Jösses vilken deltävling! Hade jag fått bestämma så hade nog 5 bidrag fått gå direkt till final! Men tyvärr så är det inte jag som bestämmer det. Lite tråkigt att alla bra låtar lades i samma deltävling. Tycker verkligen att det är sjukt tråkigt.

De 5 bidragen så jag gillar var Jon Henrik Fjällgrens, Alice, Wictoria, Alex och Loreen såklart! Jag tyckte verkligen att alla bidragen levererade! Blev mest förvånad över Alice! Har inte sett så mycket av henne tidigare, men jag tycker att hon hade en riktigt bra låt! Men den allra bästa låten var självklart Loreens. Wow, vilken människa alltså! Hon är verkligen en fantastisk kvinna, som jag gärna hade skickat direkt till Eurovison. Loreen är inte en sångaska, inte en låtskrivare utan en riktigt jävla bra artist!!! Allt hon gör är genomtänk och hon kan aldrig misslyckas med något. Hennes låt var en fullträff, hennes röst var magisk och hennes framförande av låten ska vi inte ens tala om för det var konst på riktigt! Jag har nog aldrig sett ett så bra framförande av ett bidrag i Melodifestivalen! Sjukt tråkigt att det bara blev Andra chansen för henne, för det hon gjorde var världsklass!

Ska bli spännande i Andra chansen nästa vecka, för jag tycker ändå att det finns en hel del bra låtar där! Det kommer nog bli riktigt spännande!

Likes

Comments

Idag praktiserade jag endast mellan 8-13. Fick få upp väldigt tidigt ändå, vilket var segt, men slutade som sagt tidigt! Direkt efter jobbet mötte jag upp Sana och vi åt lyxig lunch på O'Learys. Har aldrig ätit där förut, så det var spännande!

Känns skönt att typ ändå få en lördag även fast jag behövde praktisera på förmiddagen!

Likes

Comments

Idag på eftermiddagen blev det bandymatch! En match på liv och död! Det var Petterssons mot vinnarbollarna (tror de kallade sig så), som bestod av mina två småkusiner och min morbror. Det var en väldigt rolig match faktiskt, och vi hade hela hallen för oss själva! Jag gillar egentligen inte att åka skridskor så mycket, men det var riktigt roligt att åka idag! Jag skulle ändå säga att vi förtjänade att vinna matchen, för vi hade ett riktigt bra spel. Det slutade dock med att vi förlorade med 1-3.

Imorgon och på söndag är det praktik. Så imorgon ska jag upp tidigt. De två första dagarna har mitt mål endast vara att ta in en massa intryck om stället och inte så mycket fokus på målen som jag fått från skolan och måste uppfylla innan praktiken avslutas. Men imorgon hade jag tänkt börja min praktik på riktigt! Ikväll ska jag gå igenom alla mål och planera upp praktiken. Lite tråkigt att det är mycket skolarbete runt detta. Jag tror verkligen att jag hade lärt mig mer om det endast var så att jag skulle ut på praktik och lära mig saker, för det hade nog blivit mycket roligare då!

Likes

Comments

Äntligen fredag!!! Detta är ju verkligen min dag (FRIDAy)! Detta är faktiskt min enda ledig dag denna vecka! Segt att jag endast får vara ledig en dag, men man får väl vara glad för det. Hade dock behövt en dag för att bara sova och en till dag för att plugga och bara allmänt komma ikapp med livet.

Idag blev det en liten sovmorgon, och det var skönt! Efter det hängde jag på gymmet, lagade mat och åt maten. Nu ska jag snart byta om för att vara med i en bandymatch!!! Det låter lite sjukt, men det är inte så seriöst. Mina småkusiner har sportlov denna vecka och de ville gärna åka skridskor med mig och mina systrar. Jag antar att de blir jag och mina systrar mot våra kusiner och vår morbror! Familj mot familj liksom. Vi får se hur mycket jag orkar efter gumpasset på förmiddagen!

Bild från förra årets stora bandyturnering!

Likes

Comments

Nu känner jag mig väldigt död. Även fast det känns som att jag knappt gör något så är jag helt slut när jag kommer hem! Har haft en hemsk huvudvärk de senaste dagarna, och även känt mig väldigt utmattad och trött. Välkommen till det riktiga livet Frida!

Denna dag har vart hektisk och lång! Jag började jobba 7 och slutade 16, och knappt några raster på grund av att det var mycket som hände idag. Min handledare får varje dag ett schema, men idag hände det väldigt mycket utanför det schemat. Inget konstigt egentligen, det är klart att det händer saker. Efter denna dag känner jag att jag har koll på ganska mycket, men det finns självklart mycket mer att lära! Jag har egentligen inte ens börjat på riktigt, utan det gör jag på lördag. Redan nu känner man att man verkligen bryr sig om vissa boende, speciellt de som är riktigt snälla! Idag var det en boende som var jätte pratglad och berättade jätte mycket om sig själv och som verkligen uppmuntrade mig att lära! Det var jätte fint! Varje gång jag mötte hen efter det så var hen alltid jätte glad över att se en, åh så himla gulligt! Man undrar ju verkligen hur min vårdrelation till de boende kommer se ut då om några veckor! Det ska bli spännande!

Detta är faktiskt bilder från idag, tagna runt 7-8 på morgonen!!! Ser ni min fina namnskylt som jag fick från min skola?

Likes

Comments

Det är klart att man ibland kan drömma sig bort till varmare länder då det är väldigt kallt i Sverige just nu, men det finns ändå något att gilla med vintern. Det bästa jag vet med vintern är nog hur fint det är, då det inte är slaskigt såklart! Jag hittade fler fina bilder från vinter-Sverige än från varma Mexiko! Det är ändå bara vintern en gång om året, och då kan man lika gärna göra det bästa av det och njuta! Alla dessa bilder är från Pinterest .

Likes

Comments

Herregud vilken dag alltså! Började 8 och var tvungen att ta mig till jobbet i värsta snöstormen. Var så rädd att komma försent idag, men som tur var så hann jag! Idag har jag mest gått runt och försökt ta in allt. Har träffat en del gulliga tanter, och hjälp till med en del saker. Det bästa var nästan när vi var inne hos en boende som hade en kattunge! Den var sååå söt! Kattungen sprang och hoppa runt, och när vi försökte bädda så hoppade den runt i sängen. Det var lite kul. Hela eftermiddagen, 3 timmar, satt vi i möte! Det var nått nytt! Lite spännande.

Även fast detta bara var min första dag så fanns det ett tillfälle där jag fick kämpa för att hålla tårarna inne. Jag och min handledare hade gått in till säkert 5 boende, och allt hade gått bra. När vi skulle gå in hos en annan så stannade min handledare upp utanför dörren och berättade om den boende vi skulle besöka. Min handledare avslutade med att säga "Blir det för jobbigt så får du gå ut". Det kan tyckas konstigt att säga så till en praktikant som ska lära sig att jobba där, men jag förstod snabbt vad hon menade. Den här personen hade väldigt jobbiga symptom med tanke på ålder, och det var väldigt jobbigt att se! Det kan tyckas jätte konstigt av mig att skriva såhär, men hade ni vart jag så lovar jag att ni också hade tyckt att det var jobbigt! Mitt psyke fick sig verkligen en stor utmaning.

Imorgon börjar jag jobba 7, en timme tidigare än idag, men slutar samma tid som idag. Lite drygt eftersom det kommer bli en lång arbetsdag, men så är det. Jag ska nog försöka gå och lägga mig nu så jag orkar upp imorgon. På fredag rä jag ledig och det behövs nog, jag känner att jag behöver en dag att smälta allt.

Dessa bilder är inte från min praktik, men eftersom det är samma arbetskläder inom hela kommunen på dessa vårdställen så såg jag exakt likadan ut idag.

Likes

Comments

Jag har alltid skrivit. Jag har haft dagbok så länge jag kunnat skriva, och det första året använde jag dagboken flitigt och skrev varje dag vad jag hade gjort. "Vakna, åt frukost, matte i skolan, lunch, idrott, kollade på tv hemma, middag, tv, sov", haha jätte gulligt, men tråkigt att läsa igenom. Snart blev dagboken mer än ett "schema", det blev min bästa vän! Någon som jag kunde berätta allt för och någon som alltid lyssnade på mig.

Jag har alltid haft svårt att prata om hur jag mår, vad känner och vad jag tycker, och därför är jag så lycklig över att jag kan skriva ut allt! Dagboken har alltid vart ett bra ställe att få ut alla känslor på! Hade jag inte kunnat skriva så vet jag inte hur jag skulle klara av allt hålla alla känslor inom mig. Att skriva är som terapi för mig, något som jag alltid använt mig av för att ta mig ur perioder då jag vart nere. Dagboken har alltid vart min räddning.

Den senaste tiden har jag vart dålig på att skriva dagbok. Förr sker jag alltid i min dagbok då det hade hänt något eller då jag kände något extra starkt. Allt sånt finns nu nedskrivet i alla dagböcker som jag haft. Det är sjukt roligt att läsa igenom gamla dagböcker. Ibland måste man skratta åt sig själv och fråga sig hur man kunde göra/känna/tänka så, medan tårarna ibland måste rinna nerför kinderna. Jag tycker det är fint att ha allt dokumenterat. Jag är ju inte en människa som lever i nuet, utan jag älskar att gå tillbaks och kolla på hur det var förr.

Igår måndags kväll satt jag i timmar och bara skrev i dagboken. Vissa dagar blev beskriva på flera sidor, och det gick så segt, men man måste ju få med allt! Det ska bli så skönt att hinna ikapp nutiden med dagboken. Bloggen fungerar absolut också som terapi, då jag får skriva. Jag älskar att blogga just för att jag får skriva av mig, men jag tror att jag måste komplettera med min dagbok. Det finns säkert blogginlägg jag ångrar för att jag vart alltför djupgående saker som jag egentligen borde hålla mer privat, men jag känner också att jag den senaste tiden haft behovet att att skriva av mig av saker som inte känns lämpliga i bloggen. Det ska verkligen bli jätte skönt att komma tillbaks till min kära dagbok, för det är min allra bästa vän.

Likes

Comments