Postad i: Föräldraskap , Hälsa, Vardag

Alltså vilken helg. I lördags blev det en tripp till Hudik men mini då han fortfarande sov hela dagarna/varit slö. Jag kände inte igen min egen son. Det är så hemskt när man inte göra. Vi åkte i alla fall upp för att ta lite prova så allt såg bra ut.

Alla prover såg bra vilket kändes superskönt. Det vi skulle göra var att ge vätska mer än vad redan hade gjort. Vi fick med oss en spruta hem för att det skulle bli lättare samt att lite tips på hur vi skulle göra. Men ingen dropp behövde han så det var också skönt. Bättre att kolla en gång extra. Igår gick han utan att vara ledsen för första gången. Men har annars suttit fast klistrad på mig eller R. Inge mat fortfarande men gröt får vi i honom. Även apelsiner har han tyckte varit gott. Men doktorn sa det att så länge han får mycket vätska klarar han sig. Han är fortfarande sjuk menade hon och det är väldigt olika hur länge det håller i. Skulle han sluts kissa helt och håller skulle vi rings igen. Det känns i alla fall skönt nu.

Fick sitta uppe till sent igår för att bli klar med uppsatsen. Var tänkte att jag skulle skriva klart den på lördag men det blev som det blev och igår var det svårt att när vi turades om att han Noel på oss. Den blev i alla fall klar och jag skickade in den.

Nu till nästa problem. Imorse vakna jag vid 4 och både R och jag mådde lite illa. Jag somnade om men inte han. Vid halv 6 vaknade jag och fick springa till toan. Mycket riktgt så har även jag fått magsjuka. Fick springa 6 gånger inom loppet av en halv timme. Lyckades somna om en stund och nu sitter jag inne på toan och vågar nog inte gå härifrån. Uscha hatar magsjuka. Har inte tid med det just nu. Ska ta och dricka en heldel vatten och vila så hoppas vi det försvinner fort!

F.

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Vardag, Tankar

Igår hyrde jag ett par längdskidor med pulka till och tänkte ta en sväng med Noel. Satans i gatan vad jobbigt det var. Var helt slut och visst inte ens hur man åkte. De som såg mig fick sig ett gott skratt i alla fall. Men nu har jag provat och min teori är bevisad. Jag kan verkligen inte åka längdskidor. Haha.

Vi tig det lugn igår och käka godmat och det blev en promenad upp till backen. Noel somnade tidigt men natten var hemsk. Han skrek mellan 12.30-07.30. Exakt hela tiden. Hela tiden. Varför? Det har gått så bra när jag inte varit här men nu gallskriker han hela nätterna. Mjölken håller på att sina också så kan inte göra mer än att försöka trösta honom ändå. Oftast går det bättre med R men igår dög inget. Ja prova amma han vid halv 4 för jag var så trött att ögonen orka inte mer. Men han bara skrek och skrek ändå. Var tyst nån gång men efter ett tag gjorde det så ont att det gick inte.

Väckte R vid halv 7 och sa att han fick ta Noel. Jag orkade inte en minut till kändes det som. Gick och la mig någon annanstans under tiden och vid halv 8 blev det tyst. Jag tror nästan jag får sova i en annan säng om han vakant inatt igen så han inte känner doften. Vi vakande vid 10 igen och gjorde oss klar för en skotertur.

Det var härligt att fp komma ut en sväng. Men det är lite läskigt ändå att åka med Noel. Det gick ju bra, han sov hela tiden men nu när han inte är spädis längre ligger han ju inte i ett babyskydd utan nu har han bara en hjälm. Men det gick bra. Mysigt var det!

Nu ska vi käka lite lunch sen kanske vi tar en promenad. Man måste passa på att vara ute medan man kan!

F.

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Vardag, Tankar

R och Noel åkte i måndags och det har varit så himla tomt utan dem. Kan inte alls komma till ro och sova på kvällarna alls. Har varit vaken och bara stirrat i taket typ. Däremot har jag hunnit med en hel del hushållssysslor här hemma. Städat och tvätta världen berg. 5 maskiner tvätt på två dagar har aldrig hänt förut. Har färskt sysselsätta mig hela dagarna så har varit borta från huset typ till 8 på kvällen sen börjar städa när jag kommit hem haha. Fick iaf en fin blombukett på måndagen när jag kom hem till ett tomt hus, det föll till och med en liten tår❤️

Titta faktiskt på tv Idag då hela dagen har varit dålig. Ingen bra dag alls. Tur så hann jag med en yogapass så humöret blev lite bättre.

Igår var jag med Matilda som drog med mig till hällåsen för att simma. Så skönt och mysigt. Passa perfekt att bubbla lite varmt eftersom jag hade så ont pga av mjölkstockningen. De röda har nu försvunnit och mjölken håller på att sina känns det som. Har velat hela veckan hur vi ska göra med amningen men har bestämt att vi slutar nu. Det får bli så nu när det blev så här. Ändå ett bra avslut då Noel, som jag fattat på R inte varit ledsen över det alls. Han har till och med sovit en hel natt. Fatta en hel natt. Det har inte hänt sen han var typ 3 månader.

Imorgon ska jag jobba så har ställt klockan tidigt då jag skulle vilja hinna med lite morgonyoga då jag sedan åker upp till fjällen. R kommer hem så vi får bara 1 bil upp vilket jag tycker är skönt så slipper jag köra i det här vädret. Men pluggväskan får även följa med upp då jag vill blir klar i helgen så jag kan fokusera på jobbet till kommande veckan. Nu ska jag försöka sova lite innan klockan ringer 06.00 imorgon😴

Natti, F.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Igår hade vi en väldigt trevligt kväll! God mat och fint sällskap. Idag har vi inte gjort mycket alls mer än att ta det lugn. R jobbar sista dagen imorgon innan han blir pappaledig i 3 månader. Han har kommit på att han och Noel ska åka till fjällen i två dagar och lämna mig ensam hemma. Hur ska det gå? Har aldrig varit utan Noel så länge 😢

Får tröst mig med att jag börjar jobba och kanske ska investera ett gymkort. Det går säkert bra. Får säkert mjölkstockning eftersom jag inte kommer amma på 3 dagar. Vill inte ens tänka på hur ont det kommer göra.

Ikväll ska vi bara ha familjemys ❤️

  • 440 readers

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Tankar, Vardag

2016 börjar lida mot sitt slut. 2016 har nog varit av de bättre åren hittills eftersom vår underbara son Noel kom till världen. Året började med han. Först en otroligt lång januarimånad och sen kom han den 13 februari. Efter det var det en lugn period. Jag var mammaledig och R jobba. Sen började jag små jobba lite och livet rulla på. Sommaren var härligt. Den bästa sommaren med både båtsemester och semester i Göteborg. Kommer sakna den här sommaren.

Sen kom hösten och skolan började. Jag hade längtan som en tok till att få börja skolan igen och fokusera lite mig på mig ett tag. Jag hade även sökt jobb på en förskola som jag fick! Kunde det bli bättre?

Jag hade däremot en period efter sommaren och in på hösten som jag inte mådde så värst bra. Rättare sagt jag mådde inte alls bra. Jag hade mått dåligt förut men det var lite mer speciellt den här gången nu när Noel fanns. Hur påverkades han av att hans mamma inte mådde bra. Det var så hemskt. Värsta tiden på året. Jag fick gå iväg med jämna mellanrum och för mig hjälpte det otroligt mycket. Ibland åkte jag dit trots att jag var så stressad att jag kom 5 min sent till mötet men det var min plats. Det hade blivit mitt lugn. Jag kunde liksom andas där.

Nu mår jag bättre. Så här bra har jag nog aldrig mått. Jag är lyckligast än lyckligast typ. Det gäller att man inte faller tillbaka i gamla mönster men skillnaden nu är att jag märker direkt och kan lätt styra bort det.

Jag hade en del mål detta år. I alla fall efter graviditeten. Det första var att få tillbaka kroppen. Jag hade 10 kg att göra av med efter att han kom ut och första månaden levde jag på kexchoklad samt låg bara i soffan. Där ska jag aldrig hamna igen. Ryser bara jag tänker på det. Kommer så väl ihåg all kexchoklad åt två varje dag. VARJE DAG.

I alla fall så fick jag hjälp av Elin med kost och träning. Så tacksam att jag lärde känna henne detta år. Jag gick ner de första kilorna ganska fort men sen stod det stilla. väldigt stilla. Spela liksom ingen roll vad jag gjorde kände det som. Sen nu i december hände nått. -3kg jihoo. Det är egentligen 1 kg kvar till den vikten jag hade innan graviditeten men jag trivs så bra ändå att det inte gör nått.

Ett annat mål var också att hitta någon träningsform som passa mig. Vilket har varit svårt men tror jag hittat ett sätt som funkar. Gruppass är superkul så det ska jag ta att börja med igen. Har varit så sjuk och sen blev Noel sjuk att tiden inte funnits. Som tur är älskar jag att göra yoga hemma. Det är så himla skönt. Avstressande och det är otroligt jobbigt. Sen finns det så många olika varianter av yoga vilket jag tycker bra.

Inför kommande år har jag inte funderat så mycket på nya mål eller nyårslöften. Men är något ingen jag kommer skriva ut. Då blir det väl inte uppfyllt. Ska fundera riktigt noga idag. Just nu är jag så inställt på att få börja jobba och göra klart skolan att jag inte tänkt på mycket annat.

2016 tog även med sig världens finaste hund till himlen.

Vila i frid älskade Lincoln ❤🐶👼

Likes

Comments

Postad i: Hälsa, Vardag

Idag var jag förbi jobbet en sväng och det känns så otroligt bra att börja jobba på måndag. Nästan lite overkligt. Superskönt iaf som jag längtat!

Åkte hem igen lagom till vi skulle till doktorn med Noel. Han har varit så krassligt så himla länge så vi tänkte kolla upp om det var nå som inte stod rätt till. Vi fick börja ta prover och det var som tur Sophie som gjorde det (en nära vän till mig). Noel märkte ingen större skillnad förut att han var gnällig och hängig när vi redan kom.

När vi kom in till doktorn titta han på Noel och lyssna på han vilket inte var det roligaste men det gick bra. Han har fått öroninflammation och hade lite vätska i lungorna. Lillpojken. Vi fick penselin, nässpray och en annan medicin för vätskan i lungorna som han ska ta nu i några dagar. Ikväll har vi bara varit hemma och myst. Blev ingen plugg då Noel var så hängig och ville bara amma och sova. Vi tog tempen nu ikväll så jag tyckte han kändes varm och den visade 38,3 så en alvedon fick han nu till han ska sova.

Vi ligger i sängen och försöker sova men Noel känner inte alls för det. Han ligger och pratar för fullt bredvid mig och är stekhet så antar febern har stigit lite innan alvedon hunnit värka. Imorgon ska jag förbi jobbet en snabbis igen sen ska vi bara mysa jag och Noel. Skoluppgifter ska jag ta tag i också så den blir klar innan jag börja jobba på riktigt.

Natti, F.

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Vardag

Efter två härliga dagar i Stockholm hos moster och Lars är vi nu på väg hem. Idag har dagen till mesta del bestått av shopping och även en sovmorgon för min del!

Igår åt vi gott och drack gott samt tog en kvällspromenad. Det är inte ofta vi träffs men Gud så roligt vi har det! Hoppas nästa gång inte är allt för långt bort.

F.

Likes

Comments