Header

Det här är på riktigt det godaste jag har ätit på länge! En indisk kikärtsgryta med kokosmjölk och röda linser.

Indisk kikärtsgryta

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olja

1 röd chili

ingefära, färsk

1-2 msk Garam Masala-krydda
(Recept
HÄR)

1 burk krossade tomater

1 burk kokosmjölk

1 frp kikärtor

röda linser

salt

persilja, färsk

----

naanbröd

smör

vitlök

havssalt

persilja, färsk

Gör så här: Finhacka lök, vitlök och chili. Stek mjukt i olja. Tillsätt garam masala och riv i ingefäran. Fräs en stund. Häll på de krossade tomaterna och kokosmjölken. Låt koka en stund. Skölj linser och kikärtor och tillsätt i grytan i slutet av koktiden. Klipp till sist i persilja och smaka av med salt.
Smält smör och pressa i vitlök. Pensla naanbröden med vitlökssmöret, strö över havssalt och klipp över lite färsk persilja. Grädda mitt i ugnen i ca 2 min på 200 grader.
Servera grytan med bröden och ris.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Garam Masala, en indisk het kryddblandning. Gör din egna och den blir både godare, billigare och fri från onödiga tillsatser.

Garam Masala

1 del spiskummin

1 del ingefära

1 del gurkmeja

1 del kanel

1 del kardemumma

1/2 del chilipulver

1/2 del svartpeppar

1 nypa nejlika

Gör så här: Mät upp alla ingredienser i burk och skaka. (Alla ingredienser i receptet är torkade och malda kryddor).

Likes

Comments

Chili sin Carne! En vegetarisk chili med massa bönor i. Äts godast med nachochips och tortillas som "bestick".

Chili sin Carne

2 frp bönor (kidneybönor + blandade vita bönor)

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 röd chili (spansk peppar)

olivolja

tomatpuré

rödvinsvinäger

1 burk krossade tomater

honung

salt

peppar

----

crème fraiche/gräddfil/matyoghurt

nachochips

tortillas

lime

Gör så här: Skölj bönorna väl och låt rinna av. Grovhacka rödlök och finhacka vitlök och chili. Stek mjuka i olivolja. Tillsätt tomatpuré, rödvinsvinäger och krossade tomater. Koka i ca 20 min. Lägg i bönorna mot slutet av koktiden och smaka av med honung, salt och peppar.
Servera med en klick crème fraiche, gräddfil eller matyoghurt, pressa över lime och ät med nachos och tortillas.

Likes

Comments

Igår firade vi Ida med brunch på STHLM BRUNCH CLUB. Mysigt avbrott från en plugghelg och bra uppladdning inför innebandymatch!

Födelsedagsbarnet!

Jag blev smygfotad av Ida.

Likes

Comments

Varför inte avsluta denna soliga helg med en härlig smulpaj med svarta vinbär och mörk choklad? Det tycker jag att ni ska göra!

Smulpaj med svarta vinbär och choklad

250 g svarta vinbär

1/2 msk potatismjöl

1/3 dl strösocker

mörk choklad

---

3/4 dl socker

1 1/2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

125 g smör

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Häll vinbären i en ugnsform. Pudra över potatis mjöl och socker och rör om. Tryck ner chokladbitar bland bären.
Rör ihop socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Nyp i smöret i bitar så att en smuldeg bildas. Fördela degen över bären och grädda i 15-20 min.
Servera med vaniljglass, vaniljvisp, grädde eller vaniljsås.

Likes

Comments

Det blev en tidig lördagsfrukost innan plugg. Hoppas ni får en mysig lördag i det fina vädret!

Likes

Comments

Instagram@fridamartis