❤️

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Sådär, sista bilderna från vår resa i somras. Sov två nätter i Split om jag minns rätt före vi skulle flyga hem och det var ett bra val så hann vi se lite av Kroatiens fastland också. Drack billiga spritzar, shoppade och åt god mat. Hyrde också cyklar en dag vilket var en upplevelse i sig. Cyklade till en strand utanför centrum och till en park som låg högt uppe så vi hade fin utsikt över havet och staden längs färden

Likes

Comments

I fredags inledde jag helgen med att skriva tent, så efter den var över tyckte jag att jag var värd en läsfri helg vilket var jätteskönt. Har i princip kämpat med skoluppgifter varje helg under vårterminen när jag annars jobbat mycket så det var välbehövligt. Helgen bjöd dessutom på underbart väder så på lördagen blev det en utedag.

Började dagen med en morgonpromenad och ett gympass

Packade sedan ryggsäcken med picknick och körde iväg till Öjberget för att grilla korv

Tillbaka i centrum träffade vi Veikko och Alisa som också var sugna på att testa på skrinnskobanan nedanför ÅA så det blev en tur på isen. Roligt att skinna när det var vääldigt länge sedan sist och är glad för att jag fick njuta av en äkta vinterdag. Blev så ledsen när jag kom ut idag och såg hur slaskigt väder det var :( Har planerat in en skidtur på isen senare i veckan med en gymkompis men det blir väl knappast med den här farten..

Avslutade dagen på bästa sätt med middag. Ida och Willy hade lyckats i köket :)

Likes

Comments

Förra veckan hade jag riktigt vårfeelis med soligt och varmt väder + vårblommor på bänken men kanske får vänta ett tag till med tanke på snömängden som kom över en natt.. typiskt finländskt vinterväder nuförtiden! I och för sig är det helt roligt bara det hålls ett tag och inte blir slask direkt och så kanske jag skulle hinna stå på skidorna ännu i vinter som jag gärna skulle vilja. Och skrinna på isen!

Likes

Comments

Bilderna från Kroatien lämnade lite på hälft så här är ännu några bilder från favoritön. De flesta bilderna är från när vi gjorde en mopedutflykt på ön. Har ännu inte visat bilderna från Split så de kommer också någon dag snart. Får så resefeber när jag kollar på dessa bilder, skulle var så skönt med sol & bad nu!!

Likes

Comments

Vädret idag var helt magiskt, perfekt helgväder. Satt och åt frukost och var allmänt på dåligt humör när jag visste jag måste läsa på tent hela dagen. Det ändrade när jag såg hur fint det var ute så då blev det bråttom ut. Såna här dagar att vara ute är på prio-ett när de överlag är sällsynta och när man annars för det mesta måste vara inomhus hela dagarna i veckorna

Likes

Comments

I fredags fyllde Janne år, det firade vi med hans favoritmat på Fransmanni. Stackaren bara som var sjuk på hans födelsedag

På lördag morgon sov vi länge, och sedan började jag laga ihop en födelsedagsfrukost när jag inte hann göra det på fredagen. Försökte överraska vad han skulle få men gick inte så bra när jag började steka våfflorna.. och när jag köpte choklad och grädde i butiken tidigare i veckan när han var med så han listade ut det ganska snabbt haha

Likes

Comments

..efter några månader sedan sist.. Här blir det kanske lite livligare uppdatering framöver, insåg just när jag kollade tillbaka i bloggen hur roligt det var, och framförallt hur mycket minnen som väcktes.

Tänker inte gå tillbaka till det som varit utan börjar härifrån. Men några minnesbilder från hösten och vintern laddar jag upp

Likes

Comments

Ingredienserna man behöver till risotton. Vi fick inspiration från denna video så vi lagade inte enligt något exakt recept men ungefär den här mängden av alla ingredienser hade vi:

Receptet för 2 personer:
Ca 3 stora nävar torkade trattkantareller
​3 dl risottoris
​1 1/2 dl vitt vin
​80 g parmesan
​1 gul lök
​4 msk Svampbuljong
​8 dl vatten
​1 msk soja
​Basilika
​Salt & peppar

Börja med att lägga svamparna i blöt i en kastrull med vatten, svampbuljong och soja

Hacka gullöken och fräs löken tillsammans med olivolja. Tillsätt riset och vinet och rör om. Låt riset dra i sig vinet i några minuter. Häll i ca 2 dl av svampbuljongen och fortsätt tillägga buljongen under 20 minuter tills riset är så mjukt som önskas (ej svamparna ännu). Efter10 min av tiden kan man tillsätta svamparna och sänka värmen. Häll tillslut i parmesanen och lite hackad basilika. Salta och peppra vid behov. Toppa med parmesan och basilika.

Till risotton förstås ett glas vitt vin👌

Likes

Comments

I veckan gjorde jag bästa beslutet i hårväg när jag bestämde mig för att korta av det med mer än 10cm! Har aldrig förut haft såhär kort och det var nog på tiden eftersom jag nu äntligen trivs att ha håret nedsläppt <3 Friskare, bättre frisyr för mitt självlockiga och tjocka hår, och mycket mera lättskött är det nu!

I fredags gjorde vi annars en supergod risotto gjord på trattkantareller, så såhär i svamptider tänkte jag att jag kunde dela med mig av receptet. Receptet kommer senare i ett eget inlägg.

Likes

Comments