Header

Idag är det visst glassens dag! Vilken härlig dag! Passa på och njut lite extra av vårsolen med glass i stora lass.

På länken nedan hittar du alla mina glassrecept:

GLASS

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En otroligt krämig och chokladig brownie utan mjöl. Istället används svarta bönor som är rika på fibrer, folsyra, kalium och magnesium och har ett högt innehåll av proteiner. Receptet är från Leilas Supermat. Ni bara MÅSTE testa den här!

Brownie på svarta bönor med salta jordnötter


1 burk svarta bönor (400 g)

2 ägg

3 msk kokosolja

1,5 dl socker

1,5 dl kakao

0,25 tsk salt

1 tsk vanilj

1,5 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 msk espressokaffe eller starkt kaffe

75 g pekannötter eller valnötter (jag tog jordnötter)

Tillbehör:

800 ml kokosmjölk (2 burkar), kylda över natten

vaniljpulver

lime, skal från

björnbär

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna väl och låt rinna av.
Lägg alla ingredienser, förutom nötterna, i en matberedare och mixa till en jämn smet. Hacka pekannötterna grovt och rör i dem, men spara några hela för garnering,
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, som inte ska bli kladdig.
Ta ut den kalla kokosmjölken, som ska ha separerat i två lager, kokoskräm och vatten. OBS! Vänd inte på burken. Skopa ur det krämiga och lägg i en skål. Vispa till en fluffig grädde och smaksätt med vaniljpulver och limeskal.
Servera ljummen brownie med kokosgrädde och björnbär.

Till denna ljuvliga skapelse drack jag citrus och basilika infused vatten. Sjukt fräscht och gott!

Likes

Comments

Ett mumsigt mellanmål sötat med honung.

Apple pie-ish

1 äpple

kokosolja

honung

havregryn

solroskärnor

kanel

kardemumma

vaniljpulver

----

naturell yoghurt

vaniljpulver

Gör så här: Värm en stekpanna med kokosolja. Tärna äpplet och lägg i pannan när kokosoljan smält. Häll på havregryn och solroskärnor. Blanda i liten honung och smaka av med kanel, kardemumma och vaniljpulver. Stek allt tills äpplena är mjuka.
Blanda naturell yoghurt med vaniljpulver.
Servera äppel- havregrynsblandningen med vaniljyoghurten.

Likes

Comments

Förra påsken gjorde jag de här goda Vita chokladtryffeläggen smaksatta med passionsfrukt och rullade i rostad kokos. Receptet hittade jag på koket.se. Följ länken för recept samt en film på hur man går till väga.

Vit chokladtryffel med passionsfrukt

250 g vit choklad

25 g smör

3 passionsfrukter

1,25 dl vispgrädde

1 msk glykos

2 dl florsocker eller rostad kokos

Gör så här: Gröp ur tre passionsfrukter ner i en kastrull. Häll i grädde och glykos. Låt koka upp.
Hacka chokladen. Skär smöret i tärningar. Lägg chokladen och smöret i en bunke. Häll sedan den varma passionsfruktsgrädden genom en finmaskig sil över chokladen och smöret. Kärnorna och fruktköttet från passionsfrukten ska bli kvar i silen.
Låt chokladen och smöret smälta och vänd sedan ihop allting med en värmetålig slickepott till en slät kräm – kör med stavmixer om det behövs.
Täck med plastfolie direkt mot tryffelns yta och låt bunken stå i rumstemperatur i minst 6 timmar.
När tryffeln har fått stå till sig och är rumstempererad är den extra lätt att forma. Forma tryffeln till små ägg med hjälp av en liten sked som du doppar i varmt vatten och torkar av mellan varje ägg.
Häll upp florsocker eller rostad kokos i en djup tallrik. Vänd tryffeläggen i florsockret eller kokosen så att de täcks runtom.

Likes

Comments

En redigt fluffig fläskpannkaka efter en innebandysöndag sitter verkligen inte fel!
Receptet är från ica.se.

Fläskpannkaka


300 g fläskkött eller bacon

4 ägg

1 tsk salt

3 dl vetemjöl

8 dl mjölk

Till servering:

lingonsylt

morötter

ovispad grädde

Så här gör du: Sätt ugnen på 175°.
Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem lätt i en stekpanna. Häll över i en smord långpanna. Häll smeten över fläsktärningarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
Servera med lingonsylt, rivna morötter och en skvätt ovispad grädde!

Vill man ha den vegetarisk går det ju bara att utesluta bacon men kan tänka mig att det kan vara gott med äppelbitar och kanel i. Kanske till och med är god till efterrätt då? Mums!

Likes

Comments

Att sitta på balkongen och käka nygräddade croissanter är ju inte helt fel en lördagsmorgon.

Att ha färdiga smördegsplattor i frysen att ta fram till sånna här tillfällen är ju så smidigt!

Testar på Live Photos. Håll in fingret/muspekaren på bilderna nedan för att se. #nouwlivephoto

Likes

Comments

Instagram@fridamartis