Header
View tracker

Hallå igen!
Avresedatumet börjar närma sig med stormsteg och det är alltså endast en månad kvar tills vi flyger till vårt första resmål Bangkok!! Hur underbart?!?!??????😃
Detta betyder också att vi måste hinna klart med allting som måste fixas innan vi drar. I veckan har vi därför ansökt om visum till både Australien och Vietnam. Till Australien gjorde vi det online, vilket gick snabbt och enkelt. Vi fick besked en timme efter att vi var välkomna dit. Vietnam däremot, liiiite krångligare. Här fick vi lov att fylla i ett ansökningsformulär skriftligt, skicka med passfoto, pass och kontanter in till den Vietnamesiska Ambassaden. Beskedet kan dröja från en vecka upp till två veckor. Så nu håller vi tummarna för att vi får visum till Vietnam.🙏🏻

Förutom visumansökningarna så har vi fokuserat mycket på packningen. Då det är ryggsäcken vi kommer bära på runt hela jorden. Därför vill vi få packningen att väga så lite som möjligt, genom att prioritera och välja bort onödiga saker som tyvärr får stanna hemma.

Alltså det är nu resfebern börjar komma!!! Vi båda är sååå pirriga och förväntansfulla!!! 🙊🙏🏻
Men innan dess ska vi njuta av snön lite!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Argentina och Chile

Efter att ha spenderat ca 4 månader i Asien och Australien är det dags att ta flyget över Stilla Havet till Sydamerika. I Sydamerika har vi tänkt att spendera ca 1-2 månader och vi kommer att besöka en rad olika länder och platser. För att hinna uppleva så mycket sm möjligt och samtidigt resa säkert genom denna relativt farliga världsdelen har vi bokat en gruppresa med bolaget G-Adventures. I och med denna gruppresa kommer vi få möjlighet att besöka platser och uppleva ställen vi aldrig hört talas om och aldrig skulle fundera över att ens besöka. Resan kommer att ta oss från Argentina upp genom Chile, Bolivia och avslutas sedan i Peru. Därefter är det upp till oss vart vi forsätter i Sydamerika.


Resan börjar som sagt i Buenos Aires, dit vi anlända några dagar före gruppresan drar igång. Detta för att hinna uppleva huvudstaden i ett land som förutom det fantastiska landskapet, är känt för vin, kött, fotboll och det intensiva nattlivet som ofta bjuder på en hel del tango. 😉

Efter Buenos Aires tar vi oss upp till norra delarna av landet till Salta. Sedan bär det av över gränsen till Chile och till San Pedro de Atacama, som är en inkörsport till världens torraste öken, Atacama öken. Efter Chile bär det av till Bolivia!

Bolivia

Efter besöket i Argentina och Chile tar vi oss vidare över gränsen till Bolivia och även här finns en hel del att se. Det första stoppet blir vid världens största saltöken, Salar de Uyuni som många säkert sett bilder på. Där kommer vi att spendera 4 dagar där vi tar oss runt med Jeep, och vi fortsätter därefter till en av världens högsta städer som ligger på ca 4000 meters höjd, Potosi. Vi tar oss sedan vidare genom Sucre och vidare till huvudstaden La Paz med sitt häftiga läge mitt i Anderna. Här kan man bland annat besöka Valley of the Moon och uppleva denna häftiga miljonstad.

I närheten av La Paz finns även världens högsta skidresort som ligger på ca 5600 meters höjd, vilket bara är 300 meter lägre än Kilimanjaro (här kan det vara bra att prova på hur man hanterar hög höjd inför det som väntar i Peru😏). Besöket i Bolivia kommer att bli oerhört annorlunda, udda, unikt och någonting vi aldrig själva haft tanken på att besöka. Det kommer därför att bli sååå spännande att få uppleva detta land på djupet.

Peru

Efter besöket i Bolivia fortsätter resan till Peru, där vi kommer att spendera minst 3 veckor och troligtvis längre eftersom detta är slutdestinationen på gruppresan. Vistelsen i Peru börjar med ett besök vid, men också på Sydamerikas största sjö Lake Titicaca. Därefter bär det av mot Cusco och resans höjdpunk, Inkaleden!😃 Leden är runt 4-5 mil lång och går igenom Anderna och avslutas i dåtidens mäktigaste inkastad, Machu Picchu. Detta är givetvis en av resans absoluta höjdpunkter och det är bara att hålla tummarna att vi får tillståndet godkänt av de Peruanska myndigheterna att få gå leden! 🙏

Därefter går resan vidare genom Peru genom flera ställen som bland annat Colca Canyon som är världens djupaste Canyon. I dessa delar av landet finns det även en hel del sällsynta djur som man förhoppningsvis kan få en skymt av.

Resan avslutas slutligen i Lima där vi sen kommer att fortsätta på egen hand. Vart vi kommer att ta vägen vet vi inte i dagsläget. Men vi har lite olika förslag, så som Galapagos Öarna, Brasilien och Cuba. Ett ställe vi vet att vi ska besöka är iallafall Amazonas!

AMAZONAS

Amazonas Regnskog behöver ingen närmare presentation. Alla känner nog till den, då den idag representerar hälften av världens återstående regnskogar. Vart vi kommer att besöka Amazonas har vi inte bestämt än men det blir antingen i Peru via Iquitos, eller via Brasilien och Manaus. Vart? Det återstår att se.

Likes

Comments

View tracker

I del två har vi tänkt att beskriva vår rutt genom Australien, en vistelse som inte kommer att bli särskilt lång jämfört med den tid som egentligen krävs för att uppleva en kontinent av denna storlek.

Efter flera månader i Asien tar vi oss vidare till Australien för att främst uppleva östkusten. Tanken är att vi börjar med att hänga runt Barriärrevet i norra landet för att sedan ta oss ner mot Brisbane där ställen som Gold Coast och Sunshine Coast ligger. Därefter tar vi oss ned till Sydney som troligtvis får avsluta besöket i Australien. Exakt hur rutten genom landet kommer se ut återstår att se.

Efter besöket i Sydney tar vi oss över Stilla Havet och till Sydamerika där vi kommer att spendera ca 2 månader. Mer om besöket i Sydamerika kommer i Del 3.

Likes

Comments


Thailand

Vi börjar vår resa den 6/12 med att flyga till Thailand och Bangkok. Efter att ha spenderat några dagar i Bangkok kommer vi att ta oss söderut mot de sydöstra delarna av landet där bl.a Koh Phangan, Koh Tao och Koh Samui ligger. Sedan bär det av till de sydvästra delarna av Thailand där resmål som Phi Phi Islands, Kao Lak och Similan Islands ligger. Vi avslutar Thailands vistelsen med att ta flyget från Phuket vidare till vårt andra resemål.

thailand

Kambodja

Från Phuketflyger vi den 4/1 vidare till Kambodja och Siem Reap. I Siem Reap är huvudattraktionen givetvis Ankor Wat som säkert många sett bilder på. Därefter är tanken att fortsätta ner mot Phnom Penh och vidare mot kusten till Sihanoukville och Koh Rong ligger.

Bildresultat för angkor wat

Vietnam

Från Kambodja planerar vi att ta oss över till Vietnam via gränsövergången vid Hà Tien, för att därifrån ta oss ut till Phu Quoc, som vi hört ska vara rena paradiset. Därefter kommer vi att ta oss upp genom hela Vietnam för att slutligen avsluta besöket i Vietnam med Hanoi.

Bildresultat för HALONG BAY

Filippinerna

Från Hanoi är det tänkt att vi tar flyget över till Filippinerna. Planerna för besöket är inte helt klara, men ställen vi högst sannolikt kommer att besöka är Palawan, där paradiset El Nido ligger samt Cebu. Finns det möjlighet kommer vi mer än gärna göra ett besökt på Boracay Beach som bl.a blivit utsedd till en av världens finaste stränder. Det enda som skulle kunna tvinga oss att stryka detta resmål från vår resa är det politiska säkerhetsläget som under senaste tiden försämrats. Vi håller alla tummar för att det inte ska tvinga oss att ställa in besöket till landet.

Bildresultat för philippines nature

Detta är den tänkta rutten i Asien, en rutt som inte alls är spikad och som med all sannolikhet kommer att förändras under resans gång. I del 2 kommer vi att berätta om planerna för nästa världsdel som är Australien och det vi tänkt att hinna med där. 😃
Likes

Comments

Från att haft en lista på ungefär 30 olika länder dit vi skulle vilja resa, så har vi nu bantat ner den till 10-11 stycken. Rutten kommer se ut enligt följande: Sverige - Thailand - Kambodja - VIetnam - Filippinerna - Australien - Argentina- Chile - Bolivia - Peru - Brasilien - Ecuador - Sverige. Vi kommer alltså ta högervarvet runt jorden.😃I dagsläget är vi sjukt nöjda över den rutt vi har kommit fram till och vi ser verkligen framemot ​allt ​under resan! Men vem vet, rutten kan ju förändras under resans gång, inget är skrivet i sten! 😉 

Framöver kommer ni att få se vår rutt lite mer i detalj hur vi har tänkt spendera våra 6 månader på resande fot!

Likes

Comments

Vilka vaccinationer behöver man för att vara väl förberedd inför en jorden runt resa? Ingen lätt fråga att svara på, men som tur var hittade vi en vaccinationscentral i Borlänge som var specialiserade på just resevaccin. Det här med vaccin var ingen billig grej, men ett måste om man ska känna sig någorlunda säker i alla de länder vi planerar att besöka. De vacciner vi nu tagit är:

  • Gula Febern
  • Japansk Encefalit (Japansk Hjärninflammation)
  • Hepatit A och B
  • Malaria tabletter (Tar man under resans gång)

Alla dessa vacciner behövdes främst på grund av vår långa vistelse i Asien. Gula Febern hade vi däremot inte behövt om vi inte planerat ett besök i Sydamerika.


Likes

Comments

Imorse vart det bråttom. Vi fick reda på att vi kunde flytta ut ur vår lägenhet en månad tidigare då de nya hyresgästerna gärna vill flytta in så fort som möjligt. Vilket betyder att vi ska vara utflyttade om mindre än två veckor!! Eftersom idag är enda lediga dagen tillsammans innan vi flyttar ut så tänkte vi att då ska vi passa på att packa ihop och städa undan så mycket som möjligt. Så nu har vi börjat med gästrummet och ena skrubben. Ännu ett steg närmare vår resa🙏🏻

Likes

Comments

Då har vi äntligen tagit första riktigt steget mot vår drömresa. Som rubriken lyder så HAR VI BOKAT våran första flygbiljett på våran jorden-runt-resa!!! Vilket betyder ett stort steg framåt. Vi är så glada, nervösa, förväntansfulla och pirriga!! Den 6 december beger vi oss iväg till Bangkok, som blir det första stoppet på resan. Och detta firas självklart med en flaska rödvin.

Likes

Comments