Header

En krämig glass gjord på 1 enda ingrediens - banan.
Ni vet när man har bananer hemma som börjar bli lite väl mogna? Släng inte! Skala, skiva och frys in!
Perfekt i smoothies eller glass som den här!

Bara bananglass

banan, fryst i skivor

Gör så här: Mixa och toppa med jordnötssmör, kokos, chiafrön och rostade mandelspån.

Så otroligt gott och lyxigt en måndagskväll!



Likes

Comments

En mangosmoothie med blodapelsin.

Mangosmoothie

banan

naturell yoghurt

mango, färsk eller fryst

blodapelsin, pressad

Gör så här: Mixa alla ingredienser och drick!

Likes

Comments

Sesam + lax = sant

Sesamlax

lax

olivolja

citron, pressad

sesamfrön


salt

kryddor

Gör så här: Gnid in laxen i olja. Pressa över citron. Strö över sesamfrön Salta och krydda.
In i ugnen på 225 grader tills den är klar.

Servera med bulgur, ångkokta grönsaker och kall sås.

Likes

Comments

De här kakorna brukar mamma nästan alltid ha i frysen hemma så här i Stockholm började jag att sakna dem.

Fantastiskt goda kakor med solrosfrön och grahamsmjöl. Lite otippat kanske, men så goda!!
Receptet är från boken Två Systrars Söta.

Solroskakor

200 g smör

2 1/2 dl socker

4 msk sirap

2 1/2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl solroskärnor (+ extra att strö på)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan de i smörblandningen. Rulla ut degen till 2 längder och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Tryck till längderna något och strö över lite extra solrosfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna något och skär i sneda bitar.

Likes

Comments

Finner inga ord för hur god den här lunchen blev! Ni bara måste testa det här.

Lime- och chilistekt kycklingfilé med bulgursallad

2 personer

2 kycklingfiléer

olja

zest från citron & lime

saft från lime

salt

chili flakes

-------

bulgur

1 mango, färsk eller fryst

2 avokado

lime, saft + zest

chili, färsk

koriander eller mynta, färsk eller fryst

salt

peppar

blandad sallad

------

crème fraiche

vitlökspulver

salt

chili flakes

Gör så här: Börja med att koka bulgur, det behövs inte alls mycket.
Skär avokado och mango i bitar och lägg i en skål. Pressa över lime och riv ner limezest. Tillsätt finhackad chili, koriander, salt och peppar. Låt stå.
Riv över zest från citron och lime över de färska/tinade kycklingfiléerna. Pressa lime över, salta och strö över chili flakes.
Värm olja i en panna och stek kycklingen på ganska hög värme så att den får färg. Sänk värmen och sätt på ett lock över och låt bli färdigstekt.
Blanda ihop ingredienserna till den kalla vitlökssåsen.
Blanda i den avsvalnade bulguren med mangon och avokadon. Tillsätt också den blandade salladen nu.
Lägg upp på tallrik och riv över lite extra zest över kycklingen. Pressa över lite lime.

Likes

Comments

Att starta dagen med nypressad juice kan ju vara bland de bästa starterna (förutom mitt älskade kaffe då).

Här kommer en sötsyrlig fräsch juice med massa nyttigheter. Så bra att bara stoppa ner vad man har hemma i råsaftcentrifugen.

Morgonjuice

2 äpplen

1 blodapelsin

1 stor morot

en liten bit ingefära (vi vill inte att den ska ta över smaken)

1/3 citron

Gör så här: Dela äpplena i mindre bitar (du behöver inte rensa bort kärnhus etc, det gör maskinen), skala apelsinen och dela ev. moroten på hälften.
Kör i äpplena, apelsinen, morotsbitarna och ingefäran i maskinen. Avsluta med att pressa i citronen i juicen. Häll upp i ett fint glas och njut.
Om du inte har använt dig av kylskåpskalla ingredienser kan det vara gott att ha en isbit i glaset.

Likes

Comments

Instagram@fridamartis