Vi hade en uppgift där man skulle ta olika kompositionsbilder. närbild, halvbild och helbild, Färg, Diagonal bild, triangel bild, symmetri/asymmetri ( som tyvärr asymmetri bilden försvann) tredjedelsregeln och till sist grodperspektiv bild.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi fick i uppgift att ta 5 bilder (jag tog 6 hehe) som skulle beskriva en plats. Jag valde vårat stall som plats.

Likes

Comments

Likes

Comments

I denna uppgifter skulle vi ta tre bilder där man använder sig av några tips ifrån hemsidan moderskeppet.se På första bilder har jag använt mig av ett sätt som kallas för "skit i förgrunden" dvs att man försöker skapa ett djup och variation i bilden när man har något suddigt motiv i förgrunden i bilden. I andra bilden har jag använt mig av "suddig bakgrund" som jag gjorde genom att lägga fokuset på motivet och låta bakgrunden vara i ofokus. Tredje och sista bilden har jag använt mig av ett sätt som heter " Ren odlad bild". Genom att ta bort saker i från bilden som kan anses vara ett stör moment gör att bilder ser mer proffsig ut och man kan fokusera på det som är viktigt i bilden.

Likes

Comments

Fotouppgift med tema höst! Vi skulle fota bilder utifrån grodperspektiv, vatten, ljus och löv. Jag ville ha mycket ljus i mina bilder för att få en ljus känsla. Det två första bilderna är tagna ur ett så kallat grodperspektiv, vilket betyder att man tar lite nerifrån och upp, det har även ljuset i fokus. andra bilden representerar nyckelordet ljus, bilderna efter det vatten och till sist ett färg glatt löv.

Likes

Comments