Header

Hej på er! Jag hopps över hela mitt hjärta att detta är fejk. Vilket jag tror det för de ska ju bara skrämmas. Men då jag lider av grov clown förbi och är mörkrädd på det.

Så överdrivet att nu börja med djur. VEM *** GÖR NÅGOT SÅNT??

Fick denna snap för någon timme sedan.. Det är nog fejk hoppas jag

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tycker det är självklart att man som hundägare ska aktivera de. Ingen 15min promenad en gång om dagen livet ut. Finns massor av sporter. Även fast min pappa inte tränar hund så går han långpromenad varje dag året om. Med mina hundar blir det en 30min promenad varje morgon, och kanske 45min på kvällen. De tränas i nästan allt. Springer som dårar hemma. Och varje helg går jag en långpromenad och en aktiverings promenad med de. Men jag tränar och ska börja tävla i agility, rally, freestyle och utställning.

Du ska kunna aktivera din hund. Det är ett krav, annars kan du inte ha hund.

Likes

Comments

Skulle nog alltid säga renras. Visst det finns sjukdomar och det löper mindre risk för sjukdomar på blandras. Men det kan ju finnas fler sjukdomar då för det är ju en blandning. Om jag skulle köpa en blandras hund så skulle jag inte köpa från en mindre uppfödning. Utan då skulle jag köpa från ett hundstall tex hundar utan hem.

Är lättare att hitta info om hunden om den är renrasig på SKK hunddata. Då måste hunden ha tävlingslicens om man vill tävla officiellt, och det kostar en slant också.

Likes

Comments

Fick mina två första djur 2010. Jag gick i fyran då och hade accepterat hundar mer och mer. Men för att jag skulle kunna ta hand om en hund så åkte vi o köpte två marsvin. Emma och Cleo.

Emma är född 3/9-10 och Cleo 28/8-10. Tyvärr så finns inte Cleo med oss idag då hon gick bort för två år sedan. Men Emma is still going strong. Hon är idag 6år vilket är ganska mycket.

Lärde Emma tricks och försökte köra agility. En kanin skulle nog vara bättre. Men efter 1.5 år så fick vi hem Jessie och mitt intresse gick över till hundar. Idag så lever Emma ett "pensionärsliv", hittade ingen bild.

Här får ni bild på Jessie. Första hunden som är idag 5år. Ja hon är rund, men hon var dräktig och det var bara 2v kvar innan tio valpar kom till den stora världen 😉

Likes

Comments

Vi hade redan hund i familjen. Men jag fick "min" våren 2014, och det förstår ni nog också. Det är Ellie. Tingade henne som 5 veckors valp, ja det är sent. Men jag blev fodervärd på henne. Min första sheltie, gör nästan allt med henne. Tricks, freestyle, HTM, rally, spår, sök och agility såklart. Hon ställs även ut. Och ni som är medlemmar i SSSK och får sheltiebladet så kommer ni se Ellie där i slutet av året. Vi har nämligen ansökt om trippeldiplom.

Hon har excellent på utställning. Ska börja tävla rally fortsättning. Ska börja tävla hopp o agility klass 2. Vi kommer tävla mer officiellt agility i vår men ska slå till med rallyn redan nu innan hon börjar löpa.

Vi debuterade agility 13/8-16 = 3 pinnar av 3 möjliga. Andra tävlingen var en två dagars, 10-11/9-16 = 3 pinnar av 6 möjliga. Tog titeln RLDN på tre försök. Ellie och jag tog även USM guld i agility 1 medium detta år. 

Hon blir 3år i januari och har redan kommit långt. Vad ska detta sluta?

Likes

Comments

Har glömt bort att uppdatera er. Tävlade rally på hemmaklubben förra veckan som gick fantastiskt.

Lexie tävlade 2 rundor o Ellie en. Lexie började och rundan kändes sjukt bra. Vi fick ihop 97p. Vi slutade på en andra placering. Ellie tävlade samma klass och då kom vi i mål med 95p. Det betydde att hon kom på en tredje plats. Bilden från prisutdelningen såg rolig ut. Ellie satt själv då jag inte litar på Lexie.

​Ellie tog titeln RLDN och blev uppflyttad till fortsättning. Nästa runda var både jag o L sjukt trötta. Ville nästan kliva av bandet för ville inte. Bara banan var ju ganska svår. Men trots många om och men kom vi i mål med 83p och slutade med en 4:e placering. Trodde verkligen att det inte skulle bli en godkänd runda. Har inte hittat någon mer, vill helst att det ska vara nära för Lexie ska ta titel. Men aja.  

Likes

Comments

Hej på er!

Ledsen för den usla uppdateringen den senaste veckan. Har haft en del i skolan och sen hundträning på det. Nästan ingenting har hänt. Det har blivit oktober och officiellt höst här där jag bor. Dock så gick jag runt ute med shorts och linne när jag tränade hundarna förut. Har bestämt mig för att Ellie inte ska tävla mer officiellt detta år, utan träningstävlingar med klass 2. Då vi ska försöka debutera klass 2 i mars/ april. Denna vecka blir hemsk. Längtar så till vi får höstlov. Några veckor kvar nu. Denna vecka har vi en större inlämning och en redovisning. Låter inte mycket men då jag inte har tid efter skolan så är det mycket.

Måndag: Börjar 9 och slutar vid 15. Ska efter skolan på ringträning med Winnie 15min bort.

Tisdag: Börjar vid 9 och slutar vid 15.15 ska sedan till BK och hålla kurs.

Onsdag: Efter skolan på kvällen så ska jag gå på kurs tillsammans med Lexie. Tror det är sista gången, utvärdering kommer senare!!

Torsdag: Typ den enda lediga dagen efter skolan denna vecka, usch. Ska nog nästan bara vila.

Fredag: Skola. Ska med mamma en sväng till IKEA och köpa lite grejer.

Lördag: Ska bygga ihop grejer som jag köpte på IKEA.

Söndag: Vila.

Varför det blir så mycket IKEA är för att vi har ett litet hus på tomten som jag ska flytta in i. Vi har redan varit en sväng och köpt smågrejer men nu är det dags för möblerna att komma hem. Säng letar vi fortfarande efter då den som jag har nu är alldeles för mjuk för min rygg.

Jag forsätter med 20 dagar imorgon :)

Likes

Comments

Presentera din hundras.

Shetland sheepdog. En fantastisk hundras i mina ögon om man får rätt individ.
En gårdshund från shetlands öarna där bl.a. Shetlandsponnyn kommer från. Mot slutet av 1800-talet såldes hundarna till England för att bli sällskapshundar.
Den första sheltien kom till Sverige 1930 och snart blev han svensk utställnings champion. De brittiska collie uppfödarna älskade direkt inte sheltien.

Men idag används rasen till nästan allt. De användarkonto en arbetande hund som en tjänstehundar, spår, sök, mycket agility, utställning, lydnad, freestyle ALLT. Fungerar till mycket.

Rekommenderar rasen.

Mina hundar är

Shellrick's Velvet Rose, "Winnie" Shellrick's Unexpected Love "Lexie" o Windcrest Pretty Smart "Ellie".
Från stora kennlar, men jag är otroligt tacksam över dessa.

Likes

Comments

Okej, nu är det daga för att presentera din hund. Kör alla tre, hihi.

Ellie, hon kom in i mitt liv när jag mådde som sämst. Därför är hon närmast mitt hjärta. Hon är en foderhund och kommer försöka igen få valpar i vinter.
Vi har denna säsong börjat tävla. Har två stycken godkända resultat i Rallylydnad av två möjliga. På 9 agility starter så har vi lyckats kommit upp i klass 2 i agility. Har ställts ut med excellent. Hon är en riktig flockhund.

Lexie, en hund som jag ville ha i 2år. Ville så gärna ha från den uppfödaren. Tingade henne innan hennes mamma blev parad, hihi. Den minsta flickan i kullen på hela 32cm. Har ställts ut med Very Good vilket jag är nöjd över. Ska så småningom börja tävla nästa år när hon inte är i spökåldern längre. Rally debuten blir på lördag. Hon är kaxig o älskar att lära sig nya saker. En riktig allround hund.

Winnie, hunden som vi inte skulle ha. Skulle aldrig lämna tillbaka henne idag. En otrolig glad hund som älskar allt o alla. Ingen kan motstå henne. Hon följer inte så ofta med på agility tävlingar då hon ofta är på utställningar. Ställs ut med excellent med CK oftast. Väldigt lovande. Det är två dagar mellan L o W. Agility är väldigt kul då hon inte har koncentrationen för rally.

Tre olika hundar. Men ändå så lika. Jag älskar de❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Länge sedan jag uppdaterade. Har inte haft tid. Men istället tänkte jag börja med 20 dagar som flera har börjat med nu. Ni får lära känna mig mer helt enkelt.
Under dag 1 ska jag presentera mig själv.

Okej, jag heter Frida och är 16 somrar. Går första året på gymnasiet på Skärgårdsgymnasiet med inriktning hund/Djursjukvård då vi har kursen D9 som inte alla skolor har.

Vi skaffade vår första hund januari 2012 o där efter skaffade vi oss fler när jag äntligen har blivit av med min hund rädsla. Har tre små flickor som är mer mina.

Det jag gör med hundarna är allt möjligt men mest agility, rally och utställning. Fotar även en del på fritiden, allt från naturen till utställningshundar.

Hoppas ni stannar!

Likes

Comments