Jag fortsätter att tjata, men nånting som jag faktiskt har insett denna sommar är att det ska vara fett att leva. Livet ska vara så gott det går. Vi ska inte nöja oss med något halvbra, eller nånting som bara ger oss tillräckligt för att hålla oss flytande. Vi förtjänar gott, vi förtjänar glädje tillbaka från livet.

Jag tror självklart att det är viktigt att offra lite ibland, att lägga in lite extra krut som kanske inte känns helbra, för att veta att man kommer att nå nånting fullbordat. Men när vi drar dessa extraknop åt livet, är det viktigt att komma ihåg att vi också förtjänar några extraknop tillbaka. Livet kommer alltid att kräva tunga saker utav oss. Saker som ger oss prestationsångest, nervositet, obehag etc, och vi kommer att tvingas genomleva vissa utav dessa. De kan vara värda det, i fall där de gör oss starkare och fullbordade. Men det är också viktigt att vara medveten om att det finns fall där det inte värt det. Fall där livet fortsätter att kräva, utan att vi har kraften att kräva nånting tillbaka. Fall där vi trycks ner, fastnar i en negativ inställning och fall som får hela livet att känns tungt. Fall där vi helt enkelt inte mår bra.

Jag har i efterhand insett att gymnasiet var en tid som krävde mycket utav mig. Jag gav många extraknop och lät mitt hjul spinna på trots stress, huvudvärk och dålig sömn. Jag fastnade, och tänkte med en negativ inställning att det är säkert såhär livet ska vara. Livet är inte enkelt, livet kräver mycket av mig. Självklart stämmer detta. Livet är ingen dans på rosor, men det jag har lärt mig är att livet också kan ge tillbaka. Hur töntigt det än må låta, så har jag hittat ett jobb och ett liv idag som både tar och ger. Även livet idag kräver prestationsångest från mig, det kräver nervositet och det kräver till och från obehag. Men jag får också mycket tillbaka. Livet ger mig lugn när jag överlever dessa situationer, istället för att ge mig stress. Det ger mig styrka, istället för huvudvärk. Det ger mig energi, istället för dålig sömn. Livet ger mig en positiv inställning, istället för en negativ.

Jag tror att det är himla viktigt att faktiskt hitta ett liv där man får nånting tillbaka. Ett liv med en positiv inställning. Det är inte meningen att vi ska leva ett liv där vi är negativa och omotiverade. Vi förtjänar glädje, vi förtjänar gott. Det finns ett liv där ute som kommer att ge oss nånting. Jag har hittat ett åt mig själv. Nånting som gör oss positiva, motiverade och glada. Nånting som gör att livet känns fett att leva. För det är det. Det är fett att leva.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här kommer ett utkast från min höstguide som jag satte ihop till mig och mina vänner. Hösten är ofta ihopkopplad med mörker och rusk, men den här hösten ska inte få bli så för mig. Välkomna att ta efter, ändra om och pyssla till er en egen guide med hjälp av min.

Steg 1. Skapa en Spotifylista och döp till Det ska vara fett att leva. Lägg in alla låtar som gör dig glad, inga andra. Inga halvdana eller ledsamma. Bara GLATT. Här är min om ni vill ha inspiration: https://open.spotify.com/user/gulliver1/playlist/1MYq2CRLkAhB6psEvc3KaD


Steg 2. Vi är fantastiska människor i fall ni inte redan visste om det. Vi går i skolan, jobbar och tar hand om varandra. Ni kanske inte har förstått det än, men vi gör faktiskt massa bra. Vi äger och DÄRFÖR förtjänar vi faktiskt att unna oss själva minst en gång i veckan. SÅ varje vecka ska vi alla var och en kolla ut en present som vi tycker att vi bara helt enkelt vill ha. Nånting assnyggt, asgott eller bara ascoolt. Alla väljer själv efter egen prisklass. Sen ses vi allihopa en gång i veckan och ser till att alla köper denna present till oss själva. Utan ångest eller regrets, vi förtjänar detta!


Steg 3. Försök vara ditt finaste du. Inte för någon annans skull, men för att du själv kommer att må bättre. För att vara fantastisk måste man känna sig fantastisk! Försök varje dag att piffa till dig lite extra, så kommer du förhoppningvis må lite extra. Se till att känna dig fin helt enkelt!


Steg 4. Alla ska hålla i varsitt event under hösten. Man kan ha bara för några vänner eller välja att bjuda in flera. Det kan vara allt från tjejmiddag, dubbeldejt, singelfest, cocktailparty, halloweenfest, spakväll etc. Ni väljer själva, men kul ska vi ha!


Steg 5. Umgås bara med människor som gör dig glad. Om nånting i nuläget känns jobbigt eller förstör ditt humör. Försök ta tag i problemet, eller sluta lägg ner lika mycket tid på den människan. Välj alltid saker och människor som gör dig glad i första hand. Om något är krångligt, ta hjälp!


Steg 6. Var öppen! Den här är lite flummig, men försök att ha en öppen inställning till livet och saker i livet. Häng på spontant, förslå nånting spontant, flörta tillbaka, bjud ut någon, köp något i en annorlunda färg än du är van med. Förändra lite, och var inte rädd för förändringen.


Steg 7. Hitta nånting som du personligen tycker är viktigt. Kanske är det träning som gör dig glad, eller att måla tavlor. Lägg undan tid åt detta varje vecka. Prioritera och låt det vara viktigt.


Saker vi ska göra i höst:

1. Justin Bieber konsert

2. En kväll ute där vi bara dricker drinkar och har kul

3. Flörta lite mer

4. Börja följa någon serie tillsammans (tips?)

5. Halloweenfest!

6. Kräftskiva

7. Roadtrip någonstans under en helg. Nån land? Öregrund?

8. Åka till mall of Scandinavia

9. Bo en natt i Stockholm tillsammans

10. Testa en ny restaurang i Uppsala!

11. Dricka varm choklad

12. Gå på yoga

13. Ha picknick i någons bil

14. Kolla på stjärnorna från nåns bil

15. Måla varsin tavla tillsammans

16. Ha en spelkväll. Alla väljer varsitt spel!

17. Beställa hem/köpa varsitt plagg till någon annan av oss, som man tycker att den skulle vara fin i

18. Äta massa godis

19. Börja spela in en pod

20. Köpa ett plagg som man aldrig annars hade köpt, men som man är fin i

21. Ha klädbytardag!

22. Fika tillsammans!

23. Baka nåt gott och onyttigt

24. Boka in resa till Hanna tillsammans(!!!)

25. Köpa fina underkläder

26. Sova över

27. Boka in konserter

28. Gå på massage

29. Bada på Fyrishov tillsammans en kväll

30. Starta en youtubekanal

Likes

Comments

Men hej! Lite dålig uppdatering från min sida, men kan knappast tänka mig att någon är förvånad. Jag befinner mig för tillfället på nog en av Grekland finaste öar. Mamma och jag flög hit i lördags och har enda sen dess njutit varenda sekund. Vi bor på ett litet hotell längs vattnet och varvar våra timmar mellan havet och solstolen. Det känns så värt och välförtjänt efter sommaren, eller egentligen över huvudtaget. Vi alla är värda att bara vara ibland. Jag har hunnit prata med min nyinflyttqde barcelona-bo, vilket kändes så nödvändigt och mysigt efter en sommar ifrån varandra. Längtar tills jag får hälsa på henne och se hennes lägenhet med riktiga ögon! Har också försökt få ur Hanna lite uppdatering, som för tillfället håller på att flytta in i sin lägenhet i London. Vi hade en mysig kväll tillsammans på Unico i fredags innan jag åkte, hon, jag, Emelie och Lisa. Det var hejdå och femkantsmys för sista gången på några månader. Jag ser fram emot att sätta mig på ett flyg dit och hälsa på henne. Men det får blir senare i höst! Nu ska jag hänga på mamma ner till havet där middag väntar. Mamman på hotellet lagar mat åt oss varje kväll, och det är så himla gott. Igårkväll fick vi Risotto med grekisk sallad och tzatziki. Jag hoppas på något lika gott ikväll. Hoppas ni har det bra där ute. Ta hand om er! Vi hörs!


Likes

Comments

Hallå! Jag sitter på jobbet och är inne på min andra jobbdag av tre den här helgen. Slutade vid 21 igårkväll och hann kika på Tyst vittne en stund i soffan innan ögonen stängdes ihop. Trots det var jag någorlunda pigg imorse när klockan ringde. Jag har inga planer för helgen förutom jobb, men det gör inte så mycket med tanke på att jag är ledig veckan som kommer. Den bör fyllas med packning inför Grekland, häng med vänner och massa sömn. Det låter inte alls tokigt. Nu ska jag slå igång lite musik i mina hörlurar och sova en blund. Skönt med två timmars rast. Kram!!!

Två bilder från en roligare lördag

Likes

Comments

Long time no see. Med varken ork eller lust har mina tankar och känslor fått stanna kvar inne i skallen, eller kastats ut till nära och kära istället för att skrivas ner. Fingrarna har fått stå stilla alldeles för länge, och under tiden har jag hamnat i ett nytt kapitel. Skolan är över, studenten är long gone, sommaren är över och framtiden är här. Den känns inte så läskig som alla sagt, faktiskt så känns den inte läskig alls. Jag känner mig mer tillfreds med livet än jag gjort på länge. Sommaren har varit bra, jobbet har varit bra, och jag tror att framtiden är bra för mig. Möjligheter och chanser, och en massa tid till att få må bra. Jag är laddad för en positiv, skön och ljus tid. Finally!!! Jag har väntat på det. Till hösten har jag fått en tjänst på mitt goda, gamla äldreboende och där startar jag den 12 september. Innan dess väntar en vecka i Thassos tillsammans med mamma, och två hejdån till Evelina och Hanna som far till Barcelona respektive London. Tänk vad roligt för dem, och tänk vad roligt för mig som har någonstans att åka på billig semester. Idag är jag ledig och har handlat tillsammans med Lisa. Det är min tur att laga middag här hemma ikväll, och det blir Carbonara. Om jag håller det jag tänkt ses vi nog ganska snart igen, men man vet aldrig med mig. Ha det!


Likes

Comments