För er som missat eller som är nya läsare så utbildade jag mig förra året till makeup artist och hårstylist på Gloss international Academy. I denna utbilning fick man även köpa till en internationell (kreativ) utbildning i London vilket jag såklart gjorde.

Dag 1: resan

Det började med att vi träffades vid 7 på Umeås flygplats där alla var så himla laddade och förväntansfulla. Vi hade nu en resa först till Stockholm för att sedan resa vidare till LONDON! Jag personligen har aldrig varit i London så det var väldigt spännande att få se och uppleva. Det började med att vi blev indelade i tre grupper då vi skulle bo i tre olika lägenheter, 2 var samlade på i samma hus och den tredje i ett annat hus. Min grupp blev tilldelad huset med två lägenheter så vi tog vårt pick och pack och skulle då försöka hitta lägenheten. Inget internet och 8 tjejer ute på vift. Det som skulle bli en 10 minuters gång blev en timme i storm, hungriga och frusna. Ingen visste riktigt vars vi skulle och kartan vi fick var inte den lättaste att läsa. VI frågade oss fram men ingen visade oss rätt. Efter ca 1h så kände vi att vi var på banan och hittat rätt och kom till ett såååå otroligt fint område med hus och fina bilar. Shit tänkte vi, ska vi bo här?! snabbt gick den lyckan över då vi bara skulle gå igenom det området för att hamna på någon bakgata... Menmen tillslut kom vi fram och glada för det var vi. Tanken var att vi skulle till primark den kvällen men less och framförallt hungriga som vi var så tog vi en promenad ner till en pizzeria och handlade middag. Resterande av kvällen blev väldigt lugn eftersom vi dagen efter skulle på utbildningen.

Dag 2: utbildningsdag 1

Efter en natt i en alldeles för kall lägenhet och lät som e4:an gick utanför oss så vaknade vi rätt utvilade ändå. Det var nu dags för dag 1 på utbildningen. Laddade gick vi ner till tunnelbanan som skulle ta oss till House of Glamdolls. Väl där så ökade nervositeten, iallafall för mig. Tankarna gick runt och runt men när dörren öppnades och David stack ut huvudet så kändes det sååå bra. Dagen startade med en presentation av David och en snabb genomgång av oss. Sedan var det dags att börja. Dagens lektion handlade om att vi skulle skapa en look utifrån 2 ord som vi fick, INDUSTRIELL och GEISHA. Nervös som jag var så sattes tankarna igång, Industriell? geisha? choklad eller va? vad ska jag göra? vilka färger ska jag använda? kan jag det här? Väl igång så körde vi på och det föll sig naturligt vad vi skulle göra. David förresten, vilken härligt snubbe! Så välkomnande och härlig med en otrolig energi och kunskap! Den dagen gick faktiskt rätt bra men kunde gått bättre. Hela utbildningen var ju på engelska vilket inte är min starka sida men jag kämpade mig igenom det med liite (läs mycket) hjälp av mina klasskompisar haha.


Dag 3 utbildningsdag 2 och även sista.

Denna dag kom med lite mer kreativt tänk. Vad vi inte visste var att vi idag skulle göra en liten del på en klasskompis för att sedan bygga på den på en annan och så vidare och tillslut så skulle det bli en färdig look. Dels var det bryn, läppar och sedan ögon där man skulle tänka kreativt. Denna uppgift är så svår att förklara, tänker att jag lägger in bilder så kanske ni förstår lättare. Efter lektionen så var det så sorgligt för man kunde inte förstå att det redan var över. Det kändes ju som vi nyss hade kommit... Vi blev tilldelade diplom och även en bok som David hade skrivit och sedan for vi därifrån.

Efter lektionerna så for vi ut och shoppade och mesta tiden la vi på primark, vi hann inte så mycket annat då det är såååå himla stort och såååå bra shopping. Några tusenlappar for snabbt där vill jag lova.

Så denna resa med utbildning var så sjukt kul, önskar dock att den hade varit längre åtminstonne typ 3 dagars utbildning.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

2017


Satt och kolla igeom min blogg och fick världens feeling till att börja blogga igen. Har hänt så otroligt mycket sedan sist! Blev för mycket med skolan så hade inte orken till att uppdatera bloggen så som jag önskat jag kunde. Jag tänker att detta inlägg blir ganska kort då jag bara vill komma igång och skriva de kommande inläggen men allt vad som hänt. Så exalterad över att få berätta allt som har hänt och hoppas några hittar tillbaka till min blogg.Likes

Comments

gloss academy

Då var det dags igen för att avrunda förra veckan i samband som vi avrundar denna. Första bilden är från när vi täckte öga med latex, andra är från åldrande lektion, tredje från "Sexy vampire" där vi fick en bild och skulle härma och på sista är från valfri halloween makeup där jag gjorde gammal möter ung

Men till denna vecka så har vi äntligen börjat med hår och det är så fantastiskt roligt!!
Har inga bilder från måndag eller tisdag men igår gick vi igenom plattångstekniker och fick lära oss 4 olika sätt att göra lockar och efter det välja en eller prova alla fyra och göra en frisyr av det. Jag valde att locka hela håret och sen styla det. Idag hade vi olika balfrisyrer och jag gjorde en basic uppsättning

Likes

Comments

Alltså hörni vad tiden går fort alltså!!? Känns som det är måndag och fredag hela tiden!! Nu är det iallafall tisdag vilket betyder att vi har hunnit ha två skoldagar!

Vi startade veckan med liparts och idag hade vi avantgarde makeup!

Likes

Comments

gloss academy

Såhär såg det ut på vår lektion idag. Sår, blod och infektioner! Måste erkänna att man kände sig faktiskt lite smått äcklad under hela dagen, men kanske ät det ett tecken på att det ser verkligt ut?

Likes

Comments

Dagens lektion bestod endast av teori samt inplastning av vår sminklokal. Ja ni hörde rätt vi plastade in eftersom vi börjar med specialeffekter imorgon, hur kul??? Är så fruktansvärt laddad.

Eftersom vi inte hade nå praktiskt idag så kände jag att jag behövde sminka av mig lite ikväll så körde en halloween sminkning i form av half skull som sedan spårade ur och blev ett halvt brännskadat ansikte och en half skull.

Likes

Comments

gloss academy, Utbildning

Då var det helg igen då!
Igår hade vi festsminkning under tidspress, vi skulle alltså göra en festsminkning på 1h vilket faktiskt gick förvånansvärt bra!

Jag gjorde en brun nyanserad intensitetsskugga med skimmer och eftersom ögonen är ganska så neutrala så gjorde jag mörklila läppar!

Vi hade även en föreläsning med Daisy Beautys chefsredaktör Kicki Norman angående att koppla ihop och jobba som makeup artist inom media. Det är egentligen ingenting som jag vill inrikta mig mot men det var ändå superintressant att höra hur man går tillväga samt hur det ser ut inom yrket!

Likes

Comments

makeup, gloss academy

Vilken otroligt rolig lektion det var idag, kreativ och frivilligt motiv. Vi hade bodypaint där vi skulle måla på varandras arm. Igår fick vi i läxa att göra en ritning som vi då skulle följa idag!

Likes

Comments