Dag två av tre lediga dagar är här och jag är hemma i Gävle hos mina föräldrar. De bor verkligen i en idyll. När jag var tonåring var det enda jag tänkte på att busshållplatsen ligger 3 km från byn, att den bussen går väldigt sällan och att jag aldrig kunde träffa mina vänner spontant. Nu när jag flyttat hemifrån uppskattar jag det dock mycket mer. Alla röda hus med vita knutar, att bo precis vid havet och en liten sjö och lugnet. Igår åkte vi en sväng med båten och idag har vi plockat egenodlade jordgubbar och tagit ett dopp i sjön.

Ikväll ska jag ut på middag med några vänner och imorgon åker jag tillbaka till Uppsala, ser inte fram emot det. Ingen är kvar i Uppsala, min pojkvän är antingen på bygget eller bor på hotell med jobbet och det finns därmed ingenting för mig att göra förutom att jobba.

Gillar

Kommentarer

För ett tag sedan så var jag i Österrike med min familj. Vi bilade ner dit och första stoppet var i min farfars sommarhus på Öland där vi var från torsdag till söndag morgon. Vi klev upp extremt tidigt på söndagen, packade in oss i bilen och åkte hela vägen till Göttingen i Tyskland för att sova en natt. Dagen efter det, dvs måndagen, så kom vi fram till Bad Gastein i Österrike som ju var vårt huvudmål.

Väderprognosen såg inte helt lovande ut men på tisdagen vaknade vi till sol och bestämde oss därför för att ta kabinbanan upp på ett av alla berg.


Kan inte ens förstå att jag varit här.

Berget vi var på heter Stubnerkogel och där finns denna hängbro, Suspension Bridge, som är ganska känd. Jag trodde att det skulle vara en jättelång bro och att den hängde fritt, men den var väldigt stabil. De tre människorna som står tillsammans på bilden är jag, min bror och min pappa.

Efter en öl på toppen bestämde vi oss för att gå halva vägen ner för berget och ta kabinbanan därifrån. Det tog lite på knäna men wow vilken utsikt. Jag har verkligen gått från att vara en sola-och-bada-person till att uppskatta sånt här sådana här resor mycket mer.

Vi tog en väldigt sen lunch nere i byn och på kvällen åt vi ost och kex till den här magiska utsikten från balkongen. Österrike är utan tvekan ett av de vackraste och häftigaste länderna jag någonsin besökt.

Gillar

Kommentarer

Finns det någon växt det tjatas lika mycket om som grönkål när man pratar nyttigheter? Möjligtvis groddar. Jag har gett mig fan på att lyckas göra en grönkålssmoothie som jag vill dricka för att den här god och inte enbart för att den är nyttig. Varsågoda!

Här är nästan allt som behövs, jag glömde lägga fram en kiwi plus lite fryst mango (det sistnämnda för att det inte passade in i bilden). Det som ska i för två portioner är alltså en banan, drygt en handfull skuren grönkål, en apelsin, lite pressad lime och citron (efter smak, dessa kamouflerar grönkålssmaken bra och jag tar en halv av varje), en kiwi och några bitar fryst mango.

Jag använder en sån här när jag pressar citron och lime, den får ut otroligt mycket saft. Tror jag hört Matgeek kalla den för "Mexican Elbow"? Hur som så är det en väl värd, och billig, investering

Jag tryckte i lite ingefärapasta också, funkar precis lika bra med riktig ingefära. Kanske till och med bättre. Såg den här tuben i affären sist vi handlade och kände att jag bara måste testa den, är lite besviken på smaken tror jag. Har inte hunnit testa den jätteutförligt men jag gillar rivig ingefärasmak och det fick jag inte trots att jag tyckte jag hade i en hel del.

Häll i allt i mixern och häll på lite vatten. 3 dl vatten tycker jag gör den perfekt rinnig, så om ni vill ha en lite tjockare smoothie bör ni minska vattenmängden. Mixa tills den är slät och det inte är små grönkålsflagor kvar.

Och voila! Servera på en gång och du har en frukost som både ser nyttig och fräsch ut men som också är god och syrlig.

Brukar ni göra gröna smoothies? Är det någonting ni tycker jag borde testa? Någonting att lägga till eller kanske ta bort? Berätta gärna, jag älskar när favoritrecept utvecklas ytterligare!

Gillar

Kommentarer