A Dreamers Journal


Long mornings with coffee and coffee
Your favorite TV-show on repeat all day long
Leftover food and candy from yesterday
Fresh, cold autumn air
Taking a break from everything
and...


...and spending the day in your best friend's sweater!

God søndag skjønninger!
I dag blir det ikke en lat søndag slik som jeg pleier å ha, da jeg har en del ting jeg må få gjort. Likevel skal det bli en fin dag, med mulig roadtrip for å ta litt bilder, planlegge neste uke, skrive litt mer og gjøre litt skolearbeid. Jeg elsker å bruke søndagen til å finne litt ut av hvordan jeg vil at den kommende uken skal se ut, da får jeg gjort mer og det føles alltid godt. I det siste har jeg og Enya reist på små roadtrips og tatt mye bilder, og det er så gøy, men siden høsten virkelig har kommet hit, får vi se om vi kommer oss ut døren. Altså, om vi ikke gjør det, blir det nok bare å være hjemme i pysjen, og det er jo aldri feil på en søndag! 😃

Hvordan liker du å ha søndagen din?

***

Happy sunday loves!
This sunday won't be one of the lazy ones, since I have a few things I need to get done. I actually like to spend my sundays planning the next week, and in that way get a lot of things done. Hopefully, this sunday me and Enya will take somephotos, and start on the assignment we have. The entire evening I'm planning on staying in my pj's. That's never wrong on a sunday! 😃

How do you like to spend your sundays?

Xx

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

So, tell me,
when can I move here?!


To get in a car with some great friends, good music and no set destination is probably one of my favorite things to do. Lucky for me, my besties loves this as much as I do, and we do this as often as we can. This time we ended up in a place named Sæbø, about 30 minutes from Volda. And can I just say woow, what a place! It's just so incredibly beautiful.

I think this was the first time I actually thought that I can move to a small place like this, and really meant it. It's just a pearl. Tall, pointy mountains, blue water, snow on the mountainpeaks, yellow trees all over the place, small beautiful houses... Magical.

One funny thing that happend on this roadtrip was that as we getting closer to Sæbø, we all talked about how it felt like being home. It felt like going home, and the entire place felt like a place one could call home. And that's pretty unique for a place we've never been to, to give us that feeling. I guess that's why I fell in love with it.


Her om dagen pakket jeg og to venninner bilen full av stæsj og greier, satte på god musikk og trillet av sted uten noen fast bestemt destinasjon, bare noen tanker om hvor vi ville ende opp. Sæbø er et sted ca 30 minutter fra Volda, og lenge har vi snakket om å reise dit, og plutselig var vi på vei. Etter en stund var "wow" alt vi kunne si om stedet. Helledusen, så vakkert! Fjell som ligner alper, snø helt i toppene og gule trær over alt. Det var rett og slett helt utrolig vakkert.

Og så kom vi frem til Sæbø...

Jeg tror det var første gang jeg virkelig tenkte at jeg kan bo på et lite sted, et stykke fra alt og alle. En liten perle av en bygd, med spisse fjell, blått vann og mange små, søte hus. Vi sa det flere ganger i bilen på vei til og fra Sæbø, samt mens vi var i Sæbø, at det stedet føltes som å komme hjem. Og det er ganske spesielt med tanke på at vi aldri har vært der før.

Jeg mener, bare se så vakkert....

I mean, doesn't this look like a postcard?

Likes

Comments


Hvordan finner man egentlig sin egen stil? Skal man bare følge det som er "på mote", kle oss slik samfunnet vil vi skal gjøre eller hvordan fungerer egentlig dette her? Jeg skulle veldig gjerne hatt en fasit, men helt ærlig så gjelder det vel å finne en fasit som fungerer for hver og en av oss?
Jeg har aldri hatt en "fast" stil, eller en måte jeg føler at er veldig typisk "min stil". Det eneste plagget jeg føler er litt mitt signaturplagg, må være skjorter. Jeg har mange skjorter, og det kommer nok til å bli flere i den samlingen. Ellers kler jeg meg veldig mye i svart, og trives best i det. Likevel har jeg ikke en stil jeg synest er veldig spennende, eller uttrykker så veldig mye. Og er ikke det hele poenget med klær - å kunne uttrykke seg litt?
I det siste har jeg hatt lyst til å ha en skikkelig gjennomgang av garderoben min, og kvitte meg med alt jeg ikke bruker. Så skal jeg titte litt på ulike klær jeg ønsker meg, og prøve å ha en liten rød tråd gjennom hele greia, og kjøpe inn litt plagg som er enkle, og som kan kombineres på flere måter. Èn ting jeg ønsker å ha litt fokus på, er 90'talls stilen, for den elsker jeg! Ellers vil jeg ha det enkelt, klassisk og i nøytrale toner, det er da jeg føler meg mest komfortabel i tøyet.


How do you find your own style? Should we just follow everything that's "on fashion", dress up the way our society wants, or how does this thing really work? I wish I had the answer, but honestly, does it really exist an answer that all of us feels fits us? I don't think so.

I've never had a certain "style", the only thing I feel is "me" are shirts. I have too many, and will probably get a few more, but other than that I dress mainly in black. Still, I haven't really found a "style" i feel suits me, and expresses me the way I want. And isn't that the whole point, to find a way to express yourself using clothes?

Lately I've wanted to clear out my wardrobe, and get rid of everything that I never use. After that, I want to make a collage of the things I like, and what I want my style to be like. I want to have a connection through it all, and find simple, classic and beautiful things to wear, that I can combine in many different ways. Even though I want to keep it simple, and with neutral colors, I also want there to be a 90s vibe in there too, I love that style!

A few tips on how finding your style; make a lookbook!

HOW TO EASILY FIND A STYLE THAT SUITS YOU

Know yourself
Hvilke farger liker du, og hvilke farger er du komfortabel i? Velg ut 5 farger du ønsker å ha i ditt skap. Hva går du mest i av skjørt og bukser? Hva bør du ha mest av, og hvilke type plagg av løse og trange liker du best? Noter gjerne ned en liten liste for å få en oversikt.

Describe your looks
Ta bilde av favorittantrekkene dine. Se igjennom dem - hvordan kan du kombinere ting på en annen måte, for å få et litt annet antrekk, med de samme plaggene du nettopp brukte? Kanskje finner du et nytt favorittantrekk, uten å bruke en krone. Slik er det også lettere å finne ut hva nytt du ønsker å tilføre garderoben. Se også etter hva du har mest av i garderoben av tøy og farger - analyser litt, dette gir et godt uttrykk for hvilken stil du har, og hva du trives best i.

Appearance
Stil handler ikke kun om klær, men også hår, sminke, accessories osv. Her er det igjen lurt å se over hva du har, og hva du ønsker å ha. Liker du enkle, små smykker og ringer, eller er det lange øredobber og statement-smykker som føles best for deg? Noter ned, ta litt bilder og lag en oversikt over hva du liker best. Her spiller hår også en rolle i hva som kan være best for deg. Liker du å ha håret i hestehale? Da kommer de fine smykkene dine godt frem, eller kanskje de små øredobbene du er så glad i kan få skinne litt ekstra med håret ute av veien? Uansett hva du liker - wear it confidently!

Change things up!
Å prøve ut nye ting er den beste måten å finne nye ting man liker, er å prøve litt nytt! Det er kanskje ikke nødvendig å kjøpe, men å ta en titt i din mor's eller venninnes klesskap kan jo gjøre susen. Og neste gang du er på handel kan du jo kanskje prøve ut noen plagg du vanligvis ikke ville ha prøvd - hvem vet, kanskje finner du en ny favoritt til klesskapet?


I like:
Black, simple and classy
But I also like:
Vintage, comfy and dressed-down
...

Likes

Comments


Weekend,
you're so welcome.

God morgen, og god FREDAG!
Åh, heledusen i dag er det godt at det er fredag. Selv om vi har arbeidskrav nå, og derfor veldig lite skoletid på skolen, er det likevel godt når det endelig blir helg. I det siste har det vært litt frem og tilbake, så jeg gleder meg til å tilbringe denne helgen så rolig som mulig. Litt jobb skal det bli, men heldigvis kan mye av det bli gjort med pysjamasen på. I det siste har jeg hatt skikkelig julestemning, og jeg er allerede veldig klar for å pynte til advent og danse rundt i stua til "Rudolf er rød på nesen". Nå nærmer det seg virkelig adventstid, og det er så deilig! Nei dere, nå skal det jammen meg bli godt med litt Blåfjell, julebrus og pepperkaker! Tihi ❤🎄

Håper dere får en din dag!

***

Good morning and happy FRIDAY!
Holymoly weekend sure feels good today! I don't know about you, but sometimes weekend just feels so darn good, doesn't it? I'm planning on spending most of it in my pajamas, even though I have some schoolwork to do. What better way to get that stuff done than wearing pj's, hair in a bun and glases on? And maybe with some Christmas music on? It's too early for that, but lately I've had such Christmas-spirit, and I am soooo ready for December. Ho-ho-ho!❤🎄

Make yourself a good day!


Likes

Comments


My favorite jacket is my leather jacket ...

Jeg elsker denne jakken, og brukte ganske lang tid på å finne hva de kaller "den perfekte skinnjakke", for den er virkelig perfekt. Nøyaktig slik så jeg den for meg, og det var i nydelige Sverige at jeg fant den. Det beste med skinnjakke er at det passer til absolutt alt, og gir antrekk en litt røffere look - det elsker jeg. Å kombinene den med svart og røtt, slik som over her, skaper en look jeg føler er veldig "meg" - i alle fall mitt alter ego sitt, haha. I dag gikk jeg for litt krøller i håret, men å ha rett løst hår, en rufsete hestehale eller en messy bun funker også meget bra. Man kan ikke la være å føle seg litt badass i slike jakker, og kanskje er det nettopp derfor så mange liker dem? Om man henger dem opp med en kleshenger kan den også ta seg bra ut på veggen...

***

I love this jacket, and it took me a while to find the "perfect leather jacket". I got mine from a store in Sweden, when I was on vacation. It was exactly like I had pictured it to be, and I am so much in love with it. A leather jacket gives any look a bit of and edgy-look, and I love to combine it with read and more black. Just like in the photos! This, I feel, is a typical "me-look". Today I curled my hair, but straight, loose hair or a messy pony or bun will also look good. You really can't help but feel quite badass in a jacket like this. Maybe that's why so many people likes it? When you're not wearing it, it looks pretty good on the wall aswell...


What's your favorite thing to wear?

​💙


Likes

Comments


All I want for Christmas is...


...en rød strikkegenser!

Åh, se på denne fine genseren, da! Jeg har allerede flytte godt inn i den, og kommer nok til å bo i den hele resten av året. Virkelig den perfekte jule-strikkegenseren, og kanskje det beste med den er at min mor har laget den til meg.

Rødt er en av mine favorittfarger - uten om svart, haha - og jeg kan ikke gå en vinter uten strikket gensere, så denne er virkelig prima! Nå trasker jeg rundt i denne sammen med dramabuksene mine, men til jul kan jeg jo sprite den litt opp med en fin, svart slengbukse, gull på øynene og rødt på leppene. Min favoritt-look i julen.

❤🎅🎄


...is a red knitted sweater!

Oh, just look at this beauty! I've already been wearing this sweater a lot, and I probably will keep wearing pretty much only this cozy thing all winter long. My dear mama made this for me, and I am so in love with it. I mean, as much in love as you be with a sweater.

Besides black, red is my favorite color. Usually I walk around wearing this sweater along with my drama-pants (black kind of thin sweats) but for Christmas this will be perfect along with some black, flared panst, red on my lips and gold on my eyes. My favorite Christmas-look!

❤🎅🎄


What's your favorite thing to wear in the winter?

Likes

Comments

Lyse, mørke, grå, blå... Jeg har ikke peiling på hvor mange slike bilder av malerier jeg har sett på. Det er så vakkert, og jeg gleder meg til jeg en dag kan ha mitt eget hjem, da skal jeg ha mye slikt på veggene mine. Min favoritt blant disse fire, må nok være det øverste blå. Hvorfor vet jeg ikke, jeg bare elsker fargen. Det er jo litt poenget med kunst også, man trenger ikke forklare det, bare la det snakke for seg selv. Haha, #cliché

Ligh, dark, grey, blue... I have no clue how many paintings like these you can find among my photos. They're so beautiful, and I can't wait to the day I have my own home, and can cover up all my walls with art like this. I thing my favorite here must be the blue one on the top. Why I don't know, but I really love the color. That's the thing about art, tho, you don't have to describe it with words, just let it speak for itself. Haha, what a #cliché

Xx

Likes

Comments

This is my home now.
Home away from
home.


God morgen - og god lillelørdag!

Det siste året har jeg flyttet tre ganger i Volda. To ganger første skoleår, og på nytt nå til starten av andre skoleåret. Det har vært en interessant opplevelse, og mildt sagt slitsom. Her snakker vi ikke bare å pakke med seg et par ting, og så trippe inn i et nytt hus. Her var det både det ene og det andre av støy og naboer jeg ikke helt kom overens med, samt det å lete etter en ny bolig. Det er ikke bare-bare. Å bo på et sted man ikke trives skikkelig tar på, og er ganske slitsomt i lengden, for jeg klarte ikke slappe av selv når jeg var hjemme.

Nå har jeg endelig funnet et koselig hus, innredet rommet mitt så det er koselig og fint, og jeg bor med mine beste venner. Mer prima kan det ikke bli! Nå gleder jeg meg til å pynte til advent og jul, for da skal jeg love dere at det blir koselig her! Det handler jo en del om å gjøre det beste ut av enhver situasjon, og jammen har ikke all flyttingen lønnet seg. Joda, kanskje bor jeg i et gammelt, litt lite isolert hus, men det er så koselig og fint. Og så får jeg jo virkelig tatt i bruk alle strikkegenserene mine i vinter 😄


Good morning!

This past year I've moved three times in Volda. Twice during the first schoolyear, and then now this summer, right before our second year started. That has been one interesting experience, and also exhausting. It's not just to pack a few things and tip-toe into a new house, and there was a good mixture of loud neighbours and just noise that I could not take. In the end, I felt like I couldn't relax when I came home, and that made it all very tiering.

Now I have finally found a nice, cosy house, decorated my room so it makes me feel happy and relaxed, and I am also living with my best friends. How great is that! Now I am looking forward to decoraing the house for Christmas, haha! It's gonna be beautiful.

The house is a little old, and very cold, BUT that just means that I can wear all my knitted sweaters all winter long. They're sooo warm, comfy and home-made, and I love that. 😊

Have a lovely day!

Xx

Likes

Comments

Just
take
a
breath

I dag ble dagen hvor jeg måtte ta et skikkelig pust i bakken. Helgen har vært meget gøy, en av de bedre, og i går startet dagen litt før 6 om morgenen, så det ble en pangstart på denne uka. Det er egentlig bare godt, men i dag kjente jeg at jeg hadde behov for å trekke meg litt tilbake, og det var faktisk nødvendig med en liten sovepause i ettermiddag, noe jeg sjelden gjør. Godt var det, og etter en helg med litt futt og fart er det godt med rolige dager nå.
***
Today was the day where I had to take a "day off" and just stay in my room all day. The weekend has been fun, real fun, and this week started bright and early before 6am monday morning. I one way that is all good, but today I had no energy and even had to take a nap! Haha, I don't do that often, but it's kinda nice.

Èn ting har jeg da fått gjort i dag, for jeg hadde møte med ene læreren min for å få tilbakemelding på et arbeidskrav vi hadde for litt siden. Det var et manus, og jeg fikk så mange gode ideer til hvordan jeg kan skrive mer på det, og skrivelysten har vært stor i dag. Da jeg kom hjem hadde jeg en liten idemyldring, og tenker å skrive mer på det i morgen. Whoopwhoop, det er da morro å leke forfatter!

Nå skal jeg straks lage meg litt mat, for nå skriker magen. Vi snakkes i morgen, håper dere har hatt en strålende dag☀

***

Even though this day has been quite slow, I still have managed to get a few things done. This morning I had a meeting with one of my teachers to discuss my script that I wrote as an assignmet. It went really well, and I got so many ideas for what I can do with it now, and how I want to change parts of it, so I've spent a lot of today writing down ideas. Gonna work more on it tomorrow. Oh, what fun it is pretending to be a writer!

Now I'm gonna make some food to my dear stomach, because it's screaming right now, haha. I hope you've all had a good day! ☀


Likes

Comments