Såhär såg det ut på vår lektion idag. Sår, blod och infektioner! Måste erkänna att man kände sig faktiskt lite smått äcklad under hela dagen, men kanske ät det ett tecken på att det ser verkligt ut?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagens lektion bestod endast av teori samt inplastning av vår sminklokal. Ja ni hörde rätt vi plastade in eftersom vi börjar med specialeffekter imorgon, hur kul??? Är så fruktansvärt laddad.

Eftersom vi inte hade nå praktiskt idag så kände jag att jag behövde sminka av mig lite ikväll så körde en halloween sminkning i form av half skull som sedan spårade ur och blev ett halvt brännskadat ansikte och en half skull.

Likes

Comments

Då var det helg igen då!
Igår hade vi festsminkning under tidspress, vi skulle alltså göra en festsminkning på 1h vilket faktiskt gick förvånansvärt bra!

Jag gjorde en brun nyanserad intensitetsskugga med skimmer och eftersom ögonen är ganska så neutrala så gjorde jag mörklila läppar!

Vi hade även en föreläsning med Daisy Beautys chefsredaktör Kicki Norman angående att koppla ihop och jobba som makeup artist inom media. Det är egentligen ingenting som jag vill inrikta mig mot men det var ändå superintressant att höra hur man går tillväga samt hur det ser ut inom yrket!

Likes

Comments

Idag smygstartade vi med halloween sminkningar och på dagens schema stod half skull.

Likes

Comments

Vilken otroligt rolig lektion det var idag, kreativ och frivilligt motiv. Vi hade bodypaint där vi skulle måla på varandras arm. Igår fick vi i läxa att göra en ritning som vi då skulle följa idag!

Likes

Comments

Haha många inlägg på en och samma gång men de är för att jag är så dålig på blogga och vill skriva allt samtidigt!!

Idag har vi börjat med watercolour teknik där vi startade dagen med att försöka blanda ihop två färger med mjuk övergång samt utan att få kanter!

Likes

Comments

I lördag blev jag och Moa från min klass skickas till Ö-vik och modos hemarena för praktik där vi fick äran att sminka på Norrland största frisörmässa. Vi sminkade Schwarzkopf's 12 modeller och det var helt sjukt kul!!

Vi kom fram till Ö-vik vid 9.15 och kollade runt lite på mässan innan vi fick komma in i vår "loge" och packade upp och började sminka. Visningen var 20.15 och man kan tänka att det var mycke tid men oj vad mycke det vad att göra och tiden bara sprang iväg!!

Jag är iallafall helnöjd med både min och Moas insats och det var otroligt lärorikt att jobba under längre tid samt att tajma med frisörerna. Mycket kommunikation krävs men med kommunikation kommer resultat!

Några bilder från lördagen och även 3 av sminkningarna jag gjorde

Likes

Comments

Torsdag och fredag förra veckan fortsatte vi med pencil teknik och på fredagen skapade vi illusion av mål med hjälp av pencil teknik och ögonskuggor! Himla svårt att få till rätt teknik och illusion men till slut fungerade det!

Likes

Comments

Dagens lektion blev en påbyggnad av gårdagens lektion! En cutcrease med pencil teknik, långt ifrån perfekt men ändå rätt nöjd för att vara första gången!!

Likes

Comments

Två dagar gjorda av denna vecka en dag med tårar ovh en av glädje. Vi har börjat med pencil teknik vilket är en ögonskuggsteknik där man använder sig av en kajalpenna som grund. I går började vi endast med att försöka få formen inför dagens smink.

Detta är ett väldigt jobbigt inlägg att skriva då det blir rätt personligt men känner att jag måste skriva av mig lite. Igår gick verkligen ingenting i min väg.. man kan tänka sig att en makeup artist utbildning är en dans på rosor men det är så mycket mer än så. Jag har gråtit flera gånger, varit glad till mesta dels, varit frustrerad och arg. Men allt detta har även gjort mig bättre.

Många gånger tvekar jag på mig själv och min kunskap vilket skapar frustration i mig själv, jag vill så mycket men när jag tvekar så blockas alla min kunskap. Jag vet att jag har utvecklas jättemycket men det är svårt att se det själv alla gånger. Detta är verkligen något som jag måste träna på men det är mycket lättare sagt än gjort. För att utvecklas och nå långt inom detta yrke så måste man tro på sig själv och sin kunskap för visar man sig osäker kommer man föra över det till sina kunder.
Att hålla på med smink och skönhet är verkligen det bästa jag vet och jag vill ju såklart bli bäst. Att få uttrycka sig i form av smink är som att vara konstnär förutom att vi har ett ansikte som målarduk.

Så det jag egentligen vill komma fram till är att man ska tro på sig själv och sin kunskap. För man kan så mycket mer än man tror.

Idag gick det faktiskt rätt bra, det gick långt ifrån perfekt men ändå helt okej nöjd. När man jobbar med pencil teknik så jobbar man bakvänt så det blir att man får tänka efter hur man egentligen gör men det är även det som är så kul!! Imorgon forsätter vi på samma spår men som jag förstod skulle det bli lite mer kreativt.

Likes

Comments