USA

Här kommer äntligen inlägget om skolan, kan bli ett väldigt långt inlägg, please no hate. Jag har gått på Mountain Ridge High School här i Glendale, Arizona i sju dagar, sju väldigt intressanta dagar! Så, jag tänker skriva mest om den första dagen och inte så mycket om dom andra.

Första dagen: Jag vaknade flera gånger under natten för jag var så nervös, vaknade runt 5.30 sista gången och bestämde mig för att försöka vakna på riktigt. Klev upp, bytte om, tog på mig solskydd (har solkräm i ansiktet varje dag... ser så svettig ut men så är det att vara svensk i Arizona), åt frukost och sen satt jag mig i min värdsysters bil för runt 7 minuter i bilen innan vi kom till skolan. Vi kör in på the senior parking lot eftersom min värdsyster är senior och hon har bil. När vi parkerat sitter vi kvar i bilen ett tag innan hennes kompis kommer och vi går in på skolområdet. Efter några minuter går vi alla åt varsitt håll och jag försöker leta upp min första lektions klassrum. En sak som är helt annorlunda här är att alla lärare har sina egna rum, så det är bara vi elever som byter klassrum.

Jag har English Language Arts 5-6 första lektionen, går in i klassrummet och tar en plats. Min lärare är jätte trevlig! Hon är ung och väldigt bra på att förklara och så. Jag berättade för henne att jag var utbytesstudent och att vissa saker kanske är lite svårare för mig osv. Vi pratade mest bara den lektionen, gick igenom lite grann om vad kursen innebär. Jag tror att lektionerna är runt 53 minuter, så man hinner inte riktigt med så mycket på den lilla tiden. När the bell ringer stiger alla upp, tar sina saker och går till sin andra lektion.

Min andra lektion är American/Az History, vilket jag faktiskt tycker är intressant från Amerikas point of view. Jag letade ett ganska långt tag på rätt sal men hittade innan sista ringningen så jag blev inte sen, pheew. Lektionen gick ungefär likadant, gick igenom vad som vi ska lära oss och massa annan information.
Min tredje lektion var Biologi (jag har bytt nu). Jag valde Biologi så att jag skulle behöva göra mindre jobb när jag kommer hem och ska ha naturkunskap men på mrhs (skolan) är det bara Freshmens som tar biologi och därför bytte jag. Iallafall, när jag kom till salen kollade läraren lite konstigt på mig troligen för att jag såg mycket äldre ut än alla andra (Freshmens är runt 13-14 år) så jag sa att jag är utbytesstudent. Så när lektionen började frågade han om det var okej om han sa att jag var utbytesstudent till alla och jag sa ja för det hade varit lite awkward om jag sagt nej haha. Så han sa det och alla ba “omg vaaaa”, sjukt pinsamt men men. Han gick i princip igenom samma saker som dom andra, sen ville han att jag skulle lära klassen det svenska ordet för vatten. Han sa något liknande till “she knows english very well and we don’t know Swedish at all so we will learn one Swedish word each day” och alla ba sucka hahaha. Lite små roligt ändå.

Anyway, efter min tredje lektion har jag lunch så då gick jag till cafeterian, såg ett ledigt bord med 2 personer så jag frågade om jag kunde sitta där och dom sa ja, så där satt jag i ungefär 30 min innan jag gick till min fjärde lektion.

Min fjärde lektion är Stugo, vilket är en förkortning på Student Government. Jag skulle förklara den lektionen som en amerikansk version på elevrådet fast dom får betyg i det och att dom har en lärare osv. Jag stod utanför salen lite tidigare än alla andra och sen kom det en tjej och ba “Hey are you Frida?” Jag blev något överraskad, hur visste hon mitt namn?? Så jag frågade och hon sa att hon hade hört från våran stugo lärare att han sagt att dom skulle ha 2 utbytesstudenter. Så när lektionen började gick läraren igenom ungefär samma sak, gav mig och den andra utbytesstudenten spirit t-shirts, vilket är tröjor med tex skolans logga eller sånt. Vi pratade mest den lektionen.
Min femte lektion är Algebra 3-4. Vilket jag nog skulle säga är den svåraste hittills eftersom jag inte kan alla matte termer på Engelska, men den är också ganska kul eftersom jag gillar matte. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde första lektionen men vi gick säkert igenom samma saker på alla andra lektioner haha.

Min sjätte och sista lektion är Yearbook. För er som inte vet vad Yearbook är, tänk er skolkatalogen i Sverige fast att alla skolor har sin egen och att eleverna med hjälp av en lärare gör hela själv. Har massa texter och beskrivningar, bilder från under året och allt sånt. Jag är väldigt spänd på vad den här klassen har in store så att säga. Tycker det ska bli jätte roligt att lära sig ta bättre bilder, skriva bättre captions, få bättre interview kunskaper och mycket mer.

På min skola har man 6 kurser, vilket betyder att man har 6 lektioner varje dag. Min första lektion kommer alltid vara Engelska under hela året här, min andra lektion kommer alltid vara historia osv osv. Så på hela skolområdet finns det 7 byggnader. The E Building där jag har Engelska, Stugo och Algebra. The Gym där man har idrott eller så, har inga lektioner där. The C Building där jag bara har Yearbook. The CC Building där jag har både Historia och Forensic Science. The Cafeteria där vi äter lunch. The Administration Building där bland annat biblioteket finns. Och till sist har vi the F Building som har olika arts lektioner som bland annat Chorus eller liknande, har inte heller några lektioner där. Tror vi har runt 4-5 minuter mellan varje lektion som vi ska hinna gå på toan, hitta salen och hinna andas. Väldigt annorlunda men det har gått bra hittills.

Resten av första veckan var likadan som första dagen, nervöst, roligt och intressant. Vi gjorde inte riktigt något på någon lektion, lite små saker här och där men mest papper som mina värdföräldrar behövde skriva på från alla olika lärare. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva om första veckan, kan skriva lite random saker som jag tänkt på. En sak är toaletterna här, man kan seriöst se in i båsen i springan mellan dörren och väggen eller vad man ska säga. Du kan kolla under och över om du vill. Toaletten är alltid öppen eller hur jag nu ska förklara det, dom har inga lock på toan på allmänna toaletter, kommer inte ens ihåg om vi har det i Sverige men har för mig det så. En annan olikhet är att här har läraren mycket högre rank än eleverna. Man säger Mr, Miss, Mrs osv. Väldigt ovant för mig som bara kallar mina lärare deras förnamn. En annan olikhet är att min mattelärare har en regel om toabesök. På höstterminen tror jag det är 18 veckor, under en termin får man bara gå på toan 15 gånger, vilket inte ens är 1 gång i veckan. Det är något jag verkligen inte är van med så jag går aldrig på toan på hans lektioner utan jag försöker göra det innan. En annan sak är att jag trodde att Extra Credit var en stor grej i USA men det finns inte på min skola, tror det är emot någon policy eller något sådant. Om ni har några frågor om vad som helst får ni jättegärna kommentera här på bloggen eller skriva till mig för jag har nästan börjat bli van med allt så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag fick en fråga “Får man mer kunskap, eller är de ba massa tölpar” shoutout to you. Nej men om jag ska svara på frågan så är det inte massa tölpar här, I mean, det är som i Sverige, vissa är “smarta” och vissa är mindre “smarta”. Jag har redan lärt mig mycket genom skolan och min värdfamilj och andra amerikanare. Kom på en annan olikhet också, religion… Okej, så jag bor i en värdfamilj som är kristna, dom går i kyrkan varje vecka. Ni som känner mig skulle nog inte direkt klassa mig som en religiös person men jag har inga som helst problem med att följa med dom för det är en del av deras liv och jag är en del av deras liv nu också. Här är det vanligt att folk är väldigt trogna i sin tro vilket jag inte är van med från Sverige. Så det är verkligen annorlunda. Haha juste en annan sak, första dagen av skolan såg jag en liten kille som gick runt med en tröja som det stod “Make America Great Again” vilket var lite små kul.

Borde nog sluta skriva nu, men tänkte bara skriva att jag redan fått läxor, gjort läxor och gjort ett “stort” projekt till Yearbook. Gjorde precis klart en matte läxa som jag fick idag som ska vara klar imorgon, vilket jag inte heller jag är van med. Att ha läxor från ena dagen till den andra. Alla mina lärare verkar iallafall väldigt snälla och hjälpsamma vilket är väldigt skönt. Jag uppdaterar mer på min snapchat så ni kan lägga till mig där om ni vill se mer av min vardag, friidaolofssoon. Här är lite bilder (är väldigt dålig på att ta bilder och spara, lägger oftast bara ut på snap)

Sista bilder är på 2 tjejer från stugo som är så sjukt snälla och roliga!!! Dom försökte "skjutsa" varandra som på en skateboard fast på rullgrejen under the recycling bin, men dom failade och ena tjejen råkade kliva på den andra tjejens hand och alla började garva hahah! Stugo är seriöst så kul!! Om ni ska på ett utbytesår rekommenderar jag verkligen att vara med i Student Government om ni kan!

Nu ska jag börja göra mig redo för att sova, imorrn har jag simning och vi ska ta tider på hur snabbt vi simmar alla olika grenar. Shoutout till mina bästa simkompisar hemma, ni vet att jag HATAR bröstsim och fjärilsim... We'll see how it goes. Hoppas ni har det bra where ever you are!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

USA

Som jag skrivit tidigare var jag med min värdfamilj och såg Grand Canyon förra helgen. Det var absolut bland det vackraste jag sett! Vet inte ens hur jag ska beskriva det. Tänkte inte skriva något mycket alls i det här inlägget utan mestadels lägga upp bilder, lots and lots of pictures. Vi åkte från Peoria, vilket är staden jag bor i btw, på lördag morgon och det tog cirka 4 timmar innan vi var framme. Vi parkerade och började gå mot utsikten eller vad man ska säga. Vi gick efter "kanten" en bra bit innan vi kom fram till något slags centrum där det fanns turist affärer, glass affär, hotell och lite sånt. Vi gick runt ett tag och bara kollade på utsikten, åt glass osv. Sen efter några timmar åkte vi tillbaka ner mot Flagstaff, vilket är en annan stad i Arizona. Flagstaff liknar mer Sverige än Peoria, mer skog och kallare haha. Vi sov över där på ett hotell och sen dagen efter (söndag) åkte vi till något som heter Wupatki Sunset Crater Volcano. Sjukt coolt var det! Här är bilderna från Grand Canyon

Här är några bilder från Wupatki

Nu ska jag börja göra mig redo för att sova, förhoppningsvis hinner jag skriva ett inlägg om skolan i helgen så se framemot det! Godnatt/Godmorgon!

Likes

Comments

USA

Jag har inte alls varit bra på att uppdatera och det här inlägget är inte alls långt. Just nu har jag lunch och sen har jag 3 lektioner till innan jag ska hem i nån timme innan simträningen. Jag ska lägga ut ett separat inlägg om Grand Canyon och ett separat inlägg om hur dom första skoldagarna har varit. Jag har nästan ingen tid över till annat förutom läxor och simning, så ni få ha lite överseende med det och det är därför det inte kommit upp något inlägg på några dagar. Jag ska alldeles strax gå till min fjärde lektion för dagen men tänker bara säga att jag har det bra och allt är väldigt intressant och nytt! Hoppas allt är bra where ever you are!

Likes

Comments

USA

Jag känner att jag är ganska dålig med att uppdatera men tiden bara flyger förbi. Jag har idag varit hos min värd familj i en hel vecka! Det känns inte alls så länge, sjukt konstig känsla att veta att det är 10 månader till. Så idag är det lördag, och vi sitter i bilen påväg mot Grand Canyon!! Omg kan ni förstå?? Jag har inte fattat det. Det har varit en dröm så länge att se the Grand Canyon, unbelievable att det händer idag, ska försöka ta så många kort som möjligt!

Igår fredag lämnade vi in alla papper hos skolan för simningen, jag gjorde ett litet test grej hos en doktor så min kropp var bra nog för att simma osv. Vi har egentligen inte gjort så mycket under veckan förutom att göra ärenden här och där och sånt. Så det här med Grand Canyon blir första stora grejen vi ska göra.

Vet inte riktigt om ni vill höra om vad som är svårt och vad som varit lätt att bli van med, men tänkte skriva lite om det. Så jag har inte alls haft problem med att sova. Trodde att jag skulle ha det pga värmen men dom har så mycket ac så det känns som att det är svensk värme ute vilket det verkligen inte är. Kära vänner hemma i Sverige, ta aldrig för givet att det är skönt att öppna fönstret eller balkongdörren på morgonen. Här är det tvärtom, efter en hel dag med ärenden så är det sjukt skönt att gå in genom dörren till vårt hus och bara känner den kalla luften. Tror inte ni förstår hur varmt det är, jag är inte alls en person som gillar värme så mycket, hellre lite kallt än lite varmt. När man går ut på morgonen eller nån annan tid på dagen känns det inte ens som luft för det är så varmt.. men jag blir mer van med det varje dag. En sak som jag har lite svårt med är maten, vet inte alls vad jag ska äta och att jag varit sjuk har inte riktigt hjälp heller för med att vara sjuk, haft mens och värmen är inte direkt min idé av bra när man vill testa massa nya matgrejer. Jag har inte alls varit på mathumör, tycker så synd om min familj för det måste se ut som att jag inte vill äta vad dom vill. Men det blir bättre.

En annan sak jag har svårt med är hemlängtan. Så fort jag tänker på min familj blir jag så känslosam. Jag kan få tårar i ögonen när jag kollar på gamla bilder som mamma var så gullig och gjorde ett album med som hon packade med, älskar dom fotoalbumen mamma! Det är en väldigt konstig känsla att veta att det är så länge tills jag kommer se dom igen, innan jag kan krama dom igen och inte bara prata med dom för det kan jag göra precis när som helst. Och jag saknar alla mina kompisar även om jag inte umgicks med dom hela tiden är det jätte konstigt att vi inte bara kan träffas om vi vill.. jag vet dock att alla kommer vara kvar när jag kommer hem. Nu ska jag sluta skriva massa nonsens och vila innan vi kommer fram om några timmar! Ha det så bra!

Likes

Comments

USA

Goodmorning everyone. Idag har jag varit i USA i en vecka och en dag, det känns otroligt konstigt. Jag har haft ganska mycket homesickness men jag vet att det är värt att hålla i och försöka. Vi har inte riktigt gjort så mycket dom senaste dagarna eftersom jag är sjuk och inte mår så bra. Men i tisdags åkte vi iallafall till skolan, gick runt lite, fick papper som jag måste fylla i till simningen osv. Igår var vi bara hemma förutom att vi tog en snabb trip to the store. Och idag ska vi träffa en doktor som ska kolla så jag är frisk nog för att va med i simningen. Jag har för första gången ätit på In-N-Out!! Var inte så hungrig och mådde lite illa så jag beställde en grilled cheese ni vet en varmmacka, well det var inte en varmmacka.

Det var bara en burgare utan kött haha. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva men jag lägger in lite bilder.

Likes

Comments

USA

Hej, här är klockan 05.12am och jag är super pigg. Tänkte skriva lite grann om vad vi gjorde igår. Så vi klev upp runt 8 för att äta frukost och göra oss redo för kyrkan, min värdfamilj går i kyrkan varje söndag. Det var faktiskt ganska kul även om jag inte är så religiös, dom spelade några låtar i början och sen pratade dom om stress, ångest och lite sånt (såklart med Bibeln som grund). Efter kyrkan åkte vi lite snabbt till en stor affär som jag aldrig hört talats om tidigare där vi köpte lite olika grejer bland annat ett frukt "bord" för vi åkte sen till en family reunion BBQ. Det var jättekul att dom ville att jag skulle följa med och träffa deras släkt och så. Efter det åkte vi hem, gick på toa, drack vatten för att sen åka till en av min värdsysters bästavänner. Vi spelade UNO och ett annat spel som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi gjorde chocolate chip cookies men dom blev lite failade, det stod att dom skulle vara inne i 9,30 min och vi hade dom inne drygt 20 min och dom blev inte ens klar hahah. Men det var roligt ändå!

Så idag (måndag) ska vi inte riktigt göra någonting men jag ska nog börja packa in allt i olika lådor och så eftersom just nu ligger bara min resväska öppen på golvet vilket inte riktigt ser så roligt ut. Vet inte om jag skrivit att jag blivit sjuk, blev det redan i New York från all AC och från att det var så varmt ute. Jag ska försöka somna om nu så jag skriver om ett tag!

Likes

Comments

USA

Hej allihopa! Jag kom fram till Arizona igår runt 11-12 tiden Phoenix time efter 2 timmars försening.. men det gick bra ändå! Min värdfamilj stod och väntade på mig precis utanför våran gate och jag blev så glad! Jag var inte alls nervös för jag vet att dom är så sjukt snälla och roliga!! Efter det åkte vi hem till mitt nya hem och dom visade mig runt lät mig ta en liten quick nap hehe, jag var gaaanska trött. Senare mot kl18 åkte vi till ett italienskt ställe och åt middag, det var så gott, och eftersom min värdpappa fyller år idag nu när jag skriver så sjöng personalen för honom! Så kul!! Sen åkte vi till target för min värdsyster skulle köpa några tröjor hon kan ha på sitt jobb. Sen åkte vi hem, kollade lite på tv och sen gick vi och la oss.

Jag vaknade nyss och klockan är 7.28am här och jag ska kliva upp 8 och börja göra mig redo att följa dom till kyrkan vilket är en stor del av deras liv vilket jag har totally respect for! Tror det kommer vara roligt att se skillnaden från svenska kyrkan och amerikanska. Om jag stavar konstigt eller så är det för jag har mobilen inställd på engelska så det är lite svårt att skriva på svenska. Jag kan lägga ut lite mer bilder senare. Hoppas allt är bra hemma i Sverige för här är det sjuuukt varmt!!

Likes

Comments

USA

Nu är det 6:08pm här i New York och det andra dagen på Welcome days, jag började skriva ett inlägg igår men det blev alldeles för känslosamt, ringde även mina föräldrar runt 20 här vilket är 02 på morgonen i Sverige för att jag hade sån hemlängtan. Det är något sjukt jobbigt men jag vet att allting kommer bli bra och att det verkligen är värt det! Igår kom vi hit runt middagstid och åt och sen gick och la oss, typ de enda vi gjorde. Idag vaknade jag 8, gick och åt frukost, sen har vi haft classes hela dagen och lärt oss om hur vi hanterar olika situationer, vilket jag kunde det mesta av innan eftersom jag typ följt alla och läst allt osv. Skriver allt detta lite snabbt och hastigt eftersom vi snart ska träffas och äta och om jag skriver just nu om mina känslor kommer jag börja gråta. Jag tror inte ni förstår hur mycket hemlängtan jag har, but I'll fight through it so. Skriver snart igen!

Likes

Comments

Inför USA

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att idag är dagen innan den stora dagen. Imorgon kl 09:05 på morgonen sitter jag (förhoppningsvis) på planet redo att lyfta.. Många har frågat mig dom senaste dagarna hur det känns, och om jag ska vara riktigt ärlig, känner jag ingenting. Vet inte varför och vet inte hur men det finns liksom inga känslor kvar. Don't get me wrong, jag är sjukt peppad och glad över att jag äntligen ska åka, har liksom väntat mer än 2 år på det här sedan jag anmälde mig till EF. Men på något sätt har jag liksom "använt" alla mina känslor under dom åren, jag har haft tid att reflektera om det här verkligen var det jag ville, vilket det såklart är! Har haft jobbiga stunder då jag blivit mer medveten om att jag ska lämna allt jag känner och vet. Så jag har inga riktiga klara känslor vilket på ett sätt är ganska skönt medan det även är väldigt oroligt.

Jag sitter iallafall i bilen nu, på väg till Stockholm eftersom jag bor ca 6 timmar bort så bor vi på hotell dagen innan eftersom jag ska checka in 2 timmar innan flyget ska gå. Min mormor bor efter vägen ner till Sthlm så vi ska släppa av våran hund där för en natt och jag ska ta ett sista farväl av henne också, känns sjukt jobbigt. Samtidigt som jag vet att det kommer vara värt det. Som jag skrev i förra inlägget blev jag klar med packningen i Söndags, men hade faktiskt några grejer kvar att packa, så igår packade jag dom och såklart blev det övervikt.. så jag fick ta ut lite shampoo och balsam så nu är det under maxvikten igen :)

Sa även hejdå till mitt simgäng igår, vilket inte alls var kul! Vi fikade på Espresso House inne i stan från 8 till lite innan 10 på kvällen. Jag som inte alls gillar att grina försökte hålla det inne och det gick ganska bra tills jag kom hem, det är ju så himla konstigt att jag inte kommer se dom på 10 månader då jag ser och tränar med dom 4-5 gånger i veckan? Sån otrolig omställning det kommer bli! Men det var verkligen kul att alla ville skriva i min EF Journal så jag har något att se framemot iallafall!! Sen fick jag även 2 presenter av 2 tjejer i klubben, vilket dom verkligen inte behövde köpa!! Men jag uppskattar det så mycket! Har redan packat ner dom i mitt handbagage så dom inte går sönder i "frakten" ^^.

Bästa tjejerna!! Hur ska jag klara mig utan dom?! :'(

Nu är jag snart framme hos mormor, jag uppdaterar mer imorgon då jag förmodligen sitter på flyget eller när jag landat i The Big Apple!!! 1 dag kvar!!!

Likes

Comments

Inför USA

Herregud vad fort tiden går! Nu sitter jag äntligen i sängen och tar det lugnt efter att ha packat hela dagen, med hjälp av mamma såklart ^^. Vi åkte först på stan och köpte en jeans jacka eftersom jag använt hennes dom senaste veckorna sedan min vardagsjacka gick sönder, sen köpte vi också lite små saker jag behöver ha med mig till USA.
Jag klev upp runt 11 och då åkte vi in och sen började vi packa vid 14 tiden och nu är vi klar, 19.00 haha. Det tog ett tag men jag hade faktiskt redan packat mitt handbagaget (väskan vi fick utav EF) igår så det vara "bara" den stora vi behövde packa. Jag försökte verkligen packa allt jag behövde och inte mer men samtidigt är det så svårt och bedöma vad jag ska ta och inte ta, så det blev ganska mycket kompromisser. Hade tex i början tänk att jag skulle packa 3 långtröjor men det slutade med att jag inte ens tog en, mamma tyckte det var enklare att köpa det där om jag behöver någon.

Tänkte att det kanske kunde vara lite intressant för er att veta vad jag packade så jag skriver det också.

Till vänster ser ni hur det såg ut när jag började och till höger är hur det såg ut när jag var klar ^^

Här är packningslistan:

EF Väskan:
-Utskriven kopia av betygen
-Vaccinationspapper
-Erika försäkringskort
-Student ID
-Passet
-Visum (DS-2019)
-Värdfamiljens address + telefonnr
-Telefonnr till Swedbank
-Dear Diary
-Mobil laddare
-Hörlurar
-Maxosol
-Alvedon
-Näsblodsvadd
-Anteckningsblock
-Dator
-Datorskydd
-Datorladdare
-Adapter
-Tandborste
-Tandkräm
-Deodorant
-Liten hårborste
-Hårsnoddar
-Mini tandtrådspaket
-Solglasögon
-Solstift
-Skavsårsplåster
-Ögonsovmask
-Smink necessär
-Mens necessär (just in case)
-T-shirts x2
-Klänning x1
-Jeans shorts x1
-Mjukis shorts x1
-Pyjamas x2
-Underkläder x4
-Sockar x3
-Gråa gympaskor (för att gå i NY)

Kläder jag åker i:
-EF tröjan
-Jeans
-Converse
-Jeans jackan

Stora resväskan:
-Stor hårborste
-Hårolja
-Shampoo
-Balsam
-Kroppstvål
-Liten sax
-Nagel necessär
-Mens necessär
-Smink necessär
-Låga klackar
-Rosa gympaskor
-Baddräkt (Arena)
-Bikini x2
-Drömfångare
-Simglasögon
-Badmössa
-Rakhyvel
-Solkräm
-Sminkborttagning
-Dagkräm
-Nattkräm
-Ansiktsolja
-Vinterjacka
-Miniräknare
-Vanligt plåster
-Järn brus tabletter
-Luna play (ansiktsrengöring)
-Fotfil
-Accessoar necessär
-Boken från Kevin
-EF Journal
-Bucket list boken
-Travel Diary
-Tandborstladdare + el tandborsten
-Presenter till värdfamiljen!!
-Godis och MYCKET marabou!
-T-shirts x6
-Kofta x1
-Klänning x3
-Jumpsuit x2
-Jeans kjol x1
-Mjukis byxor x1
-Pyjamas x4
-Blusar x2
-BH och underkläder (alla)
-Sockar x14
-Tränings t-shirts x2
-Tränings linnen x2
-Träningsbyxor x2
-Träningsbh x3
-Träningskeps
-Träningsjacka

Det är "allt" jag tar med mig haha, i två väskor. Jag var sjukt nervös att test väga den stora eftersom den får bara väga 23 kilo men den vägde "bara" runt 22 kilo. Men det är iallafall sjukt skönt att jag packat klart eftersom imorgon är det fullt med grejer jag ska göra och på Tisdag ska jag städa hela mitt rum har jag tänkt så det är rent och fint när jag ska lämna det i 10 månader.

3 dagar kvar hörni! Nu händer det snart, och jag har aldrig varit mer redo eller nervös!!

Likes

Comments