Header

​Det är mycket mer att fixa än vad man tror, i alla fall än vad jag har trott. 

​Idag har jag fått hjälp med att få det senaste Office paketet både till datorn och paddan. Tack vare att jag skapat ett utav alla dessa inlogg, kunde jag med hjälp av högskolans behörighet använda detta program gratis! Bra för en student att slippa lägga flera hundralappar per år :-). Jag har köpt hem tre böcker från Alidibris, där vi har studentrabatt på 5%, vilket är ett skämt? Den ena boken kostade 600 kronor, så snälla höj rabatten. Hellre 20% rabatt på svindyra böcker än massa andra rabatter man ändå aldrig utnyttjar, haha bitter. Jag har även fått mitt studielån beviljat från CSN, så nu har jag anmält mitt kontonummer i väntan på lånet. Jag har varit på biblioteket med Frida för att leta böcker som ingår i kurslitteraturen, men de hade ingen utav dem jag behövde, suck. Varit förbi gymnasiet för att låna tre böcker av min favoritlärare Maria och slutligen haft ett samtal med min kordinator! Beslutet är taget att jag kommer gå in och arbeta helg varannan vecka och så får vi se om jag hinner med mer beroende på studier. Har även pratat i telefon med Linda, så hoppas att hon har mig i åtanke och ger mig någorlunda bra arbetstider :-). 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hade en dipp i fredags då jag var ängslig och kände mig orolig över en massa saker. Tänkte många "om" och kände mig rädd samtidigt som jag funderade över om jag ångrade mig. 

​Men vet ni vad? Allt känns lättare nu, det känns bättre. Tack vare mina fantastiska vänner. Moa var här några timmar igår och det kändes så bra att prata ut med henne. Diskutera, höra hennes tankar och berätta hur jag kände och tänkte. Idag träffade jag Matilda och fick även då diskuterat och bollat lite tankar med henne. Sedan såg jag även Linda gå förbi som sedan kom och satte sig och pratade med oss en stund. Fick även ett meddelande från en utav min gamla lärare som hade tre stycken böcker som ingick i kurslitteraturen som jag så tacksamt tackade jag till att låna! Tänk att dessa människor som jag omringas utav tänker så mycket på mig, är så kloka och förstående. Tack vare dem har jag nu ny energi och är taggad inför imorgon.

Likes

Comments

Det senaste har handlat om att förbereda mig mentalt för studier. 

Har betalt avgift för kårmedlemskap, för nollningen, läst på om viktiga datum och tider, skapat inlogg på högskolan och tagit reda på vilket månadskort som utgör sig lämpligast. Med mecenatkortet som innebär studentrabatt för er som inte vet, får du 25% på dina resor med SJ, vilket är perfekt om du är en fattig student :-). Problemet för mig är då att jag behöver ha ett månadskort som gäller från och med imorgon men inte har fått något mecenatkort hemskickat än... vilket i sin tur betyder att jag inte alls är sugen på att lägga drygt 1600 kronor för ett tågkort som jag är berättigad till att köpa för 1200 kronor, suck. Sedan kommer vi till det här med böcker som skall inhandlas? Kurslitteraturen finns nedskriven, men böckerna skall du inhandla själv och jag har inte köpt en enda. Vet inte hur jag får tag på dem eller överhuvudtaget vad de kostar? Tänker mig att det kanske finns någon grupp där man kan köpa begagnade böcker? Men som sagt, har en hel del att fixa och känner mig lite smått förvirrad. Allting är helt nytt och det är svårt att känna sig förberedd :-).

Likes

Comments

Kära måndag, att tillbringa dagen alldeles ledig från allt gör att jag får fjärilar i magen. En pirrande känsla som växer eftersom jag varken har något jobb att gå till eller några måsten. Inga måsten för idag åtminstone.

Blev upphämtad vid stationen av Linda som så glatt vinkade i bilen. Alltså den kvinnan, blev så glad över att se henne igen. Vi mötte sedan upp Ulla vid Matverket för att prata över en lunch. Jag kan verkligen inte låta bli att skratta, för stackars de människorna som hörde vad vi pratade om. Vi pratar alltid om allt, vilket går ann när ingen hör. Men inte alltid är så lämpligt bland andra människor. Galningar är vad dem är, men jag älskar att ha dem som sällskap. Mina gamla bästisar :-)


Likes

Comments

Då var vi här nu, då har vi kommit till den tiden då det är över. Det som varit min trygghet i ett år.

Det kändes så bra i hjärtat att få avsluta på ett sådant bra sätt. Ge det sista av mig själv och göra det bästa för dem. Många kloka ord är sagda, kramar, tårar och kärlek spridd. Det känns märkligt att inte vara en del av deras liv längre, att inte vara involverad. Samtidigt som det känns märkligt att inte längre kunna kalla mina arbetskamrater för just arbetskamrater. Jag är stolt över dem och stolt över mig själv, för vilket viktigt jobb vi har. Jag har lärt mig så mycket om livet, men också om mig själv. Mer hade jag inte kunnat önska och nu stängs det här kapitlet ner i mitt liv. För nu inleder jag ett nytt kapitel... tack för denna tiden.

Likes

Comments

Om du inte visste detta redan, så vet du det nu.

- Det är jobbigt för mig att gå igenom avslut, att säga hej då. Veta att man kanske aldrig får uppleva eller se en liknande stund, plats eller människa igen.

- Håller mig alltid sysselsatt och det beror inte på att jag inte kan slappna av utan för att jag övertänker saker och funderar över saker som gör mig ledsen när jag får tid över.

- Kommer inte på något särskilt jag skäms över. Frågar någon så svarar jag. Jag har alltid varit öppen som person.

- Har inga större förväntningar nu för tiden och det beror på att jag blivit sviken och utnyttjad allt för många gånger.

- Lever efter att det är onödigt att ångra saker, så ångrar ingenting. Hade jag däremot kunnat göra om någonting hade jag önskat att jag talat om för mig själv att livet inte var över vid 16 år.

- Har extremt nära till skratt och att känna lyckokänslor samtidigt som jag gråter ofta och utrycker min glädje, arghet, besvikenhet, tacksamhet, ja alla känslor i tårar.

- Har alltid haft lätt för mig när det gäller det mesta, men mycket har att göra med min vilja. Att hela tiden vilja utvecklas och bli bättre. 

- Tänker väldigt mycket på människor i min omgivning, hur de mår och om jag kan göra någonting för dem. Även om det bara är något litet eller något större.

Likes

Comments

Klockan ringde som så många gånger förr vid 06:00. Sammanträffande nog skyndade jag mig till jobbet som även det som så många gånger förr. Idag mitt favvopass från 06:45-16:00, sista timman känns som fem :-). Det är ingen hemlighet att det var slitsamt idag. Jag är trött i kroppen, trött i huvudet och både psykiskt och fysiskt utmattad. Det känns lite av en besvikelse att avsluta såhär, jobba min sista helg och känna mig som ett vrak, samtidigt som jag givit allt.

Längtar till ikväll då jag äntligen får landa lite, gosa in mig i famnen på han som ger mig så mycket kärlek och trygghet. 

Likes

Comments

Eftersom vi beslöt oss för att ta bilen ner till Halmstad idag resulterade det i sammanlagt tre timmars bilfärd fram och tillbaks. I vanliga fall hade jag slocknat då jag alltid somnar i bilen. Men icke sa nicke för vi pratade oavbrutet. Tänk att jag har en sådan omtänksam, klok och varm vän. Tänk vad söndriga vi båda två var vid 16 års ålder och tänk vart vi är idag. Tänk hur många timmar vi suttit och pratat om livet, om vilka vägar vi valde att ta och val som var mindre bra. Tänk att vi idag sitter och håller vuxna konversationer, diskuterar viktiga saker och ger varandra råd. Vi båda två har vuxit så mycket som människor och jag är så stolt över henne. Att hon hela tiden fortsätter att kämpa och inte dras ner i allt det där jobbiga som tillhör det förflutna. 

Men något som inte tillhör det förflutna utan framtiden, det är hon. Hon har alla möjligheter i världen framför sig och jag är så tacksam över att jag fortfarande har henne vid min sida efter alla dessa år.

Likes

Comments

Hur ska jag inleda detta inlägg tro? Well hello there.

Idag var det jobb som de flesta andra dagar och idag hade jag en härlig tid mellan 06:45-15:00. Jag är inte ironisk då jag oftast slutar vid 16:00, så detta var minst sagt dröm :-). Fick två fantastiskt fina kommentarer av våra gamlingar och mitt hjärta går sönder. Kan det verkligen mena lilla jag? 

Mötte sedan upp onsdagsdejten beståendes av Julia för en bit mat. Skönt att hänga med min soulis igen som jag nu för tiden träffar allt för sällan. Det blev en hel del tjejsnack och prat om livet. Lite pepptankar inför kommande studier och tankar kring framtiden vi är alltför ovetandes om. Men svårt att veta vad man vill i livet vid 20 års ålder. Sjukt bara att allt för många förväntar sig ett:

"Jo, men det är klart att jag har en plan! Jag ska plugga i fem år, göra karriär, resa jorden runt, köpa villa, äga en bil, klämma ut tre ungar, göra ännu mer karriär och jadajada."

Likes

Comments

Good morning sunshines!!

Somnade och vaknade upp bredvid mitt hjärta som hade virat in sig i ett lakan då det ena täcket var på golvet och det andra runtomkring mig. Kunde inte låta bli att fnissa då det såg lite småroligt ut. Vilket det antagligen inte var då han utbrast i "Håll om mig."

Släppte av C på jobbet och körde hemåt. Har aldrig i hela mitt liv haft så ont i min mage som jag hade idag. Svettades, kunde inte stå upp och det kändes som att jag skulle spy? Vilket resulterade i att jag inte fick i mig någon mat. Kom upp ur sängen tio minuter innan jag började arbeta och jobbade sedan mellan 13:00-21:30. Heja mig :-).

Nu är alltså mitt sista kvällspass över och idag var en betydligt bättre dag på jobbet. Vi var ett stort gäng som skrattade och pratade om att äta middag som en liten avslutning. Det är egentligen sjukt hur många människor jag har lärt känna här och jag trivs så bra med att kunna prata med så många!

Likes

Comments