Header
View tracker

Hola! Härom veckan var jag och P hemma hos hans farmor och farfar för att äta middag och prata en massa strunt. Jag kunde inte låta bli att ta lite bilder på deras hund, I mean, kolla på denna söta lilla varelse! Den heter domino och är helt sjukt rädd för min kamera, så det var lite svårt. Men det blev ändå en helt okej bild ändå, även om den inte visar hur söt hon är.

Idag har jag mest spenderat dagen inne och tagit igen på Skam eftersom det har blivit så otroligt hypat av hela mitt twitterflöde. Det är verkligen så bra, även om en måste se det på norska om en vill se det mer än en säsong (den första säsongen finns med svenska undertexter på SVTplay). Annars så ska jag och P bara laga lite mat och mysa innan han måste plugga. Så antingen går jag väl till gymmet, för första gången på två veckor, eller kanske bara går in och kollar på Youtube från sovrummet. Vi får se, puss och hej så hörs vi sen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hola! Som ni ser i förra inlägget börjar min lägenhet bli otroligt julig eftersom december har börjat. Men alltså vädret ute, not so much. Här är några bilder jag tog förra veckan. När det var typ tio grader ute och sol. När jag var ute där i värmen kände jag mig så lyckligt lottad som kan gå längs stranden i december? Men nu när jag sitter här så känns det rätt trist. I want my nothern winter back. Eller nej det vill jag inte, men det känns sjukt konstigt att det inte snöar ute. Känns inte särskilt juligt så att säga.

Nu ska jag hoppa in i duschen och antagligen ta en kopp te, hörs sen! Puss och hej!

Likes

Comments

View tracker

Hola! Jag vet att det är lite tidigt, men första advent har ju trots allt redan varit så jag har nu satt upp alla mina juldekorationer. Inte för att jag har så mycket att dekorera med, men det lilla jag har kom upp i söndags. Vi köpte en ljusslinga för att få lite mysig stämning. Men även en gran kom upp i denna lilla lägenhet. En faktiskt riktig gran, bara att den är väldigt liten. Den är faktiskt så liten att vi ställt den i en mugg. Men det passar lite in, ser rätt gulligt ut. Puss och kram så hörs vi sen.

Likes

Comments

Så, jag har blivit arbetslös. Åter igen, så är jag arbetslös. Det var några månader sen sist, men ja jag sitter här igen. Efter att ha fått sparken fast ja inte riktigt typ? Jag fick en förfrågan om att fortsätta jobba på min förra arbetsplats, och det kanske var lite dumt att tacka nej. Men det känns inte säkert att jobba på en arbetsplats utan kontrakt och kunna få sparken om chefen skulle bli trött på dig i princip. Så jag sa nej, jag jobbar hellre någon annanstans. Känns väldigt konstigt bara. Att gå från att jobba sex dagar i veckan, till noll dagar i veckan. Trots det, så känns det rätt bra? Jag tror det kommer bli bra, att jag komma klara det. Att jag kommer få ett nytt jobb snart, tror jag i alla fall.

Det är mycket som händer nu, mycket som snurrar runt i min skalle. Men jag tror ändå att det är nyttigt. Jag älskade mitt jobb. Men det var så mycket jobb, och så mycket drama att jag inte orkade. Det var en erfarenhet som jag behövde och som jag är tacksam för. Samtidigt som jag känner att jag var klar där. Så det var en liten life update där för er. Det är därför jag inte skrivit på några dagar, jag har inte vetat vad jag ska prata om helt enkelt. Men det blir bättre, snart.

Likes

Comments

Hola! Härom dagen var jag på Starbucks med en vän för att bara försöka ta en lugn stund att bara kunna prata. Jag som inte klarar av att dricka kaffe brukar inte gå dit, men jag kan inte motstå att dricka en vit varm choklad lite då och då. Det var en väldigt mysig kväll full med en massa prat om allt och ingenting. Något jag definitivt kommer göra om.

Dessutom har jag börjat lära mig hur en använder manuellt fokus på min kamera vilket känns väldigt roligt eftersom jag har varit irriterad på det under ett tag nu. Jag som brukade använda en stor systemkamera saknar ändå att ha ett objektiv att vrida och leka med. Men nu när jag äntligen hittat hur en gör känns allt lite bättre. Puss och kram så hörs vi sen.

Likes

Comments

Så nu har jag sett den, och den var helt jäkla magisk.

Jag har inte växt upp med Harry Potter, jag var för liten för att förstå hypen. Jag kommer ihåg när jag satt i mina kompisars sommarstuga och såg andra filmen på VHS när jag var typ fem år gammal, jag var så otroligt rädd. Det var inte förrän jag var kanske 12 eller 13 eller något som jag insåg att Harry Potter var helt fantastisk. Jag började läsa böckerna (vilket jag fortfarande inte är klar med såhär fem år senare), såg alla filmerna flera gånger om, och skaffade vänner som var lika kära i denna bok/film-serie. Något som jag är väldigt glad för, eftersom den gett mig så otroligt mycket.

Så ni kan tänka er hur jag exalterad jag var för denna film. Inte bara att JK Rowling hade kommit på den idéen men hon har även skrivit manus (???). Jag är så lycklig att denna film inte är dålig, att den är så otroligt bra. Jag var lite skakis när jag gick ut ur biosalongen, för att den var så bra och för att jag fick äran att se den.

Det må vara så att jag är lite smärre partisk, plus att jag gillar de flesta filmer här i världen. Men det var verkligen sådär magiskt bra som jag ville att den skulle vara. Det enda jag kan kommentera på var att jag såg filmen i 2D men att den verkar vara väldigt gjord för 3D. I vissa scener verkar det som att karaktärerna var suddiga medan bakgrunden var i helt skarp fokus. Som att meningen är att de ska vara i 3D här, men eftersom jag ser i 2D blir de bara suddiga? Jag vet inte, men jag började typ må illa ibland för att det var suddigt och allt snurrade ibland och så. Nej, ibland var den rätt jobbig från det perspektivet. Men själva filmen var oh så bra!

// So now I've seen it, and it was pure magic.

I havn't grown up with Harry Potter, because I was too young to understand the hype around it. I remember when I was in my friend's summer house and saw the second movie in the VHS when I was like five years old, I was so incredibly scared. It wasn't until I was around 12/13 or something, that I realized that Harry Potter was absolutely amazing. I started reading the books (which I still haven't finished reading until this day), saw all the movies several times, and got friends who were as crazy in this book/film series. Something I'm very happy, because it has given me so much.

So you can imagine how excited I was for this film. Not only that JK Rowling had created the idea but she has also written the script (???). I am so happy that this film isn't bad, that it is so incredibly good. I was a bit weak to my knees when I walked out of the theater, because it was so good and I had the honor to see it.

It may be that I am a bit biased, plus that I like most movies in this world. But it really was as magically good as I wanted it to be. The only thing I can comment on was that I saw the movie in 2D, but it seems very made for 3D. In some scenes, it seems that the characters was blurry while the background was completely in focus. Almost like it's supposed to be 3D there, but because I saw it in 2D, they just blurred instead? I don't know, but I started to feel a bit sick sometimes because it was so blurry and that everything was spinning in some scenes. No, sometimes it was pretty bad from that point of view. But the film was oh so good!

Likes

Comments

Bilder ifrån min söndag

Hola! Igår hade jag en så otroligt bra dag, verkligen så skönt att kunna avsluta min vecka på ett bra sätt. Jag åt en lyxfrukost med en croissant som jag fått av P's mamma i lördags. Jag gick ut för en springtur innan jobbet, som jag alltså sprang på strandpromenaden i soluppgången. Hade det bara varit bättre väder hade det antagligen varit min bästa springtur någonsin, även om jag känner av att jag inte sprungit på ett tag.

Efter att jag jobbat klart så gick jag hem och var så glad över att bara få komma hem till P och kunna mysa lite, men så visar det sig att han har ett grupprojekt på uni så att han inte ens var hemma.. Så jag spenderade lite tid framför datorn innan jag mötte upp honom på Nando's för att äta middag. Det är verkligen vårt nr1 place to go om ingen av oss orkar laga mat, sån bra snabb mat. I love it. Efter det så gick vi hem och jag gick direkt och la mig efter en rätt lång dag. Puss och hej så hörs vi senare!

OBS! Detta inlägg postade jag igår imorse, men så bara nope så vägrade den ladda upp för att den automatiskt loggat ut mig redan.. Älskar nouw, men jag har aldrig varit så irriterad på denna jäkla plattform.

Likes

Comments

Hola! Förra veckan fick jag ett paket levererat, vilket jag var väldigt förvarad över eftersom jag inte har beställt något. Så ni kan tänka er hur förvånad jag blev när de gav mig ett stort gult paket. Något som blev förklarat när jag såg returadressen, paketet kom såklart från min fantastiska moster! Ett paket enda från Sverige med bland annat pärlsocker och Annas pepparkakor, allt en kan behöva alltså! Blev alldeles varm inuti, innan jag var tvungen att gå till jobbet. Men det räddade helt klart min annars rätt hemska måndag! Puss och hej, så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Hola! Härom dagen var jag och en vän ute på en shoppingrunda eftersom vi båda var lediga för dagen. Men först så började vi dagen med att sitta på ett cafe och för att äta lite lunch. Eller jag åt lunch, och åt en milkshake. Hon drack en varm choklad. I alla fall. Det var rätt så jäkla gott. Jag kommer antagligen dricka samma milkshake nästa gång jag går dit.

Det var en rätt mysig men konstig dag där jag gjorde av med mycket pengar. Känns bra! Jag hittade ändå mycket saker jag kommer använda en hel del, så det var ändå värt! Men nu måste jag sova, puss och godnatt!

Likes

Comments

Hola! Jag är så otroligt glad just nu. För inatt ska jag se på Fantastic Best and Where to Find Them. Jag kanske är lite för exalterad över denna film? Jag och några vänner ska bege oss iväg för en midnattsvisning på bio. Vilket alltså blir min första midnattsvisning av en film vilket ändå känns rätt spännande! Speciellt med tanke på att jag jobbar imorgon hehe. Men ja, en måste ju leva ändå!

Men ja, jag är super exalterad! Jag har hört så otroligt mycket bra med denna film, så jag tror jag kommer gilla den så mycket. Bara med tanke på att jag höll på av gråta av första trailern hahah. Men jag kommer nog skriva om den imorgon, för jag tror inte att ni kan komma undan det.

OBS! Detta inlägg skrevs igår men vägrade publiceras!

Likes

Comments

You can find the translator in the menu to the left

Instagram@fridasjostedt