View tracker

hundkaka


ingredienser:

HALLONMOSSE:
500g frusna halon
5 st gelatinblad
1 äggvita ps. spara gulan
1,5 dl strösocker
2 dl grädde
1 lime
1 granatäpple

CHOKLADMOSSE:
5 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
2 äggulor + den du sparade från hallonmossen.

MINT OCH CHOKLAD KAKA:
175 g smör
5 dl strösocker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
200 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat
100 g afteraght

TASSAR OCH NOS:
20 st marsmelons
18 st oreos

TOPPING:
vit och svart sockerpasta

SMÖRKRÄM:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker








gör så här:

1. sätt ugnen på i75°c.
2. börja med hallonmossen.
3. blötlägg gelatinbladen i kalt vatten.
4. tina hallonen i mikron och pressa dem genom en finmaskig sil. spara purén.
5. blanda ner limeskal och limesaft, i purén.
6. vispa äggvitan och 1 dl socker poröst i en ny bunke.
7. vispa grädden hårt.
8. blanda den utblandade purén.
9. smält gelatinbladen på låg värme.
10. rör ner gelatinblandningen försiktigt i äggblandningen.
11. vänd ner grädden.
12. ställ i frysen i 3 tim.
13. fortsätt med chokladmossen.
14. vispa grädden.
15. smält chokladen.
16. rör ner en äggula i taget i chokladen.
17. blanda i grädden.
18. frys i 3 tim.
19. fortsätt med chokladkakan.
20. smält smöret.
21. blanda smöret med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
22. dela äggen och blanda i gulorna i smeten.
23. hacka ner chokladen blanda ner den med mjöl, kakao och bikarbonat.
24. vispa äggvitorna till hårt vitt skum och vänd ner i chokladsmeten.
25. dela smeten i två delar.
26. smält afteraghten och ha i den i en av smeterna.
27. häl smeterna i varsin plåt och ställ in i ugnen i 10-15 min.
28. fortsätt med tassarna och nosen.
29. smält marsmelowsen.
30. mixa oreosen.
31. blanda i oreosen i marsmelow blandningen.
32. forma fyra bollar och en nos gör en kaka av de som blir över och ställ allt i frysen.
33. gör smörkrämen.
34. rör så att smöret blir mjukt.
35. tillsätt socker samt vaniljsocker
36. vispa så att sockret löser sig och det blir en fluffig smörkräm.
37. ta ut mossen när tiden har gått ut.
38. gör två mallar som liknar runda ringar. klipp bort lite av en så att den passar i den andra.
39. skär ut två st hallonmossar med den runda mallen.
40. sär ut två chokladkakor med samma mall.
41. stapla dem omlott på varandra med smörkräm emellan lagerna.
42. runda av dem så att de liknar en halv boll.
43. gör likadant med minichokladen och chokladmossen fast med den andra mallen.
44. lägg ihop kakorna.
45. lägg smörkräm över hela kakan.
46. kavla ut den vita sockerpastan och lägg över kakan sen skär ut den så att den passar på kakan.
47. gör fläckar av den svarta pastan och låg på tårtan.
48. forma två öron av den svarta pastan.
49. lägg vit pasta över tassarna och svart på nosen sätt dem på plats. sätt även en vit liten prick på nosen.
50. tillverka 2 ögon genom att göra två runda ringar av den vita pastan och sätta 2 mindre svarta i den vita och fäst dem på kakan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Ja har varit på husbils semester i ca 1 vecka så det här blogg inlägget kommer bil typ som min resedagbok.


Efter att ha åkt husbil i typ 7 timmar kom vi äntligen fram till första campingen som hette Haga park. Där fanns en stor typ lekpark kanske IT så fantastiskt men där fanns också en studsmatta. Service husen var i ganska bra skick de fans disk rum, tvätt rum toaletter och dusch. Vilket kanske inte låter så fantastiskt men aja de ända jag inte tyckte var så bra var att de inte fanns nått ställe på campingen att handla fast att de stod de på hemsidan. De två första dagarna tillbringade vi på stranden. Men nu kanske ni tänker er en stor sandstrand nära havet men nej. Som ni ser på bilderna ovanför så var de en grässtrand med sten närmast havet. Hur som helst så var de varmt och skönt de dagarna.

De 3 sista dagarna på Haga park gick vi surfkurs ( vet ej hur de stavas)

Efter att ha varit på Haga park åkte vi upp i Öland där stannade vi på Böda riviera och där skulle vi sova i två nätter. Första dagen var vi på stranden och de va facktidskrift en sand strand.

Sista dagen gick vi 3 km till Böda sand där spelade vi minigolf och fikade sen vandrade vi hem i vattenbrynet. På vägen hem så såg vi några sandskulpturer en liknade en ödla och den andra liknade en sköldpadda. De sista vi gjorde innan vi gick hem var att titta på solnedgången

I morse vaknade jag kl 06:00 och satte mig i husbilen redo att åka och nu är vi tillbaka på fast landet. Hejdå /frida

Likes

Comments

View tracker

Hej! Den här idén har jag fått från @Jonnna och jag tyckte den var så bra så jag tog den typ rakt av.😂

Min tanke om de här citatet är att om någon skadar ditt inre ska du inte vara rädd för att gråta och vissa dina känslor men sen ska du kämpa med att bygga upp de som blev skadat och ta dig igenom allt och lämna de bakom dig. Jag vill också sena förlåt för att jag inte har lagt ut nått nu på senare tid men jag har IT haft nån bra grej att skriva om helt enkelt men de kommer iallafall ett inlägg nu på söndag eller måndag. Glöm inte heller att gå in och följa jonnas blogg om ni inte redan gör de och så får ni också gärna följa min. Kram/ Frida

Likes

Comments

1. Jag Älskar fotboll.
2. Jag är väldigt klumpig.
3. Jag gillar inte köpt pizza.
4. Jag blir väldigt lätt upprörd över saker som jag tycker är fel.
5. jag älskar Go-cart.
6. Jag är modeintresserad.
7. Jag hatar Cola.
8. Ja har 4 hundar.
9. Jag har ett hel syskon.
10. Min favorit youtuber är Hampus Hedström.

Likes

Comments

Hej: för nån vecka sedan bakade jag den här kakan hoppas ni gillar den!😜

Gör så här:
1. Värm ugnen till 350F. Spraya två 8 "rund kaka stekpannor med non-stick spray.
2. I mitten av varje kaka panorera, placera en 1/4 kopp svart kaksmet. Placera 1/4 kopp orange smet direkt ovanpå den svarta smeten. Upprepa med svart, och sedan apelsin smet igen.
3. Tillsätt 1/4 kopp vanligt smet och upprepa med svart och orange igen. Lägg vanligt smeten var tredje tillsats av orange och svart.
4. Grädda i ugnen i 35-45 minuter, eller tills en tandpetare införas kommer ut rena. Låt kakor svalna under 10 minuter i kastruller innan du tar bort och placerar på en kylande rack. Låt svalna helt innan utjämning.
5. Placera en planade kaka skikt lite utanför centrum på en tårta ombord, säkra med en känga av smörkräm och täcka topp med orange butter. Placera andra skikt ovanpå första, och täcker hela kakan i orange smör.
6. Applicera på ränder av gul smörkräm tvärs över toppen av kakan och blanda i den orange smörkräm med en kompensera spatel.
7. Lägg till en enda rad vitt smörkräm ned i mitten av den gula smörkräm och smälter in.
8. Applicera tunna linjer av svart smör från det vita området utåt mot kanten av kakan. Använd en torr pensel för att sprida smör att ge effekten av pälsdjur. Fortsätta de svarta ränder ner sidorna av kakan. Håll de svarta linjerna tunna nära det vita området och bredare ju längre det är från det vita området.
9. För att göra svansen, linje marshmallows upp från framsidan till baksidan av kakan och fäster kakan ombord med en känga av smörkräm på varje. Täcka alla dem i orange butter. Tillämpa en gul och vit rand av smörkräm ned toppen av svansen och jämna ut med en kompensera spatel.
10. Stripe svansen med en torr pensel som gjordes på kakan.
11. Serve kakan när så önskas. Kaka är bäst bevarade i en sluten behållare i kylskåpet och förbrukas inom 2-3 dagar.

Likes

Comments

Hej! Idag gjorde jag en egen hårinpackning av balsam olivolja och honung den var super bra och jag ger den 10/10 den får håret att se frächt ut och att lukta gott. De ända jag gjorde va att blada oliv olja, balsam och honung i valfri mängd sedan duschade jag håret me vanligt schampo och sedan hade jag i inpackningen och lät den sitta i håret i ca: 30 min sedan tvättade jag ur den me varmt vatten och duschade håret som vanligt. Igentligen skulle man ha i citron men jag har hört att de bleker håret vilket ja inte ville så jag struntade i det.

Likes

Comments

Hej! Nu var det länge sedan jag bloggade men igår så hade vi skolavslutning och jag slutade 6 an och här där jag bor så byter man skola efter 6:an. Och de var lite jobbigt att säga hej då men nu är det gjort men de käns ändå som om vi ska tillbaka i höst. Snart efter midsommar ska jag iväg på fotbollscup och de ska bli super kul. Hoppas ni får ett grymt kul lov. Kram frida.

Likes

Comments

Ingredienser:
150 gram mjukt smör
1 dl socker
2,5 dl brunt farin
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 matskedar kakao
150 gram choklad i önskad smak.
Vispa ihop smöret med socker och brun farin. Vispa i ägget, till en mjuk massa. Blanda mjöl med salt, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kakao. Blanda sedan detta ner i degen. Blanda chokladen i degen. Ta en kula i storlek som en liten golfboll, och platta till på bakplåten.
Baka ca 12 minuter vid 175 grader
Låt kakorna svalna på galler

Likes

Comments

Hoppas ni haft en bra dag kram frida! Kakan är super god men om man vill ha vit chokladmosse så halverar man receptet på mossen och lägger till 125 g vit choklad och gör två satser och i ena har man blåbär och i den andra har man i vit choklad

Ingredienser
Browniebotten:
150 g mörk choklad
100 g mjukt Arla® Svenskt Smör
2½ dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Blåbärsmousse:
6 gelatinblad
250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl Arla® gräddfil
3 dl Arla® vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen ett i taget och blanda med chokladen. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i formen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Mixa blåbären till en fin puré. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i äggsmeten. Blanda ner gräddfilen. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen på den kalla kakan. Låt stå i kyl ca 5 tim. Ta kakan ur formen och garnera med blåbär och ev en ros.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag varit i skolan men de var lite problem efter att vi slutat vår näst sista lektion skulle vi ha HKK och eftersom HKK är på en annan skola så åker vi buss dit men den här gången kom det ingen buss och vi väntade i typ en halv timme innan jag och några kompisar gav upp och gick in och sa till vaktmästaren och hon ringde runt och till sist fick vi reda på att busschaffören trodde de var sista gången förra gången men tillsist fick hon dem att skicka en buss. Men de var inte bara vi som gett upp de var flera som gett upp och tänkte gå hem men de gjorde de aldrig så vi väntade i en kvart till. Kul 👍🏻👌🏻eller inte. Tillsist kom vi iallafall fram till HKK och vi bakade pizza men när vi skulle hem så kan ni väll inte gissa vad vi fick göra vänta och efter typ 20 min gav jag ,Jonna och en till kompis upp och när vi hade kommit en bit ropade de andra att bussen kom men jag trodde först att de skämta men sen fattade jag men jag tänkte att vi ändå aldrig skulle hinna så vi sket i det och gick och vem vill inte gå omkring i skogen med sina allra bästa vänner. Men jag saknade en du vet vem du är krya på dig.😭👍🏻👌🏻 nu sitter jag och tittar på tv med min familj och äter jordgubbar. Ha det bra så ses vi snart igen kram frida!

Likes

Comments