View tracker

Spenderat dagen hos pappa idag. Så himla mysigt ☺️. Var ute en runda och fotade i kylan❄️.

Lilla Nella blev igår 3 månader gammal😱 tiden går så himla snabbt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 305 readers

Likes

Comments

View tracker

Noel var beräknad den 10:e april.

Den 10 april 2015: Jag kom ihåg att jag skulle med mamma till jysk den dagen. Gick på toaletten den morgonen och min slempropp hade gått. Gick ner till mamma som stod utanför med bilen och väntade på mig. Frågade henne om det är slemproppen när det är brunt/rosa slem?. Och det var det ju, hon blev superglad och sa ''då kommer han snart''. Jag hade lätta sammandragningar som blev värre när jag gick runt inne på jysk. Hade foglossning som jag hade rätt så ont utav när jag rörde mig för mycket.


Blev väldigt andfådd när jag gick runt. Hade ont i ryggen och sammandragningar på det. Men försökte intala mig själv att det inte var så farligt. Mamma frågade mig flera gånger under tiden vi va inne på jysk om jag verkligen klarade av att gå. Jag sa '' jaja det är ingen fara'' haha inombords ville jag bara dö.


Vi åkte hem och jag satt i soffan resten av den dagen tror jag. (minns inte riktigt allt i detalj det var ju 1 och ett halvt år sedan).


På kvällen började jag få lite ondare. Vi gick och la oss, jag vände och vred mig hur mycket som helst. Började få riktigt ont men va as trött! Allt jag ville var att sova. Jag gick upp ur sängen och la mig i soffan i hopp om att jag skulle kunna somna där? Haha gjorde ju inte mindre ont liksom. Gick in på toan och ringde till förlossningen i växjö (ville inte väcka jakob). Berättade att jag hade jätte ont och att jag hade värkar ungefär vart 10:e minut(tror jag). Hon sa att om det var hanterbart kunde jag stanna hemma tills värkarna blev mer regelbundna. Hon sa att jag kunde sätta mig i duschen med varmtvatten på magen. Så det gjorde jag, det var rätt skönt och lindrade smärtan lite.


Typ en halvtimme senare fick jag nog ringde tillbaka till förlossningen men gråten i halsen och sa att jag hade jätte ont och att jag inte klarade av detta. De sa att vi skulle komma in. Väckte jakob och sa att jag hade jätte ont! Han somnade om.. sa till han igen och då fattade han att det var pågång!.


Jakob bar ner alla grejer till bilen. Vi åkte ganska lugnt ändå jag hade inte suuuper ont.


Vi var på BB vid 3 tiden den 11:e april på natten. Dom gjorde en undersökning och kollade hur Noel mådde i magen och hur öppen jag va. Noel mådde bra och jag var 3cm öppen. Dom sa att det inte var så mycket och att vi fick stanna kvar för att vi hade så långt hem. Trodde jag skulle dö när hon sa det, jag hade ju as ont?. Vi frågade om någon smärtlindring men jag hade antagligen inte tillräckligt ont för att få något.. Jag fick bada, det var sååå skönt! Rekommenderar verkligen det till dom som ska föda!.
Jakob låg på golvet och försökte sova under tiden haha. Ville hålla i hans hand när värkarna kom (i hopp om att han skulle få känna hur ont det gjorde, haha). Efter en och en halv timme typ tröttnade jag på att bada. Sa till dom att jag inte ville bada mer. Och då sa hon ''bara så du vet kommer du få ondare när du går upp ur badet'' och ja det fick jag!

Efter badet har jag inte så bra minne om vad som hände men ska försöka pussla ihop det.

Fick lägga mig i en säng hade as ont. JAG VILLE HA EPIDURAL!

På morgonen tror jag att dom sa till mig att det fanns en spruta som man kunde få, så man kunde vila.(kommer inte ihåg vad denna sprutan heter). Jag hade ju varit uppe hela natten. Den sprutan fungerar ju så att antingen får man vila eller så sätter den igång det riktigt!. Och vila fick jag då inte göra.. jag kunde slappna av lite mer men jag tycker att värkarna blev starkare. Hade nu jätte ont. Ville hålla Jakob i handen när värkarna kom(ville att han skulle tycka synd om mig). Jag sa att jag ville ha epidural. Men det kunde jag inte få för varje gång jag fick en värk mådde Noel dåligt i magen. Så dom skulle sticka in en nål i Noels huvud för att se hur han mådde. Noel mådde bra och jag kunde få epidural. De sa att narkosläkaren som ger epidural inte var där, och att det skulle ta tid. Tiden gick och jag fick ingen epidural.


Kommer ihåg att jag skulle ställa mig upp för att försöka kissa, hahaha asså ja det var ju omöjligt med dessa värkar! När jag ställde mig upp började jag må illa och sa till Jakob att han skulle ta en påse snabbt som in i och spydde gjorde jag. Tror att det var ungefär nu jag fick lustgas. Och den kan jag ju lova att den var min BÄSTAVÄN!


Efter detta kommer jag typ inte ihåg någonting alls mer än att jag tryckte lustgasen hårt mot ansiktet, så dom fick säga till mig att andas lite utan, haha.

Känns som att jag krystade i en evighet, helt slut va jag! Ett dygn med smärta tröttnar ut en. Kommer ihåg att jag höll fast i madrassen på båda sidor när jag krystade. Till slut kom han ut och han hade navelsträngen runthalsen. Det var också därför han mådde dåligt varje gång jag fick en värk, navelsträngen runt halsen på han drogs åt.


Så på kvällen kl 17.04 den 11:eapril kom han ut och kärlek vid första ögonkastet var det! När dom la han på mitt bröst fick jag en krystvärk till och ut kom moderkakan hur lätt som helst. Skulle klappa han på huvudet och jag kunde inte få ut mina fingrar för jag hållit så hårt i madrassen när jag krystat så mina händer var formade som knytnävar, haha.


48Cm och 3362 gram vår lilla Noel.

Likes

Comments

View tracker

Det blev kvällsmiddag med Noel idag medan Nella sov i sin vagga och Jakob spelade ishockey.
Det var inte helt fel det
👌🏼.

Vi firade halloween hos min ena syster igår. Så mysigt att hitta på saker med familjen.
Åh guud asså min sminkning jag skulle göra tog en evighet.. färgen jag hade köpt funkade inte alls. Så jag fick använda en kajal penna..

Det blev iallafall zucchini lasagne och vanlig lasagne till barnen (Jakob😝) till kvällsmat. Glass till efterrätt, chips och godis, super👌🏼.

Vår mysiga kvällsmiddag idag 💙

Och så lite bilder från gårdagen
👇🏼😄

  • 491 readers

Likes

Comments

Igår var min syster och hennes två barn här.
Så himla roligt när dom kommer och hälsar på. Noel tycker ju att det är sååå kul med sina kusiner
☺️.

En mycket mysig dag fastän vi inte gjorde något speciellt
😊.

Ja och imorgon är det dags för magnetröntgen..
😫

Och när vi tittar bort har Nella fått sig en leksak😆.

  • 513 readers

Likes

Comments

Igår kom mamma, Dean och lillasyster Tilda hit.
Efter att ha lämnat Noel på dagis idag så skulle vi fixa faderskapsbekräftelse för Nella. Så nu är äntligen det fixat.
Sedan bjöd Dean på mat
🙌🏼 så gott.
Nella låg i vagnen hur glad som helst. Så himla skönt att kunna sitta och äta lugnt på en resturang (det går inte fall man har med Noel
😝).
Så det var väldigt uppskattat
😊.
Senare ska vi till BVC för att vaccinera Noel och väga och mäta Nella. Det ska bli så spännande och se hur mycket hon växt. Vi har ju inte mätt henne sen hon föddes pga skenan hon hade innan. Mindre roligt ska det bli att vaccinera Noel
😞.

Det blir att kolla hus idag också. Så vi får se fall det är något att ha. 😊

  • 553 readers

Likes

Comments

Idag spenderade vi dagen hos Jakobs föräldrar. Vi passade på att fota Noel ute i naturen, han tyckte ju inte det va så poppis.. 😆 men lite lek blev det iallafall.

Måste säga att vi har en väldigt snäll bebis! Hon gnäller knappt aldrig. Den ända gången är när hon är hungrig. Och hon vaknar en gång om natten och ibland sover hela nätter. Så det tackar vi för så länge det håller 😄.

Lite bilder från idag
👇🏼👇🏼👇🏼

  • 579 readers

Likes

Comments

Gud så länge sedan jag gjorde ett inlägg.
Jag har inte mått så bra senaste tiden och inte haft ork till att göra någonting alls.
Sedan mitt förra inlägg blev det bara sämre och sämre. Jag är fortfarande inte helt okej än. Men jag har fått tid till magnet röntgen nu. Jag har varit på sjukhus vart enda vecka!
Åh så trött på sjukhus nu.
Jag mår iallafall bättre nu och hoppas på att det kan hålla sig så!
Idag var det förta dagen på läääänge jag hade barnen själv. Har inte orkat när jag mått så dåligt.
Men iallafall det har gått hur bra som helst
☺️
Nu slår vi oss ner i soffan framför idol
😍.

Ja hon har strumpor på händerna 😂 hon ska pilla sig i ansiktet hela tiden och river sig när hon gör det. Måste säga att det funkar hur bra som helst👌🏼.

  • 617 readers

Likes

Comments

Det har varit ett par jobbiga dagar nu..
Det började i onsdags. När jag reste mig upp efter att ha suttit ner en stund så blixtrade det för ögonen och jag blev yr, så var det några gånger under förmiddagen men tänkte inte så mycket på det. På eftermiddagen efter att jag varit ute med barnen kom vi in och jag kunde inte se riktigt i vänstra synfältet. Blev skit rädd och tänkte fan nu håller jag på att bli blind eller något. Det varade i typ 10 min. Ringde min syster senare den dagen och berättade att jag inte kunde komma till henne, vågade inte köra när jag inte kunde se riktigt. Skulle hjälpt henne med flytt. Berättade varför och hon sa jag skulle ringa in. Själv tänkte jag bara att det var väll inget konstigt förens min syster sa till mig att det inte var normalt.

Så jag ringde in till 1177 och berättade. De tyckte att jag skulle ringa till en ögonläkare och att dom tyckte det lät som "ögon migrän". Själv har jag aldrig hört talas om ögon migrän förr. På kvällen fick jag sån sjuk huvudvärk!
Ringde ögonläkaren och de ringde upp dagen efter. Så på torsdagen mitt på dagen började jag se som en "blixt" typ ett vitt rakt sträck i mitten av synfältet. Berättade detta för ögonläkaren och dom sa att det lät som ögon migrän och att jag skulle höra av mig fall det inte blev bättre.
Dagen efter alltså fredag har det inte blivit bättre. Nu började jag se som när man kollat in i en lampa. Har det ljuset hela tiden och en Blix liknade sträck som kommer och går. Även små vit liknande prickar.
Ringde ögonläkaren och fick en tid som jag inte kunde gå på. För vi skulle till Växjö med Nella (hon har äntligen blivit av med skenan!) Så de bad mig ringa till vårdcentralen.

Ringde vårdcentralen och fick en tid kvart över 3 samma dag.
Läkaren där kunde inte komma på något annat än ögon migrän. Men hon tyckte att de skulle röntga min hjärna för att se så det inte var något fel. Hon skickade en remiss till akuten.
Jag gick direkt till akuten, då var klockan typ 4. De tog blodprov EKG och allt såg bra ut. Väntade till 20 i 9 på kvällen för att få röntgas... det hade strulat i deras system.

Satt och väntade på svar till klockan 11. Allt såg bra ut. Och på lördag fick jag tid till en ögonläkare i Växjö. Hon kollade mina ögon och allt såg bra ut. På lördagen har jag fortfarande de här "blixtrarna" och prickar jag ser hela tiden. Har även värk i ögonen hela tiden. Och huvudvärk emellanåt.
Det har inte släppt än och är så trött på att inte kunna se normalt! Och ha värk..
Så på måndag hoppas jag att läkaren hör av sig så jag kan få en tid till magnetröntgen. Dom säger ju att man kan ha det såhär några dagar...
Någon annan som har haft ögonmigrän?!

Nu har jag iallafall fått på mig lite smink och det får mig att må lite bättre. Blir så deppig när jag sitter och tänker på vad det kan vara.. så försöker att inte tänka på det för mycket. Idag blir det kalas, så man kanske inte tänker på det så mycket.

  • 1087 readers

Likes

Comments

Nu har vi äntligen fått tid till röntgen!
Nella ligger ju i skena och de skulle kolla efter 6 veckor fall höften blivit bra. Nu har det gått 7 veckor och hoppas verkligen att hon får bli av med den! Så himla tråkigt att inte kunna ta på henne de kläder man vill. De senaste 3 veckorna har hon fått ha pyjamaser på sig, de är det ända kläderna som inte sitter hårt.

För övrigt har vi bestämt oss för att bo kvar i Ljungby i 2 år till iallafall. Så vi verkligen kan hitta ett boende som vi vill ha i helsingborg. Och förhoppningsvis kan jag utbilda mig innan också.

Nu sitter vi i bilen påväg till kalas för min farfar
🎉.

  • 1059 readers

Likes

Comments

Det känns som dagarna bara springer förbi! Tiden går fruktansvärt snabbt.
Vår lilla Nella är redan en och en halv månad. Hon älskar att ligga vid baby gymmet och "prata".

Vi har inte hittat någon ny bostad än. Jag börjar känna lite smått panik över det. Hoppas vi hittar något snart. Vi har även börjat tänka i lite andra banor än vi gjort innan. Vi funderar på om det verkligen är rätt tid att flytta till helsingborg nu. Noel har ju precis börjat dagis här. Det är så mycket annat som måste passa in. Jag hade velat utbilda mig innan vi flyttar så jag kan söka jobb som jag vill jobba med. Mycket funderingar!

Min syster var här från igår till idag, så roligt med besök. Vi var på lekplatsen med barnen och bara hade det trevligt💙.

Jag har inga bra vanor nu. Vill börja träna igen! Och inte äta massa skit. Men det är så sjukt svårt att sluta! Jag får sånt fruktansvärt sötsug på kvällarna. Nej det måste bli ändring på detta så jag kan komma i mina kläder igen
😂 speciellt mina jeans! Åh saknar att ha jeans på mig. Nu ska jag mysa vidare med Nella💗.

  • 1137 readers

Likes

Comments