Postad i: Föräldraskap , Tankar, Studier, Vardag

Igår gick vi ut en sväng som planerat. Såååå skönt att få komma ut och det var riktigt skönt ute. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare och tog det bara lugnt. En skön frdagkväll men andra ord. R vaknade inatt med magsjuka. Suck. och även pappa. Helst av allt skulle jag vilja hålla mig borta nu när jag är frisk så jag och Noel tar nog en lång promenad senare. Hoppas resten av familjen klarar sig i alla fall.

Men nu släpper vi det otrevliga samtalsämnet! Idag hade jag tänkt försökt få lite plugg gjort men är sjukt ofokuserad pga alla sjukdomar och Noel kräver en hel del uppmärksamhet och han går alltid först. När det kommer till skolan och att göra uppgifter vill jag gärna sitta helt ensam eller med någon också pluggar oftast går det lättast då. Men det är inte alltid det går så man får helt enkelt gör det bästa av situationen. Noel har blivit helt förälskad i ett spel han fick i julklapp och som även jag tycker är väldigt bra. Vi har spelat det nu i några dagar och det jag tycker är bäst är att det går inte att göra fel samt att man kan utmana barnet utefter hens förmåga. Det handlar om "lilla kanin" som besöker olika djur, miljöer eller prova olika bär etc. Nu i början har vi introducera djuren (3-4st) och berätta vilket namn det har sedan får han vara med när vi gömmer lilla kanin under djuret osv. Det finns olika nivåer och lätta introduktioner för varje nivå. Noel gillar verkligen lilla kanin och vill ibland inte ens gömma den. Men vi låter även han gömma lilla kanin själv nu när han lärt sig de flesta djurnamnen. Räven är en stor favorit och där gömmer han gärna lilla kanin själv och staplar resten av djuren ovan på och sedan tar han bort en efter en och säger "inte där" och sist under räven ligger lilla kanin "där kninen". Så det är ett väldigt lättsamt spel och mysigt spel att spela tillsammans. Vi har även provat att håll för ögonen och frågat Noel "Kanin leker hos musen, vart är musen" Då lyfter han på de olika djuren och tillslut hittar vi lilla kanin. Det är nästan roligare att inte hitta lilla kanin på en gång tycker Noel då han alltid börjar med de andra djuren och säger " inte där" sen när han hittar lilla kanin blir han så glad, så roligt att se.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Tankar

Shit vad länge sedan det var. Att få sitta och skriva om sin vardag har varit otroligt skönt, speciellt under de stressigaste dagarna. Sedan vi kom hem från Spanien har jag inte skrivit något. Jag skrev faktiskt ett inlägg när det kändes som om livet var som mest orättvist mot oss. Om hela 2017, i detalj om precis allt som hade hänt. Men det är inte det inlägget ni kommer få höra. Jag kände att det ville jag ändå har för mig själv. Sen skäms jag inte för något som har hänt eller tycker inte att det är jobbigt att prata om på det sättet utan nästan tvärtom, det skönt att kunna prata om det med mina närmsta sen om någon skulle fråga är jag inte precis den som inte berättar. Men vi mår ändå helt okej bra idag. Vi jobbar fortfarande med oss själva och även tillsammans för att få vardagen att gå ihop. Det går och snart kan vi landa igen känns det som.

Men tillbaka till nuet. Det har ju min sagt inte varit en rolig höst och vinter för oss del och nyåret kändes som första gången en ny start. Det kommer bli ett bra år. Jag tror både jag och R känner det. Det har varit lite lugnt att komma tillbaka till verkligheten efter allt som har hänt men äntligen har jag börjat försöka hitta tillbaka på nått sätt. Äntligen har allt skolarbete som släpat efter mig gjort klart mycket tack vare Hanna. Det är så mycket lättare när man är minst två. Måste boka in fler sådana dagar. Det är enda som jag ligger efter med nu är två praktikdagar som jag lyckts boka in i alla fall så äntligen ligger jag i hyfsad fas. Huset går också framåt. Känns som jag inte varit där på hur länge som helst mycket beror på allt skolarbete som inte blev inlämnat i höst men det blir så jäkla bra. Hur tur hade inte vi som hitta ett hus som vi båda ville ha? Det trodde jag aldrig med tanken på vilka starka åsikter vi båda två har gällande hus men det kändes rätt så fort vi klev innan för dörren. Alla möjligheter vi såg. Samma möjligheter. Jag längtar så otroligt mycket tills vi får flytta in. Nu är det bara en liten del av sovrummen kvar samt badrummet. och lite småfix sen kan vi flytta in. Otroligt att vi kan ligga så bra i fas trots allt som hände R i höstas. Kanske bli en sväng dit idag då jag mår otroligt mycket bättre än igår. Både jag och Noel har åkt på magsjuka. Har inte haft sådan magsjuka sen jag var lite tror jag. Var helt död igår, sov hela dagen bokstavligen. Var tänkt att jag skulle göra skolarbete men det gick ju inte. Försökte vara delaktig men var helt borta. Minns knappt nått från igår. Så sjukt dåligt samvete över det men vad kan man göra just i den situationen inget. Men det var lika för Noel höll i sig första dygnet sen var allt som vanligt igen. Jag kunde till och med äta lite igår kväll och lika så var det för Noel som vanligt dagen efter. Men Vi har hållit oss hemma. Är lika bra. Däremot tror jag vi tar en promenad eventuellt går ut på gården en stund bara för att få lite friskluft.


Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Tankar, Vardag

Ja vi har det fantastiskt bra här i Spanien! Noel verkar trivas jättebra och har till och med badat i havet vilket jag inte alls trodde skulle gå! (Han är rädd för vågor). Man fick bära ut han en bit sen simma han och skratta så glatt! Idag blir det nog en tripp till Marbella och kika stränderna där. Med andra ord vi mår bra och har en super mysig semester ☀️

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Hälsa, Studier, Tankar, Vardag

I helgen som var åkte vi till Gävle och handla kök och vitvaror. Så allt som behöver vara beställt och klart innan resan är gjort och nyckeln är nu lämnad till elektriker. Skönt. Än så länge håller tidsplanen men när vi kommer hem efter semestern så blir tiden dyrbar och det gäller både på skoluppgifter till renovering.

Äntligen åker vi. Två skoldagar i Sundsvall hann jag med och det känns skönt. Missar två seminarium som jag får göra om senare. Men semester känns välbehövligt i den här stressiga vardagen. Nu ska vi bara koppla av och inte tänka på nått annat ☀️

F.

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Studier, Tankar, Vardag

Det är så mycket som händer här hemma nu så tiden finns inte till att sätta sig ner ibland. Men som många redan vet så har vi köpt hus!! Närmare stan, närmare jobbet och närmare till förskolan. Det känns otroligt bra. Mitt första hus. Känns sjukt.

Det är total renovering som står på schemat. Vi har redan rivit ut det mesta men allt sånt ska vara klart innan vi åker☀️

Skolan är i full gång och det känna bra trots att jag inte suttit många timmer med det. Det gäller att vara effektiv den tiden man väl sitter. Just nu kommer det vara mycket under hösten. Det är jobb, skola, hälsa/träning, renovering, familjen. Ja det blir många bollar i luften. Men samtidigt är det inte så för alltid heller det är inte alls långt kvar tills allt är klart med skola och renovering. Känns skönt och så länge man har målet framför sig så klarar vi det.

Noel har haft hemsk feber den här veckan. Riktigt högfeber 3 dagar men nu början han bli sig lik igen. Redan igår visa han tecken på att han börja bli frisk (han åt lite pasta). När han blir så här dålig så äter han inget. Han har fått i sig mer idag än igår iaf, men det är mest frukt, pålägg och klämmisar som går i även idag. Däremot är han pigg och leker som vanligt och ingen feber sen igår morse så det känns skönt.

Det känns ändå skönt att feber kom den hör veckan och inte nästa när vi åker, det hade varit lite jobbigt. Det ska bli skönt med lite semester bara få njuta och koppla av ett tag och bara få vara med familjen. Guld värt 💛

F.

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Hälsa, Studier, Tankar, Vardag

Första inneveckan är gjort. Känns skönt att vara igång igen. Börja på lite grann i helgen annars har vi bara tagit det lugnt. I fredags kom Sanna och Emil med lite tapas. Supermysigt och blev en skön lugn kväll.

Skicka även in salivprovet idag till Tobiasregistret. Har man tur kanske man kan hjälpa någon ❤️ Peder och Veronica med barn kom även hit ikväll och käka tacos såååå gottttt.

Imorgon väntar andra spännande saker, så förväntansfull! Men det får ni veta en annan dag ✨

F.

Likes

Comments

Postad i: Föräldraskap , Hälsa, Tankar, Vardag, Studier

Veckan har gått undan som vanligt. Det hinner inte hände så mycket när de går så fort. Haft mysiga morgondagar då mini vaknat tidigt alla utom en dag. Vi har till och med hunnit kika lite på tv en av dagarna. Till och med en kopp te hann jag med en morgon. Vad händer liksom. Hamn iväg till gymmet på onsdag när jag sluta tidigt. Blev lite ben/rumpa och mage. Sprang lite också men vill mest bara få upp lite flås före så blev inte speciellt långt. Sprang även lite efter också. Kändes så konstigt att inte springa som jag gjort tidigare inför tjejmilen. Har ju inte riktgt satt upp ett nytt mål än. Men vill ändå ta det lite lugnt efter helgen som var. Har även börjat jobba heltid igen så kroppen är inte inställt än känns det som. Har varit så trött.

Ikväll blev vi bjuden på käk hos Patrik och Jossan, supergott å sååå mysigt. Löve it. Imorgon blir det en lugn förmiddag, ska kika lite i studiehandledningen då även skolan har börjat den här veckan men har inte orkat kika nå på det än. Blir nog en lugn lördag iaf på förmiddagen. Skönt.

P.S älskar min stickade tröja sååå skönnnnn

F.

Likes

Comments