Här kommer den nu, torkad och klar, med så tydliga instruktioner som jag kan ge!


Förberedelser:

Innan du ger dig ut i naturen för att samla material är det smart att fundera över var du vill ha din stjärna så att du får lämplig storlek på pinnarna. (Längd och tjocklek)
Jag tycker att det är skönast så kan man bryta av dem när man är ute och slipper såga inne sen. Du behöver sex stycken som är så raka som möjligt.

Viktigt är självklart också att du plockar pinnar på marken och inte bryter av från träd och buskar!

Det enda du behöver nu är en sax och valfritt snöre att binda med. Jag valde natursnöre - min favorit, men det går lika bra med ståltråd, garn eller andra band.

Sammansättningen:

Börja med att lägga ihop pinnarna så att de bildar två trianglar.
Testa lite olika sätt så att du hittar en form där pinnarna lägger sig bra ihop med varandra och inte buktar ut för mycket åt olika håll. Det är i detta steget det underlättar att ha väldigt raka pinnar.
En av mina var inte så rak men det gick att lösa ändå.

Knyt sedan ihop alla hörn på de båda trianglarna. Jag valde att fästa snöret i den bakre pinnen (lämna en bit att fästa i) och sedan gå "över" den främre pinnen, "under" den bakre pinnen, upp "över" den främre pinnen och tillbaka "under den bakre pinnen igen. Snöret kommer då ha bildat en fyrkant. Upprepa detta ca två varv och gör hela snörningen stabil genom att vira snöret ett varv mellan de två pinnarna. Knyt ihop med den lilla snörstumpen du lämnade i början.
Denna knytinstruktion kan vara väldigt svår att förstå och om du inte gör det så hittar du bara på ett eget sätt att knyta. Viktigast är ju bara att stjärnan håller ihop ;P

Välj en spets du vill ska vara toppen på stjärnan och lämna en längre snörstump där till upphängning.

När du gjort detta lägger du den ena triangeln på den andra och fäster ihop dem där pinnarna möts. (6 knutar) Denna gång gjorde jag en mycket enklare knut än den första som du kan se på den högra bilden.


Nu är du klar med grunden och kan välja om du vill ha den som den är, dekorera, hänga en lampa i eller göra som jag, vira en ljusslinga runt den.
Jag köpte min på Clas Ohlsson. En slinga i tunn ståltråd med små ljuspunkter på.
https://www.clasohlson.com/se/Batteridriven-ljusslinga-i-metall/36-6095

KLART! Hoppas du vågar ge detta ett försök, det är egentligen väldigt enkelt! Kommentera gärna om du testade och berätta hur det blev. Tack för den här gången!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag extraknäcker jag som hundvakt åt en urgullig cockerpoo vid namn Nellie.

Igår var en riktigt fantastisk dag i Göteborg! Strålande sol, inte ett moln på himlen, vindstilla, frost och riktigt vintrig krispig luft. Det var synd att jag behövde jobba men tänkte ändå att i morgon ska jag vara hundvakt och kan vara ute hur mycket som helst..

...Men nu är det Göteborg vi pratar om och här är inget väder stabilt.
Denna dag vaknar man upp till en riktigt grå himmel och regn. Trotsade ändå vädret, tog på mig regnjackan och gick ut. I hela 1h och 20 minuter var jag och Nellie ute. Jag plockade med mig lite dekorativa kvistar med bär och även pinnar till julstjärnan.

Planen var att sätta ihop den idag men pga regn och rusk måste de torka först. Men oroa icke, stjärnan kommer inom kort!

Jag har börjat få så mycket julfeeling på senaste men idag blev jag påmind om att höstens färger fortfarande lever kvar. Skönt att bromsa upp lite och leva i nuet! Julen kommer ju ändå.

Likes

Comments

Jag är så tacksam för att jag kunnat åka iväg och spendera hela fem dagar i Stockholm. Där träffade jag några av mina bästa vänner och min kusin. Känner inte att jag behöver skriva så mycket mer än att jag nu är tillbaka i Göteborg med mer kläder, smink, julstämning och inspiration till framtida blogginlägg.

Bilden längst ner till höger kommer att visas mer av inom kort. Jag hade nämligen tänkt göra en julstjärna själv och visa steg-för-steg hur du också kan göra en!

Likes

Comments

Hej igen!
När vi nu är inne på naturspåret så vill jag dela med mig av ett tips till den som behöver inspiration till färgsättning.

Då jag utbildade mig till inredare fick vi i uppgift att välja ut tre olika naturbilder och ta ut de tre mest dominanta färgtonerna i dessa bilder. Sedan skulle vi, utifrån dessa, färgsätta ett rum på tre olika sätt.
Jag vill gärna dela med mig av en utav bilderna jag valde och visa hur olika ett rum kan se ut och kännas beroende på hur man färgsätter.
Obs. Inte världens bästa upplösning och färg på bilderna men ni fattar nog grejen?
Uppgiften var att ha en färg på väggar och gardiner, en på soffa och matta och den sista som accentfärg.

Det här tipset behöver inte ha med just inredning att göra utan kan vara en hjälp när man ska välja kläder, dekorera en tårta, göra en fin bordsdukning eller vad som helst. Välj bara en bild du tycker har fina färger så kommer det bli fint.
Lycka till!

Länk till Inredningsutbildningen har ni här:http://www.inredningskurser.se/

Likes

Comments

Min största inspirationskälla har alltid varit naturen. Färger, material, former, symmetri/asymetri ljuset och känslan man får av att vara mitt i allt detta. Det finns så många lager av inspiration att hämta.
Den här bilden togs i Skatås Göteborg förra veckan då jag och min rumskompis Amanda hade varit ute för att plocka svamp. Vi vek av från den stora vägen och hamnade i denna fantastiska skogsdunge som var helt inbäddad i härlig grön mossa. Amandas första instinkt var, förutom att leta svamp, att ta tillfället i akt och verkligen "bli ett med naturen". Sagt och gjort. Trotts kylan klädde vi av oss nakna för att riktigt leva ut våra inre Skogsvrån.
Naturen ger inte bara chanser till bra bilder. För mig ger den oftast idéer om inredning och olika pyssel samt att jag får en stund då jag kan rensa undan störande tankar och fylla på med bra energi.
Vilken är din största inspirationskälla?


Likes

Comments

Mitt första inlägg 

Ja, jag antar att det är därför..
Som jag har dragit mig för att påbörja detta bloggande. Tankar har svärmat och planerna varit storslagna för att sedan fly sin kos och lämnat mig helt tom på inspiration.
Nu har jag dock bestämt mig för att jag kanske aldrig kommer känna mig redo och helt förberedd så jag bara kör nu!

Till att börja med vill jag säga välkommen till dig som läser, kul att du ville spendera en stund med mig!
Sedan vill jag berätta att du i denna blogg kommer att få ta del av vad jag inspireras av och håller på med om dagarna - i form av olika projekt, hantverk och pyssel. Kanske kommer det även dyka upp ett och annat recept, någon filosofisk/ickefilosofisk tanke eller bara något jag känner för att dela med mig av.

Så, without further ado, faller mitt första inlägg under kategorin 'Pyssel/Gör-det-själv'.

Ljus med motiv 

Dessa gör du väldigt enkelt genom att klippa ut önskat mönster ur en servett, dela den på mitten så att den blir så tunn som möjligt, värm en tesked över ett värmeljus och pressa fast servetten på ljuset med den varma skeden. Stearinet kommer att smälta under servetten och på så vis fastar den.
Nu har du ett kul pyssel som du kan anpassa med olika motiv beroende på årstid/tillfälle. Detta är ett utmärkt meditativt tidsfördriv och en rolig 'Gå-bort-present'.
(Tack för tipset mormor!)

Likes

Comments