Träning & hälsa, Vardag

Ibland är jag verkligen inte särskilt smart trots mitt relativt höga IQ. Haha. Har känt mig sådär småsjuk hela veckan och idag var det ännu värre. Trots detta så gjorde jag 20 min yoga imorse, målade i sadelkammaren hela förmiddagen, jobbade via datorn hela eftermiddagen och därefter drar ut på en cykeltur. Detta = katastrof. Usch vilken cykeltur och usch för hur jag mår nu. Dock finns det ingen annan att skylla på än mig själv, vilket inte heller är särskilt trevligt haha. Ska ställa undan cykeln nu för resten av veckan och försöka ta det lugnt/vila istället. Vill definitivt inte bli sjuk på riktigt så nu får jag verkligen dra i handbromsen (om ni förstår min dåliga humor 😉).

Vill dessutom rekommendera appen Runkeeper om ni mot förmodan inte hört talas om den. Jag lever för mitt älskade Runkeeper kan jag säga. Trackar alla mina träningspass och dessutom så räknar den alla steg jag tar varje dag vilket är jättekul. Så här har ni dagens Runkeeper-print screen: 


Likes

Comments

Vardag

Hej igen!

Nu är det äntligen september och hösten är förhoppningsvis snart på ingång.. jag har haft sådana himla cravings för just höst i år och vad händer då? Jo, då får vi sommarvärme mitt i september, haha! Men förhoppningsvis får jag min höst snart, med en massa fina färgglada löv och krispig luft.

Jag mår dessutom mycket bättre nu än vad jag gjorde under sommaren. Precis som jag skrev så kände jag mig väldigt vilsen, var inte riktigt mig själv. Men har definitivt hittat tillbaka nu och är dessutom mer motiverad än någonsin. Kan bero på att jag har håller på att renovera som en dåre just nu, men ändå, haha.

Ska fortsätta jobba med bloggen nu när jag har tid att sitta inne vid datorn, vilket är ganska ovanligt just nu då jag grejar nere i stallet nästan hela dagarna.

Hörs snart igen, kram.

​Bilden är från helgen när jag var och semestrade ett par dagar i Halmstad. 

Likes

Comments

Vardag

Hej alla galna, fina, härliga och knasiga människor som hittat hit!

Klockan är 01.44 när jag skriver detta och jag är för en gångs skull precis helt klarvaken (troligtvis på grund av att jag tryckte i mig en galet stor mängd ben&jerry's cinnamon buns-glass förut hehe..). På grund av några stora förändringar i mitt liv på sista tiden så har jag gjort en rad av nystarter i mitt liv då jag kände att jag behövde förändring. I och med detta, så kände jag suget efter att börja blogga igen. Bloggade för några år sedan men fick sluta då jag tyvärr inte orkade p.g.a. att jag gick in i väggen (eller blev utbränd som det heter på lite finare svenska). MEN då jag verkligen saknat att skriva så bestämde jag mig för att börja blogga igen. Att skriva är nämligen ett av de få sätt som hjälper mig att beskriva hur jag faktiskt känner, då jag har otroligt svårt att beskriva detta i tal. Dock kommer inte denna bloggen bara innehålla en massa smörja om mina känslor utan mycket om min kära gård, hästar, mina drömmar, mål och framförallt en av mina allra största passioner i livet: träning och hälsa.

Jag är inne i en period just nu då jag känner mig ganska vilsen. Vet inte riktat vad jag ska göra eller var jag ska ta vägen. Tror många i min ålder känner igen den känslan och därför tänkte jag också att ni skulle få följa med på resan där jag förhoppningvis hittar min väg igen!

Nu ska jag fortsätta pilla lite på designen här på bloggen (är så galet roligt!) och sedan försöka få någon timmes sömn i kroppen trots ett huvud som inte riktigt vill sluta tänka i natt. Sov så gott så hörs vi snart igen!

Bilder från ​Color me Rad, Örebro 11/8-15.

Likes

Comments

När det gäller träningen så har jag både kortsiktiga och långsiktiga mål. Eftersom jag dessutom är intresserad av både powerlifting, bodybuilding och löpning så blir det också olika mål för de olika grenarna. Om vi börjar med just powerlifting så är mitt mål att komma igång på riktigt, helt enkelt. Detta är något som jag tycker är så otroligt kul men inte har så mycket kunskap om, så jag vill lära mig mer och börja på riktigt. Inom bodybuilding så är mitt kortsiktiga mål att skulptera min kropp, om man ska vara lite poetisk, haha. Jag vill bygga muskler, bli starkare och skala av lite fett. Ett stort kanske och ett eventuellt långsiktigt mål är att prova på att tävla inom antingen Bikini fitness eller Athletic fitness, men har inte riktigt bestämt mig än om detta.

Sedan angående löpningen så vill jag först och främst komma igång igen efter att inte ha kunnat löpa ordentligt på ett tag nu. Jag vill bli snabbare, förbättra mina tider och öka avstånden. Sedan så är planen till nästa år att kunna springa fler lopp, då detta är något som jag ÄLSKAR och verkligen brinner för. Målet är att springa ett par 5K och dessutom minst en 10K.


Likes

Comments

Mitt namn är Frida Sanna Mattsson och det är jag som driver denna bloggen. Jag är 21 år gammal och bor på en hästgård precis utanför den lilla staden Töreboda som ligger fint placerad vid Göta Kanal. Jag är en inbiten hästtjej som också älskar allt som har med träning, hälsa, styrketräning och löpning att göra. Brinner för att utmana mig själv och andra och har en helt galen vinnarskalle.

Tänker mycket och skriver hellre ner mina tankar än berättar om dem. Tycker även väldigt mycket om musik, mat och ja, choklad (för vilken tjej tycker inte om choklad?..). Lever för mitt kaffe och älskar att använda snygga träningskläder dygnet runt. Drömmer om att resa till Kanada och jag är dessutom 1/4 norsk vilket jag gärna skryter om!

Något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är också att motivera, inspirera och hjälpa andra människor. Jag själv är HSP (high sensitive personality) och blev även utbränd redan när jag var 17 år gammal. Efter detta så brinner jag för att hjälpa andra i samma situation eller människor som kanske bara har det lite tufft.

Vill ni veta något mer om mig, har frågor om HSP, utmattningsdepression eller bara vill snacka lite med mig så kan ni skicka ett mejl till fridasannamattsson@gmail.com .


Likes

Comments

Jag har älskat hästar och träning så länge jag kan minnas och det var i högstadiet som jag insåg att jag ville börja jobba med hästar och sökte då till hästgymnasiet Plönninge i Halland för att ge mig själv en push i rätt riktning. Planer blir inte alltid som man tänkt sig, men det brukar alltid lösa sig på något sätt ändå. Så när jag var 18 år gammal så visste jag att jag ville driva ett eget företag då jag som person är otroligt driven och alltid velat vara min egen chef. 

Under slutet av 2016/början av 2017 så kommer jag därför börja bygga upp mitt egna företag på riktigt Jag kommer ta emot hästar och ponnyer för utbildning, börja med försäljning av hästar, hyra ut vår paddock och eventuellt stallplatser och hjälpa/träna barn inom ridning. Kommer skriva mer detaljerat om detta när jag kommit igång lite mer! 

Kommer dessutom börja studera till kostrådgivare och personlig tränare och kommer därför kunna ta emot "vanliga" clients som vill ha hjälp med coachning inom kost/hälsa och dessutom ryttare som vill lära sig sambandet mellan att ta hand om sig själv och därför få bättre framgångar på hästryggen. 

Mer info kommer snart! 


Likes

Comments