Header

Det har vart SÅ trist väder hela dagen.. Men eftersom min kusin var här så åkte vi till stallet på förmiddagen, men jag red inte. Det regnade, blåste och var inte härligt alls. Men Lola pysslades om och fick även sitt andra regntäcke med hals på sig! Funderar på att köpa till halsen till hennes vanliga regntäcke så hon har det, eftersom hon är lite frusen av sig. Men efteråt så åkte vi till Granngården med pappa för att köpa mer betfor och hinkar. Lola tog sönder ena hinken när vi lastade förra gången.. Sen resterande dag har jag ägnat åt plugg. Naturkunskap, samhällskunskap, teckenspråk och lite historia. Men efter att ha ägnat en bra stund till det är jag rätt trött. Tänkte åka iväg och rida eftersom det hade slutat regnat, men såklart började regna då igen.. Nu har det slutat igen, men tror det blir vila ändå för henne. Så jag tänkte ta och städa mitt rum ordentligt och rensa bland lite kläder, då får jag något mer vettigt gjort, känns bra!😉

Men jag har en fråga till er. Passar det med ett svart tävlingsett till Lola?? Tänk även på att hon har brun utrustning. En kompis-kompis säljer sitt super fina sett för en bra peng. Vad tycker ni, behöver hjälpppp!! Det är verkligen så snyggt med massa bling bling detaljer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ålen är riden, jag har pluggat lite, plockat utan i mitt rum och kollar just nu på "Wahlgrens värld". Efter jag kollat klart på detta avsnitt ska jag fortsätta plugga. Är en del saker som ska vara klart nu innan höstlovet, så lika bra att ta tag i allt och få klart det så fort som möjligt. Har ni med mycket nu i skolan innan lovet?

Lola gick ett kort men intensivt pass i paddocken idag (i regnet..) Så ja, eftersom de regnade och var svinkallt så vart passet inte långt. Men hon var hyfsat fin, mjuk i sidorna. Men efter de vart de massa pyssel i stallet. Stod där och mockade och lyssnade på julmusik😉 Sen fick jag cyklade hem där i regnet och bli ännu mer kall, älskar hösten verkligen just nu!

Likes

Comments

Minns ni att jag sagt att jag vill ha ett nytt "dressyrträns", nu har jag ett!! Sanna skulle sälja sitt super fina träns nu när hennes nya häst inte kunde ha det, så då fick jag köpa det!! Lola kläde upp det riktigt bra och verkade nöjd! Så nu har jag två träns som jag ska sälja, att ha fem träns är lite väl mycket. Men Lola gick ett pass i paddocken med bommar. Dock var hon lite stressad idag. Det blåste lite och sen var alla hästar väldigt på tårna, så de som var i hagen sprang en hel del. Men Lola var duktig hon höll faktiskt bra fokus på mig för det mesta. Vi tragglade de där bommarna med något längre avstånd idag, hon fixade det fint efter en stund. Sen jobbade jag en hel del med galoppfattningar. La henne på en stor volt och så travade jag halva och galopperade halva. Det som är positivt är att hon är kvar i formen och tjurar inte när jag fattar galopp, men det går lite för segt. Det händer liksom inte NU utan dröjer lite för länge. Men det är helt klart påväg mot rätt håll! Heja oss!!

Lola var väl inte på något toppen humör för att agera modell idag, men visst är tränset fint!?

Likes

Comments

Citatet "Don´t wish for it. Work for it" har ni säkert sett ett flertal gånger här och ni lär få se de så många mer gånger. Älskar det där citat något enormt, för det är SÅ sant. Om jag inte jobbar för det så är det självklart att jag inte kommer någonstans, 100% logiskt. Men dessa dagar man sitter och trimma i paddocken och inget funkar, då är det tufft, helt klart. Men sen kommer de här dagarna då ALLT funkar och då får man se till att minnas dem, för de är riktigt värdefulla. I onsdags när jag trimmade Lola var jag riktigt peppad och fick även då till ett bra pass. Jag var pigg, fokuserade och hade även lite peppande musik i hörlurarna. Jag skapade bra förutsättningar för ett bra pass. Och det tror jag är viktigt, om jag kommer där sur och trött blir det inget bra. Så det gäller att jobba för det man vill och ge sig själv bra förutsättningar! ​Mot toppen!

Likes

Comments

Veckorna rusar förbi, det var nyss måndag?? Och dessutom var det nyss början på september tyckte jag, men nej, snart november!! Men det är bra, för det betyder snart december och juuuuul!!

Jag har iallafall sovmorgon idag, det uppskattas. Sen ska jag ha dubbla studietimmar + en timmes matte innan jag tar helg. Efter det ska Lola motioneras, bommar står på schemat idag! Tror jag ska ha någon serie med bommar med något längre avstånd då hon har lite svårt för det och hon behöver länga lite på steget. Sen någon mer rolig övning, men jag vet inte riktigt vad än! Men en positiv sak är att Lola har lärt sig att man faktiskt kan arbete i form över bommarna nu. Förut slängde hon upp huvudet precis före bommarna och bara sprang på, inte den bästa strategin direkt. Riktigt glad över utvecklingen hon gjort nu senaste veckorna. På KM får vi se vad våra styrkor och svagheter är och tränare vidare på det. För att komma väl förberedda inför tävlingssäsongen 2017!!

Likes

Comments

Våra vanliga torsdagar i skolan brukar vara väldigt sega och det är inte direkt någon favoritdag. Så att byta ut skolan mot ett par timmar i skogen med klassen vart helt okej ändå! Vi lekte lekar, fikade och åt mat endast. Sen att vi slutade runt kvart i ett istället för halv fyra var hur skönt som helst. Men efter det åkte jag direkt till stallet en sväng med Hedvig. Vi fixade allt och sen fick Lola komma in en kortis. Tvättade rent två mindre sår som hon har och borstade av värsta smutsen, sen fick hon gå ut igen, nöjd Ål😉 Så hela eftermiddagen har jag inte gjort någonting, Hedvig åkte strax efter fyra och gissa vem som somnade en timme då? Hehe... Måste sluta med att somna så där på eftermiddagen när jag är trött, blir bara ännu jobbigare att somna sen på kvällen. Men nu ska jag skriva morgoninlägget till imorgon och sen kollar The Fosters, snart sett klart alla avsnitt som finns ute!

Avslutar kvällens inlägg med att riktigt bra citat😉

Likes

Comments

Lola gick ett väldigt bra pass imorse. I början av passet blir hon lite så att hon "rullar" ihop sig och vill inte riktigt trampa på. Men det släpper efter ett tag när man börjar sätta lite mer fart på henne. Jobbade mycket lösgörande idag för att få henne ordentligt eftergiven. Skulle dock velat haft henne liiiter mer neråt, framåt i formen idag. Hur som helst var hon positiv idag med och inget bråk alls, framsteg! Tror jag ska prova att sätta på ländtäcke igen för att se hur hon regerar då, men min lilla diva måste lära sig att kunna jobba ordentligt även fast hon har de på sig, mupp ponnyn😉 Skrittade även av henne för hand sen ute, hon gick så lugnt bredvid mig då. Tills vi vände, för då skulle vi tillbaka till stallet vilket var väääldigt uppskattat. Men gillar verkligen att jag får vara i stallet nu morgonen under skoltid. Så skönt att få allt gjort och att det är så tyst och lugnt ute. Nu ligger vårt stall ganska långt in på en väg så det kommer sällan bilar och liknande. Men ändå, det är lite extra tyst😉

Likes

Comments

Satt och läste igenom lite gamla inlägg och lästa då DETTA inlägg. Inlägget handlar kortfattat om Plutos och min resa i stora drag. De hästar jag hittills kommit allra närmast är just Pluto och även Sigrid. Man får väl tolka detta hur man vill, men jag och Pluto hade ett väldigt starkt band. I ridningen fanns det en del saker inprincip bara jag kunde göra med honom. Bästa lilla Pluto, det var han som lärde mig att rida på riktigt. Han fick mig att inse hur mycket man måste kämpa. Varje tävling skulle jag bestämt ha honom, folk undrade ibland vad jag tänkte med. Pluto var inte lätt att hoppa med, han stannade väldigt mycket då han var osäker. Men vi kämpade och jag är otroligt stolt över vår resa vi hade. När jag var och hälsade på Pluto förra sommaren värmde de i hjärtat när dem berättade hur snäll han är mot alla små barn, han vet att det inte är lätt. Finaste Pluppen, du är väldigt saknad❤

Under denna tiden fick jag verkligen lära mig vad tillit var. Jag är otroligt glad för att Pluto lärde mig detta och det är något jag har användning för i hela livet inom denna sport. Dessa djur är verkligen helt fantastiska. 

Den stora bilden är från dagen när vi var nere i Skåne och lämnade honom, 6 juni 2014.

Likes

Comments

Jag börjar dagen med ett par timmar i stallet, det gillas. Lola ska fortsätta att få dressyra lite ordentligt😉 Vi börjar bli riktigt bra nu, gäller att hålla i det då! Dock känns som det var evigheter sen vi hoppade lite, så kanske passar på att ställa upp ett hinder och ta några språng i slutet. Även fast Lola är väldigt fin i dressyren så är hoppningen det bästa, helt klart! Efter det ska jag in till skolan för två lektioner, engelska och teckenspråk. Sen följer Hedvig med mig hem och sover här. Vi ska nämligen iväg och ha friluftsdag imorgon! Men vi ska iväg och handla lite då vi ska ha med fika, viktigt viktigt! Så det ser ut som att det blir en bra onsdag även denna vecka!

​Älskar att på 9 av 10 bilder så blundar antigen jag eller Lola eller göra någon annan konstig sak...

Likes

Comments

Den sista timmen i skolan på tisdagarna är så himla seg.. Att det dessutom är matte gör väl inte saken roligare, men det är bara att stå ut den där timmen varje vecka! Resterande skoldag har vart bra, inte så värst mycket som hänt. När jag väl hade kommit hem (efter att ha väntat på bussen som var sen..) så åkte jag ut till stallet. Fixade allt och sen arbetade jag Lola lite från marken. Stanna, backa och massa sånt. Hade även med mig dressyrspöt då jag vill att hon ska sluta vara rädd för det, gick väl hyfsat bra. Kunde dra med spöt över hela henne medans hon stod så snällt. Hoppas på att kunna ha användning av spöt bättre vid lastning framöver. Använder ni spö vid lastning??

Likes

Comments