Header

Då denna blogg från böjen var en personlig blogg men sedan har blivit en mer hundblogg känner jag att bloggnamnet måste ändras. Så därför finns det en ny blogg. Denna kommer att finnas kvar men om ni vill ha mer uppdatering så kan du klicka här. Hoppas att ni fortfarande vill följa vår resa, vi ses där!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Ännu en vill dag, pffft. Nepp. Då Lexie ska få RC så har jag börjat träna att hon ska springa på en filt eller i en ruta. Kommer bli lättare då med filten misstänker jag.

Idag åkte vi till djuraffären och handlade.
Vi köpta hundmaten som kommer ta slut tills imorgon om vi inte köpte mer. En tandskrapa då hundarna avskyr handborstning. Okej, de accepterar det men gillar ej det.
Vill inte ha tandsten. Så ska börja skrapa.

En reflexväst från Rukka som jag har kollat på tidigare. Köpte den i minsta storleken till Lexie hihi.
Ett tikskydd till Ellie som var 1cm för litet 😩. Hon har så mycket päls nu. Jaja, bara åka iväg o köpa ännu ett imorgon så får Lexie & Winnie använda det när det behövs. Och det jag har velat ha länge.

Jag köpte ett BoT täcke. Ni tror säkert att jag är pank. Nepp, tur det var på 50% rabatt. Annars skulle jag aldrig köpa det. Dock så ska jag få det i tidig julklapp då jag velat ha det i 1,5 år. Mamma la en slant för det också.
Det var det sista i storlek 34.

Imorgon är det skola igen :(. Vill ha lov. Dock är det 5,5 skolveckor kvar. 26 skoldagar som jag har kvar. Har studiedag och ska till Lilla Stockholm som gör att jag inte kan vara i skolan.

Denna vecka blir både rolig o jobbig. Kurs under helgen, längtar. Dock är det för mycket i skolan, välkommen till gymnasiet? Läxförhör x2 och ett biologi prov, usch.

• Funderar även på att starta en ny blogg, allt nytt. Denna kommer vara kvar men en uppdatering!!

Likes

Comments

Hej på er!
Har vart en del i skolan och gjort att man ej hunnit blogga eller träna hund.
Hundarna har agilityvila då det är cirka 45cm snö ute.
De ska ändå vila ett tag nu så det var lika bra att snön kom. Jaja.

Ellie har idag börjat löpa. Så en parning sker väll om cirka 2 veckor? Jag hade planerat att gå Agilitykurs nästa helg men hon slipper. Får gå med Lexie hela helgen. I den hallen ska man ha tikskydd och hon gillar ej selar eller täcken. Så det är ingen idé.

Det blir kurs nästa lördag o söndag på förmiddagen.
Kursen är för Linda Enberg och Eva-Maria Wergård, spännande blir det!

Vi har utställningar planerade. Hela Stockholm's helgen. Lilla Stockholm som är på fredagen, SSSK special som är i Stockholm Hundsportcentrum i Upplands Väsby. Sen är det Stora Stockholm på söndagen.

Vill ni se en galen Winnie kan ni bara komma till Sheltie ringen, hihi!!

Vi funderar även att åka till Mydog, dock ena dagen. Jag vill åka till båda. Ska börja hyra en hall med Lexie. Nöta slalom och RC & mycket kf.

Funderar på att hon ska debutera 22/4-17 söder om Stockholm.

Likes

Comments

En väldigt passande bild när lilla Ellie var 8,5v.
Ett program heter ju "mitt liv som valp" som går på sjuan varje tisdag vid 20.00, lite kul att se hur folk är med sina hundar. Tar de hand om de som små bebisar eller som en hund? Haha.
Tycker att Anders Bagge med Iris år roliga att se ihop.

Likes

Comments

Hej på er!

Nu verkar de flesta fått höstlov. Tycker det är väldigt skönt då vi har haft mycket i skolan (okej inte jätte mycket men ni fattar). Får tänka positivt att det är sen 6v kvar till jullov. Att det redan är första november imorgon är helt sjukt?

I helgen har jag varit funktionär på Österåkers klass 1/ lag tävling både lördag och söndag. Sista klassen igår (medium) var jag hinderfix och (jag menar det) höll på att somna. Var så sjukt trött. Men när jag kom hem så hade äntligen min nya säng kommit, sov så skönt denna natt. Behövde det. Var dator, skrivare, hinderfix och inropare. Nästan det viktigaste på en tävling. Nu har jag en veckas ledighet, vilket är hur skönt som helst!

Startade morgonen med att äta en seg frukost. Sen var det dags för en promenad så gick en extra lång bara för att fira detta lov. Blev cirka 2h lång. De fick springa i vattnet (dessa shelties gillar att simma och bada) fick jaga stenar, springa i skog. Ja, det hundar gillar att göra. Gick mycket i skogen för att Winnie ska börja bygga muskler. Ellie och Lexie har men det syns mindre på Winnie så nu har vi börjat. Tänkte cykla varannan dag för konditionen och muskler. Kommer inte kunna cykla på länge sen om snön kommer. Och en längre promenad i skogen.

Hon fick börja med att ta ett steg i en stege som är på marken. Hon måste då börja lyfta på benen. Lexie och Ellie fick agilityträning. Winnie får vila från den ett tag nu tills Ellie går på vila (hon ska paras igen..), har svårt att fokusera på tre hundar samtidigt när alla är på olika nivåer.

Ellie fick träna på runt vilket behövs. Hon tar väldigt stora runt istället för tajta. Vi kommer inte tävla mer officiellt denna säsong utan väntar till våren. Lexie kan ju nästan allt, hon lär sig så sjukt fort. "Bara" RC och slalomen kvar. Har nu bestämt mig att alla ska få RC som kf beteende. Lexie kan nu 10(!!) pinnars slalom ganska bra. Inte långt kvar. Gungan sitter, platta tunneln, a-hindret dock inte balansen. Hon kör rätt men hoppar precis innan kf. Jaja, får åka till klubben och träna. Eller hyra en hall.

Nu är även processen med Ellie's trippeldiplom klart, äntligen! Resultat, bild o presentation. Allt är klart! Ellie kommer att vara med i Sheltiebladets första upplaga nästa år.

Sen är även Winnie anmäld till stora Stockholm, Lilla Stockholm och SSSK special. Har anmält mig på kurs med Lexie och Ellie för Linda Enberg och Eva-Marie Wergård om ungefär 3 veckor. Mycket har hänt.


Likes

Comments

Hej på er!

Ingen kan nog ha missat Amanda's (@skithundar) inlägg om Forshaga Akademin och hur det är på NB programmet med inriktning hund. Jag var väldigt nära på att börja på akademin. Jag hade betygen som krävdes, jag blev antagen. Troligtvis hade mina hundar gått igenom testet. Allt var klart men sen så hade en skola i min kommun en exakt likadan linje med en extra kurs. Kursen är D9 och jag blir leg djurvårdare direkt efter dessa tre år istället för att börja plugga. Det var då min gymnasieångest kom. Det är så, jag egentligen ska sammanfatta allt. Jag hade åkt upp till Forshaga och allt kändes bra.

Men sen började jag läsa allt fler bloggar om hur skolan är. Det var elever som hade gått och fortfarande går på den skolan. Jag är nästan glad att jag inte valde Akademin. Kanske jag skulle ha bestämt mig en riktig åsikt om skolan om jag skulle börjat där.

Jag bestämde mig för Skärgårdsgymnasiet. Allt kändes bra där. Det bästa var nog ändå med skolmaten, haha. Om jag ska jämföra med min gamla skola så är det resturang-mat. Såklart inte bara det.

Jag kände att bara våra lärare är väldigt kunniga. Tex vår veterinär som är vår ena lärare jobbar som veterinär. Vår lärare till naturbruket har en gård, vår hundkunskap/ träning av hund lärare har tagit SM-guld i lydnad 2008 och vallar med sina hundar. Vi ska vara med och bygga upp ett hundstall, veterinärklinik och ett klassrum. Hur häftigt är inte det? Jag trivs så sjukt bra på denna skola. Finns många linjer och då får alla vara sig själva. Vi har bygg, frisör, stylist, handels, fordon, el, resturang, sam det tar aldrig slut. Så vi kommer att få hjälp ut av bygget.

Som det känns nu så kommer jag verkligen inte hoppa av. Allt känns så bra. Kan ta med mig alla tre hundar sen till stallet då boxen är tillräckligt stor. Även fast vår klass är väldigt liten, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Så känns vi ganska många. Vår klass är blandad mellan häst och hund. Vi är 6st som går hund och 8st som går hund. En liten klass men jag tycker det är väldigt skönt.

Men nu i vår och kommande åren så är jag rädd hur det kommer gå med hundträningen. Som sagt vi är 6st som går hund/djurvård. När vi har kursen träning av hund så ska vi oftast träna våra egna hundar. MEN det känns som vi är bara två som verkligen har ambitionen. Vill inte peka ut någon, men det känns så.


När jag läser bloggar som har sitt gymnasieval i vår så skriver många att det är ett självklart val att välja hund. I framtiden vet jag inte vad jag vill jobba med. Därför tog jag också denna skola då Forshaga Akademin saknar D9, eller "Djurens hälso och sjukvård 2" . Alla hundsportsgymnasium har Djurens hälso och sjukvård 1 vilket är ett krav men inte tvåan. Vad jag vet så finns det knappt några skolor i Sverige som har D9 och hundprogrammet tillsammans. Folk tror ofta att man tränar hund hela tiden vilket är fel för mig iaf.

Kolla på mitt schema. 3,5dag i veckan så är det som att gå i nian. Vi har Historia, Svenska, Engelska, Matte, Idrott. Det är gemensamma ämnen och vi har några kvar. I tvåan och trean kommer vi ha helt andra ämnen.

I tvåan har jag 8 kurser och i trean 7st kurser jag läser. Nu i ettan läser jag 10st kurser. Och jag läser träning av hund bara i tvåan. Men vi har praktiska ämnen också. Typ Naturbruk vilket är kul när vi åker till en gård.

2,5 dag i veckan är det program dagar. Hela tisdag o fredag och torsdag em.

Detta program är inte som alla andra. Då jag har en youtube kanal så funderar jag på att filma en video som ska förklara hur nb programmet och gymnasiet fungerar. Kanske kan få tag i en kompis.

Det jag vill få fram är att även fast det är samma program så är skolorna se olika.

Likes

Comments

Hej på er! Jag hopps över hela mitt hjärta att detta är fejk. Vilket jag tror det för de ska ju bara skrämmas. Men då jag lider av grov clown förbi och är mörkrädd på det.

Så överdrivet att nu börja med djur. VEM *** GÖR NÅGOT SÅNT??

Fick denna snap för någon timme sedan.. Det är nog fejk hoppas jag

Likes

Comments

Tycker det är självklart att man som hundägare ska aktivera de. Ingen 15min promenad en gång om dagen livet ut. Finns massor av sporter. Även fast min pappa inte tränar hund så går han långpromenad varje dag året om. Med mina hundar blir det en 30min promenad varje morgon, och kanske 45min på kvällen. De tränas i nästan allt. Springer som dårar hemma. Och varje helg går jag en långpromenad och en aktiverings promenad med de. Men jag tränar och ska börja tävla i agility, rally, freestyle och utställning.

Du ska kunna aktivera din hund. Det är ett krav, annars kan du inte ha hund.

Likes

Comments

Skulle nog alltid säga renras. Visst det finns sjukdomar och det löper mindre risk för sjukdomar på blandras. Men det kan ju finnas fler sjukdomar då för det är ju en blandning. Om jag skulle köpa en blandras hund så skulle jag inte köpa från en mindre uppfödning. Utan då skulle jag köpa från ett hundstall tex hundar utan hem.

Är lättare att hitta info om hunden om den är renrasig på SKK hunddata. Då måste hunden ha tävlingslicens om man vill tävla officiellt, och det kostar en slant också.

Likes

Comments

Fick mina två första djur 2010. Jag gick i fyran då och hade accepterat hundar mer och mer. Men för att jag skulle kunna ta hand om en hund så åkte vi o köpte två marsvin. Emma och Cleo.

Emma är född 3/9-10 och Cleo 28/8-10. Tyvärr så finns inte Cleo med oss idag då hon gick bort för två år sedan. Men Emma is still going strong. Hon är idag 6år vilket är ganska mycket.

Lärde Emma tricks och försökte köra agility. En kanin skulle nog vara bättre. Men efter 1.5 år så fick vi hem Jessie och mitt intresse gick över till hundar. Idag så lever Emma ett "pensionärsliv", hittade ingen bild.

Här får ni bild på Jessie. Första hunden som är idag 5år. Ja hon är rund, men hon var dräktig och det var bara 2v kvar innan tio valpar kom till den stora världen 😉

Likes

Comments