Postad i: Vår dag, Västerskolan

Hej alla föräldrar!

På gympan hade vi handboll med IFK Kristianstad. Simone och Ivana lärde oss handboll.

I veckan har vi räknat mycket matte. När veckan är slut ska vi vara på sidan 65. I onsdags var vi hos Annika och 1A på morgonen. Annika hade genomgång och vi hade några ploppar och en chokladkartong. Först låg det 5 ploppar i chokladkartongen och sen tre bredvid och sen skulle vi lägga i de tre och räkna ut hur många det var tillsammans. Sen kom Frida och vi fick gå in från rasten och då gick vi till Annikas klassrum igen och räknade matte. Vi var i Annikas klassrum hela dagen tillsammans med 1A.

I veckan har Frida gjort om i klassrummet. Vi har fått in nya fåtöljer, en hylla/skåp där vi bland annat kan ladda ipadsen, liten tavla att ha på hyllan, muggar att ha pennor och suddi i, snäckor i en glasskål, hålslagare, ett bord, dukar på borden, en ny blomma, nya touchpennor och en matta. Vi har fått nya platser att sitta på.

På morgonrasten idag (fredag) gick brandlarmet. Vi fick samlas ute. Vi fick vänta på Lena och brandmännen. De skulle kolla så att det inte brann i på skolan. Det var en dekare som var i sönder och hade utlöst larmet.

På rasten har vi fått börja spela Kingruta igen. Vi har satt upp regler för att få spela detta.

De ska göra om köket på skolan så vi har fått börja äta mat med papptallrikar, pappmuggar och plastbestik. Idag (fredag) åt vi soppa och pannkakor.

I torsdags skrev vi i röda boken. Vi glömde skriva in att vi ska ha tabellprov på fredag, det ska vi ha VARJE fredag. Vi har haft läsläxa tisdags och i torsdags, då satt vi i soffan.

Varje dag som vi är extra snälla mot varandra får vi ett hjärta på tavlan av Frida. Vi ska samla ihop 10 hjärtan och när vi har fått det ska vi få en överraskning.

Hej då alla föräldrar! Vi älskar er!

Likes

Comments

Postad i: Vår dag, Västerskolan

I veckan har vi tjejerna från IFK på besök. Igår var det vår tur att få möjlighet att träna med dem på vår idrottslektion. Eleverna var så glada och nöjda efteråt. Jag smög bort och tog några bilder under tiden.

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev

God kväll! Hoppas att ni har haft en underbar helg. Nu är det dags för sista veckan innan sportlov. Vi kommer att fortsätta med kapitel 2 i matteboken. I svenska ska vi börja jobba med bokstaven Ii. På idrotten denna veckan står handboll på schemat, IFK Kristianstad kommer ut med spelar. Jag vet dock inte om det är spelare från A-laget, B-laget eller damlaget, oavsett så kommer det att bli toppen. Bilder utlovas. På onsdag ska jag till läkaren, så då kommer klassen att vara hos Annika på morgonpasset. Jag ser verkligen fram emot veckan, nu lägger vi in en extra växel innan lovet.

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer, engelska, tabelltest

Ha en underbar vecka!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

Hej!

Vi kör på med fullt ös, bara två veckor kvar till nästa lov. Det är helt galet vad tiden går fort. Jag planerar även att vi ska ha ett föräldramöte på tisdagen vecka 10, mer information om detta kommer. Det kommer att komma en massa information om läxor här under. Eleverna kommer att ha två stående läxor i vår, det är läsläxan samt träna på tabellerna. Ibland kan de få något utöver dessa. I veckan har de fått två extra, de står här under.

I veckan var det tänkt att första kapitlet i matteboken skulle vara klart, ett par är klara, andra har några sidor kvar och några har många sidor kvar att räkna. Nu har de fått läxa till onsdag att göra klart sidorna, böckerna ligger i deras väskor. Anledningen till att de har fått många sidor är många, allt från sjukdom, tidigare uteblivna läxor och "jag har pratat för mycket idag" citat från en elev till att jag helt enkelt har missat att kolla efter, vilket jag ber om ursäkt för. Jag har funderat hur vi ska göra, men känner att vi måste framåt. Jag kommer att köra igång kapital 2 på onsdag och vill då ha alla med mig.

Eleverna har även fått en liten iPadläxa över helgen. Vi jobbar om Knislinge och vårt närområde och jag vill att alla ska ta en bild på sitt hus.

Nuvarande läsläxa introducerades i tisdags. En del av eleverna har fått en ny dag, vilka dag ditt barn har står i deras röda planeringsbok. Den kommer att få en ny form, med att eleverna kommer att få hattar som de ska färglägga. Efter varje lässtund på 15 min så får man måla ett fält på sin hatt. Detta blir det nya sättet att rapportera in till mig angående hur det går med läsningen hemma. Skriv gärna er signatur i fältet också så ser jag att ni håller lite koll på det hemma. Tanken är att fler elever så smått ska ta steget upp och läsa i böcker där man läser vidare för var gång istället för att repetera samma text varje dag. Detta kommer jag att styra lite i och med att vi väljer boken i skolan. Jag kommer också att fokusera allra mest på att lyssna ofta på de elever i skolan som inte har kommit så långt i sin läsutveckling än. Hoppas ni förstår mig där. De ska det lyssnas på varje vecka. För dem som är igång bra så blir det kanske bara att jag lyssnar en gång varannan vecka. Därmed är det ännu viktigare att ni lyssnar hemma och tar ett stort ansvar tillsammans med mig för att era barn ska bli duktiga läsare.

Tänk på att det är avlusningshelg så att alla luskammar sina barn i helgen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att slippa alla dessa löss. Det blev mycket information idag, jag hoppas att ni har orkat läsa allt.

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Vänskapsdag, teknik med Annika, läsläxa
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Bibliotek, engelska, stationer

Ha en underbar vecka!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Västerskolan

Hej alla!

Idag har alla elever fått hem tre papper angående tabellerna. De gröna ska ni klippa i kort och så ska eleverna träna på dessa, vill ni kan de skriva svaret på baksidan. Det tredje pappret ska ni använda till att testa hur bra de kan tabellerna, målet är att de ska klara testet på under 2 minuter. Min tanke är att eleverna ska träna tabellerna så ofta ni kan och varje fredag kommer jag att ge eleverna ett liknande test som det ni har fått med hem. Detta är numera deras läxa till fredagar med start fredagen den 10 februari.


Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

Hej alla!

Efter förra veckans sjukdom känns det toppen att vara på plats igen. Nu känns det verkligen som vårterminen är igång. Idag har vi startat upp stationerna igen efter lite uppehåll. Vi har även börjat träna klockan, både heltimme och halvtimme. Träna gärna lite med barnen hemma och berätta vad klockan är när ni gör olika saker, exempelvis nu är klockan 8 och du ska gå och lägga dig. Nästa vecka fortsätter vi med de sista avstämningarna i svenska. Vi kommer även att börja med läsläxa igen men på ett litet annorlunda sätt. Jag kommer att satsa lite mer på de som ännu inte har kläckt läskoden men alla elever har läsläxa varje vecka. På måndag är det bad, missa inte att ta med kläder!

Måndag: iPadvisning, BAD, frisko Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika Onsdag: Mattedag Torsdag: Läsläxa, musik, frisko Fredag: Stationer

Jag hoppas ni alla får en underbar vecka!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Skola, Veckobrev, Västerskolan

God kväll!

Jag hoppas att ni har haft en härlig helg. Imorgon är det en ny vecka och nya möjligheter. På grund av förra veckans frånvaro fick vi ändra rundor bland planeringen, avstämningen i svenska fick vi skjuta på men jag hoppas att vi kan få till det denna veckan som kommer istället. Så fort alla elever är klara med avstämningen kommer jag att börja med läsläxan igen, jag hoppas trots uppehållet att ni fortfarande läser med era barn flera gånger i veckan. Glöm inte bort att det är studiedag på torsdag.

Måndag: iPadvisning, Tema Knislinge, frisko

Tisdag: Avstämning svenska, idrott, teknik med Annika
Onsdag: Matematik, avstämning svenska, matematik
Torsdag: Studiedag
Fredag: Stationer

Jag hoppas att ni får en underbar vecka!
/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Västerskolan

Veckan har inte riktigt blivit så som jag har tänkt. Avstämningen i svenskan får vi flytta på en vecka då jag började veckan med att vabba och har idag fått bekräftat att jag själv har halsfluss. Jag får bara höra en massa positivt från mina vikarie och jag blir så stolt. Det är underbart att höra, ni kan vara stolta över era barn! Jag hoppas att ni har haft en härlig vecka och så tar vi nya tag nästa vecka!

/ Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

Då är det dags att köra igång årets första hela vecka. Efter en härlig mjukstart lägger vi nu in högsta växeln och vi har mycket att se fram emot. Vi jobbar just nu med att bli klar med alla avstämningar i svenska. 1B och 1C hjälps åt för att lösa detta och eleverna är antingen hos mig eller Liselotte och så tar den andra av oss en elev i taget och gör avstämningen. Liselott började i fredags och gör klart sina sen tar jag över. På onsdag kommer Sandra som är rektor för fritidshemmen och gör besök hos oss. På tisdag är det vänskapsdag på skolan och hela förmiddagen kommer vi att jobba med vänskap på olika vis. Vi har delat in hela skolan i 14 olika grupper och vi kommer att jobba med dessa grupper en gång i månaden på olika vis. Jag tror att detta kommer att bli en riktigt toppenvecka. Glöm inte bort att besöka oss, vi vill gärna ha er föräldrar på besök,

Måndag: iPadvisning, Avstämning svenska, frisko
Tisdag: Vänskapsdag, teknik med Annika
Onsdag: Matematik, avstämning svenska, matematik
Torsdag: Matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer

Jag hoppas att ni får en riktigt härlig vecka!

/Frida


Likes

Comments

Postad i: Vår dag, Västerskolan

Idag bjöd Västerangen på en upplevelse för barnen. Idag fanns det massor av olika tillbehör så att barnen själva skulle kunna komponera sin alldeles egen soppa. Det var en sådan matglädje i matsalen idag. Några gjorde flera olika soppor och testade sig fram. Vi upplevde att barnen själva tyckte att det var toppen och hörde kommentarer som "det var tusen tummar upp", "det var inte gott, det var jättegott" och "det var parmesanen som gjorde det". Vi hoppas på flera av dessa spännande måltider.

Likes

Comments