Header

Hej allihopa! ❤️

Nu i veckan som gått har vi i skolan haft något som kallas tema-vecka. Alla 9:or på vår skola har arbetat med de så kallade globala målen som är 17 mål som alla länder tillsammans ska se till att uppfylla. Några av målen säger att vi ska bekämpa fattigdomen, klimatförändringen och ojämställdheten i världen. Detta ska ha skett till år 2030.

Vi delades in i grupper i klasserna och alla fick ett varsitt ämne att jobba med. Jag (Frida) och Louise hamnade i samma grupp vilket var jättekul. Vi fick ämnet omsorg och skulle komma fram till hur vi ville att Karlstads omsorg skulle se ut år 2030, och hur det kan bli möjligt.

Vi fick några idéer som att låta alla kommunalt och landstingsägda byggnader drivas av solenergi vilket man både skulle spara pengar på men som också är helt miljövänligt. Pengarna man sparar kan man lägga på sjukvården. En av våra idéer var att öppna dagis som har öppet dygnet runt och även på helger. Många föräldrar kanske jobbar mycket och på svåra tider vilket gör att de inte kan ta hand om sina barn själva. Man kan också ge mer rabatter till studenter och pensionärer, men också helt gratis sjukvård till de utan fast inkomst beroende på vilket ingrepp det är. Det är bara några av våra förslag.
I fredags redovisade vi vad kommit fram till för resten av skolan, föräldrar fick även komma. Det var ganska kul att jobba med.

Den här veckan så har vi sportlov! Det är så fruktansvärt skönt. Jag har inga speciella planer förutom att jag tror att min familj ska åka skidor eller skridskor någon dag, men annars är det skönt att bara slappa. Jag vet inte om Louise har några planer men hon lär väll skriva om hon gör något.

Hejdå, ha det så bra! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan och Gott nytt år på er❤
Long time no seen❤

Idag var jag(Louise) och min mamma på stan. Jag fick med mig några saker hem, en poncho från Dea Axelson, en mineral foundation från Pürminerals, en puder borste från Real Techniques, ett par tights också från Dea Axelson, ett 2 pack bygellösa bh:ar från hm, en ljusslinga från Nille och ett mobilskal från glitter. Under veckan köpte jag även ett Fuck cancer armband från ung cancer.❤
___________________________________________________________

Jag hoppas ert nyår var jättebra och att början på 2017 också varit bra. Mitt och Fridas nyår var bra. Nu ser vi fram emot att sluta nian❤

Hoppas ni har det bra så hörs vi snart igen❤
Puss och hej❤

Likes

Comments

God Jul Allihopa❤

Ville bara komma in lite snabbt och skriva ett inlägg och hälsa alla god jul.
Hoppas alla får en underbar jul!❤

Puss och Kram❤

Likes

Comments

Hejsan!

På söndag är det redan tredje advent!
Jag (Frida) är en av många personer som tycker att julen är så himla mysig. Det här känslan man börjar få när det kommer snö ute och man bara känner att det snart är jul med glögg, gröt och pepparkakor m.m.
I år har vi fått snö innan jul vilket brukar vara ovanligt. Men det förstärker bara julkänslorna ännu mera.

Jag som älskar att se på film drar fram alla julfilmer och ser på dem. Det är nästan så att jag tröttnar på julen innan den ens varit. Fast det gör jag inte som tur är.

Ett exempel på en bra julfilm som jag brukar titta på varje jul är "En julsaga" från 2009 som är baserad på Charles Dickens bok "A Christmas Carol".
Den är animerad och utspelar sig på vintern i tidigt 1800-tal i London. Jim Carrey gör rösten till huvudkaraktären Ebenezer Scrooge, vilket man kan höra.
Det är en spännande film om en sur gammal gubbe som inte gillar julen men som senare får lära sig en läxa.

Likes

Comments

Hejsan! //Louise

Nu är det äntligen december, som jag har längtat. November brukar alltid gå så himla långsamt men i år gick det hur fort som helst.

Jag startade min dag med att öppna min adventskalender från kicks och sedan gjorde jag mig i ordning och åt frukost, sedan var det bara iväg till skolan. Mitt under en lektion såg vi att det började snöa utomhus, vilken perfekt tajming nu när det är första december och allt.

När jag kom hem satte jag mig och gjorde klart ett arbete i slöjden och nu sitter jag här och skriver.

Imorgon ska jag och Frida och några av våra kompisar sova över, det ska bli hur mysigt som helst och vi ska göra pizza och kolla på film och bara ha det mys.

På lördag ska jag på öppet hus på ett gymnasium som jag troligtvis ska gå på. På kvällen ska jag på årets första julbord, jag älskar det första julbordet men man blir lite trött på julmat när det är julafton men det får man stå ut med:)

Tack så mycket för att ni läste. Vill ni att vi ska göra ett inlägg där vi skriver om våra tankar om gymnasiet så får ni jättegärna skriva det.

Vi hörs, hejdå<333

Likes

Comments