I helgen som var blev det hemfärd för att gå på den årliga marknaden hemma i Strängnäs! Jag tror att man uppskattar marknaden lite mer när man åker dit för att gå på den, det blir lätt vardag om man bor där redan, det kände jag i alla fall när jag var yngre men nu tycker jag att det är supermysigt att gå runt och handla mat och titta på allt. Det blev också hundra gånger bättre när båda mina syskon kom hem så hela familjen var samlad. Det blev inte så mycket köpt för min del, bara ett par iläggssulor i ull för mina gummistövlar och en lakritsrem, och såklart så åt jag churros! Efter allt ätande och gående var det dags att röra sig hem till pappa igen, där slocknade typ alla ett tag så blev ingen fika utan vi väntade till middagen som var väldigt god. Det blev filmkväll för hela familjen sen, vi kollade på Guardians of the galaxy 2!

På söndagen gick jag och mina syskon upp relativt tidigt, vi hade nämligen bestämt att äta lunch/fika nere på stan med mamma för det var filip sista dag hemma och det var supermysigt, jag valde att fika istället för att äta men alla andra körde på den berömde nachotallriken på Café Prinsen! Väldigt lyckad helg och det behövdes verkligen att ha hela familjen samlad igen sen vi alla flyttade. Nu är jag hemma i Linköping igen under några dagar och tar det lugnt, har lite ärenden att fixa för i helgen ska jag till Stockholm för att umgås med Felicia som vi har försökt planera länge så nu blir det äntligen av!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen har jag fått mitt hår blont! Jag har varit rödhårig i flera år och i december förra året så tog jag beslutet för att försöka ta bort det röda och försöka få fram mig riktiga hårfärg. Mestadels för att inte behöva slita på håret mer med att färga hemma och sånt. Jag började med en avfärgning för att försöka få det röda att lossna lite, jag hade heller inte färgat om det röda på nästan ett är innan det. Det blev ljusare men var fortfarande rött, sedan i Maj hade jag en tid där vi skulle försöka oss på att bleka upp längderna och det blev orange. Vi la över en toning för att det skulle bli en finare koppar och få lite jämnare ton för jag hade ett bröllop som jag skulle gå på i Juni. Nu har det gått nästan 3 månader och jag har inte hållit på något med mitt hår under den här tiden mellan frisörtiderna för att mitt hår inte skulle ta för mycket stryk. Nu igår Lördag den 26 Augusti har vi kört igenom ännu en blekning och både jag och min frisör trodde inte att mitt hår skulle bli såhär ljust på bara två omgångar av blekning, vanligtvis brukar det ta flera omgångar. Hon la sen i en kall färg för att tona ner det guldiga som är oundvikligt när man bleker håret från en varm ton, och det blev superfint! Är sååå nöjd med resultatet och att mitt hår fortfarande sitter på mitt huvud haha.


Och jag kan inte rekommendera detta mer, gå till er frisör när ni vill göra en förändring med ert hår. Jag är ett klassiskt exempel på en tjej som inte ville lägga stora summor pengar hos frisören bara för att lägga i en färg men det är starka kemikalier ni lägger på ert hår som ni inte vet hur det kommer reagera. Jag har gjort misstaget med att bleka hemma allt för många gånger med alldeles för lite mellanrum, och jag fick klippa av det. Nu är det snart tre år sen och mitt hår har jag inte rört förrän nu. Och tänk på att ditt hår kanske inte kan hantera lika mycket som mitt hår och tvärtom, jag är lyckligt lottad som har starkt hår, men jag har också nått min gräns. Så återigen, ta hjälp av en utbildad frisör när ni vill göra en förändring, det är värt det!

Min frisör heter Mikaela och jobbar på salong Aqua i Strängnäs, hon är extremt duktig på det hon gör och jag är alltid nöjd när jag går därifrån!

Likes

Comments

Klockan 12.07 gick tåget från Linköping till Eskilstuna, där skulle jag byta till en ersättningsbuss till Strängnäs. Hittade inte ersättningsbussen så fick ta mig ner till centrum för att ta en landsortsbuss istället... så tröttsamt! Men kom hem strax efter halv 4, släppte av resväskan hos mamma och gick hem till en speciell person. Vi åt tacos till middag och tittade på White Chicks, satt och pratade till klockan var halv 2 sen var det dags att sova för min frisörtid var kl10 dagen efter. Ska bli så skönt att komma ett steg närmare blond!

Likes

Comments

Torsdag var det en enkel stadsvandring kombinerad med en tipspromenad som vår sektions kulturutskott hade anordnat, så fokus var på just Linköpings kultur. Det gick hyfsat bra för oss och det var en riktig bonus att Linköping hade matfestival den dagen så fick bli en italiensk pizzaslice för mig och Sara (från min grupp). Det var dock väldigt tight om tid så jag och Sara sprang före och tog kort på alla frågor så vi kunde komma snabbare till Trädgårdsföreningen där vi skulle mötas. Men vi fick 11 av 17 rätt så inte helt katastrof ändå, kände dock att jag borde kunnat lite mer eftersom jag har läst Kulturvetenskap... men efter själv tipspromenaden gick jag mot bussen och tog mig hem, kände att jag ville slänga i en tvätt och städa och diska innan fredag för då hade jag tänkt att åka hem till Strängnäs! Har nämligen en frisörtid och ett möte med en dietist så då kunde jag passa på att umgås lite med familjen samtidigt.
Såg också första avsnittet av nya säsongen av Dessertmästarna vilket är typ mitt favoritprogram på tv, så bra!!! Missade dock Roy Fares i Amerika men får titta på Dplay. 


Kan även ha lagt en stor order på Asos och H&M... visar när paketen kommer hem!😍😍

Likes

Comments

Igår var det alltså det kända München Hoben som är Linköpings oktoberfest i augusti. Den består av en hel dags köande vilket är det roligaste enligt mig, sedan består själva festen av att köpa sejdel med öl (eller cider) och lyssna på musik som framförs av olika artister. Jag har ju redan varit på München Hoben två gånger innan och jag skulle säga att det är som roligast när det är ens första gång, men det här gången var det ganska kallt och segt fram till typ klockan 9 på kvällen innan det händer något. Jag ville inte vänta så länge för jag hade köat från klockan halv 4 ungefär, så jag gick hem strax innan klockan 9 och la mig i sängen och tittade på nya säsongen av Dessertmästarna... svinmysigt!

Likes

Comments

Igår var det alltså dag 2 på nolle-p och vi hade jätteroligt! Jag hade upprop på min kurs den förmiddagen, vi var inte så många alls, det var en del som inte dök upp. Plus att jag redan känner lärarna och upplägget visste jag redan om men ville ändå vara lite delaktig i klassen, även om jag inte behöver gå på föreläsningarna än.

Runt halv 4 började vi med att träffas i en park som heter Skåland och körde massor av lekar, grillade och sen bara satt och umgicks. vi fick göra en egen hejaramsa till våra nolle-grupper och sedan framföra den för fadderiet (bilderna till vänster) lika stelt som första gången haha..

Sedan runt kl9 bär det av till en av Liu's studentpubar HG (herrgårn) där det var studentfest och det var riktigt kul! Jag försökte ta en bild med det gick inte alls men ni får föreställa er massa nyantagna studenter samlade på ett dansgolv! Jag cyklade hem vid 12, tog en snabbdusch och somnade typ direkt, så utslagen efter allt dansande!

Idag är det ökända München Hoben på campus som är Linköpings version av en oktoberfest med massa öl och mat och framträdanden, berättar mer sen!

Likes

Comments

Idag var det alltså intro-dag på studentmottagningen, så spännande att få vara med på den för tredje gången och andra gången som "nollan".

Vi började med att ha lite info i ett klassrum där faddrarna gick igenom vad som skulle hända under dom kommande två veckorna av Nolle-P samt lite om sektionen som vi går i. Jag går i sektionen Sekel som ingår i den filosofiska fakulteten på universitetet. Sen fixade vi våra tröjor som vi nya ska ha på oss så det syns att vi är nollan. Därefter hade vi lite rundvandring på campus som jag tyckte var lite uttjatat då jag redan kan allt men det var extremt fint väder så det var värt det.

Så det var kul o se alla mina vänner igen från när jag gick här för två år sen, samt att se massor av nya ansikten. Dock tror jag inte att jag träffade någon som skulle gå samma kurs som mig... haha! Men dom får jag träffa imorgon när jag har upprop så det ska bli spännande. Jag tänker typ att det kommer vara massor av gamla människor eller något eftersom dom inte är med på studentmottagningen, eller så är det studenter som redan pluggar andra kurser och helt enkelt inte vill vara med på just den som Sekel har hand om.

Men jag är nöjd med dagen i alla fall, ska bli kul att få börja komma in i rutinen med skolan igen. Har saknat att få lära mig saker haha.

Likes

Comments

Tänkte nästan säga godmorgon men tyckte att det var lite för sent för det.. men god dag då!

Det blev en seg söndag för mig, vaknade runt halv 11 som är långt ifrån tiden jag brukar gå upp. Idag är det dagen innan min studentmottagning börjar och jag känner mig väldigt lugn faktiskt. Det är min tredje mottagning som jag är med på varav en av dom var jag fadder till de nya studenterna, så jag har ganska bra koll på vad som komma skall.

Har inga planer för denna söndag förutom att fixa lite hemma och bara ta det lugnt, mentalt förbereda mig inför att gå till skolan igen som jag faktiskt är väldigt exalterad över. Har längtat efter att få ta tag i studierna igen så önska mig lycka till!

Likes

Comments