Speciella händelser

Söndagens utflykt vart också en som stod på bucketlisten, nämligen att lyssna på gospel och gå på en riktig amerikansk predikan. Det vart inte en typisk gospel med en kör som har på sig långa enfärgade klänningar utan en liten poppigare version av det.

Efter att jag gjort iordning mig på morgonen så åkte jag och hämtade upp Olivia, Felicia och Lisen innan vi satte oss på tunnelbanan där vi också mötte upp Sanna. Vi åkte sedan mot downtown men klev av lite innan och gick sedan ca 30 min mot River North och Chicago City Church som Felicia hade tipsat om. Det märktes redan utanför lokalen att detta inte skulle bli en vanlig gudtjänst, dels för att det inte alls såg ut som en kyrka utan en vanlig industrilokal men också för att folket som var där inte kändes sådär amerikanskt kyrkliga om nu det är ett uttryck. Istället så kryllade det av folk i 20-40års ålder med olika ursprung men det som jag tyckte att alla på något sätt hade gemensamt var att alla kändes "snygga", coola och typ hälsosamma. Alla var fint klädda men på ett avslappnat och modernt sätt och vad man kunde se på dem så kändes de inte super religiösa. Vi fick vänta lite utanför lokalen innan dörrarna öppnades och då fick vi gå in i något som såg ut som en konsertlokal med en scen, en massa stolar och stora TV-apparater som visade olika häftiga grafiska sliders. Vi fick platser i mitten på andra raden och vi var max 5 meter från scenen där ett band började ställa upp sig och göra sig redo för att spela. Efter ett tag så började de sjunga och spela och då ställde sig alla upp (något som vi också gjorde för att inte bli helt utstirrade) och bandet började spela riktiga poplåtar som skulle kunna spelas på radion bara att texten var väldigt kristen med djupt budskap om Gud och Jesus. På TVn visade de texten till låtarna som spelades och alla började sjunga med, dansa och klappa händerna och jag kände mig i den stunden ganska så svensk och pryd och hade väldigt svårt att jamma loss som typ alla andra gjorde men efter ett tag så blev man lite mer varm i kläderna och kunde sjunga med lite i låtarna och dansa lite försiktigt på stället. Bandet var verkligen jätteduktiga och de spelade kanske 4 låtar innan en kille i 35års åldern, klädd i skjorta och trasiga jeans kom upp och berättade att han var pastorn (lite skillnad mot dem i Sverige) och så började han predika och läsa ur bibeln. Kanske var 10e person i publiken av ca 300 tog då upp papper och penna och började anteckna vad han sa och mitt i allt kunde man höra ett "yeah", "amen" eller "halleluja" från någon i publiken. Predikan varade i över 40 min vilket kändes lite väl långt men det var fortfarande mer intressant än många av gudstjänsterna jag varit på i Sverige. Det hela avslutades med ett stort Amen från hela publiken och under predikans gång fick man dessutom komma upp och få olja i sin panna för att få en extra bön bedd för sig och vid ett tillfälle så skulle man presentera sig för alla som satt runt omkring sig för att knyta kontakter typ. Allting avslutades med att bandet spelade några fler låtar och folk dansade loss ännu mer.

Allting kändes väldigt amerikanskt men ändå annorlunda mot vad jag hade förväntat mig, men samtidigt så tror jag inte att det här är något som representerar alla kyrkor i USA. Kyrkan var sammankopplad men Hillsong förbundet som kommer från Australien men finns över hela världen och även i Sverige och om någon skulle vilja få en liten känsla av hur det var där så kan ni klicka HÄR

Efter kyrkan gick vi in mot Michigan Avenue där vi stannade och åt lunch innan vi gick runt lite kort i butiker och kollade på de fina planteringarna längst gatan. Sedan kändes vi oss alla ganska sega så vi tog tunnelbanan tillbaka och jag var hemma igen strax efter 5.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

I lördags vaknade jag redan vid 8 även om jag kunde sova längre men det var väl bara att gå upp ändå. Jag hade ändå bestämt att jag skulle ta tåget in mot downtown vid halv 11 så jag hade kunnat sova längre men det var skönt med en morgon utan stress. Jag tog tåget in och så mötte jag Ebba på Union Station innan vi gick bort mot den blå linjen och åkte mot Wicker Park. Ebba hade inte varit där tidigare och jag tycker om området så mycket så det var kul att leka lite guide. Vi gick runt i några butiker innan vi gick till BigStar och åt deras goda tacos. Den här gången tog jag fisktacosen och den är verkligen himmelsk god! Så hemma i Sverige ska jag se till att vi inte alltid äter vanlig tacos med Santa Maria kryddmix utan lite fisk och koriander ska jag försöka få in som tradition. Vi satt i solen och bara pratade innan vi strosade bort mot highlinen och så gick vi ganska långt på den tills jag insåg att vi var ganska nära Logan Square och väggen med Chicago vykortet så vi vek av och gick dit. Där hamnade vi mitt i en bröllopsfotografering men vi lyckades få till några bilder på oss själva också innan vi gick upp mot Logan Square där vi gjorde en reservation på populära Lula Cafe. Vi fick vänta lite men vi satte oss i en park och pratade innan vi fick ett bord inne i cafét. Vi beställde båda varsin kaffe och morotskaka som var jättegod men det var nästan så att jag ångrade mig att vi inte åt mat där för allt såg så himla gott ut. Vi satt kvar där länge och kollade på allt folk som såg väldigt coola ut och vi kom till insikten att det nästan bara var folk mellan 20-40 år där. Efter fikat gick vi mot tunnelbanan igen och tog den tillbaka mot Union Station där vi sedan skiljdes åt. Det var jättemysigt att träffa Ebba igen och prata lite om Linköping och hela studentåret och hur det kommer bli när man kommer hem igen. När jag kom hem så jobbade jag och även om det var lite kaotiskt i början så slutade kvällen bra och jag och N hade jättemysigt tillsammans när vi diskuterade olika maskotar, godaste milkshaken och roliga lagnamn på olika sportklubbar.

Likes

Comments

Speciella händelser

Det faktum att jag har varit här i 9 månader skrämmer mig på många sätt och jag har insett att jag måste snabba på med att bocka av saker om jag ska hinna göra allt jag vill se och göra innan jag åker hem härifrån. Så för att bocka av ännu en sak på den berömda bucketlisten så åkte jag, Nellie och Olivia till Northwestern Univeristy i Evanston i tisdags. Jag hade kollat lite på deras hemsida och hittat en informationträff och en guidad tur som man gratis kunde anmäla sig till så efter jobbet så skyndade vi oss dit. Vi hade inga direkta förväntningar över vad det skulle vara för något men vi blev hänvisade in till en aula där två studenter höll i en presentation om skolan, studentlivet och praktiska saker om hur det var att plugga på universitetet. Det liknade de träffar som jag varit på Linköpings universitet och Chalmers väldigt mycket och även om vi mer var där för att få en bild av campuset så var lite lite intressant. Dock kände vi oss lite utstirrade då vi var tre svenska tjejer som satt tillsammans och alla andra hade antingen en förälder med sig eller hela sin familj. Efter informationen på ca 45 min så gick vi ut och delade upp oss i grupper och så följde vi efter två guider som berättade olika saker om skolan och byggnaderna. De hade en speciell sak att alla guider skulle gå baklänges vilket säkert var smart då det var lättare att prata med dem men det kändes som att de skulle snubbla när som helst. Universitetsområdet var jättefint med många öppna gräsytor, fina planteringar, fin utsikt över Lake Michigan och många jättefina antika byggnader från början av 1900-talet. Atmosfären var mysig och jag blev nästan lite sugen på att börja där men ångrade mig snabbt när jag insåg att det kostade nästan 700 000kr att plugga där per år. Besöket var iallafall jätteintressant och jag är glad att vi följde med på touren för nu fick vi reda på lite mer än om vi bara hade gått runt där själva.

Likes

Comments

Speciella händelser

I söndags förra veckan kunde jag bocka av en stor sak som jag hade på min bucket list för mitt år här, nämligen att gå på en baseballmatch med Chicago laget CUBS. I höstas så vann laget baseballens stora seriespel, World Series, och det kändes som att hela Chicago började bry sig om baseball och även om jag inte gick på någon match då för att biljetterna var helt galet dyra så tittade jag lite på dem på TV och så var jag inne i downtown på den stora paraden efter att de hade vunnit.

Nu har säsongen precis börjat och min värdmamma var snäll och påminde mig om att jag borde kolla på biljetter ganska tidigt för annars skulle priset höjas rejält. Så jag tog tag i det, frågade tjejerna och ganska snabbt så köpte vi biljetter för 30 dollar vilket inte kändes så farligt för en biljett. Så på söndagsmorgonen så gjorde jag iordning mig hos Nellie och sedan hämtade vi upp Olivia innan vi åkte ned mot WIlmette där vi mötte upp Felicia, Sanna och Lisen och så tog vi tunnelbanan mot Wringley Field där det kryllade med fans i blått, vitt och rött. Vi letade upp våra platser som visade sig vara allra högst upp på sista raden och även om de typ skulle vara de sämsta på arenan så tyckte jag att vi såg bra då vi hade bra utsikt över hela planen. Det var lite småkyligt då vi hade vinden i ryggen men det gick bra ändå och det var bara härligt att vara där och känna in stämningen. Tyvärr så var vi lite sena så vi missade nationalsången som jag gärna hade velat lyssna på men det gjorde inte så mycket. Matchen började utan att vi märkte det och vi försökte klura ut alla regler vilket gick sådär men ju längre in i matchen vi kom så vart vi mer och mer intresserade och även om matchen totalt höll på i nästan 3 timmar så gav vi inte upp på slutet utan stannade kvar och vi höll hoppet uppe om att CUBS kanske skulle vinna även om de låg under med 6-1 vilket även blev slut resultatet. I mellan en av de 9 perioderna så gick vi och köpte oss varsin Chicago hot dog samt lite peanuts, något som man tydligen ska äta på baseball matcher. Det var riktigt god och också en sak att bocka av på listan.

Efter matchen trängde vi oss med alla fans tillbaka mot tunnelbanan och sen åkte vi till Evanston där vi köpte jättegod glass på Andy´s som smakade svensk glassbåt och så satt vi där och snackade i säkert 2 timmar. Hela dagen var verkligen jättemysig och vi hann med många roliga saker som jag alltid kommer att minnas härifrån.

Likes

Comments

Speciella händelser, Vardag

Precis som med alla högtider under mitt år här så blev påsken också annorlunda. Min värdfamilj firar ju inte påsk utan deras passover var under dessa dagar så det blev knappt någon påskkänsla över huvudtaget. Några dagar innan påsk fick jag iallafall ett Glad Påsk kort av farmor vilket gjorde mig väldigt glad och det har varit lite dekorationer i butikerna. Jag har tyvärr inte sett några påskkärringar, något som tydligen bara finns i Sverige, och knappt några tuppar eller hönor utan mest kaniner, harar och några kycklingar.

Barnen berättade för mig att de hade målat ägg med en av de tidigare au pairerna och de hade också fått påskägg av en av dem så jag gjorde båda sakerna till barnen efter att jag hade hört med min värdpappa om det var okej. Att måla ägg med baren var jättekul och de blev mycket imponerade över min smiley som jag gjorde. Min värdpappa blev också imponerad när jag sa att vi alla hade ätit upp äggen efteråt och han tyckte att vi skulle göra det flera gånger. Påskäggsjakten blev också lyckad även om jag inte hade tid att gömma äggen så svåra ställen. Jag letade som en tok efter vanliga påskägg som vi har hemma i Sverige som har något roligt motiv och som man kan öppna och stoppa saker i. Alla äggen var i plast och de flesta var redan fyllda med godis så det bästa som jag hittade som var relativt stort var ett genomskinligt ägg där öppningen var kortsidan. Båda barnen blev glada över dumlekolan som jag sparat till dem, passover-godiset som jag letat som en tok efter och Shopkins nyckelringen samt Wrestlingkorten som jag gav till dem.

Jag trodde att detta skulle bli mitt enda påskfirande i år men som tur är så har jag min Nellie här och hennes värdmamma som bjöd in mig på deras påskfirande på påskdagen. Jag hade huset för mig själv och tanken var att vi skulle sova här men Nellies värdmamma sa att vi kunde sova hos dem så att vi inte skulle missa äggjakten på söndagsmorgonen. Så vid kvart över 7 fick vi ett sms att vi kunde komma upp och då började hennes värdbarn leta efter små påskägg i hela deras hus samt efter varsin korg med presenter. Det var jättekul att se deras entusiasm och de blev jätteglada varje gång de hittade ett nytt ägg med lite godis i. Jag och Nellie blev både chockade och glada när hennes värdmamma ger oss varsin korg med lite påskgodis varav en chokladkanin som var jättegod. Det var verkligen så snällt av henne och något som jag verkligen inte hade förväntat mig. Till frukost så fortsatte vi lite på påsktemat och målade varsitt ägg innan vi åt upp det. Jag fortsatte på mitt smileytema i brist på fantasi men hennes värdföräldrar tyckte iallafall att det var fint.

Totalt sätt så fick jag iallafall lite påskkänsla även om jag saknade det traditions enliga firandet hos farmor med äggmålartävling, äggjakt, påskmat (speciellt jansonen och ägghalvorna) och påskmusten men jag vet att jag kommer fira många fler påskar i mitt liv och även om den här inte blev som den brukar så var den rolig och minnesvärd.

Likes

Comments

Vardag

De senaste dagarna så har det verkligen blivit varmare här och jag har börjat få riktig vårkänsla. Blommorna på träden har slagit ut, gräset har blivit grönare, man hör fågelkvitter och det har vissa dagar varit över 20 grader. Dock har det varit ganska så blåsigt och även om termometern ena dagen stod på 26 grader så kunde man inte riktigt gå barbent men en t-shirt gick bra. Värmen har också inneburit en lite mindre rolig del i form av pollenallergi, något jag hade hoppats på att slippa här men jag har lite medicin med mig så jag tror att det ska gå bra. I och med att vädret har varit så mycket skönare så har jag tagit flera löpturer utomhus, en av dem i en skog här i närheten och där sprang jag på blommor som liknade blåsippor vilket var kul. Den andra blev en riktig långtur på 13 km vilket kändes otroligt lätt när jag gjorde det men kroppen kändes desto tröttare efteråt.

Det har dock svajat mycket i temperaturen, vissa dagar är det 25 grader och sol medan andra är det 8 grader och regn vilket är lite mindre roligt. Men jag hoppas att det varmare dagarna kommer oftare nu så att jag kan börja använda kortärmade tröjor lite mer och slippa ha på mig regnjackan, men jag ska inte klaga, för allt är bättre än snön som tydligen har varit hemma i Sverige på sistone.

Likes

Comments

Speciella händelser

Under hela förra veckan firade min värdfamilj passover - en judisk högtid där man firar hur judarna tågade ut ur Egypten och slutade som slavar. Det speciella med passover är att man inte får äta något som innehåller något av alla veteslag så det blev en vecka utan bröd, pasta och min älskade havregrynsgröt. Vad man däremot äter mycket av är matza vilket är som ett kex som innehåller vete, dock så har detta inte jäst och regeln för matzan är att det måste tillagas under 18 minuter. Högtiden började på måndagkväll efter solnedgång och höll sedan på i en vecka. På måndagskvällen var min värdfamilj iväg hos en släkting och åt middag och på tisdagen så var det vi som anordnade den och vi hade nästan 20 personer över. Min värdmamma och hennes mamma hade lagat mat under hela dagen och det var lite smått kaotiskt med allt som skulle fixas på rätt sätt så jag försökte mest hålla mig undan för att inte vara i vägen.

När barnen kom hem från skolan så tog jag ned dem i källaren och så dekorerade vi ett matza-hus med godis och även om det vart ganska så kladdigt så var det väldigt roligt att göra ihop.

Själva middagen var jättetrevlig och det var roligt att se hur många traditioner som de hade. Vi fick alla varsin bok som man läste ur och min värdpappa höll i sedern. Han läste olika historier från gamla testamentet om hur det var för judarna i Egypten och under tiden som han läste så skulle vi bland annat doppa persilja i saltvatten, som skulle symbolisera slavarnas tårar. Vi åt också en jättegod äppel, kanel och vin mix som skulle symbolisera cementen som slavarna använde sig av när de byggde pyramiderna. Mitt i allt skulle man dessutom gå och tvätta händer samt att den yngsta vid bordet skulle läsa en speciell text på hebreiska. Allt var väldigt pedagodiskt och jag hängde med bra, men blev lite chockad när min värdpappa sa mitt namn och bad mig läsa fyra frågor ur boken. Jag blev lite förvirrad först och jag var lite osäker om jag var på rätt sida men A hjälpte mig och jag blev först lite fundersam om de ville att jag skulle läsa på hebreiska då texten både stod med hebreiska tecken, med vanliga tecken men uttalet på hebreiska och sen på engelska men jag antog att det var på engelska så jag läste det och det gick bra. Middagen fortsatte och vi fick in olika maträtter beroende på vilken historia som det var i boken och vi åt både ägg, bittra örter, soppa, fisk och morötter innan huvudrätten kom in som var stek och kalkon, potatis, grönsaker, en äppelgratäng och broccolipaj. Allt var jättegott och till det så drack de vuxna vin och jag och barnen drack kolsyrad vindruvejuice. Efterrätten bestod av olika sorters kakor som var gjorda på nedmalet matza, fruktsallad och godis vilket var jättegott.

Hela kvällen och veckan var jätterolig att vara med på och min värdfamilj svarade på alla frågor som jag hade och alla speciella saker som vi gjorde. Jag var rädd att göra fel flera gånger och ge barnen något som skulle innehålla mjöl men de hjälpte mig och de förklarade också att jag inte behövde följa passover men att det var den maten som serverades hemma. Jag tyckte dock att det var kul att testa så många nya rätter så jag följde det så gott jag kunde och åt bara måltider som innehåller mjöl och vete när jag var borta med kompisar.

Likes

Comments

Speciella händelser, Vardag

I fredags eftermiddag tog jag L-tåget in mot downtown för att gå min sista kurs här, nämligen en helgkurs på 3 credits för au pairer på Roosevelt University. Inskrivningen var klockan 3 och innan dess år jag en god lunch på ett italienskt cafe. Skolan var stor och lobbyn var jättefin med gamla fönster och detaljer från 1800-talet medan en annan del av skolan var helt nybyggd med stora moderna glaspartier så det var en häftig blandning. Jag anmälde mig i receptionen, fick en namnbricka och blev uppskickad till ett klassrum där vi skulle hålla till stora delar av helgen. I min klass var vi ca 50 au pairer och under fredagen så körde vi bingo och jeopardy, pratade om den amerikanska drömmen och hade presentationer om våra hemländer där jag pratade om Sveriges stolthet - IKEA. Vi hade dessutom en lektion i en stor föreläsningssal där det fanns 5 st amerikanska studenter i 25års åldern som vi fick ställa frågor till. Det var väldigt roligt och intressant och vi berörde många ämnen som bland annat college-livet, ekonomi, dejtande, politik och den nuvarande presidenten, resmål i USA, vad de tyckte om européer och olika stereotyper i USA. Vid halv 10 var dagen slut och jag var riktigt trött när jag kom hem vi halv 12 och insåg att jag bara skulle få 6 timmars sömn.

Det var jobbigt att gå upp när klockan ringde klockan 6 på lördag morgon men jag tog mig upp och gjorde mig iordning innan jag tog bilen bort till Wilmette och tunnelbanan. När jag hade åkt 2 hållplatser så inser jag att jag inte hittar min mobil och inser att den måste ligga kvar i bilen så det var bara att kliva av och åka tillbaka och hämta den, något som tyvärr innebar att jag blev en halvtimme sen till klassen men det var ändå okej. På rasten så sprang jag ner och köpte mig en kaffe för att orka med morgonen och en lektion om USAs historia som inte var särskilt intressant. Något som var desto roligare var lektionen om politik och vi hade en jättebra lärare som verkligen engagerade hela klassen och vi diskuterade många ämnen som bland annat varför kinderägg är förbjudna i USA men inte stora militär vapen. Han berättade också att USA aldrig har varit så splittrat politiskt, inte ens under inbördeskriget om slaveriet och att han med många andra var rädda för hur den politiska utvecklingen skulle fortsätta. Innan lunch så besökte vi även ett kulturhus med olika konstutställningar. Sådana museum faller mig inte riktigt i smaken och jag tyckte att de fina utsmyckningarna i taket var mer intressant än själva konsten. Lunchen åt jag tillsammans med Linn och Linda på Corner Bakery och på eftermiddagen hade vi lektioner om bland annat amerikanska högtider, fakta om Chicago och olika saker man bör passa på att göra medan man är i USA. På eftermiddag/kvällen hade vi en gruppaktivitet som gick ut på att man skulle ta kort på en massa olika saker runt om i downtown. Jag var i samma grupp som en till svensk, två tyskar, en från Syd Afrika och en från Colombia och även om min energinivå var jättehög så var det ändå kul. Lektionerna slutade vid 7 och då tog jag tunnelbanan tillbaka till Wilmette och sen mötte jag upp Nellie, Sanna, Lisen och Gina på Shake Schack en kortis och bara pratade med dem innan jag kom hem och däckade i sängen.

Söndagen innebar lite sovmorgon till 6.30 innan resan in mot downtown började igen. Idag hade vi knappt några lektioner i klassrummet så efter ett quiz om Chicago (som jag oväntat nog vann, jag måste vara en riktig chicago-bo nu) så gick vi norr ut längst Michigan Ave mot Hancock Tower där man kunde åka upp om man hade köpt biljetter. Jag har ju redan varit uppe där så jag tillsammans med några andra gick till en känd kyrka och kollade in den lite. Pratade ganska mycket med 3 tyskar, en spanjor och en sydafrikan och det var intressant att höra skillnaderna mellan länderna, vad de tänkte om framtiden och hur det var med utbildning i deras länder. Vi åt sedan lunch på ett jättefräscht salladsställe innan vi skulle samlas för att kliva på en buss som skulle ge oss en guidad tur runt om i Chicago. Guiden var jättebra och han berättade jätteintressant fakta om olika byggnader och platser. Visste ni att Chicago var väldigt nära att få arrangera OS 2016 eller att det första pariserhjulet var i Chicago eller att Chicagos skyline (horisont från vattnet med alla byggnader) har utsetts till världens andra finaste efter den i Hong Kong. Det var en väldigt bra tur och även om jag bott här nu i snart 9 månader så fick jag se många nya platser och lära mig mycket ny fakta. Bussen tog oss sedan till en stand-up klubb där vi skulle få titta på en komedishow. Den var verkligen jätterolig och komikerna improviserade hela tiden och de hade olika typer av tävlingar och vi i publiken fick hjälpa till med olika ämnen och de gjorde bland annat en sketch tillsammans med en au pair och så skämtade de om relationen mellan au pairen och hennes värdmamma vilket var såå roligt då alla verkligen kände igen sig.Klockan 4 var helgkursen slut och det var skönt att bara få ligga i sängen hela kvällen och bara ta det lugnt.

Jag rekommenderar verkligen kursen till alla andra au pairer och jag vet att den finns i flera andra städer runt om i USA. Det var ett roligt och lätt sätt att få sina credits och det var kul att få träffa nya personer och både lära sig mer om USA men även om andra länder då det var över 250 au pairer totalt på kursen vilket jag blev väldigt chockad över.

Likes

Comments

Resor, Speciella händelser

Söndagmorgon och det var nu inte så många timmar kvar tills mitt flyg tillbaka till Chicago skulle avgå men för att utnyttja timmarna så mycket som möjligt så gick vi upp tidigt för att 6.50 vara nere vi stranden för att kolla in soluppgången. Den var inte riktigt lika färgglad och spektakulär som jag hoppats på men det var ändå mysigt för att det var så lugnt och tyst och fridfullt. Vi gick länge längst stranden och när skorna var fyllda med sand så gick vi upp till stranpromenaden där det var en massa förberedelser inför en triathlon som skulle vara längst nere på stranden. Vi var nyfikna så vi gick ned till starten och hann precis se de sista påbörja simningen och så gick vi runt lite på målområdet och kollade in växlingen. Jag avslöjade även för mamma att jag hade planerat hela morgonpromenaden, även om hon trodde att den var helt spontan och så gick vi bort till ett brunchställe som jag spanat in och där bjöd jag henne på frukost i form av smoothie, croissant, omelett och pannkakor. Det var jättemysigt och vi hade utnyttjat morgonen till fullo för klockan 9.30 var vi redan tillbaka på hotellet och där bytte vi lite snabbt om till bikini och så gick vi bort till stranden och njöt det sista av solen, sanden och ljudet av vågorna. Tyvärr så kunde vi inte stanna så länge på stranden då vi var tvungna att checka ut vid 11.30 och jag ville duscha innan jag skulle flyga så så hade vi inte riktigt packat klart allt. Mamma skulle stanna 2 dagar till i Miami men på ett annat hotell så hon kunde lämna väskorna i hotell lobbyn men för att vara lite tidseffektiva så tog vi med oss min lilla kabinväska som jag endast hade med mig och så åkte vi in mot Lincoln Road där vi strosade runt lite innan vi satte oss på en resturang och tog en sval dricka och bara pratade. Vi fick också in jättegoda bananchips som vi mumsade på innan vi beställde in en club sandwich som vi delade på. Klockan 2 var det dags för mig att beställa en uber och åka mot flygplatsen. Bilen kom snabbare än vad vi trott så avskedet blev väldigt snabbt och hastigt men det kanske var tur för annars hade jag nog blivit ännu mer ledsen. För det var verkligen inte roligt att säga hej då efter 4 jättehärliga och roliga dagar tillsammans med bästa mamma och det var verkligen så skönt att bara få ladda batterierna i värmen och få lite tid med mamma inför de sista månaderna i USA. Jag är verkligen så himla glad att vi fick till resan och att jag fick 4 extra dagar ledigt av min värdfamilj så att vi kunde ses. Flyget tillbaka till Chicago gick ganska smidigt och sen delade jag en Uber med Elin och Olivia på flygplatsen. Att komma tillbaka till ett grått och kallt Northbrook var inte roligt och jag vart nästan orolig att det var ett misstag att skicka med alla vintersaker med mamma men det var mest regnigt så jag klarade mig med min regnjacka som jag har kvar här. Solbrännan gjorde sig påmind och jag har fjällat över nästan hela kroppen, allt ifrån öronen till ryggen, knävecken och fötterna så det märktes att huden inte var van vid så stark sol men jag ska inte klaga för lite färg har jag fått och det gör verkligen att man känner sig så mycket fräschare.

Likes

Comments

Resor, Speciella händelser

Den tredje morgonen i Miami var vi riktigt hurtiga och stack ut på en löprunda längst stranden. Det var väldigt många ute och sprang eller gick så vi var verkligen inte ensamma och även om vi var uppe strax efter 7 så var det redan varmt vilket gjorde lite extra jobbigt. Men den underbara utsikten och sällskapet gjorde det lätt att springa de 7 km som vi körde. Efter lite frukost på hotellet åkte vi norr ut med bussen och kollade in North Miami Beach, något som inte var något speciellt utan det var mest lägenhetshus där och några hotell. Så efter en kort tid där så tog vi bussen tillbaka till hotellet, packade en väska med lite badkläder och sen gick vi och köpte lunch och så åkte vi ned till stranden på South Beach där vi åt lunchen och så låg vi på stranden ett tag. Här var det mycket mer folk än på mid Beach där vi bodde men det var härligt med lite liv och rörelse. För att inte bränna oss ännu mer så stannade vi inte på stranden allt för länge utan gick iväg på en liten utflykt, bland annat till Miami Beach Botanic Garden och till ett stort förintelsemonument. Efter en glasspaus på Walgreens så tog vi bussen tillbaka till hotellet igen där vi tog det lugnt ett tag innan vi gjorde oss iordning och drog in mot Lincoln Road igen. Vi gick lite i butiker innan vi gick bort mot Espanola Way där vi efter mycket om och men hittade en mexikansk resturang där vi vår supergoda tortillas, drack sangria och åt god mexikansk mat. Ännu en gång satt vi kvar och pratade i flera timmar och bara myste innan vi drog oss tillbaka mot hotellet och en sista natt tillsammans.

Likes

Comments