Header

Pingst, ledigt för vissa, jobba för andra. Kanske jobb för större delen av svenska befolkningen. Tänker man på det så är vi nog fler som jobbar klämmdagar, röda dagar, afton-dagar, festdagar, festivaldagar och andra "generellt"-lediga dagar.

Åker du till en stormarknad kl 11 en tisdag tänker du säkert "Fan, jobbar folk inte??" så tänker i alla fall jag. Tills jag inser att jag jobbar, men inte just då. För jag jobbar alla andra dagar, oavsett om det står röddag i almanackan. Innan jag började i Poolen hade jag ingen aning om hur många boenden, trapphus-boenden, boendestöd-enheter och kortis det fanns i Växjö. På alla de ställen finns det personal, som lik som jag jobbar när andra är lediga.
Men det gör inget, för jag är ledig när andra jobbar.

Ja, jag jobbade idag, ja jag ska jobba imon och jag ska jobba på tisdag. Men det är inga problem! Fördelen med klämdagar och röda dagar mitt i veckan är att de boende är hemma men det är inte helgbemanning. Vilket betyder att man kan göra dedär lilla extra. Det är toppen!

På onsdag ska vi titta på detta lilla hus i Furuby, Uffes pappa ska med, ev min pappa med om han hinner.
Vi är väldigt pepp på detta huset, ska bli kul att se. Kanske detta är det första huset som vi ger oss in i en budgivning på. Kanske detta är vårt hus!?

I fredags var jag hos sjukgymnasten (fysioterapeut...). Han hittade inte något, han avfärdade endel, det beror inte på min kotförskjutning, det är inte träningsverk, det är inte sängen, det är inte jobbet, det är inte skorna.
Däremot kunde han inte tala om vad det var. Jag fick en övning som jag ska göra varje morgon innan jag stiger ur sängen, rygglyft. Så istället för att ha ont en gång på morgonen ska jag ha ont 10-12 plus 1 gånger. Dels när jag vänder mig från rygg till magen och sen 10-12 gånger när jag lyfter ryggen. Innan fick jag bara ont när jag tog mig ur sängen och typ 5-10 minuter efter det. Ska ge övningen en chans i alla fall. Om det inte hjälper behöver jag boka en tid till läkaren, ta ett blodprov och hålla tummarna för att det inte är reumatism i ryggen.

Köpte en korsordstidning i fredags, jag är inte så duktig på korsord. Så jag köpte superlätta kryss. Inte superlätta! Ljugtidning! Supersvåra kryss hade varit ett mer passande namn på tidningen.
Känner mig hyfsat trög när jag inte klara av superlätta kryss. Men man kan googla massa!
Vissa saker är helt obegripliga. På riktigt så obegripliga att det inte ens går att googla fram svaren!

Yokebe-dieten flyter på helt okej. I fredagskväll åt vi hemmagjord pizza, igår åt vi köttgryta med ris och hemmagjorda naanbröd. Ikväll tog jag två knäckebröd när jag kom hem från jobbet. Annars har jag kört på mina shakes. Största fördelen är fortfarande att jag får i min frukost. Något som jag är dåligt på annars. Inte att jag inte gillar att äta frukost. Jag gillar bara att sova mer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag lagat kroppkakor på jobbet.
Inte en endaste liten bit smakade jag. Kanske har lite självskadebeteende?

Likes

Comments

I don't exercise to be healthy, i exercise to look sexy as hell naked.

Eller, om jag hade tränat hade det varit min anledning till att träna. Det är en bra anledning till att träna, borde kanske använda den.

Min rygg krånglar igen, flera år sedan den gjorde det sist. Det gör ont när jag vaknar på mornarna, vissa dagar gör det så ont så jag vill skrika och gråta. När jag har varit ute och gått med Gibbs så är det borta. Jag har inte ont när jag rör mig, när jag sitter, när jag vilar, bara när jag vaknar på morgonen. Jag vet inte vad det beror på, det är inte sängen, jag tror inte det är träningsvärk (vilket mamma tror), jag har inte gått upp drastiskt i vikt och jag gör inget som jag inte gjort innan.
Så på fredag ska jag till sjukgymnasten, igen, sist var det för mina höfter, jag har typ klippkort hos sjukgymnasten.
Nog gnällt.

Vi var ute en sväng i skogen efter jobbet Gibbs. Liljekonvaljerna har börjat blommat. Om jag fick vara en blomma, eller en doft, skulle jag vara liljekonvalj. De luktar gott och så söta!! Och passar så bra framför min fruktskål på soffbordet.

När jag var liten hade mamma och pappa en bit av trädgården som var vildträdgård, där fanns det jordgetingar, smultron och liljekonvalj. (De sa även att det fanns en grävling där nere, men jag tror att de bara försökte skrämmas.) Vi fick inte vara där nere och leka. Mest på grund av jordgetingarna. Men även lite på grund av liljekonvaljen. Vi fick inte trampa sönder dem.
Tror inte man uppskattar såna saker som små väldoftande blommor när man är liten.

Är inne på dag två med Yokebe. Har ätit lite fruktsallad, lite salami och en cashewnöttsboll som mellanmål, annars har jag ätit mina shake. Fick hem mitt två veckors kickstartpaket idag.
Kommer nog fuska lite, typ på helger, men målet är att byta ut minst två mål om dagen och att inte äta massa andra onyttigheter under två veckor.

Jag vet att för att gå ner i vikt och vara snygg naken, måste man träna, äta rätt och sova tillräckligt. Men min tanke är att gå ner en 5-7 kg, få kroppen att inse att det är rätt gött av inte var tjock. Och när jag har fått min kropp och hjärna att fatta de så kommer träningen bli bättre.
Det är min tanke i alla fall.

Likes

Comments

Soligt, slingrande sluttande stigar, sommar, syskonet, sambon, svägerskan, smaragdgrönt, stammar, solen, svettigt, skog, skogsgläntor, stup, stenigt, snårigt, ströva, Skåne, strapats.

Igår var vi iväg med Filip och Julia i Söderåsens National Park. Ligger fyra mil från Helsingborg. Väldigt vackert. En stor bokskog med berg och dalar, inget man vanligtvis ser i Skåne.

Vi bestämde oss för igår morse att vi skulle hitta på något. Och för ett par veckor sedan såg jag en bild på Instagram, någon hade varit där och det såg så himla fint ut. Så igår bestämde vi oss för att det var en bra dag för att åka på utflykt.
Helt apropå något annat ringde Filip och då passade vi på att kolla om de vill hänga på och det ville de.
Så sagt och gjort, vi lämnade Gibbs hos Uffes föräldrar, passade på att slänga båten i sjön och sen for vi till Alvesta för att hämta Filip och Julia samt köpa med oss lite korv att grilla och lite fika.

Efter ca 1,5 timme var vi framme, vi började med lite korvgrillning innan vi tog oss ut i de skånska skogarna.

På plats fanns det tillgång till grillplatser, grillgaller och ved. Väldigt bra ordnat.
Det var inte riktigt så vi hade tänkt oss när vi bestämde oss för att åka dit. Det var väldigt mycket mer ordnat. Man kunde få broscher, det fanns massa olika vandringsleder, det fanns toaletter, resturang, parkeringsplatser, leder som var handikappanpassade, väldigt strukturerat.

Vi gick nog runt 7-8 km men vi följde inte en och samma led utan hoppade mellan tre olika.
Nästa gång vi åker kommer vi ta en annan led. Nu gick vi på höger sida om vattnet. Nästa gång får vi ta de vänstra varvet.
Uffe hade hoppats på att få se lite vattenfall men de missade vi på den sidan som vi var.

När vi kom fram slogs vi av hur väldigt mycket folk det var, bilar över allt (ingen som visste hur man parkerade ordentligt på parkeringsplatsen...). Men när vi väl var ute i skogen så märkte man inte av att det var så mycket folk.
Det kändes som det bara var vi fyra, så parken är stor.

På vissa ställen gick man på upptrampade stigar. På andra ställen fick man hålla koll på träden efter markeringar för att veta var man skulle. På något stället gick vi som på en större grusväg (utan grus). Ibland gick vi uppåt och ibland gick vi neråt.

När vi kom tillbaka igen satte vi oss och njöt av lite fika och titta på den vackra lilla sjön innan vi begav oss hemåt.
Strax innan 15 kom vi dit, runt kl 18 åkte vi hem.

En toppeneftermiddag!

Likes

Comments

Började dagen med en väldigt långsam runda i skogen med hundarna. Blir andfådd bara av att tänka på att gå. Men det var skönt ute. Svalt med soligt.

Ringde mäklaren för huset och dubbelkollar så vi var bokade på visningen. Som inte är på onsdag utan den 7/6. Imponerad över hus jag fick den 7/6 till den 24/5. Men det var ju i alla fall rätt veckodag. Tur jag ha se det innan jag ringde mäklaren.

Idag blir en lugn dag i soffan. Ska förbi och lämna tillbaka en tröja samt sälja en tröja som jag la ut på FB igår.

Köpte hem Yokebe för någon vecka sen. Bytt ut frukost och lunch mot en sån shake. De är inte gott, men inte heller äckligt. Blandar kaffe i ibland och ibland kakao. Funkar helt okej. Ska på bröllop i sommar, har två olika klänningar jag funderar på om jag ska ha. Båda är försmå så om några kilo kan försvinna är jag nöjd.

Förutom förhoppningen om viktnedgång har shaken en extra fördel en dag som denna, när jag verkligen inte är sugen på att laga mat. Hälla, måtta, shaka, drick, mätt, klart!

Idag blev det kaffe i shaken. Kaffeshake och House.

Likes

Comments

Ifall inte nån sätter fart, på sommarn och gör lite somrigt. För då kommer sommaren snart.

Har börjat jobba på ett nytt ställe, ett barnboende. Barn mellan 3 och 18 år med olika funktionsvarianter.
Jag sjunger mycket, leker, läser sagor och gosar (inom rimliga gränser).

Så mycket som jag sjunkit de sista veckorna har jag nog inte sjungit sammanlagt under hela mitt liv.
Hellre än bra. Eller vad säger man.
Kanske inte hellre egentligen, är inte så intresserad av att sjung så med måttlig förtjusning sjunger jag.

Men, vad det är mysigt att läsa sagor. Som mina framtida barn komma få lyssna på sagor! Får såna góa minnen från alla sagostunder med mamma. Eller när vi var på bibblan i Hovet och träffade Anki och Pytte och jag trodde jag skulle bli buktalare när jag blev stor.

Minns en speciell bok mamma läste för mig och Lina.
Till Vildingarnas land.

Bild från Google.
Vilken otäck bok det var! Men ändå ville vi att mamma skulle läsa den.

April är slut och snart har mer än halva Maj gått. Solen lyser och det har varit fantastiskt fina dagar i Småland de sista dagarna.
Semestern närmar sig och vi planerar lite smått vad vi ska göra. Kanske en resa till Tyskland. Någon vecka i stugan, en bröllop och massa chill.
Vi har tre veckor ihop. En vecka var för sig. Uffe går på semester en vecka innan mig och jag är ledig en vecka efter att han har börjat jobba.
Kanske blir en runda med Anni till Hällevik.
Men som vanligt, är jag bäst på att planera och sämst på att genomföra.
Fast jag gillar att planera, det är inte alltid lika viktigt att det genomförs.

Vi har möblerat om lite till här hemma.
Gjorde oss av med extrasängen i lilla rummet. Fixade i ordning där så jag har mitt pysselrum inne istället för i förrådet. Så lite mer pyssel har det blivit.
Lagat ett gäng av Uffes byxor och håller på att fixa till vår välkomstskylt. Den har hängt ute så så allt fix på den har lossnat. Ska spika fast allt istället och hoppas att det håller bättre då.

Min lilla skrutta har fyllt 25. Lill Stintan.
Det är jobbigare att Stina blivit 25 än att jag fyller 30 om 238 dagar (körde en snabb birthday sökning, hade ingen aning om att det är 238 dagar kvar).
Men, nu är hon 25, den lilla skiten.

Den lilla söta, snälla, bestämda, roliga, kärleksfulla, fantastiska Stintan!

Har åkt på vårens första förkylning. Försökt intala mig att det bara är lite gräsallergi. Men man mår inte riktigt såhär dåligt då. Lite tur jag är ledig två dagar nu. Men sjukt tråkigt att behöva vara sjuk när man är ledig.
Hade nog iof jobbar, har ju inte feber. Man mår ju alltid sämre på kvällarna. Men vart kommer allt snor ifrån?!

Idag har vi hälsat på Uffes föräldrar. Grillat och fikat. Ev hänger Göran med oss på onsdag när vi ska kolla på hus. Denna gången i Furuby. Ser väldigt fint ut på bild. Så får hålla tummarna. Men kanske inte för mycket, dendär jävla handpenning...!

Vi har även rensat i våra garderober. En kasse släng, en kasse skänk och några kläder som jag ska försöka sälja på FB.
Hoppas förkylningen lagt sig till imon så jag kan åka iväg med det. Har lite annat smått som ska skänkas. Hade varit skönt att få iväg det.

Mamma kommer förhoppningsvis (om hon kommer ihåg) med en cykel och ett par cykelbyxor imon. Vi ska ha cykeldag med jobbet på onsdag så ska låna mammas cykel. Jag är ju ingen van cyklare så behöver "övningscykla" lite innan.

Så lite händer även denna veckan.

Likes

Comments

Massa mat, massa sol, massa steg, massa kartmissar, ologisk stadsplanering, många glas vin, många glas öl, mycket skratt, nya fräknar.

Ett något sent inlägg om Madrid. Men bättre sent än aldrig.

Började resan från Växjö station. Hade beställt sushi från Jummy Box att äta på tåget. En resa blir alltid bättre om den börjar med sushi. Lina, Matilda och Malin hade hoppat på tåget i Kalmar så möte upp dem på tåget.
Vi lyckades sitta i samma vagn som en (troligen) hyfsat narkotikapåverkad man med en pistolattrapp. Lyckligtvis var tågpersonalen redan informerad och mannen hoppade av i Alvesta. Men rätt otäckt. Tur Malin är polis om något hade hänt.

Väl nere på Kastrup mötte vi upp Linn och Cicci. Strosade sunt på Kastrup och åt lite innan vi fick boarda planet.

Vi var framme i Madrid rätt sent. Men det var varmt i luften. Innan vi kunde lämna flygplatsen skulle vi vänta in Ninni som kom med ett flyg ca en timme efter oss.
När Ninni slutit upp med oss tog vi taxi till lägenheten.
En trevlig trerummare i centrala Madrid. En vanlig lägenhet som Matilda hyrt via booking.com.
När vi kom till lägenheten packade vi upp oss och och la oss.

Torsdagen började med frukostletande.
Spanjorerna likt övriga européer utom oss nordbor är hyfsat usla på frukost. Men tillslut hittade vi ett litet ställe med en trevlig servitris. Som naturligtvis (som alla andra spanjorer) var rätt värdelös på engelska.

Efter frukostintag tog vi oss mot vad vi trodde skulle vara något form av centrum. Något som tydligen inte finns i Madrid. Men vi hittade i alla fall en sightseeing buss som vi hoppade på.
Vi satt uppe på bussen och solen sken.
Många vackra byggnader som jag inte fotade. För man tittar ändå aldrig på dem sen. Tog mest foton på mig själv och Lina. Som vanligt. #gladaimadrid

Efter bussturen stannade vi på en saluhall. Åt lite tapas och tittade på folk. Så galet mycket mat, tapas, korv, frukt, grönsaker, fisk, kakor, dricka, skulle nog kunna säga att de hade typ allt!

Vi stannade även på en liten restaurang för vätsepåfyllning.

Kanske inte är det roligaste att läsa en roman om min resa till Madrid.
Så lite kort om resten av resan.

På fredagen gick vi mest runt i Madrid. Strosade, drack lite gott, solade och tittade runt i affären. Vi hittade en restaurang där de sålde tavlor. Lina hittade en tavla som hon blev förälskad i. Men inte köpte.

På lördagen gick vi upp mot en park, Palacio De Cristal, väldigt vackert, både träd- och blomsterplanteringar och vatten. Där stannade vi rätt länge. Fikade, solade, kollade på svarta svanar och sköldpaddor och vilade i gräset framför en fontän.
På kvällen när vi hunnit landa en sväng på rummen och göra oss lite fräscha efter en heldag på stan drog vi ner på stan igen och letade efter en ny tapas restaurang. När vi väl hittade ett trevligt ställe stannade vi där hela kvällen, åt och drack. Så mycket så vi till och med bjudna på snapsar, som vi givetvis sjöng svenska snapsvisor när vi drack.

På söndagen skulle vi lämna rummen vid 12. Så vi steg upp hyfsat tidigt. Lina skulle ju köpa sin tavla med. Lina, Matilda, Malin och jag gick iväg för att försöka hitta tillbaka till restaurangen som vi varit på, på fredagen. Vi hittade som tur var den och Lina fick köpa sin tavla. Slutet gott allting gått. En taxi tog oss till flygplatsen och allt flöt på superbra hela vägen hem till Växjö där min kärlek hämtade upp mig på stationen.

Nu, lite mat bilder.

Snabb recension av Madrid:
Maten i Madrid var fantastiskt god.
Paellan och tapasmeny gjorde resan toppen.
Tapas åt vi två gånger. Paella bara en, med det var så vansinnigt mycket mat den gången vi åt det så det räckte. Tyvärr var paellan inte lika god i Madrid som den var i Barcelona. Men Madrid är ju ingen hamnstad så de har ju inte samma förutsättningar på skaldjursfronten som Barcelona.

Det var fyra och en halv fantastiska dagar med härligt väder, underbara brudar och fantastisk mat och dryck.
Kommer nog inte komma tillbaka till Madrid. Men skulle gärna resa någon annan stans med detta härliga gäng!

Likes

Comments

Att gå från brunt till blond. Borde man vid 29 års ålder ha insett att de ska man be en frisör göra. Och inte göra själv. Det finns en uppsjö av anledningar till att frisörer läser kemi, praktiserar och tar gesällbrev.

Men mina frisörer var båda upptagna. Så jag tyckte i min enfald att detta kan väl inte vara så himla svårt? Inte så värst genomtänkt och logiskt kanske. Men varför tänka logiskt när man kan vara en idiot? Igår var jag en idiot. En praktidiot.
Var iväg och köpte blekning. Tyckte att det kunde vara kul att bli lite ljus tills vi åker till Madrid på onsdag.

Utgångsläget har ni till vänster och färgen till höger. "Superblekning" från Mood kostade typ 45kr, skulle bleka upp till 8 nyanser.
8 nyanser. Rätt svävande, är det 8 nyanser av 10? Av 100? Av 100000? Vilken nyans var min färg innan och vad kan jag förvänta mig av denna, blir 8 nyanser ljusare, verkligen ljusare?

Nedan följer lite bilder.

Första bilderna är under färgen. Den lite större är efter färgning.
Inte så himla vackert. Men istället för att tänka, "åh, dehär blev ju inte så bra. Kanske ska vänta till inom och köpa en bra toning på Lyko." Så åkte jag och köpte en blekning till, av samma märke.

Föga tilldragande.
Men då börjar i alla fall min hjärna vakna till lite och inser att.
"Aha! Jag åker upp till Lyko imon och köper en bra toning. De kan säkert hjälpa mig."

Så igår gick jag och la mig jämte min lille och min store kärlek och såg mer eller mindre ut som en påskkyckling i håret. Mycket het, eller inte...

Steg upp vid 8.15 idag, gick en runda med hundarna och åkte sedan upp till Lyko på Grand för att köpa toning.
Världens gulligaste butiksbiträde/frisör jobbade där uppe. Hon tittade på mig och kände nog att dendär människan behöver hjälpa. Så hon hjälpte mig med inköpt av toning och schampo. Fick tom rabatt, så hon tyckte nog synd om mig.
Väl hemma blandande jag ihop färgen och slängde i det i håret.
Väntade 20 min och sköljde sedan ut det.

Toppenfärg verkligen! Inget Mood skit.
Var inte så hemskt dyrt heller. Typ 140kr eller nått. Lätt värt det!!

Slutresultatet:

Så efter mycket färg och pyssel är jag ändå nöjd. Kanske inte den färgen jag från början hade tänkt mig.

Men ändå, bra!

Likes

Comments

I typ en halv månad har jag vänta! Nu är den äntligen här!

Den är så fin! Materialist, javisst.
Min "grattis till nya jobbet"-present till mig själv. Har nog aldrig köpt något så dyrt innan. Visst, en mobil är inte så billig. Men den betalar man ju varje månad. Men betalade den för ett par veckor sedan, så känns nästan som jag fick den gratis när jag hämtade ut den på Ica idag.

Man kan tom skicka sms med den. Fast man får säga till den vad den ska skriva. Så blir inte helt rätt och den särskriver.
Man man vill att alla ska höra vad man säger kan man även prata i den.
Fantastiskt!!

Likes

Comments

Frostigt Finland. Fartfylld, festlig Finlandskryssning. Fröjdfullt för fnittriga färjefarare. Fräscha frukostar för fartygets folk. Frikostigt förkovrar färjefararna frukost, fisk, får, frukt, folköl, fil, festbord.

Mat, dans och massa glädje. Kan man nog sammanfatta resan, om man då inte vill använda en himla massa F.
Kuling med upp till 19m/s bjöd Finland på, på hemvägen. De gungade rätt rejält. Eftersom resan var 100% nykter för mig, kände jag alla vågor. Ju bättre balans man har, ju sämre mår man när det gungar. Så man skulle nog ha tagit en öl eller två, så hade man mått bättre. Så trots att det var en hyfsat nykter tillställning kräktes det lite här och var. Men de gav bort gratis sjösjuketabletter. Väldigt smart av dem, mycket billigare än att städa alla dessa heltäckningsmattor som täcker 70% av båtens golvyta.

Vi var 100st från omsorg-funktion från Växjö, 800st från hela landet. Så mycket glädje på den båten! Kanske inte den resan som de säljer mest alkohol på, men oj vad det dansades och sjöngs.

Frukosten får 4av5 toast.
Köttbullarna var inte goda, det fanns ingen marmelad, osten var inte kall och äggröran var inte av god kvalitet.
Man ska vara kräsen med sina 5or!

Middagen var helt klart godkänt, har inget betygsystem för middags bufféer. Sällan man går på det.
Vågade mig inte på art smaka de från havet, räkor och sånt, var så mycket av de framme så svårt att tro att det var så färskt. Men kanske är lite överkänsligt. Men kändes dumt av äventyra magen när man är på en båt och dessutom jobbar.

Någon gång hade det varit kul att åka på en sån kryssning när man inte får betalt, testa lite drinkar, strosa runt lite i Helsingfors.
Var i och för sig runt i Helsingfors, men bara 1,5 timme, så hann inte se så mycket.
Men vackert var det!
Tog tyvärr inga bilder, få bli nästa gång! För någon gång ska jag åka till Helsingfors och strosa!

Likes

Comments