Header

För nästan 2 veckor sen var jag på skelettröntgen för att kolla huruvida min rygg var sned (skolios) eller whatever. Några dagar senare ringde vårdcentralen och konstaterade då att den inte var mer än 10° sned och det var ingenting som hade med mina ojämna höfter att göra. Så jag gick tillbaka till sjukgymnasten i torsdags för att se hur man kan gå vidare. Vi testade då en del styrkeövningar och stretchövningar för att se vad jag kan utföra utan att det strålar överallt. Positivt då var att jag får göra knäböj och rumpövningar igen, dock inte gå så långt ner på böjen.

Idag ringde hon upp mig och hade pratat med en läkare på vårdcentralen då hon tyckte det var konstigt att jag hade så pass ont som jag har, så jag skulle gå dit och lämna blodprov så snabbt som möjligt så dom kunde skicka en remiss så jag får gå på magnetröntgen och kolla upp (den troliga) diskbuktningen jag har. Så jag var på vc för ett tag sen och lämnade blodprov, hoppas nu på att få en tid för MR innan 9 januari 🌞

Att man tidigare i år lyckades haffa världens bästa kille, och sedan skaffat jobb och tagit steget att flytta hemifrån. Jag har växt upp och kan härmed kalla mig själv för sambo och Uppsalabo 🙈👊

Det har gått lite längre än 6 månader sen jag råkade snedbelasta min rygg under ett marklyft och lyckades dra på mig en diskbuktning (mest troligt). I början av september hade jag haft det i flera månader och då det blev värre gick jag till en naprapat efter att sjukgymnasten på vårdcentralens övningar inte hjälpte. Dock kunde han inte göra saken bättre men rådde mig att chilla med att belasta ännu mer då smärtan kändes i nedre delen av ryggen på höger sida och ända ner till foten (ischiasnerven).

Så ända sen dess har jag inte tränat nedre delen av ryggen eller ben/rumpa/vader(!!!!) frustrationen 😑🖕 Idag var jag iallafall på röntgen på Akademiska så nu blir det förhoppningsvis en utredning så jag kan slippa denna strålande smärta i benen hela dagarna snart. Ni ser på bilderna hur mina höfter är på olika höjder och det ser ut som jag lutar ut ena sidan, känns lite obehagligt att se det trots att jag vetat om det flera år men aldrig haft problem förrän nu i april. Men nu får vi se vad som händer, börjar bli riktigt less faktiskt.

Helt fantastiskt att jag och det här trollet har varit tillsammans i sex månader redan. Ser ni hur glad han blev imorse när jag påminde honom 🌞❤️

Igår kväll kom jag hem från Gävle igen eftersom Philip ska jobba i Borlänge i tre dagar nu. Jag fyllde år i slutet av juli och på söndag ska min släkt komma hit och fira mig. Det betyder att jag måste baka, så jag gick till Ica imorse, sen lagade jag mat när jag kom hem igen och nu ska jag sätta igång att baka så jag hinner klart innan Fanny kommer lite senare idag!

Imorse när vi vaknade fick vi reda på att Philips systrar skulle åka till deras pappas jobb med tårta och överraska honom då han fyller år idag, skön frukost!

Nu är vi hemma hos Philip igen och ska käka lunch, sen dra iväg och handla lite.

Efter jag hade klippt och fixat Hannas hår idag tog jag tåget till Uppsala och sen bussen till Philip då han kom hem från Linköping idag där han har jobbat i några dagar 🙈🙊🌚❤️

Det är förundrande varför jag aldrig lär mig. För nästan exakt en månad sen tvingade jag Emely att lägga i en färg i mitt hår som jag själv hade mixtrat ihop då jag var uttråkad och fast besluten att än en gång experimentera med hårfärg. När färgen var ursköljd och håret fönat var det nästintill svart i botten och resten av håret hade fått en rätt ocharmig mörkgrågrön ton. Det tog inte många minuter innan jag hade beställt en avfärgning på eBay, men idag står den fortfarande orörd hemma hos mig.

Kalla färger håller aldrig och då mitt hår är så poröst och skadat sitter inte färgen kvar som den ska. Jag tvättade håret varje dag i tre dagar efteråt och mycket lossnade. Jag bestämde mig då för att inte använda avfärgningen, utan tvätta håret 2-3 gånger i veckan som vanligt och se hur mycket mer som skulle försvinna. Då jag fortfarande har underliggande gröna pigment som vägrar ge upp så använder jag nu min vanliga inpackning tillsammans med en knallorange färginpackning för att ge håret mer varma guldiga toner, och jag är nästan nöjd. Nästan. Jag jobbar på en plan angående hur jag ska gå vidare mot mitt än så länge okända mål, men jag kommer förmodligen aldrig bli helt nöjd med mitt hår.

Ni kan enkelt se skillnaden på hur håret såg ut när det var nyfärgat och jämföra med hur det ser ut nu, galet va? Tur att man är tålmodig och rätt obrydd nuförtiden.

Imorse gick jag upp omkring 9:30, satt på baksidan med pappa i två timmar och åt frukost samt löste korsord lol. Sen han. Jag äta lunch innan vi gick till bilen och jag fick ta en lång omväg till gymmet. Körde ett extra rygg/baksida axlar-pass den här veckan just because I felt like it.

Passet såg ut som följande:

Uppvärmning på crosstrainer

Marklyft 4x10
Latsdrag 4x10
Assisterande chins 3x10/8
Rear delt fly maskin 4x12
Sittande rodd med V-drag 4x8
Face pull 4x10
Omvända flyes med hantlar 3x12

Samt mina bålövningar från sjukgymnasten:

Plankan 3x1min 15s
Flutter kicks 3x10/ben
Russian twist 3x10/sida


Better Blogging Nouw