Världen är verkligen inte en lätt sak, men det tror jag att många har lärt sig vid den här tiden. Vi lever i orättvisor, krig och inte fred och svält och alldeles för mycket olycka. Men alltid så handlar allt inte vad som världen ger en, utan vad man själv ger en. Jag är 19 år, och under mina tonår var det speciellt väldigt mycket bråk och tjafs med tjejgrupper och kompisar. Vilket har ändrats drastiskt tills idag, vilket jag är väldigt glad för. Men när jag startade denna bloggen så såg även mitt liv väldigt annorlunda ut, än hur det ser ut idag. Jag var bosatt i Sverige och hade min familj och även en person som jag trodde jag skulle spendera mitt liv med. Några månader senare så har allting ändras. Nu är jag bosatt i München sen flera veckor tillbaka för att börja dansa på en proffsskola och fortsätta i min dröm mot att bli dansare. Men vad betyder egentligen det? Och vad var det egentligen? För sen nästan vecka ett här, så om jag ska vara ärlig så har det inte varit jättebra varje dag. Och ju längre tiden går så känns det som jag börjar närma mig en väg, ska jag ta höger eller vänster? Och vad betyder då höger eller vänster? För stunden vet jag varken vad hjärta eller hjärna säger, psyket eller mående. Dansen har funnits i hela mitt liv, och när man börjar tvivla på något så stort som det så vet jag inte helt hur man ska bete sig. Jag har ingen aning om vad som kommer att ske eller vad jag kommer må bra av. Och bara skönt att få skriva av sig. 


Likes

Comments

München, Vardag

​Egentligen en helt orelevant bild, men har inte haft så mycket tid och fota tyvärr. Som rubriken lyder så är det ytterligare en regniga söndag här i München och inte nog med det så är som sagt allt stängt på söndagar. Och just nu känns det som om jag bara väntar ut att tiden ska bli kväll då klassen ska på föreställning och sen antagligen ut och dansa lite. Vilket ska bli riktigt kul, så egentligen vill man bara börja styla sig inför ikväll men det är fortfarande lite tidigt. Och jag har hunnit med att gå på promenad, städat, duschat, tvättat och kollat på för mycket serier. Så det finns inte så mycket kvar att göra egentligen. Kanske gå och laga någon lunch. 

Hur är Sverige livet? 


Likes

Comments

Frida , München

​Jag kan enkelt säga att jag välkomnar Oktober med så stora och öppna armar som jag knappt har gjort med någon annan månad detta året. Ja, förutom till juni då jag skulle ta studenten. Men nu ser situationen ganska så annorlunda ut. Nu är det fredag, påväg till lördag och jag har avslutat vecka 3 i skolan. Och med ärliga ord så kan jag säga att det inte alltid varit som jag tänkt mig vilket gör att jag ser framemot en lång helg och att jag ska snart lägga mig i sängen och slippa ha väckarklockan ställd 06.00. Men förhoppningsvis ser dagen ut som att jag ska till Ikea med Sofia och Morgan vilket ska bli jättekul då jag 1: älskar ikea och 2: får se ikea i München. Och sen är det lite saker som jag även skulle behöva införskaffa till mitt rum. Även på morgondagens planering står mathandling, då allt ungefär är stängt på söndagar. Det är en väldigt skillnad om man jämför med Sverige, så snart blir det även dags att skriva inköpslista! Här lyser solen dagligen och det är som varma sena augusti dagar men att jag vet att det verkligen liknar höst hemma, har inget emot att det är så mycket bättre väder här men man kan ju inte låta bli att längta hem lite. 

Godnatt 

Likes

Comments

München, Dans & Träning

Hej! (Eller hur man nu startar en mening i en blogg)

Nu har jag snart gått första veckan här på Iwanson och har spenderat cirka 1,5 vecka i München. Vilket känns ganska konstigt samtidigt om jag nu skulle åka hem och starta mitt liv i Sverige skulle det också vara väldigt konstigt.

För stunden har jag ett rum i en lägenhet som jag delar med cirka 5 andra personer. Och efter en vecka, så känns det faktiskt mycket bättre. Vilket är jätteskönt.

Mina skoldagar består av cirka 4 danslektioner som är cirka 80 minuter långa. Vilket resulterar att jag går i skolan cirka 8.30-15 varje dag, förutom 2 dagar. Och mornarna börjar med balett i 90 minuter sedan varierar dagarna med modernt och jazz. Sen lite annorlunda lektioner med coachingar av diverse slag.

Men det var lite info för nu, har även bokat en resa hem! Puss & kram! 

Likes

Comments

München

​Godkväll, egentligen är detta en tid som jag borde sova. Då skolan börjar på måndag och man måste bli allvarlig med att gå att lägga sig i tid. Men det är alldeles för mycket som krånglar och tänks på i huvudet. Så tänkte att jag lika gärna kunde visa bilder från när jag träffade Nelly och Sofia, då fick jag första gången se Marienplatz. En av de mest kända platserna i München skulle jag nog tro? 

En sak som har slagit mig, när man inte kan staden knappt något än så strosar man omkring så mycket så man går otroligt mycket. Sen en annan sak, som kanske är skillnad till Sverige är att det är uppemot 30 grader här. Det är helt sjukt, för man tänker att September så ska det börja bli lite svalare. 

Men nu är det dags för mig att iallafall försöka sova, och jag uppdaterar snart igen! Puss & kramar från Munich. 

Likes

Comments

München

Hej! Nu sitter jag och skriver från mitt rum och min säng från mitt boende fram över ett tag iallafall. München är en väldigt fin och varm stad för stunden, har dock inte hunnit turista runt så mycket än. För första nätterna fick jag sova hos en kompis och de hade redan varit till tillexempel Engelska parken som tydligen är en jättestor park. Men jag hinner nog med den en dag. Och idag är det torsdag, och det är jag glad för på grund av att på måndag börjar skolan! Dock är jag väldigt nervös för att börja, men samtidigt ska det bli riktigt kul!
Idag ska jag träffa en tjej som ska börja i samma linje som mig, så det ska bli spännande! Under så är bilder på mitt rum på cirka 15kvm.


Och det sista är bilder på min utsikt, puss och kram! 

Likes

Comments

Frida , München, Resor

​Fast allt har har varit ganska crazy på sistone med allt så tar jag mitt pick och pack på söndag, och det är alldeles för nära för att ta på men det går knappt att förklara. Försöker packa tusen gånger om, men det är inte enkelt alls. Bokar upp mina dagar förfullt och vill inte inse att jag säger hejdå till många just nu. 

Likes

Comments

Frida , München

​För stunden vet jag inte alls hur många det är som läser min blogg, jag startade den för att jag ska börja på dansskolan "Iwanson" i München. Och det ska fortfarande bli av. Men det har följt med många komplikationer den här sommaren och därför har det knappt blivit någon uppdatering alls. Just nu ser det ut såhär så att jag har tio dagar kvar innan jag lämnar landet för Tyskland (!!!) och det är som sagt sinnesjukt! 
Men det är mycket som har krånglat, speciellt med lägenheten. Vilket inte har varit det roligaste, och det dök upp en komplikation idag även, som jag hoppas löser sig fort. Men nu ska jag försöka kika in här mer ofta. Så ni får gärna fortsätta läsa. Men under tiden, ha det gott! 

Likes

Comments