Header

Morgonkaffet är verkligen det bästa som finns, alla som känner mig vet att mitt humör inte är på topp om jag inte får den där koppen som start...

Idag ska jag jobba 11-15 och därefter ska jag in till Göteborg och hem till Sophie som jag inte träffat på..... hemska tanke.... 1,5 månad? För er som inte vet så är det en av mina närmsta vänner och även den som jag, förmodligen, umgåtts med mest och längst med (13 år<33) Sen ska vi möta upp vår kompis Lukas (!!!) som kommer från Stockholm och ska spela fotbollsmatch här i Göteborg, ååå kommer bli så kul saknat honom med

Igår när vi dansade till modern talking hemma hos paow hahah

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Glad påsk på er alla! Själv har jag blivit ännu värre sen resan gällande min hosta, så känner mig oerhört krasslig... vill bara att det släpper & helst nu. Finns det inte något sätt att få bort den?

En varmchoklad för 90 kr, göra gött

Likes

Comments

Tänkte göra några plus och minus med resan..


+ Vädret!! Det var mycket varmare än Sverige och en dag gick vi barbent och med kortärmat, 24 grader sol!

+ Den billiga maten och drycken. Den lokala ölen rekommenderas!!

+ Alla gamla och fina byggnader

+ Kollektivtrafiken var väldigt lätt att ta sig fram med

+ Uteställen... kan säga så mycket som såhär... säger du att du är från Sverige så kommer du in gratis ÖVERALLT och bli dessutom bjuden på i princip allt.

+ Donau på kvällen, wow.

+ alla söta kommentarer man fick av killarna i detta landet, fick hybris där ett tag


- alla hemlösa som låg längs gatorna, jag började gråta flera gånger under resan. Där va jag på semester medans dem inte ens har tak över huvudet???? De var väldigt väldigt många och jag är rätt känsligt när det kommer till sånt.

- Personalen i butikerna var oftast otrevliga utan anledning???

- Hotellet var a big no no, men det hade vi förväntat oss innan vi kom dit också hahah

- ENGELSKAN BLEV ETT PROBLEM. Det var inte många som kunde engelska, inte ens i butikerna.

- Shoppingen var en besvikelse, inte alls som jag hade föreställt mig... billiga skor dock

- Valutan är helt orimlig, jag växlade 3500 kr och fick tillbaka 120 000 forinter som är deras valuta. 120 000?! då kan ni förstå hur mycket allt kostar där och att man behöver räkna en hel del matte.

- Att detta landet inte har KESO. Alla som känner mig vet att jag inte kan leva utan keso. Hittade något liknande i en matbutik MEN DET VA INTE KESOMELLANMÅL.

Likes

Comments

Resan hem blev lite mer dramatisk än vad vi trodde. För det första fick vi betala en ganska dyr taxi till flygplatsen pga att taxametern rullade på medans vi stod i en trafikolycka...

Jag blev stannad i kontrollen för knark och fick rätt ont i magen kan man säga, blev orolig att någon skulle lagt ner något i väskan... Men efter några minuter fick jag tillbaks allt så då kunde jag pusta ut igen :)))

Vi började bli griniga pga hungrade ihjäl så var det världens längsta kö till BK. Det stod EN i kassan och EN i köket, kan ni förstå????? Efter 30 minuter satte vi oss ner med vår mat då polisen kommer fram och säger " you need to go" varför tänker vi och då pekar han på en väska som står 10 meter ifrån oss. " maybe bomb maybe" säger polisen till oss och pekar igen på väskan. VAD ÄR DET HÄR FÖR LAND. Mitt hjärta stanna och jag tog tag i maten och gick fort fort därifrån. Med tanke på allt som hänt nu i världen kände jag att det skulle bara fattas att vi sprängdes i luften i slutet av resan. Allt spärrades av och det visade sig efter ca en timma inte vara någon bomb, så flighten blev bara lite försenad. Har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv, men vi lever och allt gick bra!!!

Likes

Comments

Saluhallen är en stor byggnad som ligger längst ner på shoppinggatan i centrala Budapest. Det kändes som vi gick och gick men det tog aldrig slut(!!) Här kan man hitta allt från grönsaker, frukt, gulasch och kött till souvenirer och kläder. Det va häftigt att uppleva men egentligen inget speciellt...


Likes

Comments

Jag kan nu säga att jag har fikat på världens finaste café, för det är exakt det som det här stället är utnämnt till. Det var en av de sakerna jag var tvungen att uppleva här, då jag har sett så mycket fina bilder och jag ÄLSKAR gamla byggnader kombinerat med det jag gör bäst... fika.

Det va rätt dyrt där, som en fin restaurang i Sverige, men desserten va hur god som helst. Paulina beställde in en äppelpaj och jag en mousse med hasselnötter. Det var livemusik där inne och rätt mycket folk trots att vi kom dit vid frukosttid, ska tydligen vara ännu mer folk på eftermiddag/kväll. Tips tips tips!!looook at thizz!!!

Likes

Comments

Igår tog vi oss in till centrala Budapest och tog oss lite drinkar inne på en supermysig gata! För att vara ett av de finare ställena så va det ändå billigt, tror vi fick betala ca 60 kronor för en sååå god och stor drink, värt.

Sen träffade vi en del svenska killar inne på en klubb som hette örtgört ( hahah, jag och paow har skrattat mycket åt namnet??? ÖRTGÖRT) Otroligt trevliga killar som vi dansade med och därefter promenerade längs Donau. Alltså den här staden på natten... Man måste uppleva det!!

Likes

Comments

Eftersom att vi knappt fick någon sömn inatt så beslutade vi oss för att ta en lugn dag, det blev en lång promenix till buda sidan för att kolla lite. Vädret va helt okej idag men imorgon ska det bli strålande sol, så då ska vi hitta på lite roligare saker. Titta bara på tröjan som vi köpte på bershka igår!

Likes

Comments

Vi landade klockan 00:00 inatt och allt gick smidigt förutom att dörren gick i baklås 15 minuter innan vi skulle åka så fick krypa ut genom ett litet fönster, bokade biljetter som va längst ifrån varandra i planet, vi fick betala övervikt och betalningen till hotellet hade inte gått igenom ( fick vi veta när vi kom fram till hotellet??) Så det kanske inte gick så smidigt ändå :)))

Idag har vi utforskat ena sidan av Budapest. En mycket fin stad och dessutom otroooooligt billigt. Vi köpte drinkar för 20 KRONOR och en öl kan du få för 7 spänn. SJU SPÄNN. Inte för att jag dricker öl men ändå, härmed säger jag att detta har ersatt Ullared.

Likes

Comments

Breaki före skolan. Är så skoltrött så vet inte vart jag ska ta vägen. Det i kombination med att vi har 7 inlämningar de två närmsta veckorna och att jag börjar bli sjuk känns inte som en hållbar situation. Dessutom är det högskoleprovet på LÖRDAG från 08:00-16:30. Första gången jag inte längtar till en helg typpppp

Likes

Comments