Idag fyller min andra halva 23 år, stort grattis Viktor!❤️ Älskar dig så otroligt mycket!!! Imorgon ska du firas, du förtjänar det bästa!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tänk att min lilla kusin Josef nu tagit studenten, känns overkligt!!! Han är ju än min lilla kusin❤️
Men äldre har du blivit och dessutom växt om mig... Bara inse fakta, han är nu vuxen!
Stort grattis till studenten, detta har du gjort bra!!!⭐️🎉
Ikväll blir det fira honom på deras stuga med mat, blommor och paket!

Sen vill jag även säga grattis till en barndomskompis som också tagit studenten, grymt bra jobbat Malin!❤️

Likes

Comments

Nu har jag äntligen tagit examen, känns hur skönt som helst! Hade avslutning med klassen på förmiddagen med fika, tävlingar och avskedstårar. Min älskade klass, tänk att vi klarade det!!! Grattis till oss🎉
Och eftersom jag älskar att ha bjudningar fixade jag självklart en lite fest på stugan. En lyckad tillställning med fantastiskt väder och underbara människor!
TACK, för att ni gjorde min lilla examen till något underbart och för att ni kunde komma❤️

Likes

Comments

Förlåt!!! Hinner inte riktigt med, idag är det den 12 juni och ni har ännu inte fått höra något om hur tiden i Rom var! Men det kommer, jag lovar er!!
Blev så mycket när vi kom hem, kalas i alla dess former och sen har jag varit sjuk ett bra tag. Men den som väntar på något gott...
Förhoppningsvis kommer ett inlägg om Rom upp nästa vecka, tills dess ska jag försöka fixa in bilderna och njuta av värmen som kommit hit!

Likes

Comments

Vi lever, har inte hunnit att uppdatera bloggen bara! För tillfället befinner vi oss i Rom, men det ska jag skriva om i ett annat inlägg. Nu tänkte jag skriva lite om hur det var i Neapel!

Som vanligt gick det smidigt med tåget, att hitta till vårt boende var lite svårare dock. Jag skrev ju i förra inlägget ang. vårt boende, och det visade sig iallafall att vi hade rätt. Vi bodde egentligen i en stor lägenhet och inte ett hus, men det var fräscht och fint där. Vi hade till och med tvättmaskin och badkar! Men området runtomkring var mindre fint, lite slum område med människor som tittade väldigt snett på både mig och Viktor. Inget område där man skulle vela gå själv på kvällarna, och efter lite läsning på internet fick vi veta att det var hyfsat hög kriminalitet där... hehe. Men, vi kände oss trygga i den stora lägenheten och även på dagarna. Jag var tyvärr mest sjuk under denna vistelse, men några korta promenader blev det! Viktor drog iväg själv en dag för att se Pompeji och Vesuvio medan jag låg kvar hemma i sängen.

Tre kort från Vesuvio

Och en bild från Pompeji

Likes

Comments

Tåget till Venedig gick väldigt smidigt, framme i rätt tid och vi hittade vårt bonde hyfsat snabbt. Slitna och hungriga böt vi om till svalare kläder för att sedan försöka hitta något att äta, DONKEN har aldrig smakat så gott som då! Efter vi svalt maten tog vid tåget till den berömda kanalen Canal Grande, och vi var båda oroliga över hur det skulle lukta där eftersom vi hört många hemska historier om hur det kan lukta. Men, vi har inte känt lukten förens idag när vi gick genom en smal gränd efter att ha gått lite fel... något vi gjorde upprepande gånger, ön är som en labyrint och på något sätt är det en charm i sig! Jag tycker Venedig är hur mysigt som helst. Nära havet, kunna vandra längst vattnet och höra vågorna slå mot båtarna som ligger förtöjda vid bryggorna är näst intill oslagbart enligt mig. Det tar mig tillbaka till barndomen och alla fina solnedgångar man fått bevittna!
För att avsluta Venedig på bästa sätt åkte vi såklart en gondol, nu kan jag checka av det på min bucketlist✔️

Imorgon beger vi oss mot Neapel, och om vi fattat det hela rätt har vi tydligen hyrt ett hus! Blir spännande att se om vi fattat det rätt eller helt fel😉

Likes

Comments

Vi har nu bott i Florens i tre dagar, idag börjar resan till Venedig! Tycker att Florens är en fin stad, fanns kanske inte jätte mycket att göra men ett hett tips är att ta med sig picknick och sätta sig i någon av parkerna som finns. Vi gjorde det en dag och det var skönt att sätta sig ned, njuta av utsikten och varandras sällskap!
Florens hade däremot ett livligt uteliv, det märktes när vi gick hemåt på kvällarna.
Vi har även träffat mamma & pappa och deras gäng(totalt 14 stycken) som de är med i Toscana, de har hyrt ett gigantiskt hus och där var vi hela lördagen. En mycket trevlig dag och kväll, vi hann att promenera till en vingård, bada i poolen, prata av oss och äta god pizza!
Igår mötte vi också upp några från deras gäng för lite vandring genom stan och gå genom den stora parken som låg bakom Palazzo Pitti.

Likes

Comments

Har inte hunnit med bloggandet när vi var i Bolzano, vi vandrade så mycket att jag somnade direkt när vi kom hem! Men alltså Italien verkar ju vara full av fantastiska vyer!!! Kan verkligen inte få nog! En av dagarna åkte vi linbana upp till ett berg (Funivia Del Renon) där det fanns massvis med olika vandringsleder. Ett måste för er som ska till Bolzano någon gång är att åka upp dit och vara där en heldag!
När vi la oss den kvällen hade vi nästan vandrat två mil, och det kändes i benen dagen därpå😉
Men som sagt, underbara vyer och en väldigt mysig stad.

Den andra dagen begav vi oss också ut på ännu mera vandring, hamnade vid ett slott som jag tyvärr inte tog några kort på. Men det var riktigt intressant att läsa om vem som bott där och vad de olika rummen användes till! Hann däremot ta bilder på lite vyer (som vanligt...), ni får helt enkelt stå ut med det😌

Likes

Comments

Sista kvällen i Bergamo avslutades med middag i solnedgången och kvällspromenad hem! Finns mycket som är fint i denna stad, La Cittá Alta påminner lite om gamla stan i Stockholm/innanför murarna i visby. Alltså täta gator och mäktiga hus! Skulle absolut kunna resa hit igen, finns säkert mycket vi missat men just nu är vi nöjda över det vi sett:) Imorgon beger vi oss till Bolzano, har hört att det även ska finnas fina vyer där!

Eftersom jag verkligen ÄLSKAR solnedgångar har jag självklart tagit lite bilder från utsikten vi hade under middagen och två bilder från promenaden hem:)

Likes

Comments

Planen idag var att fara till Lake Como som ligger i Lombardiet, men eftersom vi inte är experter på tåg så blev det lite fel. Vi hamnade i staden Lecco!
Vi blev lite irriterade på oss själva att vi hoppade på fel tåg, blev en promenad för att tänka på något annat i väntan på tåget som skulle ta oss tillbaka... OCH glada är vi för det, efter en stund av vandring kom vi fram till en sjö som hade en jätte mysig promenadslinga längst vattnet! Vi beslöt oss för att stanna och njuta av utsikten, några timmar senare for vi tillbaka till Bergamo för att gå på stan och dricka kaffe. En mycket lyckad förmiddag!
Ikväll ska vi upp till La Cittá Alta igen för att försöka få ett bord på en terass med utsikt över Bergamo, det blir ett bra avslut i denna stad!

Likes

Comments