Denna video kom upp på min youtube-kanal igår. I den berättar jag om i söndags då jag och Linnea blev stoppade av en polis i New York. Otroligt läskig upplevelse faktiskt; poliserna är inte i närheten av hur de är i Sverige här. Glöm inte heller att SUBSCRIBA på min youtube-kanal om ni inte redan gör det. GILLA, KOMMENTERA och DELA gärna också när ni ändå håller på :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Klockan är 21:30. Just nu sitter jag i köket medan M och R ligger och sover i rummet bredvid. Mina värdmammor kommer hem först vid 22 ikväll vilket innebär att jag har hämtat ungarna, tagit hem dem, lagat mat, gjort dem i ordning för sängen, städat med dem, läst saga för dem samt legat i sängen och hjälpt dem att somna.

Det är inte alltid en dans på rosor med barnen, men gud vad jag tycker om att spendera tid med dem. Vissa dagar slutar jag ca 18:30 medan andra dagar ser ut som den här, d.v.s. att jag tar hand om hela kvällsrutinen.

När jag kom hit var jag lite lost, jag hade ju aldrig tagit hand om barn så här pass mycket förut. Nu är det en del av min vardag och oftast relativt enkelt. Jag har gått från att vara lärarvikarie till "mamma" på heltid typ.

Till er som länge har funderat på att bli au pairer men som tvekar lite vill jag bara säga, GÖR DET. Ni kommer med störst sannolikhet inte ångra det. Och om ni nu mot förmodan skulle göra det, då är det bara att packa sina väskor och åka hem igen.

Jag var en av dem som tvekade otroligt mycket i flera år. Jag tvekade till och med efter att jag hade ansökt. Jag visste dock hela tiden inom mig att om jag inte gör detta får jag aldrig veta hur bra det skulle kunna vara. DÅ kommer jag ångra mig. Det var det som tillslut övertalade mig att åka. Jag visste att jag skulle tacka mig själv för att jag åkte, och det gör jag verkligen.

Jag har hamnat i världens bästa värdfamilj med två supersnälla värdmammor och två supersöta och snälla små pojkar. Detta är mitt liv för tillfället och jag ÄLSKAR det.

Likes

Comments

Den här månaden har varit intensiv! Hösten har ÄNTLIGEN kommit, det har varit halloween och nu börjar även julen att spridas i den stora staden. Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera senaste tiden men här kommer en riktig bildbomb från hela oktober, och som ni säkert ser är det verkligen inte tråkigt här i New York ;)

Likes

Comments

​ÄNTLIGEN, idag kom hösten!!! Vind, frisk luft och 16 grader. Perfekt enligt mig, aldrig varit så glad över "dåligt" väder förut! För övrigt har det varit en lugn dag. Linda kom över, vi gjorde tacos och bara pratade! Vi försökte också planera lite inför helgen, troligen ska vi åka iväg och plocka pumpor, hur kul?!! Tror oavsett att det kommer bli en bra helg, och jag hoppas på att vädret inte blir för bra igen, nu får faktiskt sommaren ta och vara slut. 

Likes

Comments

Igår hade jag den värsta dagen i New York hittills. Det var Columbus day och därmed blev jag hemma med M hela dagen, dock var R hos en kompis!

Förmiddagen var jättebra, M och jag handlade och sedan bakade vi chokladbollar. Efter lunch satte vi oss och kolla på Ninjago och Micah satt och lekte med leksaken på bilden ovan som han några minuter senare råkade smasha rakt in i mina ögon. Jag hann inte blinka så den piskade till båda mina ögon och de började direkt att rinna + svida. Jag sprang in i badrummet, tvättade bort mitt smink och försökte skölja ögonen. Även fast jag gjorde detta slutade inte tårarna rinna från ögonen så jag la ett ispack över dem och försökte blunda ett tag. När ögonen tillslut slutade rinna + svida försökte jag kolla lite och kände direkt att jag såg suddigare på båda ögonen + de värkte lite. När jag fortfarande såg suddigt efter ca 1 timme bestämde jag mig för att åka till läkaren.

När jag kom till läkarmottagningen fick jag checka in och efter några minuter blev vi inkallade till ett rum där vi fick prata med en doktor + göra ett vanligt syntest där man ska säga vilka bokstäver som står på de olika raderna. När vi kom tillbaks till undersökningsrummet kom en annan läkare in och berättade att vi kunde göra ett annat test så han kunde se om mina hornhinnor skadats/fått sår m.m. Jag fattade inte riktigt vad det var för test men sa att jag ville göra det!

Det första läkaren gjorde var att droppa bedövning i mina ögon vilket gjorde mig lite orolig för det fick mig att känna; vad ska han göra med mina ögon som kräver bedövning? Det visade sig dock att det enda han skulle göra var att lägga ett papper med någon gul vätska i mina ögon och eftersom att ögonen var bedövade kände jag inte ens att han la pappret där, haha! (Btw kändes det jätte lustigt att ha bedövade ögon). Efter det släckte de ner hela rummet och han lyste med en blå lampa i mina ögon för att se hornhinnan typ. Visade sig att jag hade en del skador på ögonen vilket ledde till att jag fick ögondroppar med antibiotika utskrivet, suck!

Nu har det gått lite mer än ett dygn sedan jag började med ögondropparna men mina ögon känns inte bättre än. Ser fortfarande suddigt och solen + starkt ljus i t.ex. ett rum eller från tv:n får mina ögon att göra ont så mest lever jag i solglasögon just nu :/ Jag hoppas bara att mina ögon blir bättre snart, är läskigt att inte se ordentligt och är rädd att de inte ska bli bättre!

Likes

Comments

Oj oj oj vad länge sedan det var jag uppdaterade bloggen! Tiden går så fort här i New York och jag har haft mycket att göra. För att hänga med så mycket som möjligt föreslår jag att ni även följer min youtube-kanal där jag uppdaterar ibland, men jag ska även försöka bli bättre på att uppdatera här! Här kommer i alla fall en bildbomb från den senaste tiden ;)

Min youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCChavowMQW5Qpk4d8o01XVg/videos?view_as=subscriber

Likes

Comments

Den 21a Augusti var en av de bästa dagarna hittills i New York. På kvällen åkte jag och Linda in till Bryant Park som ligger i Manhattan. Först gick vi och köpte lite middag + snacks (Sushi, Pringles, Cola) innan vi gick till parken.

Anledningen till att vi ville dit var för att de skulle visa Dirty Dancing på storskärm vilket gjorde mig riktigt exalterad eftersom det var en av mina favofilmer när jag var liten. Linda hade inte sett den heller så vi tyckte det var en bra idé att gå dit.

Upplevelsen var en av de bästa jag haft på länge! Dels eftersom filmen är super, delvis för att vi fick se den i en park mitt i Manhattan där den mörka kvällen var upplyst av skyskrapor runt om oss, men mestadels pga stämningen under filmen. Folk jublade och applåderade till kända repliker samt annat bra som någon sa. När sista låten kom på ställde sig alla upp och dansade, sjöng med och jublade. Det var så sjukt kul att få vara en del av det, kommer minnas den kvällen för alltid :)

Sen dess har jag varit på ytterligare 3 utebio. Först The Great Gatsby i Central Park med två tyska Au-pairer, sedan Beauty and the Beast samt Titanic med Linda i två olika parker i Brooklyn. Alla upplevelser var olika och roliga men ingen av dem slår utebion i Bryant park!

Likes

Comments

Förra helgen åkte jag och barnen till deras mormor i New Jersey över helgen. Jag hade en så mysig helg som ni säkert kan se på bilderna ovan.

Vi åkte dit mitt på dagen på torsdagen och spenderade kvällen på en mysig pizzeria i närheten. På fredagen spenderade vi förmiddagen i en "trampolinpark", dvs en inomhuslokal typ fylld med studsmattor. Det var såå roligt men också jobbigt. Man blev genomsvettig, haha! Det fanns vanliga studsområden, hoppa-i-skumgummi område, basket område och dodgeball område. På eftermiddagen blev det emoji-movie på bio och sedan middag på en fin restaurang :D Btw så var filmen supergullig!

Lördagen spenderade vi i Philadelphia. Deras mormor körde oss dit med bilen och sen gick vi på en 1,5 timmes lång tour runt om i staden och fick höra allt om stadens historia och sånt. Fick till och med slänga några mynt på Benjamin Franklins grav!

Likes

Comments