Header

Lolas absoluta favorit godis just nu är nog banan!😉 Hon blir helt till sig när hon får det och smaskar massa när hon tuggar på det. Lola i allmänhet gillar frukt väldigt mycket har jag märkt. Vet ni någon häst som har något speciellt favoritgodis?

Likes

Comments

Då var detta lov nästan över! Fredag idag, veckan har sprungit förbi måste jag bara säga. Men har ändå hunnit med att göra en hel del! Till exempel har vi köpt transport, hihi! Eller ja, nästan. Vi ska åka och kolla på den nästa helg och förhoppningsvis tar vi med den. Lola kommer bli riktigt glad att hon har fått ett eget åk då tror jag allt😉 Men idag ska Lola ridas ut efter gårdagens träning. Hon behöver få upp kondisen lite, så nu blir det inga lugna skritt turer efter varje träning! När det blir bättre väder och varmare ska jag bort till travrakan och galoppera massa!
Och juste, måste berätta en kort sak. Fick igår innan träningen komplimanger för att Lola var en så fin ponny! Man blir alltid så glad över att höra de och hon är riktigt fin att kolla på, min bästis på fyra ben❤️

Foto: Björn Evans

Likes

Comments

Lola var så förbannat fin på dagens träning!! Hon gav en riktigt bra känsla! Hon stannade en gång när vi hoppade fram, men sen var det inget mer med det. Var en lite oxer. Sedan hade vi två stycken två kombinationer på ena långsidan. Det var ett galoppsprång i kombinationerna och fyra galoppsprång mellan dom två kombinationerna. Vi fixade övning bra, när jag red på ordentligt in! Sedan hoppade vi en övning som var ett åtta och sist blev allt en bana. Vi höjde upp allt lite då det kändes väldigt bra. Hoppade bra hela banan tills sista linjen - kombinationerna, där jag gjorde ett misstag. Jag såg ingen distans och tog tillbaka henne (det är då jag ska rida framåt!!) Lola skulle aldrig ha haft en chans att hoppa igenom den och var klok och stannade. Ryttaren på ryggen dock hängde inte med i svängarna och hamnade på marken, hehe... Ingen träning fulländad utan en avramling!😉 Men det var en väldigt bra träning och många super bra språng. Anna tyckte med att vi redan har utvecklats på dessa få träningar. Känns lovande!!!

Likes

Comments

Ska börja dagen med att kolla finalen av morgondagens vinnare, spännande! Har ni någon favorit? Annars ska jag kolla vidare på GHS, årets bästa vecka! Finns massa roligt att kolla på och älskar att bli så inspirerad. Det får en att kämpa ännu mer. Ikväll är det äntligen dags för hoppträning. Målet för dagens träning är att sitta kvar i sadeln hela tiden, skämt o sido😉 Jag ska våga rida FRAMÅT, det måste jag öva på. Anna sa förra träningen att jag är en perfektionist och inte en så bra en alltid. Jag vill ha 100% koll mellan hinderna vilket jag gör genom att ta i henne för mycket. Jag måste våga rida på mellan hinderna och känna att jag får tryggheten där. Nu är det fullt fokus och träna, träna, träna!!

I söndagens LC VÅGADE jag rida på och det resulterande i en fin och stabil runda, wiho!

Likes

Comments

Passar på att blogga lite här imellan sändningarna från Göteborg Horse Show!! Missade semifinalen av Sverige ponnyn förut så den ska jag kolla ikapp imorgon har jag tänkt. Jag och pappa var iväg till Hööks bland annat då. Blev lädertvå, hovovlja och stigbyglar till mig och Lola. Var förbi XXL också, där blev det ullstrumpor så jag slipper frysa om fötterna och hittade även ett par ridstrumpor på rean. Det kan inte bara vara för mig som ridstrumpor ALLTID försvinner eller går sönder.. Förstår inte hur alla kan gå sönder så lätt?? I förmiddags red i alla fall jag och Rebecka ut. Vi var ute i nästan 2 timmar! Men vi skrittade hela tiden förutom en kort trav och galopp sträcka. Vi var genom blöta och frusna efteråt. Snön som man fick på sig smälte nämligen.. Kunde pressa ur vatten ur mina handskar när vi kom tillbaka. Direkt när jag kom hem tog jag ett varmt bad för att få tillbaka känseln över allt😉 Nu ska jag byta om till mjukisar och sedan kolla på Krafft Young Rider Cup, tänk att få rida inne på Scandinavium

Foto: @alvarosenberg

Om Lola hade varit en C-ponny istället hade jag inte tvekat en sekund på att försöka kvala Sverigeponnyn nästa år, hihi!


Likes

Comments

Gud vad jag längtar efter sommaren och värmen just nu! Kunna rida i T-shirt sent på kvällen och tidigt på morgon. Rida ut och galoppera i gräset barbacka eller trimma en solig morgon i paddocken. Ser även fram emot sommarens tävlingar! Två meetings är inplanerade vilket är så häääär roligt!! Det är min klubb (Kumla Ridklubb) sommar meeting och sedan Julihoppet som arrangeras av Ryttarkamraterna Kumla. Detta innebär att Lola kommer sova hemma på nättera, längtar dock efter ett meeting där vi kan få stå uppstallade och få känna på meeting-känslan någon gång!

Alla bilder är fotade av @alvarosenberg

Likes

Comments

Det har kommit massa snö här!! Visst är det lite mysigt, men jag vill ha vår nu hellre. I alla fall red jag och Rebecka ut en längre runda idag, super mysigt. Vi red mycket på stigar inne i skogen vilket gjorde att man var täckt av snö efter ett tag😉 Roligt hade vi i alla fall! Hästarna var också nöjda, dom frustade ikapp när vi travade längs en lång sträcka men solen i ansiktet. Efteråt hämtade Zara mig och så åkte vi och köpte mat. Åt här hemma sen och hämtade Wilmer på fritids. Annars har vi haft fullt fokus på transporter idag. Vi har hittat en nu som vi ska åka och kolla på, wiho!

Foto: @alvarosenberg
Får visa er imorgon hur mycket snö de kommit här!

Likes

Comments

Kommer ni ihåg dessa fluffboots jag skrev om?? Jag och mamma gjorde dom själva då Lola hade fått skav när det endast var gummi. Nu har jag använt dom ganska länge och det funkar bra! Det har lossnat lite ludd på insidan men det hänger ändå kvar och funktionen är lika bra som första gångerna. Vi använde oss av mattejp om ni minns och ja, det funkade att fästa med det!

Likes

Comments

Idag ska jag rida ut med Rebecka på Bubblan på förmiddagen! Blir alltså lite ändring i Lolas schema men det gör ingenting det! Vi planerade igår att ge oss ut en lite längre runda, kanske kan vi hitta lite nya stiger då? Vi får helt enkelt se! Förutom stallet har jag inga planer för dagen. Har några uppgifter i matteboken jag borde göra, så kanske tar tag i det. Hänger inte riktigt med i det vi gör nu och nästa vecka väntas prov (längtar verkligen inte). Åker kanske till gymmet, annars gör jag det på onsdag istället. För övrigt fortsätter transport letandet som varje dag, hehe.

Likes

Comments

Hade tänkt vara lite snabb i stallet idag, slutade med att jag var där ett x-antal timmar istället😉 Hann i alla fall med mycket. Pratade med Rebecka en lång stund, fixade stallet och red ut på Lola. Skrittade ut ca 40-50minuter. Red förbi läskiga kor och galna hästar i en hage. Så Lola blev lite på tårna där ett tag. Lät henne travjobba en kort sträcka för att hon skulle få tänka lite och lugna ner sig, det hjälpte bra. Efteråt tvättade jag bena på henne igen. Nu när det är lerigt blir det mycket tvätta ben helt enkelt. Sen tvättade jag alla Lolas skydd grundligt och gjorde iordning dom. Resternade dag har nästan bara ägnat åt att leta transport. Vi ringde på en som var precis det vi ville ha, tyvärr var den redan såld..

Ingen som har en transport till salu?? Söker en boggie. Plus om den har sadelkammare och aluminiumgolv, men inget måste. Pris runt 40.000kr och inte allt för långt från Örebro!

Likes

Comments