Mitt i all julstress läser jag inlägget från LoveNepal och det gör så ont i hjärtat...

Ingen absolut INGEN ska behöva gå igenom något så fruktansvärt, det ska inte behöva krävas ett liv för att få världen att öppna upp sina ögon. Jyotis dröm om att hjälpa människor blev verklighet, men hon fick aldrig uppleva den själv...

Så älskade vänner, stanna upp och förstå hur bra ni har det✨
Gör som jag och swisha 200kr till LoveNepal. Det tar mindre än två minuter och bäst av allt, vi kan hjälpa barn och familjer till ett bättre liv! Jag kan med säkerhet säga att det blir årets bästa julklapp!

Klicka på länken och swisha, ingen kan göra allt, men alla kan göra något!❤

https://lovenepal.se/stod-oss/en-meningsfull-julklapp/

En fruktansvärd berättelse men som är så viktig att lyfta upp!

Berättelsen om Jyoti Singh.

Nu i december är det fyra år sedan Jyoti Singh blev brutalt gruppvåldtagen på en buss i södra Delhi. Hon var en målmedveten 23-årig student med storslagna drömmar. Hon ville förändra och hjälpa de utsatta och svaga och hoppades att efter sina studier kunna starta ett sjukhus i sin hemby där man saknade sjukvård.

Jyoti hade vid sidan av sina drömmar även börjat träffa en kille och en tidig vinterkväll i december 2012 bestämde de sig för att gå på bio. De såg filmen "Berättelsen om Pi". Strax efteråt mötte Jyoti och hennes vän några unga män som erbjöd sig att köra hem dem. Männen som tidigare på kvällen varit på ett av Indiens största bordellområden och våldtagit några av de hundratusentals flickor som sitter fast i sexslaveriet kände sig tydligen inte tillfredsställda. För när Jyoti och hennes vän gick på bussen och den började rulla iväg så släckte busschauffören lyset.
Männen hoppade på Jyotis vän samtidigt som hon förtvivlat ropade på hjälp. Men det här var en kväll där ingen kunde höra hennes rop och efter misshandeln var det hennes tur. Man släpade henne längst bak och medan bussen körde runt på New Delhis gator turades man om med att våldta henne. Man använde ett järnrör för att misshandla henne och man avslutade allt med att slita ut hennes tarmar och kasta ut henne naken på den kalla asfalten.

Gärningsmännen greps. Några dömdes till döden. En av de ledande gärningsmännen yttrade sig så här före sin död: ”En flicka är mycket mer ansvarig för en våldtäkt än en pojke. En ordentlig flicka ska inte springa runt på stan klockan nio på kvällen. Hon borde inte kämpat emot under våldtäkten. Hon borde bara ha varit tyst och låtit det ske.”
Bland de sista orden Jyoti Singh sa var; ”Förlåt mamma. Förlåt för det jag gjort.” Hon kände skuld för att ha blivit våldtagen. Jyoti tvingades till sju operationer, hon avled senare av sina skador.
Dagarna efter exploderade Indien i protester. Gatorna fylldes av frimodiga kvinnor som demonstrerade för sina rättigheter. En våg av feminism och jämställdhet sköljde fram, och än idag påverkar hennes liv hundratusentals kvinnor och barn.

En generation av unga människor tog vid där hon slutade. Kvinnans utsatta röst ekade i alla gathörn. Världens ögon öppnades.
Älskade Jyoti. Du lyckades verkligen förändra ditt land. Din dröm blev verklighet. Vi är bara så ledsna över att du aldrig fick uppleva det.
Fortsätt vila i frid fina vän. - LoveNepal

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Året var 1999, några dagar till millennium och det var dags för lucia. Mer eller mindre upptvingade enligt systrarna Skoog som visas genom att undvika ögonkontakt! Minns dagen ändå som trevlig, inga men från det eftersom jag år 2007 ofrivilligt blev vald till lucia och återigen blev upptvingad på scen. Hoppas alla haft en trevlig dag med pepparkakor och julsånger!//en pensionerad lucia🕯

Likes

Comments

Alltså oj... Hur mycket plugg kan man få under fyra vevkor egentligen? Svaret på den frågan är 3 uppsatser och x-antal små inlämningar, har tappat räkningen... Magkatarren är kvar, men det är inte så lätt att ta det lugnt när man har så många bollar i luften. Men jag försöker att ta en dag i taget för att hinna med att leva också! På måndag är denna kurs klar och jag längtar så fruktansvärt mycket efter att få slippa stressen.

Likes

Comments

Jepp, mitt liv för tillfället. Kommer förhoppningsvis orka uppdatera lite mer framöver, men just nu blir det en blogg paus.
Återkommer när jag fått tillbaka min energi och när min hemska magkatarr är ett minne blått!

Likes

Comments

09.00 ringde alarmet jag gick upp 10.00... Snabbt upp och äta frukost, tvätta sig, borsta tänderna och sminka sig lite snabbt. Kl.10.30 måste vi fara för att vara i tid till familjegudstjänsten, vi var inte i tid om man säger så. Mitt fel, Viktor var redo men jag hade o sminkat mig och oklädd. Men det är ju så skönt att sova!!!
Vi blev inte jätte sena, men ändå. Måste skärpa mig med tiderna. Måste dock få lägga till att jag ALDRIG är sen till jobb!
En fantastisk bra gudstjänst, så mycket energi och glädje. Det värmer så mycket i hjärtat när man ser alla barn sitta längst fram, sjunga lovsång och verkligen prisa Gud.

Efter mötet for vi till bergsviken för att hjälpa till i huset, jag gjorde som vanligt inget vettigt men var iallafall där! Kring 15.30 sa vi hejdå och begav oss till långnäs för att lämna en bil som vi lånat i helgen eftersom Viktors bil är på lagning.
Vi for hem till mamma & pappa för att äta middag, porterstek med klyftpotatis. Otroligt gott!
Vi hann även att fara hem och ta det lugnt innan Viktor for till Slagnäs, skönt att slippa stressa.
En väldigt trevlig helg med mycket på schemat, men det gillar jag!

Bild lånad från Kustkyrkans Facebook.

Likes

Comments

Idag har vi spenderat dagen/eftermiddagen i Emma & Jakobs blivande hus, Viktor hjälpte till med att lägga golv och jag var hans hjälpreda. Fanns inte så mycket jag kunde hjälpa till med, men nöjd med det lilla som jag gjorde.
Hann även att hälsa på Viktors mormor som flyttat in i en nybyggd lägenhet, var väldigt fint!

Senare på kvällen for vi hem för att laga mat inför slagnäs, blev kyckling och ris. Det bästa som finns förutom oxfilé och entrecôte;)
Vi åt middagen i soffan och såg Harry Potter & den flammande bägaren, var länge sen det bara var jag och Viktor.
Vi har länge sagt att vi ska boka massage och äta middag på Tages, men det passar som aldrig...
Kommer inte ihåg sist jag och Viktor spenderade en helg tillsammans, bara jag och han.
Så varje gång vi får en kväll tillsammans, även om det bara är tre timmar är det guld värt!

Ikväll var det en sån kväll, fem timmar ensamtid och jag somnade som den lyckligaste tjejen i världen.
Trots att vi inte fått någon massage eller oxfilé på Tages.

Likes

Comments

Idag stod kalas på schemat, Jakob fyller nämligen år! Men innan det så ska vi och mysa med Emma & Edith, vi köpte med oss sushi till lunch och det var lika gott som vanligt! 
Senare på eftermiddagen gjorde vi oss kalas-fina och kring 18.45 kom Viktors föräldrar och hämtade oss.
Var ett mycket trevligt kalas, goda pepparsås mackor, gott fika och trevligt sällskap!
Tycker att fredagen bara flög förbi, hann inte riktigt med... Men det var en bra fredag iallafall!

Likes

Comments

Farsdag är det också idag! När vi kom hem från Kallax lämnade vi väskorna i lägenheten och begav oss direkt till bergsviken för att fira Viktors pappa. Blev middag och prat, alltid lika trevligt!
Kring 17.00 for vi tillbaka till stan för att fira min pappa, var lite fullt upp eftersom han sålde deras bilen mitt i allt. Men fika och prata hann vi iallafall göra, blir att fara dit någon annan gång när det är lugnare!

18.30 begav vi oss hem för att göra i ordning lite matlådor, och 19.45 pussade jag Viktor hejdå.
En fullspäckad dag och kväll!

Tänk att just denna man blev min pappa, hur underbart är inte det?!?
Han är allt bra, eller nä...
Han är BÄÄST!
Grattis på farsdag älskade pappa❤️

Likes

Comments

Så var vi påväg hemåt, inte alls roligt...
Blev en lugn morgon och vi slapp all stress! Viktigt enligt mig. Nu sitter vi iallafall på Arlanda och väntar på att få fara hem.

Bjuder på en bild från i lördag.

Likes

Comments

Dagen har bestått av klättring, museum(kungahuset & Hallwylska), mys hos Milla och middag på Jensen's Bøfhus. Solen lyser och livet är på topp, vill inte alls fara hem imorgon!

Bilder från kungahuset, var även en utställning på bröllopsklänningar!

Hallwylska!

Jensen's Bøfhus. Glömde ta bilder på mig och Frida, men ni får en bild på våra stiliga killar!

Likes

Comments