Det här kommer kanske bli det tråkigaste inlägget ever, men jag bryr mig faktiskt inte.

Jag har på riktigt glömt bort hur man pluggar. Jag vet inte ens vad jag gör på dagarna, men det känns som att jag gör allt förutom att plugga. Jag har fastnat riktigt rejält när det gäller hemtentan. Idag har jag ändå försökt att vara produktiv, och det har gått helt okej, men det duger inte för att det ska vara klart på söndag.

Det är så jobbigt, för jag älskar att skriva och har alltid gjort det! Men under högstadiet och gymnasiet så har det vart min sämre sidan i svenskämnet. Men under min gymnasietid utvecklades mitt skrivande nått enormt och i trean tyckte jag det var riktigt roligt att skriva uppsatser. Men nu känns det som att jag har fallit tillbaks där jag var förut. jag tror inte det handlar om att ribban har höjts och att det därför känns som att jag blivit sämre på att skriva uppsatser. Det jag fått ihop på dessa veckor är inget att hänga i julgranen. Det finns så många uppsatser jag skrivit som har vart så extremt mycket bättre! Det är tråkigt att det här händer när jag tar ett steg uppåt, och vill utvecklas ännu mer.

Man kan minst sagt säga att jag har en rolig helg framför mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Herregud vad jag är trött på de två kurserna jag läser nu. De har vart så fruktansvärt tråkiga! Det är riktigt svårt att nu skriva en hemtenta och sedan plugga inför en tenta. Jag hatar att göra saker som jag inte ens tycker är intressant. Det finns vissa saker som har varat intressanta, men mycket känns som flum.

Jag ska försöka fixa detta nu, men behöver kanske lite mer motivation för det. Men det ska bli så sjukt kul med de två nya kurserna som börjar om lite mindre än två veckor nu! Det ser verkligen ut som sådana kurser som jag älskar! De kurserna var anledningen till att jag ville bli sjuksköterska, så det ska bli jätte spännande även fast de kurserna är mer intensiva än de vi har nu.

Likes

Comments

Detta inlägg handlar väldigt mycket om sjuksköterskeyrket och utbildningen jag går i just nu. Jag såg nyss ett avsnitt av en serie om sjuksköterskor och reflekterar om detta avsnitt i förhållande till min kommande yrkesroll och min utbildning i detta inlägg. Jag vill bara varna för det, för jag förstår att detta inte intresserar alla. Jag ville främst bara få ner mina tankar.

Såg verkligen nyss klart på första avsnittet av en serie som heter Syrror, och kände genast att jag behövde skriva om tankarna jag fick medan jag kollade. Serien är en serie som tv4 gjort, och som just nu går att se där kl.21 på onsdagar. Serien är ingen dokumentär, men det handlar om sjuksköterskor som jobbar på ett sjukhus. Jag kan säkert tro att jag uppskattar serien mer än andra, eftersom det är detta jag vill bli! Jag tror dock att andra som inte är sjuksköterskor, eller utbildar sig till det, kan gilla serien. Eftersom det inte är en dokumentär, så är den utformad som en vanlig serie, det finns drama och romantik osv i den. Det kan ju också vara kul att se vad sjuksköterskor verkligen gör på dagarna, men då får man också komma ihåg att det som sagt inte är en dokumentär utan en iscensatt serie.

Jag måste säga att jag älskade första avsnittet. Jag tänker att jag ska försöka att inte se så mycket på just det sjuksköterskorna gör, eftersom det inte är en dokumentär och då kanske jag lär mig helt fel. Men precis som alla andra så är sjuksköterskor också människor, och de påverkas och tänker olika om samma saker. Jag tyckte det var väldigt lärorikt att se hur sjuksköterskorna agerade i vissa situationer.

I första programmet får man följa en man som är medvetslös och snabbt behöver ett nytt hjärta. Hos honom sitter hans fru och deras barn på 5 månader. Den här kvinnan, som är fru till mannen, är jätte orolig och rädd för att hennes man ska dö och lämna henne med ett barn på 5 månader. Jag kände att jag lärde mig mycket på att se hur sjuksköterskorna förhöll sig till den kvinnan. under min utbildning har vi pratat mycket om att man inte bara ska finnas där för patienten utan även för dess närstående. Jag tycker sjuksköterskorna gjorde det bra i serien, och jag tar med mig av deras knep och strategier. Man kan självklart lära sig en del om hur man ska förhålla sig till andra människor genom utbildning, men egentligen handlar det nog mest om erfaren. Jag är glad att jag fick se en sån situation framför mig, för en sådan läser man inte om i i böcker, och det går i princip inte att förbereda sig för det. Jag vill inte spola, men i slutet kramar denna kvinna om sjuksköterskan och gråter. När jag såg det så började jag gråta själv. Det känns lite oroväckande, för som sjuksköterska kan inte jag gråta, utan jag måste finnas där som stöd för de närstående och inte tvärtom.

Man får även följa en gammal kvinna på 85 år (om jag minns rätt). Den omänskliga doktorn vill operera henne, för annars överlever hon inte. Hennes närstående håller med doktorn, men kvinnan känner att hon inte vill det. Hon känner sig nöjd med livet och vill hellre dö, än att genomgå en operation och sedan en låg rehabiliteringsperiod. Men vem är en kvinna på 85 år jämfört med en doktor och närstående (obs IRONI). Självklart bestäms det att det ska ske en operation, den gamla kvinnan är ju säkert dement och vet säkert sitt bästa. När hon är ensam i rummet med sjuksköterskan berättar hon för henne att hon hellre vill dö, och vara med sin man (som redan är avliden). Jag är faktiskt riktigt glad över just den scenen för i fredags hade vi temadag om döden och pratade om hur man ska agera när patienter säger att de vill dö. Det var kul att se att sjuksköterskan i serien agerade precis som vi hade diskuterat och kommit fram till. Det var roligt att se! För mig blev det även mer verkligt, även fast det var en serie, men det blev ändå mer än bara en diskussion i skolan.

Jag har lärt mig så mycket av denna serie, och det har bara vart ett avsnitt!!! Känner ni er sugna att också kolla på serien så länkar jag den HÄR!

Likes

Comments

Applåd för ännu en produktiv dag...eller inte. Jag har i alla fall vart med en kompis idag som jag inte sett på länge, så det var värt det. Var dock inte med den kompisen hela dagen, så jag hade ändå kunnat vara mer produktiv än jag vart. Jag tror att mitt problem är att jag inte kan plugga hemma. Efter tre år på Kunskapsgymnasiet, där en stor del av studietiden är tid som man själv får planera, så måste jag säga att jag är förvånad. Det känns som att enda stället jag kan plugga på är i min gamla skola, på Kunskapsgymnasiet. Det är så sorgligt. Jag har ett problem med andar, det övernaturliga hemma, så det känns inte jätte skönt att vara hemma själv varje dag och plugga. Tyvärr hr vi också köpt en ny där man kan titta på Netflix, så det förstör också mitt pluggande.

Men tack vare en fin app som heter Timehop så fick jag för några dagar se en tweet som jag tweetade för exakt ett år sedan. Där skrev jag att jag bara hade skrivit en sida på mitt gymnasiearbete, och att jag behövde ha 7 sidor klart nästa dag. Men på nått sätt så klarade jag av det. Och som min gamla fina handledare sa så klarar jag av allt, så detta ska nog gå bra ändå!

​Jag har inte färgat håret, det är bara ljuset som gör att det får en lite rödaktig färg. 

Likes

Comments

Måndag igen och en ny vecka! Denna helg har jag gjort allt annat än att plugga, riktigt skönt! Det betyder dock att jag har en hel del saker att göra nu! Planerade nyss min vecka i kalendern, och den är rätt hektisk! På måndag nästa vecka 8 på morgonen ska en hemtenta vara inlämnad och några dagar senare ska en tenta skrivas. Redan nu på onsdag är det examination i de praktiska sakerna vi lärt oss! Men det är alltid spännande med fartfyllda veckor! Har planerat att göra en del roliga saker på helgerna, så jag överlever nog.

Dagen innan jag lämnade in min mobil på lagning gick jag en promenad, och tog en del fina bilder. Jag delar med mig med en del av de nu.

Hösten är ändå rätt fin

Likes

Comments

Idag kan man säga att jag hade en riktigt ledig dag, ingenting jag hade planerat direkt så det kom lite som en chock. (ironi). Idag tog jag mig en riktigt lång promenad enda till stan, och sedan tillbaks, för att hämta min mobil och även göra lite andra ärenden. Jag berättade i ett annat inlägg att han jag lämnade min mobil till inte alls var trevlig, men idag (efter jag sagt att jag pluggade till sjuksköterska, för att han frågade) så blev han väldigt trevlig! Han började prata om att jag alltid borde säga det till folk jag möter, för att man ska respektera sjuksköterskor. Han snackade rätt mycket om flera av hans kompisar som var sjuksköterskor, och om att de hade specialiserat sig och fått mer lön och tipsade mig att göra det. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men det var kul att vi kunde skiljas åt utan att jag behövde hata honom.

Så nu har jag äntligen fått tillbaks min mobil! Den ser helt fantastisk ut! Jag är jätte glad! De första 5 minuterna efter att jag fått den satt jag på en bänk och beteende mig som man brukar bete sig när man nyset köpt en ny mobil. Rätt snabbt återgick allt till det normala igen, haha. Jag ska inte vara den som säger att det var skönt att inte vara uppkopplad, för det har inte vart kul. Enda gången det känts skönt är när jag ska sova, för jag brukar alltid ta upp mobilen när jag inte kan sova och det är nog inte så bra. Annars var det bara jobbigt att inte få kontakt med folk, och att vara inne på Instagram och Twitter via datorn, det är mycket roligare på mobilen!

Direkt när jag kom hem efter min promenad, som blev lite mer än en mil, så satte jag på mig träningskläderna och gick ut på en promenad! Hahah, asså ibland förstår jag inte på mig själv. Det var så länge sen som jag var ute och promenerade, och jag kunde inte göra det utan min mobil. Så det var faktiskt riktigt härligt att gå runt och lyssna på en bra podd.

Imorgon är det examination, seminarium, hela dagen och jag har kvar lite förberedelser. Så nu ska jag försöka få klart det sista tills imorgon!

Likes

Comments

Jag vet inte vad det är, men jag och hösten funkar inte bra tillsammans. Det kanske låter jätte konstigt, men det blir alltid en svacka i mitt liv under hösten. Den ligger kvar ända tills våren kommer och tar med sig solen. Jag vill tro att hösten är en tid då man kan mysa med en film, en filt och en massa ljus! Jag älskar ju levande ljus så varför inte! Men detta mörker brinner med sig andra saker också. Det är rätt läskigt faktist.

Hösten är som ett kallt mörker som bara brinner med sig mörker. När mörkret väl har omfamnat en är det svårt att ta slit loss. Man ska absolut inte skylla sina problem på en viss årstid, det låter rätt skumt, men det blir alltid såhär under hösten. Jag gillar det verkligen inte.

Det är bara att göra det bästa av situationen, men herregud vad mycket jag längtar till våren!

Likes

Comments

Dags för den sista lägenheten, och drömlägenhet number 1! Det känns faktiskt skönt att detta är den sista lägenheten. I början var det jätte kul att leta efter snygga lägenheter! Det allra roligaste var när jag skulle börja på den femte lägenheten, men när jag var klar kände jag att det absolut inte kunde vara den femte lägenheten i min rankning. Jag hade blivit kär i lägenhets medan jag skrev om den, och det har inte hänt sedan dess! Resterande inlägg blev aldrig lika bra, och det är lite tråkigt.

Vi börjar i sovrummet. Det första man kanske ser på denna bild är en stor garderob!!! Så drömmigt! Den garderoben är väldigt mycket större än min, jag skulle nästan behöva byta till garderoben på bilden. Jag gillar även sängen, men dock är det inte riktigt min stil. Jag gillar att sängen tar stor plats, har en sänggavel som är mäktig, och den är också väldigt fin bäddad med flera kuddar! Färg kombination skulle inte jag säga är på topp, det är främst mattan som jag inte riktigt tycker passar in. Annars gillar jag färgerna svart, grå, vit och vinrött tillsammans!


Badrummet finns det inte jätte mycket att säga om. Det är vitt, enkelt och stilrent! Man hade kunnat göra det mer hemtrevligt med lite mer färg. Kanske ha en annan färg på handdukarna istället för att enbart ha vitt! Rosen i den lilla vasen är väldigt gullig!


Nu börjar det bli litet bättre! Jag älskar öppna ytor, mycket ljus och vitt! Det jag gillar är att man här fortsätter inreda med grått och vinrött! Jag gillar att det ändå finns en tanke bakom färgerna som det inreds med! Mattan ser riktigt mysig ut!

Inredningen på detta bord är jätte fint! Först och främst är bordet magiskt, älskar verkligen marmorbord! På bordet är även lite ljusstakar från Skultuna, en bok och en vas med blommor! Riktigt snyggt!

Mitt favoritrum i denna lägenhet är utan tvekan köket!!! I denna bild ser man matgruppen bäst! Jag älskar det! Vitt bord, svarta stolar och detaljerna på bordet!! Herregud! Det jag kan se är att det är en marmorplanta på bordet och på den står ljusstakar från Skultuna, och även en lite ljuslykta från Skultuna (om jag inte ser helt fel). Det står även en vas med blommor i på bordet! Riktigt synytt verkligen! Så ska ett matbord se ut! Jag tycker även att den lilla inskjutningen i väggen bakom ena långsidan av bordet är riktigt coolt. Jag tycker det är riktigt snyggt då det står två tavlor där!


Jag vet inte ens om jag behöver säga något! Vitt, stilrent och bara riktigt fräscht! En köksö finns det också, med barstolar, och det är alltid najs. På köksön kan jag se att det står ljusstakar från iittala, och det ser snyggt ut! På köksbänken ligger det en marmorskiva där det står lite olja på och kan det vara ett saltkar? Bakom marmorskivan står ett underlägg uppställt mot väggen, och jag gissar att det är en karta över Stockholm! Det ligger även en bok på köksbänken och, jag skulle gissa på att det är någon slags krydda i krukan från Skultuna! Älskar verkligen de guldiga krukorna! Riktigt snygga detaljer i köket veklingen! Det här är mitt drömkök, på riktigt! Jag är kär!

Alla bilder är från Alexander White

Likes

Comments

Idag hade jag planerat att jag skulle få ett mejl där det står att jag kan hämta min mobil. Att jag sedan skulle promenera ner till stan och hämta den. Jag hade dock inte tänkt på vädret, och just nu är det inte så fint väder alls, och det ska regna hela dagen. Då vill man inte gå på promenad. Vi får se om jag tar bussen ner till stan om jag får det mejlet, eller om jag går ner imorgon istället. Jag har dock inte fått mejlet än så jag kan ta det lite lugnt nu.

Jag vill inte säga att jag har vant mig att vara utan mobil, för det har jag inte. Men jag har accepterat det, i alla fall mer än i måndags. Twitter och Instagram är inte alls lika kul på datorn som på mobilen. Jag saknar min lilla bebis. Det skulle bara ta 1-2 dagar att laga min mobil, och eftersom jag kom i måndags när de öppnade, så har det gått 2 dagar nu.

Likes

Comments

Nu har jag vart utan min mobil i 6 timmar. Då låter inte som så mycket, men herregud vad lång tid det känns när man förr kollade mobilen var tionde minut! Det känns faktiskt jätte tomt.

Jag bryr mig inte om sociala medier eller något sådant, utan främst musiken! Det är så konstigt att gå runt utan hörlurar och musik i öronen. Jag hatar det. Det har alltid vart mitt sätt att stänga ut mig själv på, och nu kan jag inte göra det mer! Sprang för en stund sen runt i hela huset och letade febrilt i en massa lådor efter min mp3 som jag hade för länge sedan. Jag hittade den dock inte. Usch vad tråkigt. Det är absolut inte samma sak att lyssna via datorn, och speciellt inte om man vill gå runt.

Jag trodde verkligen det skulle gå jätte lätt, men mobilen har en störrå påverkan på mitt liv än vad jag tror. Man trodde ju också att det skulle bli lättare att koncentrera sig på plugget nu, men nej. Tyvärr inte.

​Det här är min jätte fina plugga-hemma-outfit!!!

Likes

Comments