Idag är det inte vilken dag som helst (och nu börjar jag gråta, herregud), för idag ska jag ta mitt körkort! Men shit, nu sitter jag här och gråter, och det var jag absolut inte beredd på. Utifrån det kan vi alla nog dra slutsatsen om att den här dagen verkligen inte är som alla andra dagar. Jag har skrivit det tidigare, men jag skriver det igen, jag har övningskört i ett och ett halvt år. Min plan var att ta körkort direkt när jag fyllde 18, och nu har jag hunnit fylla 19. Det som hände var väl att livet kom i vägen och att motivationen aldrig fanns där på riktigt. Kul med körkort tänkte jag, men annars kände jag inte att det var något nödvändigt. Men nu den senaste tiden så känner jag faktiskt att det hade vart skönt med ett körkort. Motivationen har vart på topp!

För tre veckor sedan bokade jag och min körlärare in uppkörningen, och jag fick lite panik för att det kändes som väldigt lite tid. Även i förrgår hade jag panik för att jag inte kände mig helt säker. Igår övningskörde jag med mamma och backade runt alla hörn som om att jag aldrig gjort något annat. Nu, efter det, känner jag mig mer taggad än någonsin! Nu ska jag bara gå dit och ta det där jävla körkortet som väntat så länge på mig!

En riktigt fin vinterbild från december 2016

Likes

Comments

I fredags så avslutade jag faktiskt min första termin på högskolan! Så imorgon börjar vårterminen för mig. Under dessas 10 veckor så har jag läst 4 kurser, och de alla har vart i fyra olika ämnesområden (vårdvetenskap, vårdpedagogik, folkvetenskap, medicinsk vetenskap). I vissa stunder har det känts som att tiden gått långsamt, men herregud vad snabbt det har gått! Det känns lite som att jag tog studenten igår. 5/6 känns dock riktigt långt, men snart är jag säkert där.

När man verkligen börjar tänka på vad man lärt sig denna termin, så märker man att det är jätte mycket! En sak som verkligen har förändrats under denna tid är min syn på sjuksköterskor. Det är inte så att jag på något sätt inte respekterade sjuksköterskor innan denna utbildning (för då hade det vart ganska konstigt av mig att söka till utbildningen), men min respekt för sjuksköterskor är enormt stor! Jag har börjat se på sjuksköterskor, och egentligen alla som jobbar inom vården, som hjältar. Det är synd att flera får så låg lön. Jag pratade lite med min mosters pojkvän i somras då jag var hos de i USA, för han hade jobbat lite inom vården i USA. Han berättade att lönerna där för sjuksköterskor var bra, och nyss gick jag in på en sida med lönestatistik och jag kan säga att det ser riktigt bra ut jämfört med sjuksköterskelönerna i Sverige! Nu vet inte jag hur trovärdig den sidan är, men herregud vilken löneskillnad det är mellan samma yrke om man jämför Sverige och USA! Alltså det är helt sjuk! Nu kan man säga att mina framtidsplaner ändrade drastiskt, haha. Kul att USA faktiskt ser vilket jobb sjuksköterskor gör, och synd att Sverige inte gör det.

Men tillbaks till poängen i detta inlägg. En termin är nu avklarad, och jag ska vara riktigt stolt över min prestation såhär långt, och nu är det bara att fortsätta med vårterminen ända fram till sommarlovet!

Likes

Comments

Helt ärligt så funderade jag i fredags på att skita i tentan, och förbereda mig inför omtentan istället. Som tur var så skrev jag faktiskt tentan, och det gick mycket vätte än jag trodde! Tentan innehöll 8 riktigt stora områden och varje område hade ungefär 2 småfrågor. Det är verkligen ett sticktest, och det gäller att ha tur med frågorna som ställs. Jag tycker ändå att jag hade lite tur, speciellt med tanke på hur jag kände innan. Men om ungefär en månad får jag veta hur det gick!

Direkt efter tentan åkte jag till köping och drack alkohol med några vänner. På kvällen så åkte vi hem till en av dessa vänner. Roligt nog så sov jag, och ett gäng andra över hos honom efter min förra tenta. Så nu har det omedvetet blivit en tradition för mig att sova där efter varje tenta. Så nu får jag typ ge den människan ett schema med mina kommande tentor, haha. Men i alla fall så kollade vi på en skräckfilm på natten, och den var faktiskt riktigt bra! Jag tror nästan aldrig jag sagt att en skräckfilm vart bra, men den här var det. Den var läskig, minjag tror att jag blivit lite immun också mot sådant. Har kollat för mycket på De okända, lyssnat för mycket på Creepypodden och haft för mycket kontakt med andarna i mitt hus. Tråkigt nog så gjorde alla jumpscares att min sympatiska nervsystem slog på, så jag var jätte stressad när jag skulle sova. Jag började bland annat stressplugga till dagens tenta i mitt huvud när jag försökte sova, men sen när jag kom på att jag redan gjort tentan så fick jag säga åt mig själv att jag inte behövde plugga mer på det. Det var lite läskigt och väldigt skumt!

Jag har nyss städat mitt rum, och har bara lite småsaker kvar som jag får fixa ikväll. Imorgon har jag uppkörning, så jag ska försöka få med mig ut mamma nu så jag kan backa runt alla Västerås gatuhörn. Så förhoppningsvis kan jag imorgon säga att jag har ett körkort, jag hoppas verkligen det.

Jag kan lova alla att jag tagit fler bilder denna helg, men att de är spårlöst försvunna. Min mobil måste ha raderat de utan min tillåtelse, så vi är inte så bra vänner nu.

Likes

Comments

Vad gör man kvällen innan en jätte stor tenta??? Om man frågar Frida så slänger man ut alla julsaker i rummet, tar fram lådorna längst in i garderoben som innehåller inredningssaker, och så inreder man sitt rum! Haha, alltså jag tycker nästan det är lite komiskt. Man tar traditionellt bort julsakerna tjugondagknut (som är idag), men jag tröttnade alldeles för länge sen på julpyntet så jag fick helt enkelt nog igår. Efter några timmar med bra pluggande så var det ändå helt okej att göra något annat i en timme. Det gick förvånansvärt snabbt att inreda, men jag tyckte det blev jätte bra!

Nu är det fortsat plugg till tentan som gäller och ikväll kan jag äntligen få pusta ut! Jag känner nästan att jag knappt bryr mig om hur det går på provet, jag vill bara att det ska vara över. Om det inte blir godkänt så blir det omtenta och då får man ta det då!

Det roligaste någonsin är att ljuslyktan egentligen är köpt som en kaktuskruka. I julklapp fick jag de två krukorna med kaktusar i av min fina syster Vilma, och jag hade letat förgäves efter kaktuskrukor som passade mina kaktusar en jätte lång period! I julklapp fick jag även kaktuskrukan med ljuset i från min morbror. Min morbror och mamma hade köpt krukorna på helt olika ställen, men de är fortfarande typ identiska!

Likes

Comments

Ni ser ju rubriken! Jag klarade faktiskt teoriprovet till körkortet, så nu är de bara uppkörningen kvar! Detta är så himla sjukt! Körkort är egentligen inte en så big deal, och de flesta har ju det, men det är ändå helt fantastiskt att veta att man snart har körkort efter så mycket hårt arbete! Jag har verkligen lagt ner jätte mycket tid på körning och teoriplugg, under den långa tiden jag övningskört.

Provet jag gjorde idag var faktiskt riktigt svårt! Inte alls som det jag tränat mest på, men som tur var så gick det ändå vägen! Jag menar inte nu att jag inte kunde någonting och att jag kommer bli en dålig förare. Det jag menar är att jag blev lite förvånad över frågorna och att vissa var vådligt kluriga. Jag tror faktiskt jag kommer bli en bra bilförare.

Nu är det bara tentaplugg hela dagen och hela förmiddagen imorgon, sedan tenta, och till sist är jag ledig fram tills måndagen! Herregud vad skönt det ska bli! Dock har jag en del planerat, så de blir inte så mycket vila för min del.

Likes

Comments

Man kan ju tro att man hinner plugga en hel del under en dag, men inte när man heter Frida. På riktigt så har jag suttit fast idag, alltså jag har verkligen inte kommit någonstans i tentaplugget och det börjar verkligen dra ihop sig nu. Det är så mycket andra saker som tar upp mina tankar. Riktigt dålig tajming på alla de andra sakerna, men nu är det så och det är bara att acceptera. En av de sakerna är teoriprovet imorgon (till körkortet), som jag verkligen vill klara men som jag är riktigt osäker på! Jag hoppas väl att jag kan koncentrera mig på att plugga inför det nu ikväll.

Om jag klarar teorin imorgon så blir det ett inlägg imorgon, annars inte. Så i slutet av morgondagen kommer ni senast veta hur det gick för mig på teoriprovet.

Likes

Comments

Det går ju rätt dåligt just nu. Idag hade jag tydligen en körlektion, som jag helt hade glömt bort och därmed missade. Som tur var så hade min körskolelärare tid lite senare, så det blev en körlektion idag iallafall! Det var verkligen tur! Men shit vad besviken jag är på mig själv att jag inte kom ihåg körlektionen! Det har aldrig förr hänt att jag glömt bort något sådant, alltså verkligen inte! Den senaste tiden har jag haft jätte svårt att komma ihåg namn, men jag trodde bara det var för att jag träffat så enormt mycket människor den senaste tiden. Det är kanske är så att jag börjar bli gammal så mitt minne blir dåligt. Det kan också vara så att min hjärna redan har så mycket att hålla reda på så att allt inte får plats helt enkelt. Förhoppningsvis minns jag det jag pluggat in på teoriprovet på torsdag och tentan på fredag.

Skolan håller på att suga ur mig mitt liv!!! Alltså taggen på livet är nästan så låg som den bara kan. Jag är sååå stressad, och det finns två typer av reaktioner på stress. Den ena typen kallas för "kamp och flykt", och det innebär att man köttår på som bara den! Andra typen är "spela död", och det handlar i princip om att man skiter i allt och inte gör något. Jag är rätt säker på att jag just nu har "spela död"-reaktionen, och den har jag ganska ofta vid sånna situationer.

Jag måste försöka plugga nu, jag får inte ge upp! Men här över är två fina bilder från fredagens utgång!

Likes

Comments

Det är nästan lite sjukt när man tänker vilka bajsdagar jag har framför mig. På tisdag ska jag ha en muntlig föreläsning, på torsdag teoriprov, och som toppen på moset så ska jag på fredag skriva tenta! Kul kul! Jag längtar verkligen tills den kommande veckan är slut! Den här kursen är intressant, men nu börjar det bli alldeles för mycket! Enda sedan jag började i högskolan har vi läst två kurser parallellt, men efter denna tenta så kommer vi endast att läsa en kurs! Det ska bli riktigt skönt, men sen vet man ju inte hur svår/lätt den är.

På fredag har jag, som det ser ut nu, lite roliga planer efter tentan. Jag längtar verkligen dit! Men tills dess är det bara att fortsätta kämpa och försöka överleva!

Likes

Comments