Header

Här ser ni resultatet av misslyckade dadelbollar haha. Jag fick problem med matberedaren när jag skulle mixa ihop smet till dadelbollar så fick ta till blendern, tillsätta massa mer kaffe och ändå mixades inte nötterna ordentligt.
Men vad gör väl det, istället blev det en mycket god obakad brownie!

Obakad dadelbrownie

20 dadlar

2 1/2 dl havregryn

2 dl blandade naturella nötter

5 msk kakao

2 tsk vaniljpulver

ca 1 dl kallt, starkt kaffe

1 tsk kokosolja


en nypa havssalt

mynta, färsk

Gör så här: Mixa allt utan nötterna i en matberedare. Tillsätt nötterna och mixa snabbt eller tillsätt de grovhackade och rör om med en slickepott.
Tryck ut smeten mellan två bakplåtspapper och låt stelna i frysen.
Toppa med myntablad och servera med skivad banan och lättvispad grädde.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hörrni! Jag har tänkt ett tag på att det vore så kul att se om ni har provat eller inspirerats av några av mina recept. Därför tänkte jag skapa en hashtag på Instagram så att jag kan få se era kreationer.
Så om ni testar nåt av mina recept får ni gärna tagga mig med @fridamartis och #ifridaskök så jag kan se och dela med mig. Okej? :D

Likes

Comments

I samarbete med Kafferosteriet Koppar och Smakbox.

Fredagen börjar med specialkaffe från Kafferosteriet Koppar. Ekologisk och nyrostad mörkrost, malt för min pressokanna med tusen smaker och aromer. Du kan antingen köpa en förpackning eller prenumerera på kaffebrev som du får hem i brevlådan varannan vecka.

Välj mellan malda bönor för bryggkaffe eller pressokaffe eller hela bönor. Sen väljer du även vilken rostningsgrad som passar dig:

N°1 Mörkrost är ett generöst och långsamt mörkrostat specialkaffe av högsta kvalitet.” ”Med färska toner av ceder, choklad och björnbär och med en smak som är lång, rund och fyllig är N°1 Mörkrost det godaste kaffet både på morgonen och till fikat.”


N°2 Mellanrost har rostats länge och på låg temperatur. Resultatet blir fylligt och balanserat, med en smak som är lång och rund. Fruktigheten är lätt med toner av mogna röda bär.” ”Detta är det godaste bryggkaffet till dig som vill stanna upp och njuta en stund.”

N°3 Lättrost är kaffet med en historia att berätta – om var och hur det växer, hur det skördas och slutligen om hur det tas om hand i vårt rosteri. Sötare, friskare och fruktigare än ”vanligt” kaffe är detta vårt mest ljusrostade specialkaffe. De långsamt rostade kaffebönorna, vilka vi maler till bryggkaffe, ger ett balanserat intryck som består i en lång eftersmak. Citron, jasmin, björnbär och bergamott – detta är nyrostat kaffe för den kräsne kaffedrickaren som vill åt smaker utöver de vanliga.”

Med rabattkoden: FRIDASKOK får du 15% rabatt på ditt första köp.

Kafferosterietkoppar.se

Banansmoothie med jordnötssmör, vanilj & sesam

1 banan

havre- eller mandeldryck

2 stora msk jordnötssmör

1 tsk tahini

1 msk sesamfrön

en knivsudd vaniljpulver

2 st dadlar, urkärnade


Gör så här: Mixa allt i en blender.

Likes

Comments

Instagram@fridamartis