I veckan har det planerats kök, många val som ska/måste göras! Här får ni ett litet smakprov på hur vi vill att köket ska se ut. Det kommer dock ske några förändringar, som exempelvis att fönstret kommer vara bredare, mörkare bänkskiva och ovanför ugn/mikro blir det ett överskåp.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen har vi äntligen rivit alla innerväggar!
Som jag skrivit tidigare så känns det otroligt skönt att se att det händer saker i huset. Men vi känner också att det inte finns något ljus i tunneln för tillfället, dock kommer det förändras när vi gjutit och lagt golvvärmen. Så vi båda längtar tills vi får se lite ljus i denna långa tunnel!
Vi kan inte annat än säga att detta är ett äventyr och en milstolpe i livet. Eller nja, milstolpen når vi när vi renoverat klart!

Likes

Comments

Då är det detta med moodboard, älskar att sitta och pyssla ihop moodboards. Man får en överblick om hur det kan/kommer se ut! Här har ni iallafall två smakprov på kök och matplats. Men, inget är skrivet i sten så det kan självklart förändras!

-KÖK-

Vi tänker oss ett vitt(matt) kök med grå bänkskiva, diskho med låg mellanvägg, två barstolar som är färgglada, en köksblandare som är utdragbar och två lampor som kommer hänga över bardisken.

-MATPLATS-

Köksbordet är något Viktor kommer bygga själv(om ork & kraft finns kvar efter renoveringen), svarta stolar och lampor som matcha de som ska hänga över bardisken fast större!

Likes

Comments

Andra helgen med rivning. Innerväggar, golv och tak är snart ett minne blott! Vi börjar sakta(!!!) men säkert se hur vårt hem växer(enligt Viktor rivs) fram⭐️ Till veckan blir det troligtvis några vändor till Bredviksbergets återvinningscentral, högen av skräp börjar bli för stor.
Nästa helg fortsätter vi med rivningen!

Likes

Comments

Har insett att jag måste börja använda färgglada kläder, så har uppgraderat garderoben med en röd stickad tröja! Känns väldigt ovanligt att vara färgglad, men något jag absolut kommer vänja mig med.

Bjuder även på en selfie, och ja. Jag är fruktansvärt trött, att riva golv, lister osv är ingen lek och att jag dessutom sov riktigt dåligt inatt gjorde mig inte piggare precis!

Likes

Comments

Helgen börjar nå sitt slut, alla golv (förutom det under trappen) är borta, likaså isoleringen! Till veckan kommer bygget stå stilla eftersom Viktor jobbar borta. Men på torsdagskväll fortsätter!
Jag som blir kvar hemma ska börja röja i lägenheten och packa ner i flyttlådor!
Känner att helgen flöt på och vi hann mycket, men vi har även hunnit att fundera och tänkt lite kring huset. Dock är det väl inte mer än rätt, har en känsla av att vi kommer hinna fundera och tänka väldigt mycket innan vi är klara!
Detta är nog första gången på väldigt länge jag inte har så mycket kontroll på vad som kommer/ska hända. Lite jobbigt men även en prövning för mig och dessutom väldigt nyttigt att inte ha koll på allt och alla!
Hoppas ni haft en fin helg!

Likes

Comments

Så fick vi äntligen nycklarna till huset och rivandet har börjat! Viktor har varit här sen 14.00, men nu tackar vi för idag så att vi hinner med lite fredagsmys⚒
Tycker att vi varit riktigt effektiva idag, och Viktor, så fantastik han är! Han är verkligen pelaren i mitt liv, obeskrivligt att vi köpt ett hus tillsammans. Idag när jag slängde ut golv/tak/fönster-lister så kändes det mer som att jag var och hjälpte någon annan med deras hus. 

Så här ser det ut nu!

Likes

Comments

Ny vecka och mer planering! Helgen gick som vanligt väldigt fort. I fredags satt vi med Ikeas hemplaneringsverktyg för att försöka få en överblick på hur köket och vardagsrummet kommer att se ut. Resultatet blev så här:

(utseendet och måtten stämmer inte helt överens med hur det kommer bli i verkligheten och den gröna cylindern symboliserar en kamin)

Ni som vill kan följa vår renovering på instagram, där heter vi: husnummertio

Likes

Comments

Nytt tillträdesdatum, den 29 september får vi nycklarna!🔑 Eftersom jag inte kan något när det gäller gjutning av golv och bygga väggar lägger jag min tid på att försöka hitta färger/tapeter som ska klä väggarna i hallen, köket,vardagsrummet och sovrummet. Kan meddela att det är lättare sagt än gjort... MEN, golvet kan vi äntligen checka av, så nu återstår "bara" resten!

Likes

Comments

Nu är det äntligen fredag och då är det även högtid att berätta varför jag längtat till denna dag så länge!
Vi har nämligen blivit husägare!!! Så sjukt alltså, kan knappt fatta det själv! Men nu har vi ett och vi kan snart titulera oss som Bergsviksbor (1 oktober)😃
Tror inte ni förstår våran känsla, så ikväll ska vi fira på O'Learys med delar av Viktors familj!

Likes

Comments