Författare: Börge Lundgren

Antal sidor: 297

Förlag: Kalla kulor förlag

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2015

*Från bokus*


På en scen någonstans i Sverige står en man och vrålar Kuken står! allt vad han orkar. I innerfickan har han en bibel. Framför honom står ett hav av skrikande fans. Mannen är Eddie Meduza.

Hans riktiga namn var Errol Norstedt och han var en man med många sidor och starka kontraster. Han var ett original som alltid gick sin egen väg. En multitalang med en oerhörd produktionstakt, som fullkomligt sprutade ur sig kassetter och sketcher. Men inom honom fanns också ett mörker som bottnade i en oerhört svår barndom och en livslång kamp mot alkoholen.

Vem han egentligen var får vi kanske aldrig veta fullt ut. Men i den här första officiella biografin någonsin kommer vi honom mycket nära. Myterna är många. Detta är berättelsen om en rebell, och om en del av den svenska musikhistorien.

Jag som är från landet är uppväxt med Eddies musik. Vi åkte alltid epa-traktor och lyssnade på Eddie när jag var 15-17 år. Och även idag lyssnar jag mycket på hans musik. Jag vet att många verkligen inte gillar honom och tycker att han är äcklig och liknande, men efter att ha läst denna bok inser man verkligen vilken människa han var. Man kanske inte tycker boken är bra om man inte har något intresse i Errol och hans musik. Men jag tycker det var riktigt intressant att få veta mer om Errol som människa bakom artisten och att få veta hur hans uppväxt var. Jag till skillnad från många gillar hans mer seriösa låtar som inte många ens känner till. Errol var en fin människa med ett gott hjärta, men har var så missförstådd av många.

4/5

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Använder ni goodreads?

Jag älskar goodreads. Jag älskar att hålla koll på vilka böcker jag läst och att göra en massa listor med böcker som jag vill läsa och dessutom få se vad andra läser.

Deras utmaningar varje år gör mig supermotiverad att läsa mer och mer för varje år.

Om ni finns med där får ni gärna lägga till mig så jag får se vad ni läser! Länk


Likes

Comments

Författare: Lina Begtsdotter

Antal sidor: 314

Förlag: Månpocket

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2017

*Från bokus*

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.

Det här var första deckaren jag läste och jag kan bara säga att det var ett bra val! Den var riktigt bra! Den var bra skriven och beskrev omgivningarna riktigt bra. Det var roligt att den handlade om en liten ort istället för typ Stockholm som dom flesta deckare brukar utspela sig i. Jag blev väldigt förvånad över slutet då det inte alls var hur jag trodde det skulle sluta. Men det gjorde den bara ännu bättre! Jag vill läsa mer av Lisa Bengtsdotter!!!


Likes

Comments

Författare: J.K. Rowling

Antal sidor: 658

Förlag: Rabén & Sjögren

Orginal titel: Harry Potter and the half-blood prince

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2005

Serie: Harry Potter #6

*Från Bokus*

Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänder!
"I ett kort tillkännagivande i fredags natt bekräftade Trolldomsminister Cornelius Fudge att Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn har återvänt till vårt land och är aktiv igen.
'Det är med yttersta beklagande jag måste bekräfta att den trollkarl som titulerar sig Lord? ja, ni vet ju vem jag menar, lever och verkar bland oss igen. '"
Så börjar sista kapitlet i Harry Potter och Fenixorden. I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda.
Trollkarlsbefolkningen i England uppmanas vara på sin vakt och Dumbledore varnar för att Lord Voldemort är i färd med att värva anhängare för ett nytt försök att gripa makten. Ska Harry än en gång tvingas duellera med Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn?

Hela världen väntar med spänning på den sjätte boken om Harry Potter. Upplösningen närmar sig. Hur ska Harry klara kampen med Lord Voldemort, blir det som författaren redan aviserat, någon som dör ? i så fall, vem?

Alltså.... Jag har knappt något att säga om denna bok. Den var verkligen bäst hittills. Jag brukar aldrig någonsin gråta när jag läser men herregud vad jag grät.. (fast jag visst vad som skulle hända) Men herregud vad bra den var. Hoppas verkligen att den sista boken är minst lika bra som denna! Dock som vanligt när det gäller den svenska utgåvan av Harry Potter böckerna så är det sjukt mycket stavfel och andra fel, som har gjort att jag inte riktigt kan koncentrera mig fullt ut. Hoppas verkligen det kan komma ut en ny svensk upplaga som är utan alla fel. Men förutom det var den helt fantastisk.

5/5

Likes

Comments

Äntligen fick jag hem min lilla söta kalender som jag ska använda för att planera bloggen! Så från och med nu kommer det bli ordning och reda och mer variation på inläggen! Jag tror det här kommer bli jättebra!

Likes

Comments

Författare: Patrick Ness

Antal sidor: 215

Förlag: Walker books

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2011

*från bokus*

Conor has the same dream every night, ever since his mother first fell ill, ever since she started the treatments that don't quite seem to be working. But tonight is different. Tonight, when he wakes, there's a visitor at his window. It's ancient, elemental, a force of nature. And it wants the most dangerous thing of all from Conor. It wants the truth. Patrick Ness takes the final idea of the late, award-winning writer Siobhan Dowd and weaves an extraordinary and heartbreaking tale of mischief, healing and above all, the courage it takes to survive.

Jag älskade denna bok! Och illustrationerna av Jim Kay är helt fantastiska. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om denna bok mer än att den är fantastisk och jag tycker verkligen alla borde läsa den!

5/5

Likes

Comments

Författare: Kasie West

Antal sidor: 326

Förlag: Point

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2016

Lily sitter på kemin och skriver en låttext på bänken. Dagen efter när hon kommer tillbaka har någon fortsatt på texten. Helt plötsligt har hon en brevvän på dom tråkiga kemi lektionerna. Dom börjar öppna sig mer och mer för varandra och Lily börjar bli intresserad av vem det kan vara som skriver breven.

Jag älskar Kasies böcker. Jag listade ut rätt snabbt vem det var som skrev breven men det var en mysig bok ändå. Den perfekta sommarboken skulle jag säga! Ibland kanske den kändes lite för gullig och kladdig (eller vad man ska säga, haha!) men ibland kan det vara skönt att läsa en bok som går snabbt och lätt att läsa.

5/5

Likes

Comments

Författare: Becky Albertalli

Antal sidor: 303

Förlag: Balzer + Bray

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2015

Simon är 16 år och gay. Fast han har inte berättat det för någon än. Han har börjat prata med en kille på mejl. Det enda han vet om killen är att han går på samma skola som Simon. Men dom använder hemliga namn så dom inte ska veta vem det egentligen är på andra sidan skärmen. Men en dag hamnar mejlen i fel händer och Simon börjar bli utpressad.

Jag älskade den här boken! Den var hur mysig som helst och jag satt hela tiden och försökte lista ut vem det var på andra sidan skärmen, och jag blev faktiskt förvånad när jag fick veta vem det var. Detta var första boken inom det här ämnet jag läste, och jag gillar verkligen Beckys sätt att skriva på. Nu ser jag fram emot att läsa The upside of unrequited!

4/5

Likes

Comments

Författare: Katarina von Bredow

Antal sidor: 297

Förlag: Rabén & Sjögren

Språk: Svenska

Utgivningsår: 1991

Ludvig och Amanda är syskon, men dom älskar varandra. Dom vet att det är förbudet men dom kan inte hjälpa det. Dom inleder ett förhållande fast att dom vet att det aldrig kommer fungera. Dom är hur lyckliga som helst, ända tills verkligheten tränger in. Jag har alltid gillat Katarinas böcker och har nog läst alla. Men jag vet inte om jag ändrat min boksmak på senaste tiden eller om jag blivit för gammal för hennes böcker, eller så kanske det bara var just denna bok jag hade lite problem med. Jag kunde inte riktigt sätta mig in i Amandas liv. Jag tyckte bara att hennes förhållande till Ludvig var fel och konstigt. Jag kände mest en pinsam känsla under hela boken. Men denna bok har iallafall stått i min bokhylla i säkert över fem år. Så nu är den äntligen avklarad!

2/5

Likes

Comments