Det har varit ett par jobbiga dagar nu..
Det började i onsdags. När jag reste mig upp efter att ha suttit ner en stund så blixtrade det för ögonen och jag blev yr, så var det några gånger under förmiddagen men tänkte inte så mycket på det. På eftermiddagen efter att jag varit ute med barnen kom vi in och jag kunde inte se riktigt i vänstra synfältet. Blev skit rädd och tänkte fan nu håller jag på att bli blind eller något. Det varade i typ 10 min. Ringde min syster senare den dagen och berättade att jag inte kunde komma till henne, vågade inte köra när jag inte kunde se riktigt. Skulle hjälpt henne med flytt. Berättade varför och hon sa jag skulle ringa in. Själv tänkte jag bara att det var väll inget konstigt förens min syster sa till mig att det inte var normalt.

Så jag ringde in till 1177 och berättade. De tyckte att jag skulle ringa till en ögonläkare och att dom tyckte det lät som "ögon migrän". Själv har jag aldrig hört talas om ögon migrän förr. På kvällen fick jag sån sjuk huvudvärk!
Ringde ögonläkaren och de ringde upp dagen efter. Så på torsdagen mitt på dagen började jag se som en "blixt" typ ett vitt rakt sträck i mitten av synfältet. Berättade detta för ögonläkaren och dom sa att det lät som ögon migrän och att jag skulle höra av mig fall det inte blev bättre.
Dagen efter alltså fredag har det inte blivit bättre. Nu började jag se som när man kollat in i en lampa. Har det ljuset hela tiden och en Blix liknade sträck som kommer och går. Även små vit liknande prickar.
Ringde ögonläkaren och fick en tid som jag inte kunde gå på. För vi skulle till Växjö med Nella (hon har äntligen blivit av med skenan!) Så de bad mig ringa till vårdcentralen.

Ringde vårdcentralen och fick en tid kvart över 3 samma dag.
Läkaren där kunde inte komma på något annat än ögon migrän. Men hon tyckte att de skulle röntga min hjärna för att se så det inte var något fel. Hon skickade en remiss till akuten.
Jag gick direkt till akuten, då var klockan typ 4. De tog blodprov EKG och allt såg bra ut. Väntade till 20 i 9 på kvällen för att få röntgas... det hade strulat i deras system.

Satt och väntade på svar till klockan 11. Allt såg bra ut. Och på lördag fick jag tid till en ögonläkare i Växjö. Hon kollade mina ögon och allt såg bra ut. På lördagen har jag fortfarande de här "blixtrarna" och prickar jag ser hela tiden. Har även värk i ögonen hela tiden. Och huvudvärk emellanåt.
Det har inte släppt än och är så trött på att inte kunna se normalt! Och ha värk..
Så på måndag hoppas jag att läkaren hör av sig så jag kan få en tid till magnetröntgen. Dom säger ju att man kan ha det såhär några dagar...
Någon annan som har haft ögonmigrän?!

Nu har jag iallafall fått på mig lite smink och det får mig att må lite bättre. Blir så deppig när jag sitter och tänker på vad det kan vara.. så försöker att inte tänka på det för mycket. Idag blir det kalas, så man kanske inte tänker på det så mycket.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 409 readers

Likes

Comments

Nu har vi äntligen fått tid till röntgen!
Nella ligger ju i skena och de skulle kolla efter 6 veckor fall höften blivit bra. Nu har det gått 7 veckor och hoppas verkligen att hon får bli av med den! Så himla tråkigt att inte kunna ta på henne de kläder man vill. De senaste 3 veckorna har hon fått ha pyjamaser på sig, de är det ända kläderna som inte sitter hårt.

För övrigt har vi bestämt oss för att bo kvar i Ljungby i 2 år till iallafall. Så vi verkligen kan hitta ett boende som vi vill ha i helsingborg. Och förhoppningsvis kan jag utbilda mig innan också.

Nu sitter vi i bilen påväg till kalas för min farfar
🎉.

  • 390 readers

Likes

Comments

Det känns som dagarna bara springer förbi! Tiden går fruktansvärt snabbt.
Vår lilla Nella är redan en och en halv månad. Hon älskar att ligga vid baby gymmet och "prata".

Vi har inte hittat någon ny bostad än. Jag börjar känna lite smått panik över det. Hoppas vi hittar något snart. Vi har även börjat tänka i lite andra banor än vi gjort innan. Vi funderar på om det verkligen är rätt tid att flytta till helsingborg nu. Noel har ju precis börjat dagis här. Det är så mycket annat som måste passa in. Jag hade velat utbilda mig innan vi flyttar så jag kan söka jobb som jag vill jobba med. Mycket funderingar!

Min syster var här från igår till idag, så roligt med besök. Vi var på lekplatsen med barnen och bara hade det trevligt💙.

Jag har inga bra vanor nu. Vill börja träna igen! Och inte äta massa skit. Men det är så sjukt svårt att sluta! Jag får sånt fruktansvärt sötsug på kvällarna. Nej det måste bli ändring på detta så jag kan komma i mina kläder igen
😂 speciellt mina jeans! Åh saknar att ha jeans på mig. Nu ska jag mysa vidare med Nella💗.

  • 479 readers

Likes

Comments

Någon jag saknar och tänker på i princip varje dag är min farmor. 2013 gick farmor bort och det känns fortfarande som att det var igår det hände.
Kom ihåg att vi var utomlands när farmor blev inlagd på sjukhus. Känslan att jag inte fick säga hejdå till henne är så fruktansvärd.
Att hon aldrig fick träffa mina barn gör mig så ledsen. Hon var en omtänksam och fin person som för alltid kommer finnas med mig i hjärtat
❤️
Nej fy nu klarar jag inte att skriva mer.
Jag tvekar inte en sekund på att du är den finaste ängeln där uppe!

  • 563 readers

Likes

Comments

Åh vår fina lägenhet! Ja nu är kontraktet skrivet! Har sån ångest över att lämna denna lägenheten. Har trivts hur bra som helst här. Men som sagt så är den för liten för oss.
Vi har inte hittat en ny bostad än men Jakob ska på arbetsintervju på fredag så vi får se hur det går.
I januari ska vi iallafall vara ute ur lägenheten så vi ska väll hitta något tills dess.

  • 743 readers

Likes

Comments

Det blir så tyst och tomt här hemma nu när Noel börjat på förskolan. Men det är också skönt att kunna slappna av lite och ha lite tid med lilla Nella☺️. Noel tycker ju verkligen att det är så roligt att få komma till förskolan och leka!

Nu har även budgivningen på vår lägenhet avslutats. Åh asså kommer sakna denna lägenheten! Trivts hur bra som helst här. Men vi måste ha större! Så vi får se vart vi tar vägen.

Påväg till förskolan
👇🏼

Vi köpte en tripp trapp stol till Noel som Jakob har målat om. Tycker den blev hur fin som helst😊

  • 700 readers

Likes

Comments

I lördags var vi på Gabriella och Fredriks bröllop. Och Gud vad känslosamt det var! Jag har varit på bröllop när jag va lite mindre. Men kan inte komma ihåg att det var såhär känslosamt. Kämpade verkligen för att inte börja stor böla i kyrkan. Men Gud så vackert det var! Så himla roligt att jag fått va med och se och firat deras stora dag❤️. Det måste nog vara det finaste jag sett!

I söndags var vi på dop för lilla Edvin, så fin han var
☺️. Mycket trevligt och träffa en del av släkten.

Och idag börjades det med inskolning för Noel. Det har gått lite sådär idag han har varit rätt mammig, så jag hoppas på en bättre dag imorgon. Fick ta med mig Nella också för Jakob har ju börjat jobba nu. Men det gick hur bra som helst att ha med henne tycker jag.
Det får väll bli lite städning idag och imorgon, för på onsdag ska vi ha visning på lägenheten
😬.

Och så kommer det självklart massa bilder från helgens bravader
👇🏼👇🏼

Lite bilder på dopet👇🏼💙

  • 792 readers

Likes

Comments

Kan inte förstå att vår lilla prinsessa redan är en månad gammal!
Kärleken är obeskrivlig.
När Nella precis kommit ut ur magen sprang det snabbt iväg med henne. Jakob fick inte klippa navelsträngen för hon fick fostervatten i lungorna. Allt gick så snabbt när mina krystvärkar väl satt igång. Kom ihåg att dom frågade mig om jag ville ha lustgas, självklart ville jag det! Hann väll andas några andetag i den tills jag börjar tänka att nej! Jag vill inte vara helt borta, jag vill minnas detta! Då tar jag bort lustgasen och inte långt efter det kommer vår fina tjej. Tror nog både jag och Jakob inte riktigt hann med att förstå vad som egentligen hände. Vi båda var rätt chokade, speciellt Jakob som för bara några minuter sedan satt och kollade fotboll på mobilen, haha.
Men jag är så tacksam över att allt blev bra med vår lilla tjej.
Nu vill vi bara bli av med denna skenan med. Hoppas att hennes höft växt till sig bra så hon slipper den efter 6 veckor.

  • 876 readers

Likes

Comments

Nu känner jag mig fräsch i håret igen. Mamma färgade mitt hår igår. Kände att min utväxt behövde färgas. Håret blir ju så fult när man har utväxt och speciellt om man är mörkhårig och ens naturliga hårfärg är ljus. Blev supernöjd iallafall👍🏼. Vi ska ju på bröllop i helgen så fin i håret måste man va😉.
Idag är det Jakobs tur att bli fin i håret. Han ska till frisören och klippa och rakpermanenta sitt hår. Han har rätt krulligt hår och vill ha rakt. Han säger att han inte kan platta det själv
😝. Tror det kommer bli skitbra!

  • 897 readers

Likes

Comments

Idag blev det en runda till Helsingborg efter inskolningen för Noel. Åkte hem till mamma så hon kunde klippa Noel. Han var super duktig! Fick titta på pappas mobil under tiden mamma klippte.
Efter klippningen blev den en runda till Tropikariet. Tror nog jag tyckte det var roligare än vad Noel gjorde
😂.
Nella fick stanna hemma hos mamma under tiden och det gick hur bra som helst. Både mamma och Nella sov när vi kom tillbaka
☺️.
Fick även mitt hår färgat
👍🏼.
Så nu sitter vi i bilen påväg hem igen.

Bildbomb
👇🏼👇🏼

  • 898 readers

Likes

Comments