Header

Om jag ska beskriva mig själv enkelt och kortfattat skulle jag nog säga något i stil med: en person som älskar det sociala livet, gillar att vara kreativ och går min egen väg. Ska vi krydda på lite extra skulle jag nog slänga in lite crazy på det. Men det skulle inte säga så mycket om mig som person på djupet och jag skulle säkert låta precis som många andra. Som en vandrande kopia av resten av befolkningen.

Så vi börjar om på nytt.

Mitt namn är Frida. Jag är sjutton år och går mitt första år på gymnasiet. Mitt mål är att läsa vidare på polishögskola, därav valde jag att gå samhällsprogrammet och kommer inrikta mig på beteende-kriminologi i tvåan och trean. Tidigare har tankarna flugit runt hejvilt och jag har inte haft ett mål att sätta kurs mot. Allt från veterinär (som nog är alla barns drömjobb) till psykolog har snurrat runt i skallen på mig. Men nu känns det som om all förvirring landat och jag känner mig nöjd med mitt val och min lösa framtidsplan.

Jag som person är en envis liten jänta. Det finns två sidor av envishet. Den drivande och målinriktade envisheten som kan vara en stor fördel i många tillfällen. Sedan finns det tjurskallen som inte ger sig. Jag är en mix av båda, men jag låter sinnet vara öppet för nya vägar. Vägen till en bestämd destination finns inte utmålad på kartan, nya vägar upptäcks av ren nyfikenhet.

Drivet till att ta reda på mer, veta bakgrunden och fakta om någonting, är en stafettpinne som skickas över från ämne till ämne dagligen. Saker som är något mer kluriga än andra ser jag inte som ett stort hinder, snarare ett hinder som visar vad jag går för.

Visa vad jag går för, jo det stämmer in bra. Vinnarskallen som jag ärvt från min pappa är stor. Varje tävling, oavsett vilken nivå den ligger på, tas på största allvar. Det slår om från noll till tusen på en millisekund. Dålig förlorare? Mitt i prick. Efter ett parti i något så basic som "Fia med knuff" lär du förstå vad jag menar.

Den sporrande känslan står till stor grund för vad som inspirerar mig. Att alltid vilja prestera bäst. Fotografering, där finns det så många vinklar att undersöka. Författeriet, så många ord att leka med. Den kreativa sidan kommer förmodligen från släkten upp i norr. Det är en sida som jag valt att snöa in mig på när jag vill varva ner och försvinna iväg från den logiska världen ett tag. Vem vill inte gömma sig i drömmarnas land ett tag?

Intresset för att skriva är stor och en dröm jag har är att publicera något stort i framtiden. I dagsläget har jag en novell/kortare bok släppt i anonymt namn på internet som ett test med över 180 000 läsare för tillfället. Kan inte säga mer än att jag är mållös. Cray-cray! Så förhoppningsvis lyckas jag få ihop något jag är nöjd med och publicerar den för allmänheten i framtiden. Det är en dröm jag har i alla fall.

En plats jag alltid känner mig välkommen till är stallet. När jag kliver innanför stallportarna kan jag släppa all stress runtomkring mig och bara fokusera på något som förgyller vardagen något extra. Jag har ingen egen häst, men jag hjälper till att ta hand om en supergo en (medryttare med andra ord). Hon är ett svenskt halvblod och är ett litet krutpaket. Helt underbar!

"Stallivet" har lärt mig mycket om mer än bara hästrelaterade saker. Att planera tiden rätt, lära sig samarbeta och hålla många bollar i luften med koll på läget, har jag haft en stor nytta av i den vardagliga skolmiljön och säkerligen senare i livet också. Jag är personen som gärna organiserar upp saker som behöver göras och planerar lite i förväg, trots att det kanske inte ser ut så om man tittar in i mitt rum.

Utifrån det så tycker jag det är superkul med inredning. Även att fixa och trixa ihop egna prylar att ställa fram som gör mitt rum lite mer speciellt. Sedan har vi ju delen där jag inte bara klär mitt rum personligt, utan också mig själv. Mode och skönhet är som en hobby för mig, fashion med ett lite ballare ord om man får lov att vara lite inspo nurå. Exempelvis att ge sig på någon svår fläta eller frisyr, skapa roliga mönster och former på mina naglar, mixa och matcha plagg, smink, you name it!

Träning skulle jag säga har en sisådär lagom stor plats i min vardag. Oftast så är jag så pass trött att jag knappt orkar röra mig när jag kommer hem från skolan, så det blir lite då och då. Lat med andra ord och jag har inte hittat något roligt sätt att träna på heller. Därav svajar motivationen när det gäller att pusha kroppen lite extra. Men när det väl händer så är det fullt ös medvetslös!

Tycker nog att vi sätter punkt där för nu. Någon självbiografi på alldeles för många sidor orkar nog varken du eller jag med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments