I know, I know, jag är dålig på att uppdatera, men istället för att uppdatera er nu så väntar jag till nästa helg för imorgon börjar FALL SPIRIT WEEK!!!! Det ska bli sååå kul!! Och i helgen är det även homecoming game och homecoming dance! Jag är så taggad!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

USA

I'm writing from my school iPad and they don't have our letters so I'm just gonna write this in English. I'm in my history class right now and we're just waiting for the bell to ring, I just though that I would link the video our student government did for fall spirit week. Because I'm an exchange student I got put in that class, normally there's an election to get in the class. So I'm in the video, really awkward but it was so much fun filming it so here you go!

Likes

Comments

USA

ojoj, längesen jag uppdaterade bloggen nu. Försöker verkligen hitta tid men jag har alltid något att göra här så det blir inte mycket tid över. Det här inlägget blir nog ganska långt, tänker skriva om lite saker som hänt den senaste tiden. Lite om skolklubbar, simningen, student government, familjen, matte (lol), kläder, vardag, fotbolls match (?!) och invitationals.

Så jag har varit på en klubbträff, teater klubben. Det var roligt och intressant men jag vet inte riktigt om det är för mig..

Simningen går bra, älskar verkligen alla, dom är verkligen som en stor familj och jag har alltid någon att prata med. Våran tränare är sjukt snäll och väldigt motiverande och får en att vilja förbättra sig. Vi hade en tävling i torsdags mot två andra skolor här i Arizona, Boulder Creek och O'Connor. O'Connor är typ våran skolas rivals, så det var ganska kul haha. Boulder Creek ligger i Anthem vilket är typ 30 minuter härifrån om jag minns rätt. Där går även 3 andra utbytesstudenter som jag lärde känna genom EF, det är även samma tjejer som är på bilderna från Sedona (förra inlägget). Så det var skitkul att se dom igen för 2 av dom simmar!

Det var även Invitationals igår, vilket är en större typ av tävling här mest för dom som ska försöka kvala in till State. (I'm sorry om ni som inte vet mycket om simning inte förstår men det är svårt att förklara). State här är typ som Norrländska hemma. Fast snabbare tror jag för dom här är sjukt jävla duktiga. Någon berättade om en en tjej i Boulder Creek som var på OS i Rio?!?! Iallafall, jag simmade 8 sekunder snabbare på 100 fritt och 3 sekunder snabbare på 100 rygg igår jämfört med min första vecka här i AZ. Så det var kul!

I fredags umgicks jag med Amanda från min Student Government class mellan simningen och då vi skulle filma för Stugo. Stugo är förkortning för Student Government. Så vi åt på Five Guys (sjukt goda hamburgare btw) och handlade grejer till videon. Sen åkte vi hem till Kim som också är med i Stugo (som btw bor in a gated community?!), hennes hus var HUGE, at least according to me. Där var vi från ungefär 8 till 11 och filmade. Tror det blev bra!

Det går bra med familjen, känner mig som en del av familjen osv. Vi har alltid kul när vi umgås, såg en film med mina värdföräldrar igår medan min värdsyster såg filmen IT.

Matte... ja vad ska jag säga, det är matte. Jag gillar matte men det är ganska drygt att ha matte läxa efter varje lektion eftersom jag har aldrig tid efter skolan typ. Och dom gör seriöst allt annorlunda känns det som.

Jag har köpt lite kläder och så men inte alls mycket, mest till simningen och skolan. Något jag måste köpa är dock shorts, för det är så sjukt varmt här och jag är inte van att köpa shorts eller ens ha dom på mig haha.

Förra veckan var jag på första fotbolls matchen! Det är PRECIS som i filmer!!! (förutom att vi förlorade). I am not kidding though, the school spirit here is freaking CRAAZYYY!!! AND I LOVE IT SO MUCH!!! Önskar så mycket att vi har det i Sverige men men... Det var sjukt varmt, svettigt och jag tappade bort mitt vatten så jag dog typ..

Min vardag just nu är skola, simning, sova, äta och försöka umgås med familjen och vänner så mycket som möjligt. Not a joke, känns som jag aldrig vilar här, allt går on full speed. Kan inte fatta att jag redan varit här i 1 månad och 15 dagar! Känns helt ofattbart! Det har gått så sjukt snabbt.

En liten rolig sak är att nu när det har gått ett tag och folk får reda på att jag är utbytesstudent så blir dom så sjukt överraskad för dom tror verkligen inte det eftersom jag inte har en sån stor brytning. Don't get me wrong, jag har inte bästa engelskan och kommer alltid ha en swedish accent men den är inte lika stor som tex folk från andra länder som Tyskland eller Spanien.

Vill inte att det här ska bli ett allt för långt inlägg så jag slutar nog skriva nu haha, hoppas allt är bra med alla där hemma!

Här är lite random pics från senaste tiden.

Likes

Comments

USA

Hej allihop! Just nu är klockan 6.46pm här i Arizona. Vanligtvis brukar jag ha simning vid den här tiden men det har varit varmare än vanligt den här veckan så dagens träning blev inställd. Jag sitter i mitt rum med fläkten på full kapacitet för det är så varmt haha. Jag har inte riktigt gjort något idag förutom att gå i skolan och sen har jag bara kollat på youtube. Så en liten update, helgen var så sjukt roligt och jag träffade så många snälla och roliga utbytesstudenter från olika länder speciellt 3 tjejer som bor i Anthem, vilket ligger lite mer norrut än min stad. Vi kom även på att vi kommer tävla mot varandra i simning haha vilket kommer bli kul!

Jag vet inte om jag sagt mitt schema men min första lektion är engelska sen historia sen forensic science sen student government vilket är som elevrådet i Sverige men mycket, mycket, mycket roligare, sen har jag algebra och sista lektionen är yearbook. Så i student government har vi senaste veckan bestämt vad vi ska ha för spirit days! Omg det kommer bli så bra!! Jag är så sjukt taggad! Jag kommer även att vara en av dom som planerar och fixar dekorationerna i skolan! Det är så sjukt kul att göra allt sånt här och jag önskar att vi hade mer sånt här i Sverige också. På fredag är det även första hemma matchen i American football vilket kommer bli jättekul! I min yearbook class börjar vi äntligen komma igång. Det finns 3 kategorier eller delar av yearbook, Student life and Academics, People and Clubs and Sport. Jag är i sport vilket jag önskade! Så vi får i våran grupp på 2-3 personer ungefär 2 sporter per säsong, vi fick Varsity Volleyball och JV&Varsity Badminton. Ska bli så kul att lära sig att ta bättre bilder när folk gör saker (action pictures). Varje dag är jag taggad på att gå till skolan för att träffa nya människor, prata med mina kompisar och speciellt simma! Simlaget på min skola är så bra! Dom är så sjukt snälla och genuina människor!

Nu ska jag snart äta middag med mina värdföräldrar eftersom min värdsyster jobbar, sen ska jag troligen läsa brevet från hela min familj som jag fick öppna 26/8-17 men väntade eftersom jag campade. Juste! Om ni någonsin kommer till USA eller Arizona så måste ni åka till Sedona! Det är så sjukt vackert landskap, I am not kidding when I tell you this, jag tog över 250 bilder på 3 dagar!! Jag lägger upp lite bilder här också.

Nu ska jag gå och umgås med min värdfamilj, vi hörs senare!

Likes

Comments

USA

Hey! Imorgon har jag varit hos min värdfamilj en hel månad! Helt sjukt hur fort det gått. På ett sätt känns det som att jag varit har jätte länge men samtidigt känns det som jag bara varit här 1 vecka. Har gått i skola här i 3 veckor. Jag sitter just nu i en bil med 6 andra utbytesstudenter och min IEC som kör, vi är nämligen på väg till årets första camping trip, it's mandatory so. Det ska ta ungefär 1 och 1/2 timme att ta oss till stället vi ska vara vid. Det ligger ganska nära flagstaff vilket är några timmar norrut så det kommer definitivt inte vara lika varmt som det är i the valley (Phoenix området).

Den här veckan har gått så snabbt. Kommer nästan inte ens ihåg vad vi gjort, jag har skola från 7.30am till 2.12pm och sen åker jag hem, gör läxor eller vilar tills jag ska vara tillbaka på skolan vid 4.30pm inför simningen som slutar runt 7pm och då är jag så trött så jag somnar oftast runt 9pm vilket är väldigt tidigt jämfört med hur länge ja brukar va uppe hemma i Sverige haha! Därför känns det som att 2 dagar är en dag, allt går mycket snabbare. Vet inte hur mycket jag skrivit om simningen men vi har iallafall blivit indelad i pods vilket är typ grupper. Så i onsdags hade vi tävling Maroon vs Green, vilket är 3 grupper vs 3 grupper. 3 tjejer från båda lagen tävlar i samma heat så det blir 6 personer totalt som kör samma sak. Jag hade bara tänkt att köra ryggsim så jag sa att jag kunde köra 50 rygg och 100 rygg om ingen aning ville. Sen när vi skulle bestämma vem som skulle köra 100 fjärilsim, remember jag hatar fjärilsim och bröstsim, jag är så dålig på det, men en av mina kompisar på simlaget gjorde ett skämt och pekade på mig för hon vet att ja hatar det och det var lite små roligt, until... våran gruppledare såg att vi snackade om att jag "kunde" köra det så hon säger "Omg Yeah! Frida you can do this!". Allt jag hann tänka var "vafan hände precis". Så ja, jag behövde köra fjärilsim. Tror inte ens att jag kört 100 fjäril hemma utan att stanna hahah. Här har jag redan gjort det 2 gånger och nästan dött båda gångerna..

Nu borde jag sluta skriva dock för jag ska spara batteri för vi kommer troligen inte komma kunna ladda våra telefoner under helgen så. Vi hörs!

Likes

Comments

USA

Här kommer äntligen inlägget om skolan, kan bli ett väldigt långt inlägg, please no hate. Jag har gått på Mountain Ridge High School här i Glendale, Arizona i sju dagar, sju väldigt intressanta dagar! Så, jag tänker skriva mest om den första dagen och inte så mycket om dom andra.

Första dagen: Jag vaknade flera gånger under natten för jag var så nervös, vaknade runt 5.30 sista gången och bestämde mig för att försöka vakna på riktigt. Klev upp, bytte om, tog på mig solskydd (har solkräm i ansiktet varje dag... ser så svettig ut men så är det att vara svensk i Arizona), åt frukost och sen satt jag mig i min värdsysters bil för runt 7 minuter i bilen innan vi kom till skolan. Vi kör in på the senior parking lot eftersom min värdsyster är senior och hon har bil. När vi parkerat sitter vi kvar i bilen ett tag innan hennes kompis kommer och vi går in på skolområdet. Efter några minuter går vi alla åt varsitt håll och jag försöker leta upp min första lektions klassrum. En sak som är helt annorlunda här är att alla lärare har sina egna rum, så det är bara vi elever som byter klassrum.

Jag har English Language Arts 5-6 första lektionen, går in i klassrummet och tar en plats. Min lärare är jätte trevlig! Hon är ung och väldigt bra på att förklara och så. Jag berättade för henne att jag var utbytesstudent och att vissa saker kanske är lite svårare för mig osv. Vi pratade mest bara den lektionen, gick igenom lite grann om vad kursen innebär. Jag tror att lektionerna är runt 53 minuter, så man hinner inte riktigt med så mycket på den lilla tiden. När the bell ringer stiger alla upp, tar sina saker och går till sin andra lektion.

Min andra lektion är American/Az History, vilket jag faktiskt tycker är intressant från Amerikas point of view. Jag letade ett ganska långt tag på rätt sal men hittade innan sista ringningen så jag blev inte sen, pheew. Lektionen gick ungefär likadant, gick igenom vad som vi ska lära oss och massa annan information.
Min tredje lektion var Biologi (jag har bytt nu). Jag valde Biologi så att jag skulle behöva göra mindre jobb när jag kommer hem och ska ha naturkunskap men på mrhs (skolan) är det bara Freshmens som tar biologi och därför bytte jag. Iallafall, när jag kom till salen kollade läraren lite konstigt på mig troligen för att jag såg mycket äldre ut än alla andra (Freshmens är runt 13-14 år) så jag sa att jag är utbytesstudent. Så när lektionen började frågade han om det var okej om han sa att jag var utbytesstudent till alla och jag sa ja för det hade varit lite awkward om jag sagt nej haha. Så han sa det och alla ba “omg vaaaa”, sjukt pinsamt men men. Han gick i princip igenom samma saker som dom andra, sen ville han att jag skulle lära klassen det svenska ordet för vatten. Han sa något liknande till “she knows english very well and we don’t know Swedish at all so we will learn one Swedish word each day” och alla ba sucka hahaha. Lite små roligt ändå.

Anyway, efter min tredje lektion har jag lunch så då gick jag till cafeterian, såg ett ledigt bord med 2 personer så jag frågade om jag kunde sitta där och dom sa ja, så där satt jag i ungefär 30 min innan jag gick till min fjärde lektion.

Min fjärde lektion är Stugo, vilket är en förkortning på Student Government. Jag skulle förklara den lektionen som en amerikansk version på elevrådet fast dom får betyg i det och att dom har en lärare osv. Jag stod utanför salen lite tidigare än alla andra och sen kom det en tjej och ba “Hey are you Frida?” Jag blev något överraskad, hur visste hon mitt namn?? Så jag frågade och hon sa att hon hade hört från våran stugo lärare att han sagt att dom skulle ha 2 utbytesstudenter. Så när lektionen började gick läraren igenom ungefär samma sak, gav mig och den andra utbytesstudenten spirit t-shirts, vilket är tröjor med tex skolans logga eller sånt. Vi pratade mest den lektionen.
Min femte lektion är Algebra 3-4. Vilket jag nog skulle säga är den svåraste hittills eftersom jag inte kan alla matte termer på Engelska, men den är också ganska kul eftersom jag gillar matte. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde första lektionen men vi gick säkert igenom samma saker på alla andra lektioner haha.

Min sjätte och sista lektion är Yearbook. För er som inte vet vad Yearbook är, tänk er skolkatalogen i Sverige fast att alla skolor har sin egen och att eleverna med hjälp av en lärare gör hela själv. Har massa texter och beskrivningar, bilder från under året och allt sånt. Jag är väldigt spänd på vad den här klassen har in store så att säga. Tycker det ska bli jätte roligt att lära sig ta bättre bilder, skriva bättre captions, få bättre interview kunskaper och mycket mer.

På min skola har man 6 kurser, vilket betyder att man har 6 lektioner varje dag. Min första lektion kommer alltid vara Engelska under hela året här, min andra lektion kommer alltid vara historia osv osv. Så på hela skolområdet finns det 7 byggnader. The E Building där jag har Engelska, Stugo och Algebra. The Gym där man har idrott eller så, har inga lektioner där. The C Building där jag bara har Yearbook. The CC Building där jag har både Historia och Forensic Science. The Cafeteria där vi äter lunch. The Administration Building där bland annat biblioteket finns. Och till sist har vi the F Building som har olika arts lektioner som bland annat Chorus eller liknande, har inte heller några lektioner där. Tror vi har runt 4-5 minuter mellan varje lektion som vi ska hinna gå på toan, hitta salen och hinna andas. Väldigt annorlunda men det har gått bra hittills.

Resten av första veckan var likadan som första dagen, nervöst, roligt och intressant. Vi gjorde inte riktigt något på någon lektion, lite små saker här och där men mest papper som mina värdföräldrar behövde skriva på från alla olika lärare. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva om första veckan, kan skriva lite random saker som jag tänkt på. En sak är toaletterna här, man kan seriöst se in i båsen i springan mellan dörren och väggen eller vad man ska säga. Du kan kolla under och över om du vill. Toaletten är alltid öppen eller hur jag nu ska förklara det, dom har inga lock på toan på allmänna toaletter, kommer inte ens ihåg om vi har det i Sverige men har för mig det så. En annan olikhet är att här har läraren mycket högre rank än eleverna. Man säger Mr, Miss, Mrs osv. Väldigt ovant för mig som bara kallar mina lärare deras förnamn. En annan olikhet är att min mattelärare har en regel om toabesök. På höstterminen tror jag det är 18 veckor, under en termin får man bara gå på toan 15 gånger, vilket inte ens är 1 gång i veckan. Det är något jag verkligen inte är van med så jag går aldrig på toan på hans lektioner utan jag försöker göra det innan. En annan sak är att jag trodde att Extra Credit var en stor grej i USA men det finns inte på min skola, tror det är emot någon policy eller något sådant. Om ni har några frågor om vad som helst får ni jättegärna kommentera här på bloggen eller skriva till mig för jag har nästan börjat bli van med allt så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag fick en fråga “Får man mer kunskap, eller är de ba massa tölpar” shoutout to you. Nej men om jag ska svara på frågan så är det inte massa tölpar här, I mean, det är som i Sverige, vissa är “smarta” och vissa är mindre “smarta”. Jag har redan lärt mig mycket genom skolan och min värdfamilj och andra amerikanare. Kom på en annan olikhet också, religion… Okej, så jag bor i en värdfamilj som är kristna, dom går i kyrkan varje vecka. Ni som känner mig skulle nog inte direkt klassa mig som en religiös person men jag har inga som helst problem med att följa med dom för det är en del av deras liv och jag är en del av deras liv nu också. Här är det vanligt att folk är väldigt trogna i sin tro vilket jag inte är van med från Sverige. Så det är verkligen annorlunda. Haha juste en annan sak, första dagen av skolan såg jag en liten kille som gick runt med en tröja som det stod “Make America Great Again” vilket var lite små kul.

Borde nog sluta skriva nu, men tänkte bara skriva att jag redan fått läxor, gjort läxor och gjort ett “stort” projekt till Yearbook. Gjorde precis klart en matte läxa som jag fick idag som ska vara klar imorgon, vilket jag inte heller jag är van med. Att ha läxor från ena dagen till den andra. Alla mina lärare verkar iallafall väldigt snälla och hjälpsamma vilket är väldigt skönt. Jag uppdaterar mer på min snapchat så ni kan lägga till mig där om ni vill se mer av min vardag, friidaolofssoon. Här är lite bilder (är väldigt dålig på att ta bilder och spara, lägger oftast bara ut på snap)

Sista bilder är på 2 tjejer från stugo som är så sjukt snälla och roliga!!! Dom försökte "skjutsa" varandra som på en skateboard fast på rullgrejen under the recycling bin, men dom failade och ena tjejen råkade kliva på den andra tjejens hand och alla började garva hahah! Stugo är seriöst så kul!! Om ni ska på ett utbytesår rekommenderar jag verkligen att vara med i Student Government om ni kan!

Nu ska jag börja göra mig redo för att sova, imorrn har jag simning och vi ska ta tider på hur snabbt vi simmar alla olika grenar. Shoutout till mina bästa simkompisar hemma, ni vet att jag HATAR bröstsim och fjärilsim... We'll see how it goes. Hoppas ni har det bra where ever you are!

Likes

Comments

USA

Som jag skrivit tidigare var jag med min värdfamilj och såg Grand Canyon förra helgen. Det var absolut bland det vackraste jag sett! Vet inte ens hur jag ska beskriva det. Tänkte inte skriva något mycket alls i det här inlägget utan mestadels lägga upp bilder, lots and lots of pictures. Vi åkte från Peoria, vilket är staden jag bor i btw, på lördag morgon och det tog cirka 4 timmar innan vi var framme. Vi parkerade och började gå mot utsikten eller vad man ska säga. Vi gick efter "kanten" en bra bit innan vi kom fram till något slags centrum där det fanns turist affärer, glass affär, hotell och lite sånt. Vi gick runt ett tag och bara kollade på utsikten, åt glass osv. Sen efter några timmar åkte vi tillbaka ner mot Flagstaff, vilket är en annan stad i Arizona. Flagstaff liknar mer Sverige än Peoria, mer skog och kallare haha. Vi sov över där på ett hotell och sen dagen efter (söndag) åkte vi till något som heter Wupatki Sunset Crater Volcano. Sjukt coolt var det! Här är bilderna från Grand Canyon

Här är några bilder från Wupatki

Nu ska jag börja göra mig redo för att sova, förhoppningsvis hinner jag skriva ett inlägg om skolan i helgen så se framemot det! Godnatt/Godmorgon!

Likes

Comments

USA

Jag har inte alls varit bra på att uppdatera och det här inlägget är inte alls långt. Just nu har jag lunch och sen har jag 3 lektioner till innan jag ska hem i nån timme innan simträningen. Jag ska lägga ut ett separat inlägg om Grand Canyon och ett separat inlägg om hur dom första skoldagarna har varit. Jag har nästan ingen tid över till annat förutom läxor och simning, så ni få ha lite överseende med det och det är därför det inte kommit upp något inlägg på några dagar. Jag ska alldeles strax gå till min fjärde lektion för dagen men tänker bara säga att jag har det bra och allt är väldigt intressant och nytt! Hoppas allt är bra where ever you are!

Likes

Comments

USA

Jag känner att jag är ganska dålig med att uppdatera men tiden bara flyger förbi. Jag har idag varit hos min värd familj i en hel vecka! Det känns inte alls så länge, sjukt konstig känsla att veta att det är 10 månader till. Så idag är det lördag, och vi sitter i bilen påväg mot Grand Canyon!! Omg kan ni förstå?? Jag har inte fattat det. Det har varit en dröm så länge att se the Grand Canyon, unbelievable att det händer idag, ska försöka ta så många kort som möjligt!

Igår fredag lämnade vi in alla papper hos skolan för simningen, jag gjorde ett litet test grej hos en doktor så min kropp var bra nog för att simma osv. Vi har egentligen inte gjort så mycket under veckan förutom att göra ärenden här och där och sånt. Så det här med Grand Canyon blir första stora grejen vi ska göra.

Vet inte riktigt om ni vill höra om vad som är svårt och vad som varit lätt att bli van med, men tänkte skriva lite om det. Så jag har inte alls haft problem med att sova. Trodde att jag skulle ha det pga värmen men dom har så mycket ac så det känns som att det är svensk värme ute vilket det verkligen inte är. Kära vänner hemma i Sverige, ta aldrig för givet att det är skönt att öppna fönstret eller balkongdörren på morgonen. Här är det tvärtom, efter en hel dag med ärenden så är det sjukt skönt att gå in genom dörren till vårt hus och bara känner den kalla luften. Tror inte ni förstår hur varmt det är, jag är inte alls en person som gillar värme så mycket, hellre lite kallt än lite varmt. När man går ut på morgonen eller nån annan tid på dagen känns det inte ens som luft för det är så varmt.. men jag blir mer van med det varje dag. En sak som jag har lite svårt med är maten, vet inte alls vad jag ska äta och att jag varit sjuk har inte riktigt hjälp heller för med att vara sjuk, haft mens och värmen är inte direkt min idé av bra när man vill testa massa nya matgrejer. Jag har inte alls varit på mathumör, tycker så synd om min familj för det måste se ut som att jag inte vill äta vad dom vill. Men det blir bättre.

En annan sak jag har svårt med är hemlängtan. Så fort jag tänker på min familj blir jag så känslosam. Jag kan få tårar i ögonen när jag kollar på gamla bilder som mamma var så gullig och gjorde ett album med som hon packade med, älskar dom fotoalbumen mamma! Det är en väldigt konstig känsla att veta att det är så länge tills jag kommer se dom igen, innan jag kan krama dom igen och inte bara prata med dom för det kan jag göra precis när som helst. Och jag saknar alla mina kompisar även om jag inte umgicks med dom hela tiden är det jätte konstigt att vi inte bara kan träffas om vi vill.. jag vet dock att alla kommer vara kvar när jag kommer hem. Nu ska jag sluta skriva massa nonsens och vila innan vi kommer fram om några timmar! Ha det så bra!

Likes

Comments

USA

Goodmorning everyone. Idag har jag varit i USA i en vecka och en dag, det känns otroligt konstigt. Jag har haft ganska mycket homesickness men jag vet att det är värt att hålla i och försöka. Vi har inte riktigt gjort så mycket dom senaste dagarna eftersom jag är sjuk och inte mår så bra. Men i tisdags åkte vi iallafall till skolan, gick runt lite, fick papper som jag måste fylla i till simningen osv. Igår var vi bara hemma förutom att vi tog en snabb trip to the store. Och idag ska vi träffa en doktor som ska kolla så jag är frisk nog för att va med i simningen. Jag har för första gången ätit på In-N-Out!! Var inte så hungrig och mådde lite illa så jag beställde en grilled cheese ni vet en varmmacka, well det var inte en varmmacka.

Det var bara en burgare utan kött haha. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva men jag lägger in lite bilder.

Likes

Comments