View tracker
View tracker

bilder, livet, tankar

Både jag och Victor drömmer om ett hus. Sedan vi var unga (eller yngre) har vi haft samma mål. På resan dit har vi än så länge tagit heeeelt olika vägar, men nånstans mitt ute i ödemarken korsades vägarna ändå, och nu går vi på samma, hand i hand.

När vi var 19 år pratade vi om huset i the notebook. Ett vitt hus med blå detaljer. Det var vårt. Eller det skulle bli vårt. Jag föreställde mig Victor framför huset istället för Noah.

Vi har börjat kika lite smått efter hus, i helgen ska vi börja med ett radhus. Det kan bli bra.
Jag älskar att planera framtiden med honom!

Min alldeles egna & för mig perfekta kille. ♡

Likes

Comments

View tracker

livet, tankar

Har ni något särskilt som ni är extra rädda för? Något som VERKLIGEN skrämmer er?

Jag har en jätte jobbig rädsla, fobi nästan. Jag kan faktiskt inte dyka så djupt in i ämnet, jag klarar faktiskt inte att skriva om det.

Jag är jätte jätte jätte rädd för rymden. Jag tycker det är obehagligt med stjärnhimmel, när solen är för stark, när molnen har annorlunda färg, när det blir mörkt. Ja. Jag tycker det är så sjukt obehagligt. Jag kan inte ha nyhetstidningar som appar på telefonen, dom gångerna det stått om rymden, kan inte upprepa vad som stått, så har jag gråtit mig till sömns flera veckor efteråt.

Idag surfade jag in på national geographic för att se en dokumentär om klimatet. Där fanns en rubrik jag innnnntteee skulle sett. Hela min dag blev förstörd, kanske till och med vecka.. månad. Jag har en sån stor sten i magen nu.

Jag är så rädd, rymden är för mäktig. Samtidigt ena stunden tänker jag att "händer det något så kommer jag inte hinna märka av det ändå".. men ÄNDÅ.

Och aldrig vill jag att det skall hända min Ellie och min Victor någonting. Och inte min familj såklart. Min stora fina släkt. Och mina vänner. Och mina vänners familjer. Ja ni vet..

Lite så blev det ikväll. När jag ligger i sängen med ett berg i magen.

Likes

Comments

toplistor, livet, tankar

1. Jag uppfattade värkarna som extrem magknip blandat med extrem mensvärk. Som en jumbo fis som satt fast och var påväg att spränga tarmarna. Mina värkar strålade också ner i ljumskarna, det kändes som att det brann hela vägen ner från magen.

2. Man känner inte att man spricker, du behöver inte oroa dig för det. (Dom andra smärtorna väger tyngre..)

3. Du känner inte heller om du bajsar ner dig. Jag vet ärligt talat inte om jag gjorde det. Victor vet nog, men jag har inte frågat.. i stundens hetta bryr man sig inte ändå, TRO MIG!

4. Ja, hålet går tillbaka till normal storlek igen. Du behöver inte oroa dig för att du skall gå runt med ett stort slappt, svart slukhål mellan benen.

5. Ja, dagarna efter förlossningen är det svårt att sitta, stå, ligga, gå. Jag satt på en skinka i taget.

6. Ja, i slutet på graviditeten kunde man spy och kissa ner sig samtidigt, i vissa fall räcker det med att nysa. (Snälla kom aldrig och säg att det inte är en jädra superkraft kvinnor besitter).

7. Första gången du skall göra nummer 2 på toaletten efter förlossningen, känns det som att någon satt dit en ananas, på tvären, som du ska bli av med.

8. GÖR KNIPÖVNINGAR, för att minska risken för framfall eller andra otrevliga komplikationer efter förlossningen.

9. Moderkakan gjorde INTE ont att krysta ut. Min kaka (😂) flög ut.. jag hann inte ens krysta. Vägen är öppen. OCH DEN ÄR INTE ÄCKLIG, den är COOL! Till och med Victor tyckte det!

10. Magen går tillbaka jätte snabbt. Det tyckte jag var lite läbbigt, att den liksom blev platt och alldeles mjuk samma sekund som Ellie kom ut.. så coolt! Heja kvinnokroppen!

Nu är detta punkter skrivet ur MIN vinkel och från min erfarenhet. Kommer ju såklart inte vara samma för just DIG!

Det är lite charmen med det hela, att allas upplevelser är så otroligt olika. 🦄

Likes

Comments

tankar, livet

Till alla småbarns föräldrar.
Det vrider sig lite i magen på mig när jag ser mammor och pappor lägga ut bilder på sina bebisar och barn, när dom är helt nakna. Många som gör det har öppna profiler på instagram, där vem som helst kan kika in. Även på Facebook är inget hemligt.

Bilderna hamnar så lätt i fel händer. Man vill ju inte tänka så, men det är ren fakta. Bilder på nakna barn skall inte finnas tillgängligt för människor som ser det som något annat och använder det till något annat.

Jag kan liksom inte släppa detta. Jag kommer sprida information om sånt här så mycket jag kan, vi måste verkligen se till att förhindra att barn utnyttjas. Nu!

Likes

Comments

tankar

Åter igen, pedofili. Jag kollade på Nyhetsmorgon imorse och blev så sjukt illa berörd, tårarna bara forsade. Att två män planerar att utnyttja en bebis, SOM INTE ENS ÄR FÖDD ÄN! Som ligger i magen. Jag mår så illa att jag inte vet var jag skall ta vägen.

I en intervju med en polis som utreder pedofili, berättar polisen att "det värsta med filmerna är ljuden, ljuden från barnen och ljuden från förövarna", magen vänder sig fan ut och in.

Jag är med och stödjer Ecpat, klicka in där och läs vad dom gör, och bli månadsgivare eller ge en engångssumma!

http://www.ecpat.se

Viktigt!

Likes

Comments

bebis, bilder, livet

Livets lilla kärlek är 2 månader & 10 dagar gammal. Fram tills IDAG har hon sovit i sängen hos mig & Victor, som jag skrivit innan.

Men jag bara kände att nu, nu är det rätt tid. Hon fick prova sova i sin spjälsäng under dagen idag, och sov som en prinsessa. Så vi bestämde oss för att låta henne sova i den inatt, vi ställde in den i vårt sovrum, bredvid mig. Mitt hjärta blöder lite, men jag tror att hon kanske sover ännu bättre i den, och kanske sover jag också skönare.

+ att man kan få krypa upp intill den stora kärleken igen. ♡

Vi får väll se. Vi får testa.

Likes

Comments