Då var det dags igen för att avrunda förra veckan i samband som vi avrundar denna. Första bilden är från när vi täckte öga med latex, andra är från åldrande lektion, tredje från "Sexy vampire" där vi fick en bild och skulle härma och på sista är från valfri halloween makeup där jag gjorde gammal möter ung

Men till denna vecka så har vi äntligen börjat med hår och det är så fantastiskt roligt!!
Har inga bilder från måndag eller tisdag men igår gick vi igenom plattångstekniker och fick lära oss 4 olika sätt att göra lockar och efter det välja en eller prova alla fyra och göra en frisyr av det. Jag valde att locka hela håret och sen styla det. Idag hade vi olika balfrisyrer och jag gjorde en basic uppsättning

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alltså hörni vad tiden går fort alltså!!? Känns som det är måndag och fredag hela tiden!! Nu är det iallafall tisdag vilket betyder att vi har hunnit ha två skoldagar!

Vi startade veckan med liparts och idag hade vi avantgarde makeup!

Likes

Comments

Detta är alltså onsdag till fredag i bilder!

Idag hade vi även praktik där vi sminkade personalen för lokal och Corona och denna sminkning gjordes av mig idag!

Likes

Comments

Såhär såg det ut på vår lektion idag. Sår, blod och infektioner! Måste erkänna att man kände sig faktiskt lite smått äcklad under hela dagen, men kanske ät det ett tecken på att det ser verkligt ut?

Likes

Comments

Dagens lektion bestod endast av teori samt inplastning av vår sminklokal. Ja ni hörde rätt vi plastade in eftersom vi börjar med specialeffekter imorgon, hur kul??? Är så fruktansvärt laddad.

Eftersom vi inte hade nå praktiskt idag så kände jag att jag behövde sminka av mig lite ikväll så körde en halloween sminkning i form av half skull som sedan spårade ur och blev ett halvt brännskadat ansikte och en half skull.

Likes

Comments

Då var det helg igen då!
Igår hade vi festsminkning under tidspress, vi skulle alltså göra en festsminkning på 1h vilket faktiskt gick förvånansvärt bra!

Jag gjorde en brun nyanserad intensitetsskugga med skimmer och eftersom ögonen är ganska så neutrala så gjorde jag mörklila läppar!

Vi hade även en föreläsning med Daisy Beautys chefsredaktör Kicki Norman angående att koppla ihop och jobba som makeup artist inom media. Det är egentligen ingenting som jag vill inrikta mig mot men det var ändå superintressant att höra hur man går tillväga samt hur det ser ut inom yrket!

Likes

Comments

Idag smygstartade vi med halloween sminkningar och på dagens schema stod half skull.

Likes

Comments

Vilken otroligt rolig lektion det var idag, kreativ och frivilligt motiv. Vi hade bodypaint där vi skulle måla på varandras arm. Igår fick vi i läxa att göra en ritning som vi då skulle följa idag!

Likes

Comments

Haha många inlägg på en och samma gång men de är för att jag är så dålig på blogga och vill skriva allt samtidigt!!

Idag har vi börjat med watercolour teknik där vi startade dagen med att försöka blanda ihop två färger med mjuk övergång samt utan att få kanter!

Likes

Comments

I lördag blev jag och Moa från min klass skickas till Ö-vik och modos hemarena för praktik där vi fick äran att sminka på Norrland största frisörmässa. Vi sminkade Schwarzkopf's 12 modeller och det var helt sjukt kul!!

Vi kom fram till Ö-vik vid 9.15 och kollade runt lite på mässan innan vi fick komma in i vår "loge" och packade upp och började sminka. Visningen var 20.15 och man kan tänka att det var mycke tid men oj vad mycke det vad att göra och tiden bara sprang iväg!!

Jag är iallafall helnöjd med både min och Moas insats och det var otroligt lärorikt att jobba under längre tid samt att tajma med frisörerna. Mycket kommunikation krävs men med kommunikation kommer resultat!

Några bilder från lördagen och även 3 av sminkningarna jag gjorde

Likes

Comments