Header

& nu var denna onsdag över! Började skolan klockan 8 imorse. Hade två lektioner och ett 3h långt hål till en genomgång av tyska 4 som jag kommer att läsa. Så då gick vi till Gårds och käkade lunch!

Daze fick komma ut på men härlig tur i skogen med gramanen nu på kvällen!

När jag satt och väntade på att tyska introduktionen skulle börja märkte jag att Distriktet hade delat mitt förra inlägg om ridsporten! Superkul!!

Godnatt
💓

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vill ge en stor high five till ridsporten! Jag är så otroligt stolt över att tillhöra en så otroligt bra sport som ridsporten är med fantastiska förbund och klubbar som satsar på ungdomar. Ridsporten utbildar och tar vara på drivna ungdomar på ett fantastiskt sätt och väcker talanger, inte bara inom sporten utan även inom ledarskap, entreprenörskap och organisationskunskap.

Det räcker inte med att sporten i sig och kontakten med dessa stora djur gör att man lär sig vad ledarskap innebär, dessutom utbildas ungdomsledare och det är krav på att alla klubbar ska ha en ungdomssektion - där alla är under 26 år! Detta är unikt och något som jag är väldigt stolt över att tillhöra!

Jag själv är ledamot och kassör i ungdomssektionen på min ridklubb, ledamot i dalarnas ungdomssektion och ungdomsledamot i stora styrelsen på klubben. Dessutom är jag utbildad ungdomsledare och jobbar med barn i olika verksamheter på klubben. Jag är 17 år och har all denna erfarenhet! Detta har jag att tacka min ridklubb för, som skickat oss på alla dessa kurser och ger oss förtroende att leda och styra. Detta har jag även distriktet och förbundet att tacka, som gör det möjligt för oss att gå på olika kurser och stöttar och peppar oss i vårat arbete ute på klubbarna och även i vårt arbete i DUS!

I andra sporter är det vanligt att ungdomsrepresentanterna är över 40år, men i ridsporten är det ungdomarna själva som får tala, höras och synas - det är stort!

Om ni inte har läst krönikan som skrivits om ridsporttjejer på dt.se så gör det HÄR!

Jag tror inte att det är en slump att majoriteten av alla kvinnliga chefer har en bakgrund i stallet!

Ridsporten - HIGH FIVE 👊

Likes

Comments

Jag har hamnat i världens svacka när det kommer till hästarna... När jag kommer till ridskolan efter skolan orkar jag knappt gå ut i stallet. Så himla trist när skolan ska ta ens energi så jag inte ens orkar göra det jag tycker tycker bäst om... Och vi har inte äns gått ett riktig vecka i skolan??!! Så snälla, ös in tips på vad som får er mer motiverade!

Ska lägga mig och kolla massa gamla bilder och filmer från när vi var i gång och tävlade nu, så hoppas att jag får lite motivation!

Godnatt 💕

Likes

Comments

Nu har jag kommit hem. Det har varit en toppenhelg och vi har haft sååå kul! Idag så har vi shoppat massor och jag är supernöjd med mina inköp!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan steka lite american pancakes till frukost imorgon, får se om jag orkar... Är såå trött!

Likes

Comments

Nu är första dagen i huvudstaden avklarad! Vi har strosat runt på stan, kollat i affärer och lite så! Ätit lunch på Jensens Bøfhaus och fikat på gamla stan. Nu på kvällen har vi varit på grönan! JAG ÅKTE INSANE!!! Höll typ på att börja gråta på vägen upp men den var superkul! Åkte även uppskjutet och massa andra karuseller 🎢
Nu ligger vi på vårt hotell och ska sova! Imorgon blir det massor med shopping, så taggad!! 🙆🏼

Likes

Comments

Nu sitter jag och mina kompisar på tåget till Stockholm! Morgonen startade inte direkt på bästa sätt, då mitt alarm aldrig ringde och far kom och väckte mig 10min innan tåget gick 😅 men jag hann och nu är vi på väg!

Likes

Comments

För några dagar sedan mötte jag artikeln med samma rubrik som detta inlägg. Metro hade tillsammans med Yougov gjort en mätning som visat att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti. Om det stämmer eller inte vet jag inte, men det vi kan konstatera är i alla fall att SD har gått kraftigt framåt. Dessutom ska SD vara ett utav väljarnas mest trovärdiga parti.

Att detta och IKEA-mordet har ett samband tror jag, även har den kända kampanjen på Norrmalms tunnelbanestation gett Sverigedemokraterna mycket publicitet. Men jag tror inte att det är de ända orsakerna till SDs framgångar.

Att resultatet ser ut så här gör mig rädd. Om det skulle vara val idag så finns det en stor chans att Sverigedemokraterna skulle kunna ta hem det. Sverigedemokraterna, ett parti med rasistisk bakgrund, skulle styra vårat land. SJUKT.

Vi måste alla ta vårat ansvar. Men jag tror vi tyvärr inte kan göra så mycket, jag tror att den största makten ligger i regeringens händer. Den största frågan just nu handlar om invandring. Hemlösa som tigger på gatorna, invandrar ungdomar som hamnar i kriminalitet och mycket mer får man läsa och höra om överallt. Det är den heta debatten just nu. Men de ända som pratar om det och lyfter förslag och lösningar är Sverigedemokraterna.

Jag tror inte att alla tiggare på gatan tillhör ligor eller på något sätt är inblandade i organisationer som går ut på att lura folk på pengar. Jag tror inte heller att alla invandrar ungdomar dras in i kriminalitet. Men det förekommer och det måste fås ett stopp och det ända partiet i detta land som diskuterar detta är just SD och de vinner dom mycket på.

Regeringen behöver prata invandring. Det behövs pratas tiggeri och flyktingar. Åtgärder och lösningar på problemen behöver komma nu. För svenskar röstar inte efter vård, skola och omsorg längre, svenskar röstar inte efter ideologier. Svenskar röstar efter lösningar på problem dom ser i samhället och just nu är det största problemet invandring och det finns bara en lösning och den kommer från Sverigedemokraterna.

VI MÅSTE AGERNA NU, FÖR SNRAT ÄR DET FÖR SENT!

Likes

Comments

Idag har jag en helt ledig eftermiddag, vilket inte är särskilt vanligt. Jag har hittills legat ute på altanen, lyssnat på podcast och kollat runt lite på datorn. Har nu intagit sängen och kollar lite på EM hoppningen i Aachen. Tänkte även kolla lite på serier och beta av lite plugg - japp, första dagen med lektioner idag och vi har redan fått läxor 😓 Dock inget större, utan bara några papper som ska läsas och en bok som ska läsas ut om några veckor!


​Har ni börjat skolan än? ❤

Likes

Comments

Jag är ganska nöjd med resultatet på Pay & Riden! Inte det bästa vi gjort direkt, men med tanke på hur lite vi har tränat och min förmåga att sluta rida på banan så är jag nöjd! Vi fick även fina ord från domaren! Bara att träna, träna, träna så släpper det snart!

Likes

Comments

Idag kommer jag och Daze starta en Pay & Ride på Insjöns RK. Vi kommer att rida en Lätt C:1 och en Lätt B:1. Efter sommarens tävlingsuppehåll behöver vi komma ut på allt som finns för att träna på att tävla, så vi tar alla tillfällen i akt!

I måndags tränade vi dressyr för Marianne "Nan" Westberg och igår trimmade jag på programmet så uppladdningen känns ganska bra, trotts att vi har kommit lite "off" när det gäller träning. Vi kommer att rida utifrån våra förutsättningar för stunden och gör detta mest för att jag ska få rutin på att tävla dressyr så jag slutar bli så himla nervös när jag kommer in på banan 😉


Wish us Good Luck!

Likes

Comments