Header

Som det känns just nu vill säga..
Att leva med min psykiska ohälsa och att kämpa med vardagsproblem är en sak. Men när man verkligen känner att allt känts tungt en längre period gör alla små jobbiga händelser en sån stor och negativ påverkan på mig..
Man håller ihop som människa, man klarar av tuffa perioder eller händelser och man kommer ut dom starkare.
Mycket har hänt som inte haft med mig att göra, men eftersom att jag alltid bryr mig mer om andra än mig själv så tär det på mig i längden, och när jag nu fått ett bakslag själv så känns det som att man blir ”sparkad när man redan ligger ner”
Jag vet att jag inte har ”tid” att må dåligt eller att hinna stanna upp och bearbeta saker, jag måste försöka trycka bort allt och bortse från att jag egentligen inte mår så bra.
All stress, ångest, oro och panik får mig snart att bli galen och jag frågar mig själv.. när ska det vända?

Jag hoppas till högre makter att det vänder snart.. ingen orkar väl må dåligt länge?

Nä usch det får duga, vi hörs!

( gammal bild )

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fyller min kära mamma år! Jag tänkte bara passa på att hylla henne! En fantastiskt stark kvinna. Som alltid kämpar och ger aldrig upp! Hon har funnits med mig i alla svåra stunder och stått ut med mig i vått och torrt. Aldrig tvivlat på mig och hon har alltid trott på mig! Min mamma är en power woman! Henne älskar jag mest💎

Likes

Comments

Jag har så dubbla känslor kring vintern.. jag som för övrigt hatar kyla och mörker kan ibland faktiskt tycka att det är ganska mysigt med vintern trotts allt.

Nu har snön kommit och smygstartade igår på jul marknaden, det kan jag tycka är mysigt när man ser snön på marken! Får man önska så skulle jag älska vintern om det är snö hela tiden och som inte smälter och blir slask lika fort, att det är vindstilla och solsken! Då skulle jag älska denna årstid❄️

Dagen har ägnats åt att stor städa så nu är det rent och fint i lägenheten. Jag och sambon hade svärmors söta hund här över natten och när hon kom för att hämta honom fick vi en liten tomte🎅🏻❄️

  • mys
  • 34 Readers

Likes

Comments

Hej på er!
Vi har haft en super mysig dag idag!
Vi åkte till Taxinge slott där det var julmarknad, jätte kallt men också jätte mysigt! Vi hade sällskap av söta Leah som fick pröva att rida och var lika nöjda som vi när vi åkte hem. Hon köpte godis och vi köpte glögg som vi såklart måste smaka på ikväll🥃

Vi var precis på minneslunden och tände lite ljus också till våra nära och kära⭐️

Tvätten är strax klar och sen tar vi kväll på riktigt! Ett bra slut på en bra helg helt enkelt!

Ha en fortsatt bra kväll på er❄️

Likes

Comments

Varit på middag hos Monika och mats! Nu blir det bad då jag har verk i leder, massa ljus och en cider på det💎

  • mys
  • 40 Readers

Likes

Comments

Hej på er!
Sitter och funderar på vad ni där ute har för traditioner? Midsommar, jul och så vidare.

Nu när det närmar sig juletider får jag så mycket jul känsla och älskar verkligen att pynta och hålla på! Jah tror att min mamma smittat mig med detta! Jag kommer ihåg när jag var liten, då samlade jag på jul prydnader men fräst tomtar! Jag brukade göra egna tomte landskap och lekte för fullt med mina tomtar❄️

Självklart kan jag känna att julen är barnens högtid främst, men jag kan inte släppa taget om alla jul pynt!

Jag vill ha mycket tomtar, ljus, textiler i rött och självklart vill jag ha en gran! Vi har faktiskt satt upp en ljus slinga på balkongen redan❄️

Jag känner dock att det är lite tidigt för pynt än så jag kommer nog att vänta tills första använt i alla fall!❄️

Vi har pratat om att göra ett eget pepparkakshus, hur det kommer se ut har vi inte bestämt än, jag vill också pröva att göra egen glögg och julgodis som jag anser är en stor del av julen! ❄️

Nyfiken på vad ni har för traditioner? För alla olika högtider? Har ni något jag bör pröva nu inför julen? Bakning, mat eller pynt som exempel?❄️

Idag ska sambon iväg och jag har bestämt mig för att kolla på Grinchen! En så skön film, det är en tradition jag har, jag kommer nog aldrig att tröttna på denna stjärna!

Jag såg faktiskt en roligt grej på Pinterest, någon hade gjort en skylt där det stod ”the Grinch lives here” lite roligt tyckte jag! Dock hatar han julen❄️

  • mys
  • 40 Readers

Likes

Comments

Som jag skrivit tidigare så har jag en budskap jag vill förmedla. Jag vill att fler ska förstå hur det är att leva med olika psykiska sjukdomar. Det jag kommer dela med mig av nu handlar om depression. Jag ser mer och mer att folk delar med sig av sina historier och det är jätte bra. Men jag vet att det fortfarande finns personer där ute som inte förstår och som ibland faktiskt inte vill förstå tyvär..

Därför ska jag dela med mig av hur det var för mig när allt började..

Jag gick i högstadiet minns jag, när allt startade. Jag kommer inte ihåg vad som utlöste detta exakt men jag har mina aningar. Under tiden i högstadiet var det en turbulent tid, jag hade ett bagage sen tiden på låg och mellanstadiet av utfrysning och en känsla av att inte vara som alla andra.. Detta var så klart mycket jobbigt,

Men när jag då började högstadiet kände jag till en början samma känsla som tidigare, jag kände att utfrysningen fortsatte. Jag var mycket tillbaka dragen sen barnsben men till slut fick jag bara nog och tvär vände, Jag blev mycket arg när någon behandlade mig fel eller bara tittade på mig. Jag skulle säga att jag blev som de personer som jag tidigare undvikit på grund av deras attityd osv.

Jag kände att jag mådde bra, att jag stod upp för mig själv och att jag inte lät någon trycka ner mig längre.

Men så hände det mycket negativa händelser som drabbade mig mestadels psykiskt, dessa händelser vill jag inte dela med mig av pga personliga skäl.

Hur som hells började jag må sämre, fast jag mådde mestadels bra i skolan. Jag började gråta oftare, bli argare och ville köra undan dessa jobbiga känslor vilket inte gick till slut. Allt kunde bokstavligen få mig att gråta..Jag har alltid älskat musik. Jag gick en musik klass i högstadiet. Musiken har både hjälpt mig men den har också påverkat mig.

Under denna tid då jag inte mådde bra kunde jag inte lyssna på lugna låter, det spelade ingen roll om de var sorgliga eller inte utan jag började gråta ändå. Men när jag mådde bra hjälpte musiken mycket, jag sjöng varje gång jag var glad.

Problemet var inte att jag grät utan att det ej gick att stoppa, jag var otröstbar... Jag ville prata om det men jag kunde inte få ut det i ord. Jag viste att något inte stod rätt till, jag kände att det inte var normalt att må som jag gjorde. Jag konsumerade alkohol, cigg och hade ett självskadebeteende en tid och jag hade mycket problem med maten.

Jag har för mig att mitt sätt att få alla dessa känslor ur mig och ett sätt att berätta detta var att skriva lappar eller brev till mamma.

Mamma har så klart alltid varit med mig på min resa till idag men jag kan säga att det inte har varit en lätt väg att gå.

Efter några år fick jag tid hos en psykolog som då konstaterade jag var deprimerad och där efter fick jag antidepressiva. Mycket har hänt sen dess men det går jag inte in på denna gång utan det kommer längre fram.

Det som fortfarande hänger kvar är den delen av musiken, jag klarar fortfarande inte av att lyssna på en viss typ av musik.

Det som jag vill förmedla med detta är så klart att folk ska få lite mer förståelse för detta, från olika perspektiv av olika personer, för allas resa är individuell och ingens resa är den andra lik! Tänk på det!


Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej på er!

Ikväll kommer jag dela med mig av ett jätte viktigt budskap som jag vill att så många som möjligt ska läsa så håll gärna utkik senare!

Just nu ska jag dela med mig av mysiga prylar man kan behöva nu när det är mörkare tider, allt som kan få en att hamna i mys stämning!

Likes

Comments

Hej igen!
Jag kan ännu inte säga vad jag gjorde idag! Men jag kan säga att det kändes bra och att jag fortfarande är hoppfull!

Jag tänkte passa på att säga att jag är beroende av lösögonfransar! Jag har förövrigt jätte korta egna fransar och efter att ha använt lösögonfransar dagligen i flera år ser jag jätte konstig ut utan dom! Jag väntar just nu på 2 beställningar av ögonfransar, 15 par sammanlagt! Fatta lyckan när dom ramlar ner i brevlådan 😍

Vi har ingen bra butik i stan som säljer den modellen jag vill ha så jag får jämt beställa och lyckades nu få tag i fler pack! Lycka!💎

Jaja det var allt för dagen, jag avslutar alltid dagen i soffan så ni kan ju gissa vart jag sitter just nu!🤔

  • Mode
  • 58 Readers

Likes

Comments

Hej på er!
Som rubriker säger! Exalterad över dagens kommande uppdrag! Nervös med håller verkligen tummar och tår för att det går min väg.
Jag tänker inte i nu läget tala om vad, men som sagt om allt går som jag vill så skriver jag ett nytt inlägg lite senare!

Nu ska jag ta och duscha och fixa mig i ordning så att jag slipper stressa sen, vilket ofta blir stressigt i slut ändan endå🙈

Vi hörs sen!

Likes

Comments