I onsdags firade mina föräldrar 20-årsbröllopsdag! Familjen var ute och åt middag, på en riktigt fin restaurang dessutom. Vi åt en trerättersmiddag, och det var helt okej gott. Jag älskar ju tortillini, så det var lite kul att de hade det på menyn. Efterrätten var ju riktigt god, men man har ju ändå ätit godare liksom. Jag kan tycka att maten på sånna fina restauranger inte alltid är lika god som mat på billigare ställen.

Det bästa med middagen tyckte jag ändå var efteråt då vi hade en photoshoot, haha. Nej men jag tycker att vi fick till några riktigt fina bilder. Här under har jag delat med mig av några bilder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Är det bara jag som tycker det har vart kallt idag? Jag kanske inte ska klaga, men det hade inte vart fel med lite sol. Idag har vi haft småkusinerna och mormor på besök. Jag hade väl egentligen planerat att plugga idag, men det är alltid trevligt med lite besök. Vi har mest vart ute på tomten och spelat kubb, badminton, lekt kurragömma och hoppat studsmatta.

Igår var jag på det sista seminariet för detta läsår! Så jävla skönt! Nu är det bara en tenta, nästa fredag, som ska avklaras och sen är det sommarlov! Helt sjukt att det snart har gått ett helt läsår. Igår firade familjen även att mina föräldrar vart gifta i 20 år,vi var ute och åt middag. Bilder från middagen kommer lite senare ikväll, eller imorgon. Det blev riktigt fina bilder, så det ska bli kul att fixa det inlägget.

Likes

Comments

De senaste veckorna har en stor del av skolarbetet handlat om lidande. I detta inlägg vill jag inte redovisa om vad lidande är, enligt de författarna jag använt som källor. Jag vill bara reflektera och skriva mina tankar kring lidande, för det är inte något som bara sjuksköterskor möter i sin vardag.

Om jag inte har helt fel så började vår föreläsare med att säga att alla människor lider, och att vi alltid kommer att lida. Det satte sig fast på mig. Kommer jag aldrig bli av med denna smärta, kommer jag aldrig kunna bli lycklig på riktigt? När min föreläsare sa det så lät det brutalt. Lidande är inget som någon människa vill bära på, och det kändes fruktansvärt när hon berättade att man aldrig kan bli av med det. På ett sätt kanske man kan känna en trygghet i att man inte är den enda människan på denna planet som lider, men samtidigt kan man känna en stor hopplöshet. Det var i alla fall det jag gjorde.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om lidande, men det har jag inte tid med. Det som är viktigt att komma ihåg är att det går att försona sig med sitt lidande, det går att göra det outhärdliga uthärdligt och det går att acceptera lidandet. Det kommer alltid finnas lidande i oss alla, men det betyder inte att vi inte kan vara glada och lyckliga. Vi har alla med oss bagage med lidande, kanske har vi förlorat någon som stod oss nära, men ändå hittar vi sätt för att göra livet lite enklare.

När lidandet ändå aldrig kommer lämna oss så är det bästa vi kan göra att omfamna det. Hur omfamnar man då sitt lidande kanske du undrar? Jadu, det är en riktigt bra fråga som jag har funderat väldigt länge över. Jag tror att man måste förstå att lidande kan vara något bra, samtidigt som man också måste förstå att livet inte bara innehåller lidande. Vi behöver konstraster i livet, vi behöver vara ledsna för att kunna känna glädje och på samma sätt behöver vi lidande för att kunna känna lycka. Vi behöver förstå att lidande bara är en liten del av vad livet innebär, för livet innehåller så mycket mer! Samtidigt som det är viktigt att veta att alla människor lider, och därför bör vi alltid behandla andra med respekt och vara öppna medmänniskor.

Likes

Comments

I fredags skrev jag att jag planerar att vara frisk på måndag, och att jag då ska bege mig till gymmet. Idag är det måndag, men jag bestämde mig för att skippa gymmet då min hosta inte är helt borta. Jag bestämde mig däremot för att gå ut på en promenad, för då blir det inte heller en rivstart på gymmet. Promenaden innehöll en bergsbestigning på Vedbobacken. Världens finaste lilla berg, om du frågar mig. Berget som alltid fanns där för mig som barn när jag ville ha picknick med en kompis. Berget som alltid funnits där för mig, och mina kompisar, när vi mitt i natten tyckte att det vore kul att bestiga ett berg (och då var vi faktiskt nyktra). Berget som alltid har funnits där för mig när jag bara velat vara med mig själv och mina tankar.

Okej...jag har ingen aning om varför jag började skriva en kärleksdikt till Vedbobaken, haha. Men det får vara kvar, jag gillar Vedbobacken. Det var jätte härligt att vara ute på en promenad, och jag längtar tills jag kan ta tag i träningen på riktigt igen! Ett annat framsteg jag gjort idag är att jag har sjungit en hel vers, på en låt, utan att hosta!

Likes

Comments

Jag har aldrig i hela mitt liv spelat paintball, och det är verkligen något jag skulle vilja göra. Tänk vad kul att bara samla hela kompisgänget och köra! Det är ju jätte kul att spela tv-spel mot varandra, men det måste vara ännu mer spännande att spela mot varandra i verkligheten!

Det här kanske kommer som en överraskning, men den senaste tiden har jag funderat på att gå lumpen. Innerst inne tror jag inte att det skulle gå så bra för mig i lumpen, och därför kanske det är bättre att spela lite paintball istället.

Bilden är från Pinterest

Likes

Comments

Ännu en söndag över, och ännu en vecka som är över. Även fast jag knappt går i skolan, så har verkligen söndagar sin egna lilla prägel. Det jag vill säga med den meningen är att även fast jag är hemma de flesta dagarna så är det ändå något speciellt med söndagar. Det är ingenting jag kan förklara, utan det finns en utmattad aura kring söndagar. Det ska bli riktigt skönt att lämna denna vecka bakom mig, och jag hoppas att jag kan få med mig lite extra energi till nästa vecka.

Idag har jag vart väldigt kreativ, jag har skrivit och skrivit hela långa dagen. Jag hade tänkt plugga, men jag tyckte att jag kunde lämna det till morgondagen. Det finns ju ändå en anledning till att vi har helger, och det är för att vi ska kunna vila ut oss vilket jag gjorde idag.

Likes

Comments

Idag har jag vart på kalas ute på landet! Det var som sagt min lilla kusin som fyllde 6 år! Allt började med att vi blev indelade i lag och skulle tävla i djurbingo! Det var kul, men mitt lag kom sist. Det gick ut på att alla fick en spelhicka med rutor, där det stod djur. För att få kryssa en ruta så skulle man se djuret, så vi gick i princip runt och letade efter djur! Det var tråkigt att det var så kallt, men annars var det en mysig dag.

Likes

Comments

Nu ska jag snart iväg på kalas! För någon vecka sedan fyllde nämligen min (yngsta) kusin 6 år! Så familjen och mormor ska idag åka och fira honom. Det är helt sjukt att han blivit så stor! Efter sommaren ska han börja i förskoleklass! För mig kommer han alltid vara en liten bebis, vilket han tyvärr får leva med då han är yngst i släkten just nu.

Likes

Comments

Den här fredagen har vart extremt tråkig. Jag har fått finna mig i att jag inte får sjunga, och om det är något som jag älskar att göra så är det att sjunga! Jag har (efter väldigt lång tid) kommit fram till att det nog är bäst om jag inte sjunger, så jag blir av med hostandet. På grund av allt hostande så har jag inte tränat på mer än en vecka nu, och det är jätte svårt att ta avstånd från träning. Jag blir mer välmående fysiskt, om jag avstår från träning men tvärtom när det gäller psykiskt. Träning är verkligen terapi för mig, så jag känner att mitt psyket sakta dalar neråt. Men om jag har räknat rätt så ska jag vara helt frisk på måndag, och då ska jag bege mig till gymmet!

I helgen har jag en massa saker planerade, så detta blev en riktig pluggdag. Det har faktiskt gått riktigt bra! Jag ska bara läsa lite mer i en bok, sammanställa mina anteckningar och sen är jag redo för onsdagens seminarium! Det ska bli super skönt! Efter det seminariet är det bara tentaplugg, sen tenta och sen är det sommarlov!!!

Likes

Comments

Torsdagen är över, och idag har jag gjort en massa saker! Dagen började med att jag åkte till Erikslund, med målet att shoppa, men som tur var så hittade jag inget! Mitt bankkort blev väldigt nöjd! Direkt efter det åkte jag ner till stan för att fixa ett nytt pass. Hos polisen var det värsta kön, så jag stod i 1,5 timmar i ett väntrum och väntade på att få fixa ett pass. Det var sjukt länge, och fotot blev sämre än den på körkortet, men polisen som tog passet var väldigt trevlig!

Här i Västerås har det vart över 25 grader, så jag passade på att dra ut solstolen i trädgården och sola lite, samtidigt som jag lyssnade på en pod. Det var jätte mysigt. Jag var lite stressad över att jag behövde plugga, men jag kände att jag behövde ta vara på värmen. Och det visade sig att jag hann bli klar med dagens pluggande ikväll! Så nu ligger jag i fas med min planering igen! Det känns riktigt skönt!

Likes

Comments