av våra föräldrar.

Måndag: iPadvisning, ASL, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika
Onsdag: Matematikdag, luciaträning
Torsdag: Teater på Snappe, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer, biblioteket, engelska, luciaträning

Mvh Frida

Likes

Comments

Postad i: Julkalender

I skolan har vi en lucka som vi öppnar med iPaden. På helgerna får eleverna öppna luckan hemma istället. Här kommer lucka 3. Ha en fortsatt trevlig lördag!

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev

Hej alla!

Då har julen äntligen kommit. Lucia står på glänt och ettorna står som jag skrivit tidigare skrivit för detta i år. Måndagen den 12/12 klockan 18:00 bjuder vi in föräldrar och syskon för att titta på vårt luciatåg. Efteråt träffas samtliga familjer i alla tre klasserna i matsalen för en gemensam fika. Varje familj tar själv med sig sin fika. På torsdagmorgon är jag iväg på möte och klassen samlas som sist hos Annika i 1A. Jag kommer strax efter samlingen. På fredag ska vi har julpyssel. Det skulle vara bra om alla barn tog med sig varsin toarulle som vi kan pyssla med. Det är bra om ni tränar på luciasångerna hemma men glöm inte att lägga ner sånghäftet i väskan så barnen alltid har det med sig i skolan.

Måndag: iPadvisning (1A hos oss), ASL, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika
Onsdag: Matematikdag, luciaträning
Torsdag: Samling hos 1A, läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: julpyssel, engelska, luciaträning

Hoppas ni alla får en härlig första advent!

Likes

Comments

Postad i: Info

Då det bara är ett fåtal personer som har sagt vad ni tycker angående julklappar i vår adventskalender känner jag att vi skippar det i år. Jag fixar något fint till barnen så kör vi det på istället.

Imorgon tänkte jag även köra ett varv vad de tänker att vara i luciatåget så prata gärna om det hemma ikväll om ni inte redan har bestämt detta.

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev

Hej alla,

Veckorna går fort nu. Vi har avslutat kapitel 3 i matematikboken och eleverna har haft sitt tredje test. WOW säger jag, vilka bra resultat det blev. Så stolt över alla. Jag vill ta upp en sak med er angående inbjudningskort till kalas, ska ni dela ut inbjudningar i skolan ska hela klassen bjudas in annars får ni lösa detta utanför skolan. Glöm inte bort att komma in i klassrummet och hälsa på. Likaså när ni hämtar era barn, ni kan väl vänta i klassrummet istället för i kapprummet. Jag har även haft nästan alla utvecklingssamtal och det har verkligen varit toppen att få träffa er alla! Hoppas ni alla får en härlig vecka!

Måndag: iPadvisning, ASL, frisko
Tisdag: Luciaträning, idrott, bild med Annika/läsläxa
Onsdag: Matematikdag
Torsdag: Samling hos 1A, läsläxa, matematik, musik med Hanna, luciaträning, utvecklingssamtal (Abdullah)
Fredag: Stationer, engelska

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev

Hej!

Jag ber verkligen om ursäkt för ett sent veckobrev men jag har inte varit riktigt kry i helgen och har sovit samma tider som den yngsta barnet. Men bättre sent än aldrig får det råda denna veckan. I veckan ska vi påbörja vår träning inför lucia. Jag har ett möte inbokat på torsdagsmorgon, vilket innebär att eleverna kommer att starta dagen hos Annika i 1A. Annars är det inga konstigheter i veckan. Glöm inte bort att tycka till om julklapp i julkalender, så att ni eventuellt hinner införskaffa en paket innan kalendern drar igång. Senast torsdag vill jag veta vad du tycker och om vi ska ha det. Hoppas att ni alla får en härlig vecka!

Måndag: Studiedag
Tisdag: Luciaträning, idrott inomhus, bild med Annika/läsläxa, utvecklingssamtal (Tishk,Sofia, Anton)
Onsdag: Matematikdag, utvecklingssamtal (Fanny, Caspian)
Torsdag: Samling hos 1A, läsläxa, matematik, musik med Hanna, luciaträning
Fredag: Stationer, engelska 

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Västerskolan

Innan lovet hade vi klassråd och eleverna tog upp några saker inför december. De önskade bland annat att de skulle ha med varsin julklapp och att vi skulle dela ut en varje dag fram till jul. Hur ställer ni er till detta?

De hade även önskemål om någon sorts julmys med fika på skolavslutningen. Hur tänker ni kring detta?

Årskurs 1 kommer även att stå för årets luciaframträdande, eleverna får själva välja vad de vill vara (ska så klart passa i luciatåget). Prata med era barn och bestäm i god tid så ni hinner ordna med kläder. Vi tänker även fira lucia med er föräldrar och detta görs måndagen 12/12 kl 18.00. Eleverna får de en generalrepetition till självaste luciadagen. Mer information om detta kommer längre fram.

Likes

Comments