Header

..och att lära sig andas.

En gång i veckan går jag hos en urmysig kvinna på taktil massage (beröringsmassage) där jag även lär mig andas. Alltså, vet ni hur svårt det är? Nu pratar jag inte den vanliga ryggmärgsandningen, utan den riktigt djupa, långsamma, medvetna. Det ser SÅ enkelt ut när hon gör det, men det krävs verkligen sin träning. Jag övar en liten stund varje dag på att gå ifrån den svajiga, ostabila, hackiga andningen till den mjuka. Det tar sig. Men det får också ta sin tid. Det är mycket tankar och känslor som ska med i utandningen.

Jag väljer att läka på detta sätt. Jag satt faktiskt med telefonnumret till Previa framför mig för en vecka sedan. Tänkte att "jag är inte redo, jag måste få mer tid". Men nej, nånstans vill jag arbeta mig igenom detta. Låta känslostormen (som är SÅ okontrollerbar) komma och ta fighten då. Jag såg det som att jag har två alternativ; antingen sjukskriver jag mig till 50 % igen i ett par veckor, eller så tar jag mig tillbaka till 100 % styrka på mina villkor och i min takt. I kombination med massagen och andningen så känns det sistnämnda alternativet självklart. För mig.

Jag vet inte vad jag ville med denna text. Mest skriva av mig och så fick ju ni en liten statusupdate också. Nu ska jag fortsätta rita på trädgård och trädäck. Det är ju en terapi i sig :) Så roligt!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sedan 1 januari är det vårt och det känns så bra:)))))

När mina föräldrar rensade ut lite av deras tillhörigheter (ja det finns en del kvar i "vrårna", men 35 års boende tar sin tid att rensa.. och vi har ingen brådska), så kom detta fram. 93 år gamla ritningar på ombyggnation av huset. Så häftigt! Huset är byggt 1910 och ritningarna är från 1925. Även en hemgjord handskriven bouppteckning fanns på ett av papperna. Det här skulle jag vilja ha upp på en vägg. Det får bli ett projekt.

"Fasadritning o planritning av ombyggnation o tillbyggnad 1925"

"Förslag till Förändring av Bostadsbyggnaden på Nils Olssons Gård Ryedal. Skala 1:100".

Likes

Comments

Som jag skrev i mitt husköparinlägg för en vecka sedan så kommer det ske lite förändringar i huset det kommande året. Bland annat ska vardagsrum och "mellanrum" tapetseras om. Boråstapeter har en kollektion som heter "Linen" som jag måste ta en närmare kik på. Nedan ser ni mina inspirationsbilder för vardagsrummet.

Alla tre bilderna är ifrån Pinterest.

Likes

Comments

Idag var min första dag tillbaka på jobbet. Är fortfarande sjukskriven till 50 % denna veckan, men det är skönt att vara igång så smått igen.

- "Hur är det?"

En sån liten fråga, men också så stor. De tre orden som tillsammans bildar den vanligaste öppningsfrasen och som ställs i all välmening. Det vet jag. Men under den första veckan av min sjukskrivning kunde jag inte få frågan utan att bryta ihop. Så känsligt var det. Det fanns liksom inget bra svar och istället blev det som att hjärnan skulle försöka sig på någon form av snabbanalys av läget innan det gick att ge ett svar tillbaka. Och under de sekunderna som snabbanalysen pågick hann systemet braka ihop. Men idag är det bättre, och det blir bättre för varje dag.

Just nu i livet behövdes detta break. För att komma tillbaka på banan lite lugnare och starkare.

Hur har jag då spenderat resterande 50 % av dagen? Jo, hörrni. I soffan, knaprande på pepparkakor och med Svenska hjältar-galan på tv. Yes... dags att koppla Sally och andas lite frisk luft istället.


Likes

Comments

I en av påsarna med mig hem från Malmö i helgen låg denna fina kappa. Det var på tiden att garderoben uppdaterades med en ny trotjänare. Ullkappan är en bra investering till basgarderoben, klassisk och så användbar i många lägen.

Denna är köpt på Lindex, märket "Holly & Whyte". Kan dock inte hitta den i deras webshop, men kika i butik! Jag hade turen att norpa det sista exemplaret i butiken jag besökte, och ännu mer tur att den var i min storlek. Ibland så.

Likes

Comments

..står nu så grön och grann på sin plats.

I år blandade sig Anders i det här med julgran.. Jag är ju fast besluten om att ha kungsgran för resten av mitt liv efter det lilla missödet för två år sedan. Då körde vi upp till Höghult där vi har skog, valde en gran, kom hem och klädde den och det ser för jävligt ut. Det var så naket. Kan ha med valet av gran att göra men jag minns att jag var ledig dagen efter, så då klädde jag av den, körde och köpte en kungsgran och klädde på den istället. Sedan dess är jag trogen medlem i kungsgransklubben. Och ja, ni ser ju. Anders gjorde ett tappert diskussionsförsök om en ny chans för Höghultsgranen men njeee. Det gick inte i år heller.

Imorgon ska den kläs!

Likes

Comments

JAAAA!!!! Vilken milstolpe. Husägare. Wow. Och det bästa? Att vi slipper flytta! För vi köper huset. Huset vi bor i. Mitt barndomshem. Så himla skönt och vi är så glada.

Även om vi redan har bott här i 2,5 år så förändrar ändå vetskapen om att det är vårt känslan. Det blir som något nytt på ett konstigt sätt. Huset är renoverat de senaste åren, så det är i väldigt bra skick men vi kommer ändå göra om lite för att sätta vår prägel på det. Ett nytt soldäck och tapetsera om står på agendan under 2018.

Huset är byggt 1910, och mina föräldrar köpte gården 1983. Hela fastigheten är på nästan 1,5 ha, så de två senaste åren har jag och Anders bara hyrt själva bostadshuset som är på nästan 260 kvm. De två övriga byggnaderna på gården har mina föräldrar och driver företag i. Och det kommer de fortsätta med så nu blir det alltså ombytta roller; nu är det dom som är hyresgäster:) När jag var liten hade jag häst, så här finns mitt gamla stall kvar samt en nysatt hage och en liten skogsbacke. Till Anders förskräckelse så finns det med andra ord alla möjligheter att ha djur.. :))))

Och för att direkt döda alla spekulationer kring köpeskilling vid ett sånt här "internt köp" så skriver jag ut här att vi köper för marknadspris. Den mer nyfikna får hålla utkik efter lagfarten. Det är såklart upp till en själv, om man vill blanda in gåvobrev och annat, men vi valde att göra det helt enligt konstens alla regler. Vi tog hit en mäklare som gjorde en marknadsmässig värdering. Utifrån den tog vi hänsyn till en eventuell budgivning (enligt mäklarens bedömning) samt avdrag för mäklarkostnader och för energideklaration. Så kom vi fram till ett pris. Inga konstigheter alls och det känns mest rättvis mot både oss, mina föräldrar och min bror.

Så detta år köper jag och Anders ett hus i julklapp till varandra. 1 januari blir det vårt!

Likes

Comments

Shoppingpåsar, julmusik, cappuccino & saffransbulle, kungsgranar, provhyttar, inredningsbutiker, människor, en luciakör, coffee to go, ryggbiff, Två krögare och en hotellsäng. Dagens Malmö.

Likes

Comments