Header

Jag har hunnit med det jag skrev imorse! Tränade en kortis, hjälpte pappa som skulle måla, var på Hööks, red Lola och förberedde för imorgon. Dock så kommer våran hovslagare söndag eller måndag istället och skor Lola. Var på Hööks för att köpa ludd, köpte setet med grimmludd då folk sagt att man kan ha de på hackamore. Men det var för litet(?) det går inte runt, ska dock försöka se om jag kan sy ihop de😉Vi köpte även ett par bruna lindor till Lola, halva rea priset! Lola reds ut i kvällssolen och var glad, putsade allt och packade iordning. Hon blir badad och knoppade imorgon!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Om lite mindre än en månad är det ett år sen då något av de otäckaste hände min fina ponny. Att efter en helt fantastisk träning och dag skulle allt sluta mycket mer kaotiskt. Efter träningen var jag SÅ fruktansvärt glad, saker och ting funkade och jag kände att vi var på G. Jag tänkte att jag på vägen hem äntligen kunde sätta mig för att kolla lite eventuella tävlingar och pay and jump´s. Istället satt jag där i bilen ledsen och rädd. Jag minns verkligen så tydligt när jag satte mig i bilen och kollade på mina händer och tröja. Det var blodfläckar på både och. Det trodde jag aldrig skulle få se när jag tänkte på hur bra träningen hade varit. Så mycket kan ändras så fort. Jag är så lycklig över att allt fick ett bra slut, men jag trodde många gånger att våran resa var över där och då. När saker och ting är skit och inget funkar, då brukar jag börja tänka på den stunden. Stunden jag trodde att jag skulle mista min bästavän. Då glädjer jag mig över att få ha henne hos mig och att få möjligheten att träna och tävla. Allt kan förändras på en sekund, så glöm inte att alltid pussa en extra gång på eran favorit mulle <3

Bilden till vänster är direkt efter vi kommit hem och våran veterinär kommit. Jag blir bara ledsen när jag ser bilden. Jag såg så väl att min bästavän mådde inte bra, hon hade ont och jag kunde inte göra någonting åt de.

Likes

Comments

Idag är det lite saker som ska hinnas med! Vi ska till Hööks för att jag vill ha ludd till hackamoret. Min lilla mess häst får skav av typ allt så vill vara på säkra sidan nu och se till att hon inte får de! Sedan borde jag träna också, har legat på latsidan med det hela sommaren så det måste det bli ändring på nu. Om hästen behöver vara stark för att orka behöver jag det också, punkt slut liksom. Sen ikväll ska Lola skos också, det får vi inte glömma. Jag tänker även att jag ska putsa all utrustning som ska med så det är gjort + att Lola såklart ska ridas också. Men då vi inte behöver åka speciellt tidigt imorgon så badar och knoppar jag Lola imorgon. Då det är inverkansklass väljer att knoppa henne. Vi får dock se hur det går, hennes man hon skavde av i vintras håller på att växa ut och står åt lite alla håll och kanter typ.. Men vi ska nog få till något tror jag! Jag vet dock inte vilken outfit jag ska ha imorgondagens klass. Antigen rosa schabrak med marinblå huva eller svart schabrak med strass på kanten (möjligtvis matchande huva till) Hjälp mig!!

Vilket??!?

Likes

Comments

Mysiga dagar på Vinön

Det slog mig nu att jag inte tror att jag ens nämnt att jag varit på Vinön från igår till idag? Vi åkte ut efter lunch igår jag och Clara till Smilla då hon bor där under sommarlovet. Då hängde vi nere vid bryggan och solade. Sedan på kvällen blev det bastu och bad innan vi avslutade kvällen med att grilla s`mores! Idag var vi nere på bryggan inprincip hela dagen och solade och badade en kortis. Vi åkte sen hem med färjan vid kvart i fyra eftersom jag var tvungen att hinna ut till stallet innan det blev för sent. Hur som helst super mysigt att hänga med mina favoritpersoner <3

Lola reds i paddocken idag, ett väldigt bra pass. Hon har blivit så mycket mer bärig och stadig på hackamoret. Trivs bra på det och söker sig till jobbet nu lättare. Gör mig glad att se de! Jag kommer att hoppa på de under fredagens klass, men ha mitt vanliga träns med bett med såklart. Efter det får jag se hur det kändes och vad jag väljer att rida på under lördagen!

Likes

Comments

Stallet är redan klart! Dessutom har jag hunnit varit hemma en stund, packat klart och duschat. Jag föredrar verkligen att fixa stallet på morgonen, bara gå upp och åka direkt. Släppa ut hästarna, ta det lugnt och gå runt där fram och tillbaka i sin ensamhet, haha! Men Lola reds ut idag istället. Då red jag tidigt kändes de bättre att rida ut då husen på gården ligger precis intill paddocken. Hon var lite på sådär halvdant humör. Livet var inte riktigt på topp enligt henne. Alla kompisar fick gå ut i hagen, men inte hon, taskig matte tyckte Lola att hon hade då😉 . Jag red bort förbi korna idag och hon har verkligen lugnt sig gällande korna. Hon är lite på sin vakt och vill ha koll på dem fortfarande, men hon går förbi dem utan problem. Men idag var det lite konstigt då de byt hage och gick på andra sidan vägen, märkligt tyckte Ålen. Hon fick sträcka på benen sedan i en galopp och efter de var hon nöjd med livet igen! Att jag var nära på att smaka grus kan vi dock glömma, Lola tyckte nämligen att vi hade ridit tillräckligt långt och kände för att göra sin vänding på en femöring, hehe.. Men jag höll mig kvar, denna gång i alla fall!

Likes

Comments

Idag är det ett och ett halvt år sedan vi hämta hem Lola och hon blev våran! Det har gått så otroligt fort. På ett sätt känns det som vi gjort såå mycket under denna tid, men ändå inte. Är kanske för att saker gått fram och tillbaka en hel del. Men jag är fortfarande helt inställd på att Lola och jag kommer fixa det. Det ända vi behöver tid. Jag har tre år kvar som ponnyryttare tur nog! Ibland har folk undrat lite varför jag hängt kvar mig vid henne. Varför jag "bara" inte säljer och köper något bättre. Lola är min bästavän (även om hon kan gå mig på nerverna något enormt ibland...). Hon är den jag ser fram emot att träffa varje dag och hon gör mig alltid glad, på något vis. Hon är speciell, hon har sina egna ideér och tycker ibland att vi behöver lite mer action i vardagen än vad matte uppe på ryggen tycker😉 . Varje pass med Lola är en överraskning, man vet aldrig vad som väntar. Jag har aldrig velat haft en ponny som "bara gör", hoppar den man styr på och lyfter lite halvt på bena, bommar faller här och där. Lola är något extra. Hon vill inte riva, om hon river blir hon alltid väldigt sur. Drar öronen bakåt och sticker iväg. Under framhoppningar kan hon få fnatt när någon annan river. Lola kan inte förstå varför dom andra hästarna är så klantiga, hihi😉

Älskar dig min tokiga lilla ponny, även vad alla andra säger. Folk kallar dig knäpp och dum, då får jag väl vara knäpp och dum med dig helt enkelt? <3

Det två stora bilderna är fotade av @alvarosenberg

Likes

Comments

Måndag: Trim

Tisdag: Trim

Onsdag: Skogen

Torsdag: Skogen + fix inför tävling

Fredag: Julihoppet, LC A:inverkan

Lördag: Julihoppet, LD+ & LC A:0 A:0

Söndag: Skogen (skritt)

Såhär ser Lolas vecka ut! Hon trimmas nu måndag - tisdag i lite mer hopptänk. Framåt och den där energirika hoppgaloppen, det vill jag få fram! Min tanke är även att rida på hackamoret nu hela veckan och så får jag se hur det känns. Dock måste jag få tag på ett ludd till det, Granngården hade inga.. Hööks hade inget på hemsidan, men man kanske köpa deras luddsett till grimma och sätta på?😉 Men vi ser fram emot helgen. Helgens första klass är inverkan, ska bli spännande. Hon som dömer var den som mätte Lola och då fick hon mycket fina kommentarer. Hoppas att vi kan få visa oss från den sidan även på fredag. Men Lola är brunstig och då kan det bli som de blir, tyvärr. Men ska se allt ur ett bra perspektiv och hålla tummarna för fina ritter!

Foto: Rebecka Ekmark

Likes

Comments

Lola har gått in i en rejäl brunst MEN trots de gjorde hon ett såå fint markarbetespass idag!! Hade en linje på medellinjen, först bom sedan 18meter upp till ett mini hinder. I början red jag på ett åttan över bommen. Byta galopp över och se till att få ett jämt flyt. Lola uppskattade övningen!! Sedan gick jag över till att rida på bommen och sedan rakt fram, sex normal galoppsprång. Ibland red jag på och red på fem. Valde dock att inte rida tillbaka och rida på sju, just för under brunst behöver hon tänka framåt. Sedan gjorde jag samma sak över hindret som över bommen, hoppade i en åtta. Glömde kanske att säga att jag även red på hackamoret dessutom😉 Tror faktiskt jag ska rida på de under helgens tävlingar! Bästa häst <3

Likes

Comments

Man blir helt slut efter att ha varit i solen en hel dag! Dessvärre har det inte varit supervarmt, så att ens tänka tanken att simma ut i vattnet tog ett bra tag så att säga. Men till slut badade jag ändå lite, första doppet för i år. Men det har som sagt inte varit något sommarväder här i Örebro. På väg hem från Unden, där vi var och badade passade jag på att ta en power nap. Då orkade jag med stallet utan problem. Någon hade även redan mockat åt Lucky så behövde bara ställa iordning maten till henne och fixa det vanliga till Lola. Sedan red jag ut en timma istället. Det var SÅ fint väder, helt blå himmel och sådär lagom varmt. En perfekt kväll för en sväng i skogen med lite bus så att säga. Lola var lycklig över det och speciellt när hon fick springa fort på en galoppsträcka, gör mig glad att se henne så glad. Red på hackamoret som jag oftast gör vid uteritt nu, Lola trivs väldigt bra på det. Tror dock jag ska köpa ludd och sätta på, för att undvika eventuellt skav! Vart hittar man det billigast? Några tips?

Foto: @alvarosenberg

Hon gör mig så glad min tokstolle <3

Likes

Comments

Idag verkar det äntligen bli lite sommarväder! Så då passar vi på att åka iväg och bada med mina kusiner. Alltså lär vi spendera största delen av denna dagen på stranden och bada. Har inte badat i en sjö på hela sommaren. Kan väl bero på att det inte riktigt har varit någon sommarvärme😉 I eftermiddag väntas stallet. Lola ska joggas lite lugnt på banan, försöka mjuka upp henne lite i sidorna framförallt och hitta den fina mer runda galoppen. Ska även mocka och fixa iordning till Lucky, Lolas hagkompis!

Likes

Comments