Gick och la mig sent igår, för att jag satt och krånglade med inlämningen. Jag orkar inte ta allt här, och det är inget roligt att lyssna på. Berättade ganska detaljerat på min Twitter (fridapetterss0n) varför jag hade problem med hemtentan. För att göra en lång historia kort så kan jag säga att jag är besviken på lärarna kommunikation, och otydliga instruktioner. Det har vart så under hela kursen, men igår brast det för mig. Om jag har gjort någonting fel med hemtentan, pga deras otydliga instruktioner så kommer det inte bli kul.

Idag gick jag upp väldigt tidigt, så man kan konstatera att jag har fått alldeles för lite sömn. Mitt huvud gör så himla ont, och min kropp är helt utmattad. Tråkigt nog kan jag inte slappna av nu när hemtentan är inlämnad, för på torsdag ska jag skriva tenta i den andra kursen. Jag har redan börjat plugga till tentan för en månad sedan, och vi har även bearbetat allt under kursens gång, men tre dagar är väldigt knappt. Jag måste sätta igång nu med att plugga till tentan. Det ska bli en kul vecka!

Jag vill bara säga att ni som har höstlov ska vara så himla glada och tacksamma för det! Jag vet att jag förr tyckte det var för kort, och för lite lov under höstterminen osv, men herregud vad jag ångrar det nu. Det hade inte vart fel med en veckas ledighet precis. Mitt höstlov blir en dag, och det är på fredag, och det får man vara tacksam för!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det absolut ingen vanlig dag, för idag är det nämligen min bästa väns födelsedag! 19 år fyllde hon idag! Gulligt nog så ville hon spendera den här dagen med mig och Sebbe. Vi år lunch tillsammans och kollade sedan på Hitta Doris på bio. Jag måste verkligen säga att den filmen var riktigt bra, jag grät flera gånger i filmen!

Det här var faktiskt en riktigt bra dag, och det bara på grund av människorna jag spenderade den med. Så mycket skratt och så mycket glädje att det knappt är sant. Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha så fina vänner!

För ungefär en vecka sedan köpte jag nya skor, och idag använde jag de för första gången, måste säga att jag verkligen älskar de!

Likes

Comments

Det här kommer kanske bli det tråkigaste inlägget ever, men jag bryr mig faktiskt inte.

Jag har på riktigt glömt bort hur man pluggar. Jag vet inte ens vad jag gör på dagarna, men det känns som att jag gör allt förutom att plugga. Jag har fastnat riktigt rejält när det gäller hemtentan. Idag har jag ändå försökt att vara produktiv, och det har gått helt okej, men det duger inte för att det ska vara klart på söndag.

Det är så jobbigt, för jag älskar att skriva och har alltid gjort det! Men under högstadiet och gymnasiet så har det vart min sämre sidan i svenskämnet. Men under min gymnasietid utvecklades mitt skrivande nått enormt och i trean tyckte jag det var riktigt roligt att skriva uppsatser. Men nu känns det som att jag har fallit tillbaks där jag var förut. jag tror inte det handlar om att ribban har höjts och att det därför känns som att jag blivit sämre på att skriva uppsatser. Det jag fått ihop på dessa veckor är inget att hänga i julgranen. Det finns så många uppsatser jag skrivit som har vart så extremt mycket bättre! Det är tråkigt att det här händer när jag tar ett steg uppåt, och vill utvecklas ännu mer.

Man kan minst sagt säga att jag har en rolig helg framför mig.

Likes

Comments

Herregud vad jag är trött på de två kurserna jag läser nu. De har vart så fruktansvärt tråkiga! Det är riktigt svårt att nu skriva en hemtenta och sedan plugga inför en tenta. Jag hatar att göra saker som jag inte ens tycker är intressant. Det finns vissa saker som har varat intressanta, men mycket känns som flum.

Jag ska försöka fixa detta nu, men behöver kanske lite mer motivation för det. Men det ska bli så sjukt kul med de två nya kurserna som börjar om lite mindre än två veckor nu! Det ser verkligen ut som sådana kurser som jag älskar! De kurserna var anledningen till att jag ville bli sjuksköterska, så det ska bli jätte spännande även fast de kurserna är mer intensiva än de vi har nu.

Likes

Comments

Detta inlägg handlar väldigt mycket om sjuksköterskeyrket och utbildningen jag går i just nu. Jag såg nyss ett avsnitt av en serie om sjuksköterskor och reflekterar om detta avsnitt i förhållande till min kommande yrkesroll och min utbildning i detta inlägg. Jag vill bara varna för det, för jag förstår att detta inte intresserar alla. Jag ville främst bara få ner mina tankar.

Såg verkligen nyss klart på första avsnittet av en serie som heter Syrror, och kände genast att jag behövde skriva om tankarna jag fick medan jag kollade. Serien är en serie som tv4 gjort, och som just nu går att se där kl.21 på onsdagar. Serien är ingen dokumentär, men det handlar om sjuksköterskor som jobbar på ett sjukhus. Jag kan säkert tro att jag uppskattar serien mer än andra, eftersom det är detta jag vill bli! Jag tror dock att andra som inte är sjuksköterskor, eller utbildar sig till det, kan gilla serien. Eftersom det inte är en dokumentär, så är den utformad som en vanlig serie, det finns drama och romantik osv i den. Det kan ju också vara kul att se vad sjuksköterskor verkligen gör på dagarna, men då får man också komma ihåg att det som sagt inte är en dokumentär utan en iscensatt serie.

Jag måste säga att jag älskade första avsnittet. Jag tänker att jag ska försöka att inte se så mycket på just det sjuksköterskorna gör, eftersom det inte är en dokumentär och då kanske jag lär mig helt fel. Men precis som alla andra så är sjuksköterskor också människor, och de påverkas och tänker olika om samma saker. Jag tyckte det var väldigt lärorikt att se hur sjuksköterskorna agerade i vissa situationer.

I första programmet får man följa en man som är medvetslös och snabbt behöver ett nytt hjärta. Hos honom sitter hans fru och deras barn på 5 månader. Den här kvinnan, som är fru till mannen, är jätte orolig och rädd för att hennes man ska dö och lämna henne med ett barn på 5 månader. Jag kände att jag lärde mig mycket på att se hur sjuksköterskorna förhöll sig till den kvinnan. under min utbildning har vi pratat mycket om att man inte bara ska finnas där för patienten utan även för dess närstående. Jag tycker sjuksköterskorna gjorde det bra i serien, och jag tar med mig av deras knep och strategier. Man kan självklart lära sig en del om hur man ska förhålla sig till andra människor genom utbildning, men egentligen handlar det nog mest om erfaren. Jag är glad att jag fick se en sån situation framför mig, för en sådan läser man inte om i i böcker, och det går i princip inte att förbereda sig för det. Jag vill inte spola, men i slutet kramar denna kvinna om sjuksköterskan och gråter. När jag såg det så började jag gråta själv. Det känns lite oroväckande, för som sjuksköterska kan inte jag gråta, utan jag måste finnas där som stöd för de närstående och inte tvärtom.

Man får även följa en gammal kvinna på 85 år (om jag minns rätt). Den omänskliga doktorn vill operera henne, för annars överlever hon inte. Hennes närstående håller med doktorn, men kvinnan känner att hon inte vill det. Hon känner sig nöjd med livet och vill hellre dö, än att genomgå en operation och sedan en låg rehabiliteringsperiod. Men vem är en kvinna på 85 år jämfört med en doktor och närstående (obs IRONI). Självklart bestäms det att det ska ske en operation, den gamla kvinnan är ju säkert dement och vet säkert sitt bästa. När hon är ensam i rummet med sjuksköterskan berättar hon för henne att hon hellre vill dö, och vara med sin man (som redan är avliden). Jag är faktiskt riktigt glad över just den scenen för i fredags hade vi temadag om döden och pratade om hur man ska agera när patienter säger att de vill dö. Det var kul att se att sjuksköterskan i serien agerade precis som vi hade diskuterat och kommit fram till. Det var roligt att se! För mig blev det även mer verkligt, även fast det var en serie, men det blev ändå mer än bara en diskussion i skolan.

Jag har lärt mig så mycket av denna serie, och det har bara vart ett avsnitt!!! Känner ni er sugna att också kolla på serien så länkar jag den HÄR!

Likes

Comments

Applåd för ännu en produktiv dag...eller inte. Jag har i alla fall vart med en kompis idag som jag inte sett på länge, så det var värt det. Var dock inte med den kompisen hela dagen, så jag hade ändå kunnat vara mer produktiv än jag vart. Jag tror att mitt problem är att jag inte kan plugga hemma. Efter tre år på Kunskapsgymnasiet, där en stor del av studietiden är tid som man själv får planera, så måste jag säga att jag är förvånad. Det känns som att enda stället jag kan plugga på är i min gamla skola, på Kunskapsgymnasiet. Det är så sorgligt. Jag har ett problem med andar, det övernaturliga hemma, så det känns inte jätte skönt att vara hemma själv varje dag och plugga. Tyvärr hr vi också köpt en ny där man kan titta på Netflix, så det förstör också mitt pluggande.

Men tack vare en fin app som heter Timehop så fick jag för några dagar se en tweet som jag tweetade för exakt ett år sedan. Där skrev jag att jag bara hade skrivit en sida på mitt gymnasiearbete, och att jag behövde ha 7 sidor klart nästa dag. Men på nått sätt så klarade jag av det. Och som min gamla fina handledare sa så klarar jag av allt, så detta ska nog gå bra ändå!

​Jag har inte färgat håret, det är bara ljuset som gör att det får en lite rödaktig färg. 

Likes

Comments

Måndag igen och en ny vecka! Denna helg har jag gjort allt annat än att plugga, riktigt skönt! Det betyder dock att jag har en hel del saker att göra nu! Planerade nyss min vecka i kalendern, och den är rätt hektisk! På måndag nästa vecka 8 på morgonen ska en hemtenta vara inlämnad och några dagar senare ska en tenta skrivas. Redan nu på onsdag är det examination i de praktiska sakerna vi lärt oss! Men det är alltid spännande med fartfyllda veckor! Har planerat att göra en del roliga saker på helgerna, så jag överlever nog.

Dagen innan jag lämnade in min mobil på lagning gick jag en promenad, och tog en del fina bilder. Jag delar med mig med en del av de nu.

Hösten är ändå rätt fin

Likes

Comments

Idag kan man säga att jag hade en riktigt ledig dag, ingenting jag hade planerat direkt så det kom lite som en chock. (ironi). Idag tog jag mig en riktigt lång promenad enda till stan, och sedan tillbaks, för att hämta min mobil och även göra lite andra ärenden. Jag berättade i ett annat inlägg att han jag lämnade min mobil till inte alls var trevlig, men idag (efter jag sagt att jag pluggade till sjuksköterska, för att han frågade) så blev han väldigt trevlig! Han började prata om att jag alltid borde säga det till folk jag möter, för att man ska respektera sjuksköterskor. Han snackade rätt mycket om flera av hans kompisar som var sjuksköterskor, och om att de hade specialiserat sig och fått mer lön och tipsade mig att göra det. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men det var kul att vi kunde skiljas åt utan att jag behövde hata honom.

Så nu har jag äntligen fått tillbaks min mobil! Den ser helt fantastisk ut! Jag är jätte glad! De första 5 minuterna efter att jag fått den satt jag på en bänk och beteende mig som man brukar bete sig när man nyset köpt en ny mobil. Rätt snabbt återgick allt till det normala igen, haha. Jag ska inte vara den som säger att det var skönt att inte vara uppkopplad, för det har inte vart kul. Enda gången det känts skönt är när jag ska sova, för jag brukar alltid ta upp mobilen när jag inte kan sova och det är nog inte så bra. Annars var det bara jobbigt att inte få kontakt med folk, och att vara inne på Instagram och Twitter via datorn, det är mycket roligare på mobilen!

Direkt när jag kom hem efter min promenad, som blev lite mer än en mil, så satte jag på mig träningskläderna och gick ut på en promenad! Hahah, asså ibland förstår jag inte på mig själv. Det var så länge sen som jag var ute och promenerade, och jag kunde inte göra det utan min mobil. Så det var faktiskt riktigt härligt att gå runt och lyssna på en bra podd.

Imorgon är det examination, seminarium, hela dagen och jag har kvar lite förberedelser. Så nu ska jag försöka få klart det sista tills imorgon!

Likes

Comments