Header

Min underbara ponny, vad jag älskar henne! Jag tjatar verkligen om det varje dag, men jag så glad för henne. Allt kan verkligen ändras på några sekunder därav är jag väldigt noga numera att ta vara på all tid vi får ihop. Såklart ska man inte se de på de sättet heller och alltid vara rädd att något ska hända. Men någonstans där i baktanken finns de kanske alltid, trots allt. Men jag joggade Lola en kortis idag. Väldigt fin, mycket energi i kroppen. Nu när Lola är frisk igen ska hon släpps ihop med sina nya hagkompisar, tror de kommer göra gott för henne i psyket. Hon börjar tröttna på att gå i liten hage tror jag minsann😉 . Kort film från dagens pass finns på Instagram @teamfridalinden

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår kväll var jag på föreläsning med Johanna Lassnack. Jag har alltid gillat hennes företag "Ryttarinspiration", vilket gjorde att jag såg fram emot föreläsning väldigt mycket! Jag ska inte säga att jag blev besviken direkt, men jag hade väntat mig något annat av föreläsningen. Den var alltså i grund och botten bra men bara inte de jag hade förväntat mig, helt enkelt!

Men idag i alla fall, sista dagen innan helgen för mig. Vi är nämligen lediga imorgon vilket är så skönt eftersom jag jobbar i helgen. Lola ska i eftermiddags ridas igenom på banan. Tänker att nu när Lola ska igång igen ska jag börja skriva ut hennes veckoschema på måndag morgon som innan. Har i allmänhet själv varit dålig på att planera hennes veckor nu när hon har vilat/vart under igång sättning.

Likes

Comments

Äntligen säger jag bra! Vi alla är så fruktansvärt glada idag. Lolas blodprover visade superbra resultat, inte ett minsta tecken på något dåligt i kroppen. Nu är hon friskförklarade kan vi alltså säga, världens bästa ponnybus <3 Det känns så roligt och framför allt skönt för Lolas skull. Nu kan vi fortsätta igångsättning i bra takt och veta att det är de rätta för oss. Jag längtar verkligen efter att få träna igen! Redan under nästa vecka hoppas jag kunna få träna för Lisa igen! Skönt att ha med henne "ifrån start" även denna igångsättning. Dressyren kan vi träna såklart även om hon inte är i full kondis, bara att ta de lite lugnare. Vi är nu även anmälda till två tävlingar, andra omg av div2 dressyr och sedan ska vi hoppa en klass när vi har tävlingar på hemmakubben!

Likes

Comments

Tisdagar är en sån där dag då det är full rulle. Går mellan 8-16 men en timmes fys på morgonen, vilket gör att man är rätt trött hela dagen. Idag när dessutom alla förutom jag + 3 till fick slutade tidigare var de lite surt. Men nu har jag mitt engelska seminarium klart! Engelska är verkligen inte min grej som nämnt många gånger förut... Tröstade mig själv genom att gå förbi H&M och köpa ett nytt nagellack efter skolan. Kanske dock inte de roligaste att lägga pengar på. Men nu ser mina naglar lite finare och fräschare ut! Jag har faktiskt lyckats ha relativt långa naglar nu ett bra tag, men de brukar brytas och flyg när jag flyger ur sadeln på Lola, hehe😉 . Lola hur som reds ut 45minuter idag, mest skritt men sedan fick hon trava på långa tyglar en bit också. Hon har även blivit så mycket duktigare gällande kossorna, hon vill hålla koll på dem men hon travade förbi fint. Lite myror i brallorna får hon men hon håller sig på plats, tur nog! Imorgon kommer veterinären ut igen, såå nervös..

Foto: Alva Rosenberg

Likes

Comments

Har tagit en paus i pluggandet även denna kväll för att skriva här, de lockade liiite mer så att säga. Men efteråt måste jag faktiskt gå tillbaka till pluggandet, vet ju hur skönt det är när allt bara blir klart och man känner att man har koll på läget. Dessutom var mamma med i stallet förut för att det skull gå snabbt så jag skulle få extra tid till pluggandet. Så mamma fixade stallet medan jag gjorde iordning Lola och red henne. Blev ett lugnt och kort pass i paddocken, flyttade lite för skänkeln och travade "igenom" henne. Även om vi trappar upp motionen lite nu så rider jag fortfarande korta pass. Men längtar till när vi kan träna som vanligt. Så nu är det nya blodprover på onsdag och sen kommer troligen en ut och masserar Lola. Jag brukar göra det lite själv men Lola är förtjänt av att få en rejäl omgång av någon som kan nu när vi ska igång igen. Vill ge henne bästa förutsättningar <3

Likes

Comments

Kände för att ta en paus i pluggandet (men om jag känner mig själv rätt kommer jag inte börja plugga igen och säga till mig själv att jag gör de imorgon..) Hur som helst har det varit full rulle hela dagen. Men hann med lite sovmorgon imorse, sedan var jag iväg till gymmet med Smilla. Körde rygg idag, ett bra pass blev de! Direkt ut till stallet, fixa allt och promenerade med Lola i 1h. Hem, äta lite och sedan klippte jag gräset. Efter de somnade jag ca en timme, hehe.. Var heelt slut i kroppen verkligen. Sedan innan det blev helt mörkt hann jag övningsköra med mamma ett tag också. Gick inte så värst bra idag dock, tur att jag har 11 månader kvar tills jag får köra upp😉 . För jag ska ha mitt körkort så fort som möjligt!

Imorgon blir det en ny vecka, går endast till torsdag vilket är skönt. Får en dag ledigt då jag jobbar i helgen. Dessutom ska de tas nya blodprover på Lola. Jag är fruktansvärt nervös redan nu. Vill bara att de ska visa oss positivt så vi kan få komma igång igen! Jag är så träningssugen framför allt! Ni får hålla tummarna för oss att hon blir friskförklarade nu!

Likes

Comments

Igår var en allmänt bra lördag. Sovmorgon, grejade i stallet utan stress + red ut på Lola. Träffade även på älg ute på gärdet, Lola var mest fascinerad och jag lagom livrädd. Sedan kom Smilla till mig på kvällen, blev sushi och Ben & Jerry. Dessutom satt vi och kollade igenom massa videos från cheer tiden, vad vi skrattade ibland! Har verkligen så mycket roliga minnen från åren jag höll på med cheerleading, även om de sista åren inte riktigt var min grej längre. Men jag är glad för åren jag var involverad i den sporten! De har gett mig bra styrka och balans, vilket jag kunnat tagit med till ridningen. Det är verkligen viktigt att kunna komplettera ridning med annan träning. Även om vi får mycket ifrån ridning så saknar man vissa saker, därav måste jag ta tag i gymmet nu igen. Har varit dålig på att åka dit, men mest för att det blev väldigt mycket när Lola blev sjuk...

Jag har inte gått in ordentligt på vad som hände med Lola och jag tror att en hel del har "missuppfattade" allt, även personer i min närhet. Under två-tre dagar grät jag extremt mycket. Jag hade ont kring hjärtat, som ett slags tryck. Vilket de trodde kom ifrån att jag var just så stress och rädd. Att jag dessutom var långt hemifrån när Lola blev dålig är något jag alltid varit rädd för. Dessa dagar bestod endast av oro och tårar inprincip. Jag klarade första dagen inte ens av att vara i skolan ordentligt, jag bara grät. Man är så extremt sårbar när ens bästavän är sjuk, spela roll vad någon sa och jag kunde inte hejda tårarna. Nu håller vi bara tummarna för att nästa blodsvar ska ge oss mer positiva besked <3


Foto: Alva Rosenberg

Likes

Comments

Autumn inspo??

Jag kan väl inte vara den ända som tänker att hösten alltid ska se ut såhär? Den kanske inte alltid gör de, men ibland så! Hösten kan allt vara sådär supermysig ibland. Fint väder, alla färgglada löv på marken och träden, krispigt i luften och allmänt mysig. Kunna åka i stallet lagom på klädd, rida ut bland löven eller rida ett trim pass i ett härligt höstväder på banan. Låter de inte underbart?? Sen kanske man ibland glömmer bort regnet, leran och alla mörka kvällar. Men som Andrea och Mathilda sa i sin podd. Om man höstpeppar x1000 kanske höstdeppen inte blir lika stor! Alla säger varje höst att man ska fokusera på skola/jobb och ta tag i livet efter sommaren. Men de kanske är så det är. Roligt att folk blir lite taggade. För tillfället sitter jag och lyssnar på en höst-chill lista på Spotify och tänker att höstdeppen inte ska få ta över iår. Hoppas att ni också kanske känner samma sak som mig?

Alla bilder är ifrån Google.

Likes

Comments

Igår tog jag och Lola (nog mest jag😉) modet till oss att rida ut själva på asfaltsvägen. Jag ville att hon skulle få skritta en längre bit på asfalt, för varierat arbete för leder etc. Första biten gick super! Sedan rider man på en cykelbana som ligger några meter ifrån bilvägen. Sista biten av den vägen blev de lite jobbigt tyckte hon, för då var allt lite små läskigt helt plötsligt? Men vi kom hem glada och nöjda efter att ha varit ute och skrittat över en timme. Jag spenderade sedan kvällen med Smilla och några andra för att hjälpa till på Kåren, roligt!
Juste, klippte mig även på förmiddagen! Blev supernöjd med håret. Nu är de i längden att jag kan få ihop de i en låg tofs i nacken, annars får jag ha de halv uppsatt!

Foto: Alva Rosenberg

Likes

Comments

Kan säga er att idag är jag lagom glad över att jag kan bestämma lite själv över mitt schema! Jag kan ha en hel förmiddag i stallet onsdag eller fredag varje vecka och endast ha en lektion i skolan därefter. Dessutom idag har jag ingen engelska som skulle varit min ända lektion i skolan, vilket leder till att jag kunde ta helg redan igår! SÅ skönt! Men jag har ändå lite saker som ska göras. Jag ska klippa mig vid elva, skjutit upp detta så länge så nu behövde jag verkligen ta tag i de. Får se hur kort det blir, men åt "lob" hållet, kanske lite längre. Tänkte ta en sväng på stan efter de och sedan hemåt för att spendera eftermiddagen i stallet hos min favorit. Borde även springa förbi skolan ändå för att hämta min miniräknare. Tänkte försöka plugga lite matte i helgen då jag tycker det vi håller på med just nu är svårt. Känner att jag har inte tid sen att hamna efter och då gäller de att hänga med ordentlig redan från början. Borde hämta psykologiboken också och göra våra uppgifter där också. Har söndags planer planerade alltså, plugg!

Likes

Comments