Hallå alla läsare!

Detta blir mitt första blogginlägg och jag kommer berätta kort om när jag byggt min och Niklas säng.

Vi var efter trävirke till Byggmax och det blev att åka två gånger eftersom vi inte har någon dragkrok och fick inte plats med allt in i bilen :D Vi köpte också skruvar där, virke och skruvar blev ca 90€ att kosta. Målarfärg kosta ca 30€. Tyvärr har jag inga bilder i tillverkningsskeden eftersom jag kom på idén med blogg först senare.

Jag började bygga direkt vi kom hem från Byggmax första gången! Det är så roligt att hålla på med byggande och jag var så ivrig :D På sommaren arbetade jag som målare, och hade fullt långa dagar och var trött när jag kom hem men ändå kunde jag inte motstå att bygga "lite" på kvällarna. Jag byggde den kring juli-augusti i år men själva grovbygget tog 1-2 veckor.

Sängens innermått är 161 x 201, räkna med 1 cm extra så madrassen helt säkert skulle ha rum när vi köpte den efteråt. Byggandet var inte så svårt och jag hade ritningen till största del i huvudet

Jag har sågat allt för hand och varit noggrann med alla mått och använt mig mycket av måttband och vattenpass. Arbetet bestod också mycket av slipning. Jag har använt olika långa skruvar, de längsta 115 mm. Det löns att borra innan man skruvar för mindre risk att träet spricker speciellt när man använder långa skruvar.

Sängen blev stadig och bekväm!

Snart kommer jag bygga bland annat nattduksbord när jag får tid över.

Frida


Likes

Comments