När jag var sjuk (kan fortfarande inte fatta att jag kan skriva "när jag var sjuk", helt underbart) var spontanitet ett ord som jag aldrig använde varken att säga eller i praktiken. Allting behövde vara planerat för att undvika så stor ångest som möjligt. måltider, träffar, resor, kläder allt för att slippa prestations- eller beslutsångest. Därför är spontanitet ett stort friskhetstecken på mig, att jag inte behöver planera allt. Mitt liv är roliga och mer spännande utan all stress, press och ångest över oplanerade saker.

I skolan i fredags så pratades det om vad man skulle göra i helgen och jag hade inga planer, jag tyckte att helgen skulle bli rätt tråkig för jag var så rastlös. Men på fredagen så åkte jag till Johanna för en sushi kväll utan dess like. vi gjorde egen sushi som var gudomlig och sällskapet var helt underbart. Det var jag, Johanna, Towe och Annelie och vi hade så roligt.

På lördagen hade jag inte heller några planer så på dagen satte jag mig ner för att leka lite med smink (vilket händer ganska ofta) jag provade lite sminkningar för balen och även lite andra nya produkter(Har även skapat en sminkinsta BeautyGurl). Det slutade med att jag var för fixad för att inte åka någon stans så jag åkte helt spontant med Hanna in till Göteborg och mötte upp Ella med hennes vänner för en kväll på Andra Lång. Så roligt hade vi med vin, öl och massa tjöt och skratt fick också träffa några nya personer som var helt underbara.

​Söndagen blev bara slappdag med massa snack om föregående kväll, träffade även J för att gött häng som slutade med middag på Max vilket var dagens craving :) En spontan helg, som jag trodde skulle bli jobbig och tråkig blev helt underbar med massa känslor där de flesta var bra. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Februari avslutades på ett helt underbart sätt med två av mina favoriter i solen med en kopp te och en semla. Det kan nog inte bli så mycket bättre än så. Pappa är i Usa så han var inte med det hade gjort avslutet fulländat. Vi gick längs mjörn och satte oss på en lämplig plats för en eftermiddagsfika.

Vädret fick iaf mig på vår och sommar tankar. Det är bara 94 dagar kvar till studenten nu och man börjar längta otroligt mycket nu. 

Likes

Comments

Detta inlägget kommer vara väldigt förvirrande och antagligen väldigt långt men jag måste få skriva av mig och tänker göra det här. Det har varit bra nu ett tag, ja förutom min vanliga förkylning så har det varit som vanligt, friskt, som förr. Sen kommer dagen då jag ska tillbaka till M och jag är skitnervös, jag kommer dit och samtalet är bra. Vi kommer fram till ett friskskrivningsdatum. 10/3. det är dagen då jag ska få min sjukstämpel utbytt till en friskhetsstämpel, ingen mer ätstörning, jag är frisk!!! så varför mår jag inte bra? 

Det senaste året har jag sett fram emot dagen då jag ska bli friskskriven, i stunder trodde jag inte att det skulle ske men nu är den bara 2 veckor bort. Men när jag föreställde mig hur jag skulle må när jag blir friskskriven så var det en glad, ångestfri Frida. Jag är inte där. Dock uppfyller jag ala kriterier för en frisk person. 

Denna veckan är en jobbig vecka men jag kan ändå inte sluta fundera på varför jag har mått så dåligt de senaste 24 timmarna. ont i magen, ångest som puttrar, gråten ligger precis bakom pannbenet på mig och matlusten har varit i botten. Jag har under året 2015 utsatt mig själv för massvis med utmaningar, stora som små men alla jobbiga med ångest och panik inblandat. 10/3 börjar min största utmaning någonsin. Jag ska leva själv, utan M eller dom kommer finnas kvar men inte på samma sätt. Detta är som när man fick sitt körkort man visste att man kunde köra men man var ju livrädd att krascha första dagen, veckan, månaden eller året. 

Nu sitter jag här i min säng har läst ett kapitel i Terese Alvéns bok ​Jätteviktig​ jag mår fortfarande illa men paniken är inte lika stor som förut. Jag har gymnasiearbete som ska vara klart på söndag, prov i marknadsföring nästa onsdag och lite annat. jag kan inte fokusera just nu och jag vet inte hur jag ska fortsätta härifrån. Det känns som att jag har nått ett "status Quo" ett nollställe jag går varken med vinst eller back, tiden står still och jag känner mig ganska meningslös just nu. Dock kan jag tycka att det är ok eftersom jag VET att även om morgondagen inte är bättre så kommer det bli bättre, det blir det alltid. 

Likes

Comments

I torsdags vaknade jag med en förkylning som hade bestämt sig för att attackera mig i sömnen. En förkylning som varken blir bättre eller sämre och som bara är som ett moln av låg energi och högar av näsdukar. Så för att speeda på kureringstiden så blir intaget av vitaminer och ingefära stort, sömnen lång och filmtiden exploderar. Jag har idag legat i min säng och inte rest på mig om jag inte ska ha gjort något av följande: äta, kissa eller förtära Alvedon.

Alla som är på sportlovsresor har säkert superkul och jag skulle inget hellre än va med i Italien just nu men tydligen så behövde jag detta lovet så min kropp kunde hinna ifatt mig så jag är glad att jag får vara hemma.

En vitamindryck gjord på:
Apelsin, Lime, Citron, Ingefära, Spenat & Gurka
blev gårdagens vitaminboost!(Den ser farligare ut än vad den är)
​Dagens blev en skål med fruktsallad (mycket apelsin och grape)


Likes

Comments

​Rihannas nya album går på repeat hos mig just nu! ♥ #anti

Likes

Comments

Fre: Min födelsedag, jag väcktes av att mamma och pappa stompa in med "skönsång" och frulle på sängen. En stor bukett med 40 tulpaner och en del paket var också med. Resten av dagen var också helt underbar med lunch på Micado, en arbetsintervju och middag på Tranquilo. jag och pappa mötte mamma, Max och Åsa på Haak där ett glas bubbel och snacks väntade en del snack blev det ju såklart. Sen gick vi till tranquilo för en helt fantastisk middag i karibisk stil.

Lör: Denna dagen var det full fart, huset skulle städas och fixas iordning för kvällens fest. Jag höll min första hemmafest och enligt mig så blev det en succé. vi var runt 30 underbara människor som förgyllde kvällen med massa kärlek, dans, skratt och sång. Vi hade en helt underbar kväll och jag ville aldrig att den skulle ta slut. När folk började dra sig så kändes det som att kvällen bara hade börjat. Några hade fixat ihop ett Quiz om Moi! det var frågor som, "min kändiscrush", "snyggaste röven", "vem är min baldejt" och fler underhållande frågor. Kvällen var M-A-G-I-S-K!

Enligt mig den godaste tårtan på länge... Marängbotten med grädde, banan, hallon, maränger och NUTELLA!

Sön: Lazy sunday, Johanna sov över och morgonen och resten av dagen tillbringades i soffan och sen i min säng. Vi tittade på serier, snackade om festen och annat och det var en välbehövlig bästisdag. Det var så länge sedan vi sov över och bara gjorde ingenting.

Den bruden blev en grym avrundning på min festliga helg.

Likes

Comments

För 18 år 364 dagar och 19 timmar sedan så föddes jag, jag blev satt i denna världen i en familj som älskar mig av hela sitt hjärta. Om 5 timmar fyller jag 19 vårar, 6939 dagar, 165 550 timmar eller bara 19 år. 19 år av en oövervinnerlig kärlek av familj och vänner och jag är så tacksam.

Morgondagen ska firas med min familj, vi ska ut och äta men först ska jag till skolan och sen på en jobbintervju. Firandet fortsätter på lördag fast då med mina vänner. Det blir fest, tjöt och massa kärlek hoppas jag!!

02:57 den 5:e Februari kommer alltid vara min stund och jag ser fram emot den!

En del bilder från några av mina käraste minnen!!

Likes

Comments

Helgen har varit underbar. En massa mys och festligheter med allt vad det innebär. Fredagen startade med att en av mina äldsta vänner fyllde 19!! Det var en klassisk hemmafest med massa gammalt och nytt folk. Det var kul men jag drog mig ganska tidigt, egentligen för tidigt men det var underbart att få sova.

Lördagen var en mys dag. Ella och Karin kom på em och det blev gossip i timmar. Helt underbart att ha en gurlnight med er! Jag har saknat det och nu längtar jag bara till nästa gång vi ses. Nästa helg kanske? När jag är med er är jag lycklig, jag kan skratta helhjärtat med er och det finns inga problem eller bekymmer, inget plugg och ingen ångest med er. bara ren KÄRLEK!

Helgen avslutas med mer festligheter, brunch hos Lisa som var "Out of this world!" Vi åt och åt och åt och tjötade även här.

Jag borde plugga religion, gymnasie arbetet, matte men vet ni vad? Jag har tid imorgon det måste inte göras nu och därför tänker jag följa min helg regel: Inget plugg på helger! Bara chilla, se på serier, äta god middag och njuta av min sista söndag som 18 år. Detta var min sista helg som 18 sista brunchen, sista festen och sista träffen med mina närmsta jag tänker inte avsluta min sista helg som 18 med massa plugg.

Det är morgondagens problem...

Likes

Comments

2015 är nu över och jag har haft ett sjukt år som jag alltid kommer att minnas på både gott och ont. Som jag under detta året har skrivit om här på bloggen så har jag genomgått en ätstörning med alla dess motgångar. När jag precis blev sjuk för exakt 1 år sedan så trodde jag att jag var den enda i hela universum som mådde som jag, jag trodde att det finns inte en själ på hela vår jord som skulle kunna hjälpa mig och jag skulle få leva resten av mitt liv i mina mörka tankar. En lektion i skolan var för mig bara ett buller men när jag äntligen hittade styrkan att titta upp så insåg jag flera gånger om dan hur hela min klass satt i tystnad och lyssnade på min lärare som höll en genomgång. Det var aldrig tyst och jag levde i förtryck av mina egna tankar. Jag har haft ett år i mörker där det mesta har varit tungt och ledsamt men året har även medfört sig glada och ljusa stunder som har gett mig hopp och ljus i mörkret.

Några av dom ljusa stunderna har jag fått av alla underbara människor som har hjälpt mig, stöttat mig och hejat på mig. Det har varit människor från lärare, kompisar och familj till främlingar som har hört min historia och har velat hjälpa till. Jag har växt enormt mycket det här året men har även en lång bit kvar. Även om min kropp har hamnat i normalläge så är mina rädslor och mitt självförtroende en bit bakom.

På nyårsdagen så satte jag mig ner och tittade tillbaka på mitt 2015 och insåg att även om jag har varit sjuk så har jag gjort en hel del saker. Dock så finns det inte mycket bilder på mig när jag var som sämst då jag under denna tiden inte tyckte om mitt utseende. De få bilder jag hittade så är jag antingen klädd i stora täckande kläder eller så är jag sminkad och ler allt vad jag har för att dölja mitt inre. De första två bilderna är tagna i februari/mars 2015 och den tredje i juni 2015.

Dom nedre tre bilderna visar jag upp med stolthet. Den första bilden är första dagen sen jag blev sjuk som jag visade mig i bikini för någon (även mig själv). Jag kan säga att det var min första glada dag på flera månader. De andra två bilderna är bevis på att jag mår bra i min kropp igen. Jag har börjat klä mig i kläder som jag tycker är snygga, jag gillar att "kolla in mig själv" vilket jag inte skäms för då jag har kämpat röven av mig för min hälsosamma kropp.

Jag ser fram emot 2016, en revansch en chans att fortsätta kämpa mot min friskskrivning och mot mitt välmående. Jag har dessutom mycket att se fram emot under 2016: Födelsedag, friskskrivning, balen, studenten, Rihanna konsert, kanske någon resa och mycket mer!! Hur kliché det än låter så vill jag tacka alla som medverkat i mitt 2015 och jag hoppas vi ses under 2016. 

2016 kommer bli grymt och nu kör vi! 

Likes

Comments

Måndagen började som vanligt med mig åka iväg till Mando, jag hade så fruktansvärt ont i kinden då min älskade tandställning bestämde sig för att skava. Därför blev jag tvungen att ringa tandläkaren och be om en tid. Kl 15:50 var jag påväg utifrån mitt hus när jag av en slump plockade med mig mitt presentkort på silverboden som jag fick när jag fyllde år. Jag har funderat i flera år och har lika länge velat ha två nya hål i öronen men aldrig tagit mig modet att göra det. Jag har alltid varit nålrädd och att ta hål i öronen har varit en sån sak som jag ALDRIG trodde jag skulle göra. Men igår så tog jag modet och tog två nya. Det kanske låter fjuttigt och patetiskt men det var en stor utmaning för mig, det är fortfarande en stor utmaning. Men detta kanske kan ta mig ett steg närmare till att få bort den rädslan.

Som sagt kanske litet för er men stort för mig!

Likes

Comments