Det är mycket som händer just nu. Orkar inte dra allting nu men vi ska gå isär. Stefan sa ju att han ville satsa på oss men han ångrade sig sen igen.

Allt är en stor röra och jag håller på att ta mig ur den, steg för steg. Det är otroligt mycket praktiska saker som jag måste ta itu med, samtidigt som jag fortfarande är själv med barnen, och samtidigt som alla känslor bara snurrar runt i hela kroppen.

Jag önskar verkligen att vi aldrig skulle gå igenom det här. Och jag trodde aldrig att vi någonsin skulle göra det heller. Men man får vara stark. Jag måste ta hand om barnen och se till att de får dagisplats till våren trots att jag/vi planerat att de skulle vara hemma till nästa höst, och så skaffa mig ett jobb så att jag kan försörja mig själv och barnen så att vi kan bo bra och ha det bra.

Det är mycket på en gång. Och alla känslor och tankar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår kom Stefan hem en stund mellan typ kl 13-17:30 😊👍🏼 Hans pappa körde åt honom sålänge, jättebra. Då lämnade jag Stefan och flickorna hemma och drog till Coop på Marieberg och handlade i luuugn och roooo 😊 Och sen till Blomsterlandet och köpte lite nya växter 💚 Jag älskar gröna växter.

Likes

Comments

I helgen var Stefan på kryssning, han brukar ju alltid åka typ 2 gånger per år tillsammans med en massa andra lastbilschaufförer 😊 Och en del av er kanske vet att vi har som tradition att han köper med presenter hem till mig och barnen 😉 Den traditionen har vi haft sen vi träffades för fem år sedan kan man säga.

Den här gången fick jag ett par örhängen av märket Snö of Sweden 💗 Ellie fick en godiskista och så fick de varsin gosekatt 😄 Alltid lika kul med överraskningar. Örhängena är fina, men jag hade nog aldrig köpt de själv, så just därför är det roligt att få smycken. För de blir liksom extra fina när någon annan valt ut dem åt en 😊

Likes

Comments

I söndags kom mina föräldrar hit och passade barnen och så åkte jag till Marieberg helt ensam 🙈 Det var länge sen! Ett år sen kanske. Jag skulle handla lite mat, och så kollade jag lite på kläder. Jag köpte tre skjortor, två bh:ar och en halsduk, och så en ny olja till håret som jag har köpt i omgångar i ett par år nu 🙂

Likes

Comments

Det har inte varit mycket aktivitet här på bloggen men det har nog att göra med att det har varit lite rörigt i livet den senaste tiden.

För ungefär 1-2 veckor sedan så bestämde sig Stefan och jag för att gå isär. Eller ja, det var han som bestämde. Vi har tjafsat mycket. Jag har tjatat på honom, med all rätt, att han ska prioritera oss mer. Han har lagt otroligt mycket tid och engagemang på sig själv, sitt företag och sina intressen. Jag har sagt åt honom att skärpa sig i ett år ungefär. Och ju mer tiden har gått, desto mer bråk har det blivit.

Som ni vet så åker han iväg med sin lastbil på söndagarna, någon gång mellan kl 12 och 17. Och han kommer inte hem förrän på fredagen, någon gång mellan kl 16-20. Kan vi bara ta ett litet break här och läsa det igen? Han är borta från söndag till fredag. Inte hemma. Vi ser inte varandra på fem dagar, varje vecka. Vi har två barn. Ellie, som snart är 2 1/2 år och Amanda som snart är 10 månader. Jag har varit ensam hemma med barn sen årsskiftet 2014/2015 ungefär. Och jag har totalt varit hemma med barn sen februari 2014. Mer eller mindre ensam hela tiden. 

Jag hoppas att ni kan förstå mig när jag säger att det är jobbigt. Det är jobbigt att vara den enda föräldern. Den enda föräldern som finns tillhands konstant 100% dygnet runt, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Efter år. Jag har snart varit hemma i tre år. Jag har gjort uppoffringar. Min kropp är helt messed up mot vad den var innan (men det är ju sånt man får räkna med), jag kan inte jobba och tjäna pengar och unna mig saker, jag har tappat kontakten med många vänner, jag har inga arbetskollegor, jag har fått lagt alla mina intressen åt sidan. För att jag och hela mitt liv går åt till att vara förälder. Och vi är två föräldrar. Vi lever tillsammans som en familj. Men den ena föräldern lever på sitt liv som om ingenting har hänt. Helt opåverkad. Medan den andra föräldern har fått gett upp hela sitt egna liv. Förstår ni att det krockar?

När Ellie var fem månader och jag började känna mig trygg i mammarollen så började jag jobba extra på en restaurang. Jag återupptog mitt intresse för ridsport och började i en vuxengrupp på ridskola. Men vad hände då? Stefan bestämde sig för att bli egenföretagare och skulle köpa en lastbil. Han behövde jobba mer för att tjäna ihop pengar till det. Han frågade mig innan om det var okej. Vad skulle jag säga? "Nej tyvärr du får inte uppfylla ditt livs största dröm"? Jag fick sluta jobba extra, och sluta med ridningen. Två saker som gav mig lite känsla av att jag fortfarande var en egen människa med ett eget liv, och inte bara mamma. Men när Stefan "roffade åt sig" all tid så fick jag vara bara mamma.

Det låg irritation och osämja i luften länge. Jag var så sur på honom som levde livet som aldrig förr och jobbade 50-60 timmar i veckan och var trött på helgerna och ansåg sig ha rätt att vara den som alltid fick sovmorgon, och som drog iväg på fest lite då och då, medan jag satt hemma med en unge i knät och aldrig kom ifrån. Missuppfatta mig inte - jag älskar barnen och att få vara med dem, men kanske inte konstant precis hela tiden. Det är dessutom ganska intensivt och rent ut sagt jobbigt att vara ensam med barn. Att alltid få ta alla nätterna själv. Och dessutom alla dagarna. Och så skulle jag sköta ett hus, ett hem, allt med handling, matlagning, städning, tvätt, disk, vara en bra flickvän/dotter/syster/svärdotter/vän, och vara en bra människa mot mig själv. Tänk er spelet Tetris, när klossarna har byggts upp mot toppen och du måste vara snabb som attan att vända och vrida på dem men det fylls bara på fler och du hinner inte och sen blir det svart och står "Game over". Ungefär så har det känts. Och det känns så fortfarande. 

När Amanda blev till så var vi inne i en lite bråkig period, men det var aldrig något tvivel om att behålla eller inte. Kärleken har alltid funnits mellan Stefan och mig. Det har bara varit en massa skit och käppar i hjulet längs vägen. Vi bråkade en del under graviditeten. Jag tyckte att han var helt ointresserad och jag fick gå på alla MVC-träffar ensam. Barnmorskan undrade nog om det ens fanns någon pappa. Och all planering och alla inköp fick jag ordna med själv. Det kändes som att det bara var jag som skulle få ett barn till. 

Jag förstår Stefan. Jag förstår att han är trött när han kommer hem efter en lång arbetsvecka. Han kör liksom inte bara lastbil, han styr upp en jäkla massa och jobbar under hård tidspress och får äta och gå på toa när han får tid, inte när han vill. Jag förstår att han vill komma hem till ett fint hem där maten står på bordet och jag och barnen sitter finkammade och bara ler och säger välkommen hem. Kan ni tänka er vad jag önskar när han kommer hem? Jag önskar att han ska komma hem med matkassar för hela helgen, ta båda barnen och ställa sig och laga middag och sen ta hand om disken och sen lägga barnen - så att JAG får lite ledigt. Men icke. Vi sitter där finkammade med maten på bordet. Jag förstår inte hur jag orkar. Men jag förstår att det krockar.

Så för ungefär två veckor sedan, eller nej det är mer, tre-fyra veckor kanske, så tjafsade vi om något. Och så sa han att vi skiter i det här nu. Och det var inte första gången han sa så, och även jag har sagt så. Vi har nog sagt det nästan en gång i veckan sen i våras. Och så har vi hållt ihop ändå. Jag har stått i bostadskö i Askersund sedan i Maj. "Vi får se efter semestern". Vi bråkade de två sista veckorna av den tre veckor långa semestern. Vi gick och la oss osams i husvagnen. Vi försökte hålla god ton men vi var så trötta på varandra så det höll inte. Vi bråkade nog varje dag då. Inte gapade och skrek, utan mer argumenterande. Vi försökte sätta varandra på plats hela tiden. Efter semestern så sa vi att vi skulle skärpa oss. Det var i början på augusti. I mitten på augusti var vi i Stockholm på Midnattsloppet och bodde på hotell. Vi var osams. Eller inte osams, men vi gnabbade om småsaker nästan hela tiden. Jag sa till Stefan att jag känner mig ouppskattad och inte bekräftad och att han måste börja visa engagemang NU annars kommer det skita sig mellan oss. Men ingenting hände. Innan vi sa hej då den helgen så sa jag att vi skulle skita i allt.

Jag har alltid sett bra på mig själv. Alltid respekterat mig själv och haft höga tankar om mig själv. Det är därför jag har hackat på Stefan hela tiden att han ska skärpa sig. En tjej med låg sjävkänsla hade förmodligen bara suttit tyst. Så det är väl därför det har varit krig. Men vi bestämde oss för att hålla ihop till efter Amandas dop i alla fall. Men det gjorde vi inte. Det var redan färdigt innan kan man säga. Vi (Stefan) bestämde oss för att gå isär. Jag ville inte, jag sa att vi kan lösa problemet utan att gå isär men Stefan ville inte det. Så jag accepterade läget, talade om för min familj, började söka ännu fler lägenheter. Och nånstans längs vägen började jag även insé att jag svikit mig själv. Och där hände något. Från att ha bönat och bett honom att hålla ihop till att nästan själv bli den som gick.

Igår sa Stefan att han inte vill gå isär längre. Jag vet inte vad jag vill. Eller ja, självklart vill jag hålla ihop. Men hur ska man kunna veta att det kommer funka. Planen är att fortsätta leva tillsammans, men på mina villkor och enbart mina. Nu är det jag som styr skutan och det har jag gjort klart för Stefan. Jag hade accepterat att vi skulle gå isär. Och det är jag egentligen fortfarande inställd på att vi ska göra. Jag kan inte bara tvärvända över en natt. Jag har höjt kraven på honom och om han inte lever upp till de så är det tack och hej. Det har liksom gått så långt att jag aldrig någonsin mer kommer stå ut med ett dåligt förhållande.

Nu låter det som att jag har förvandlats till värsta Hitlern men så är det inte. Jag älskar Stefan och min dröm är, och har varit det sedan första gången jag såg honom, att vi ska leva och trivas tillsammans. Men nu är det ge och ta som gäller, annars får det vara. Åren går och livet är för kort för att slösas bort. Och jag vill orka vara en pigg och glad mamma till barnen. Och vara lycklig för min egen del med.

Så nu vet ni hur läget är, hade inte tänkt delat med mig av allt såhär i detalj men varför inte. Det finns säkert många som kan relatera till detta. Och vet ni, de man minst anar, kan vara olyckliga.

Ta hand om varandra ❤️😊

Likes

Comments

Idag har barnen fått lite nya kläder 🙂 Amanda fick en ny jacka, H&M har 100:- rabatt på alla barnjackor. Och så fick hon två nya pyjamaser. Ellie fick en morgonrock (sån som Amanda fick i doppresent så nu slipper hon sno hennes hela tiden 🙈) och en pyjamas och två mössor 💗

Stefan kom hem några timmar idag så då gick vi upp på stan och så åt vi på Saigon, mmm alltid lika gott 🙂

Annars rullar dagarna på här hemma 😊 Nu ska jag kolla på Bonde 😍

Likes

Comments

Vilken fin höstdag det har varit idag, soligt och lite småkyligt, precis mitt favoritväder.

Barnen och jag gick upp på stan i förmiddags för att köpa present till Stefans lillebror som hade 9-årskalas idag 😊 Fick två rosor av någon snubbe från Socialdemokraterna som stod och delade ut de utanför Ica 🤔 Jag köpte två tröjor och ett par röda jeans på H&M. Tröjorna hade Lego Batman och Minecraft tryck. Kommer dock inte ihåg exakt hur de såg ut så jag kan inte leta fram bilder på internet. Men men 🙈 Jag slog in kläderna i en pizzakartong med snöre om 😄 Och så gjorde Ellie och jag en godiskaktus av en gurka i en kruka, med godis som jord och så gelehallon och sedlar och svenska flaggor instuckna i gurkan. Han fick en typ likadan av sin andra brors flickvän Mathilda 😄 Men det är ju en rolig grej både att ge och att få så han blev nog glad ändå 😃

På kalaset fick vi tårta och kaffe och äpplemust. Vi hängde där en stund och sen kom även Stefan dit, och sen åkte barnen och jag till Askersund (de bor en bit utanför) och tankade och gled ett litet varv sen åkte vi hem och gjorde lördagsfint och lagade tacos sen kom Stefan hem 😊 Då åt vi och sen resten av kvällen har vi kollat på Alfons Åberg 😄 Amanda satt med sin vattenflaska i babysittern och började gnälla. Hon var helt kall och våt, flaskan måste ha läckt ut. Så jag tog en vaaaarm dusch med henne och även Ellie hakade på 😄 Sen tog jag på henne blöja, pyjamas och sin mysiga morgonrock och gosade lite. Nuttan. Sen la jag henne i spjälsängen och då somnade hon på stört.

Stefan somnade på soffan vid 21:30 🙈 Och sover där än! Jag har gått och lagt mig. Ska väl gå ut och släpa in honom hit.

Likes

Comments

Vilket höstväder det blev nu på kvällen! Blåsigt, kallt och regn. Men jag älskar hösten och höstvädret, det är min favoritårstid 🙂

I förmiddags kom mina föräldrar hit, de passerade ändå Örebro för de skulle ut med husbilen 😊 Mamma hade köpt tre kassar med mat m.m till oss! Jordgubbar, chips, fiskbullar (som vi sen åt till lunch), frukt, bokstavskex till Ellie, smoothiepåsar, grillade revben, riskakor, köttfärs, en ost, alltså listan kan göras låååååååååååååång! Och dessutom hade hon köpt med färska wienerbröd, kanelbullar och munkar 😱

Vi åt lunch vid 12-tiden. Amanda vart heltokig i fiskbullarna 😄 Ellie åt mest bara makaroner, men fiskbullar också. Det är så roligt med Amanda, att hon äter typ vad som helst nu. Nu ikväll när jag la henne vid 21 så kom jag på att hon inte ammat sen typ kl 9 imorse 😃 Och jag har ingen mjölkstockning eller något heller så det känns som att det skulle gå rätt smidigt att sluta amma nu. I eftermiddags åt hon en limpmacka med leverpastej på 🙈 Och det verkar vara mycket godare än bröstmjölk. Så planen nu är väl att amma morgon och kväll, och någon gång på natten. När Ellie slutade att äta på natten så åt hon en flaska välling på kvällen innan läggdags men Amanda gillar inte välling alls. Och sen när Ellie vaknade och ville amma så fick hon en flaska med vatten i. De vaknar ju knappt, utan tuttar ju bara typ en halvminut och somnar om så det går ju att luras lite. I alla fall är/var det så med mina barn 😃 Det är ett pyssel. Sen är det ju alltid bekvämt att amma om man inte är hemma och inte har något till barnet att äta osv.

Vid 18:30 kom Stefan hem med pizza och kebab 🙈 Ingen av oss kände för att laga mat ikväll så då blev det sådär. Jag har verkligen noll inspiration till mat just nu. Känns som att vi äter tacos jämt. Stefan var lite sugen på köttfärslimpa. Men köttfärslimpa? En fredagkväll? 😳

Annars ikväll så har Stefan duschat med båda barnen samtidigt. Då städade jag lite under tiden, känns som att jag aldrig gör annat 😄 Sen kollade vi på Dobidoo, och efter det var det läggdags för alla utom för mig. Jag är alltid vaken längst. Stefan och Ellie somnade som två små grisar typ vid 21:30. Amanda var vaken till 21:45 ungefär.

Men jag är rätt trött jag med så jag lägger mig nog snart jag med. Imorgon ska Stefan upp jättetidigt för han ska iväg på en grej hela dagen. Sen ska vi på kalas hos hans lillebror som fyller 8 🙂 Så under dagen imorgon ska jag och barnen ordna en present. Han önskar sig en iphone 5 och en studsboll hörde jag 🙈 Jag får nog hitta på något eget 😄

Ändrade om lite i köksfönstret idag förresten, blev lite fräschare i alla fall 🙂

Likes

Comments

Idag har vi haft mysdag 💗 Det är en sån dag bara. Vi har bara varit hemma. Har ätit stuvade makaroner och stekt falukorv, kollat på film, myst, lekt, duschat och bara varit.

Likes

Comments

Tjohoooo!

Då var ännu en dag över. Vi har varit i lekparken, varit på Ica, lekt med lego, och haft besök av min syster 🙂 Hon köpte med Max till oss! Jag tog ett Delifresh Kycklingmål med bönsallad, så himla gott och det känns mycket bättre att äta det istället för en flottig meny. Sen fick jag en present! En chromecast nånting, en grej man kopplar in i TVn och så kan man typ ta hem appar och kolla på olika film och playtjänster och youtube m.m och styra ifrån sin telefon eller padda, skitsmart! 😃

Amanda somnade vid 20:50, Ellie somnade vid 22:30 😬 . Sen vaknade Amanda och höll igång en stund. Nu sover de sedan en halvtimme-timme tillbaka och jag ska bänka ner mig i soffan och testa den där grejen på TVn 😃

Likes

Comments