Sen sist har jag hunnit hem från en jättemysig vecka i London!!

Haft spelning på Pet Sounds Bar!

Och gömt mig från kylan med Mims!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår åt jag en så god brunch med Mims på greasy spoon på söder! Dog för pannkakorna!

Och nu hänger jag i bäddsoffan hos Josefin i London medans hon försöker få lilla Adele att sova. Hon fyller alltså 1 år nu, är i chock för att så mycket hänt med henne sen vi sågs sist! Blir nästan stressad för vi ses ju så sällan eftersom de bor i London så för varje gång vi träffas så har hon växt så mycket och blivit en ny människa. Vilket såklart oxå är superhärligt men nu när jag väl är här vill jag aldrig åka hem!

Nu ska vi äta halloumi-tacos!! hejhej

Likes

Comments

Tjenare tjenare!! Höstlov!! På onsdag flyger jag äntligen till London till kusin och kusinbarn! Längtar! Har dock en hel del att få gjort tills dess, eftersom att det är raka vägen till skolan så fort jag kommer hem! Idag övningskörde jag från Stockholm till landet i Eskilstuna, kändes som ett nytt steg lixom. Fan va fort 120km/h går!! (Varför är det kul att köra fort? Trodde inte jag skulle va den men jag får ju ett litet rus i kroppen när jag svänger av från en 80väg och gasar upp till 120..taggad på att få körkort nuu)

Håller på för fullt att klippa och fixa mina inspelade podcast avsnitt, och är äntligen klar med 3 av 4! Tror det kommer bli bra, hoppas bara nån där ute kommer ha tålamod att lyssna sen! Alltså en podcast om ätstörningar, mitt gymnasiearbete! Men det känns fett kul, att göra ett riktigt projekt ordentligt! Som känns så viktigt!

Nu ska jag läsa min Veronica Maggio bok här framför brasan på landet! Bra start på höstlovet!

Likes

Comments

Fyndade en supersnygg röd jacka och lite byxor på outleten i Tensta med Havsa och Venus! Vi fyndade en del allihop faktiskt!

Sen har jag spelat in andra avsnittet av min podcast och inser att det här ät ett väldigt känsligt ämne. Känner mig tom nu efter ett långt samtal men samtidigt peppad på att äntligen göra nåt! Känns viktigt! Konstigt dock, visste inte om jag skulle säga mamma eller Lisa till min mamma som var med i intervjun. Men tror det blev bra! Nu måååste jag börja jobba, har varit alldeles för oproduktiv idag!

Likes

Comments

Det här är en sån där konstig vecka där jag inte behöver vara i skolan men ändå har masssor att göra.. blir bara så att jag skjuter upp allt till sista stund då och gör roligare saker på dagarna.

Idag ska jag spela in min andra intervju till mitt gymnasiearbete. Ska bli spännande, men inser nu oxå att jag ligger lite efter. Vet inte om jag nämt det men mitt gymnasiearbete är en podcast innehållande intervjuer om ätstörningar. Det är med en kille som jobbar med detta, några som varit sjuka, är sjuka och några närstående. Tror det kommer bli bra men just nu är det lite stressigt! Mer om det sen!

Nu ska jag på marknad och se om jag hittar några billiga snygga grejer! Hejsvejs

Likes

Comments

Fan va jag hatar det. Fan va trött jag är på den hetsen. Det finns så många exempel, idag läste jag en blogg av en tjej som gjorde reklam för nån kampanj kallad "Gott utan socker". Hon skrev i sitt inlägg hur viktigt ämne detta är, och hur sjukt det är att alla är så beroende av socker. Hon påstår att alla ska dra ner på/ sluta äta socker. And I quote: "Jag är ett levande exempel på att det går att bli av med sockerberoendet ;) Från att alltid ha ätit godis på helgerna och även ibland under vardagarna, till att aldrig köpa godis, kakor, glass osv. Jag minns att lördagskvällen inte var komplett om jag inte fick min choklad. Nu, minns jag inte senast jag köpte godis till mig själv."

Det här är ett så vanligt uttalande hos så många och det gör mig trött, förbannad och frustrerad. För nej fan vad jag vill ha min choklad på lördagkvällen. Och fan va jag älskar att köpa kaffe och choklad i skolan efter lunchen. På en vardag! Flera vardagar i veckan! Och fan va det är okej! Som att det för henne var högst nödvändigt att helt sluta äta socker för att hon åt det på helger och ibland,till.och.med,på.vardagarna.... :O

Jag har också tänkt tanken, att det är ju lite obehagligt hur stark min craving är för choklad ibland, Och vi har ju hört om det här att "Ifall socker kom idag skulle det klassas som en drog". Absolut är det ju så, det är beroendeframkallande vilket kan leda till viss ohälsa. Och fine sluta äta socker om du vill det, men att påstå att det är nåt alla borde göra?

Hur många bloggare sitter och skriver om hur viktigt det är att få stopp på nikotinberoendet eller alkoholberoendet i samhället? Senast jag kollade så leder det till fler dödsfall än vad chokladen på helgerna gör. Varför inte lägga din energi på att skriva ett inlägg om att få bort rasism och sexism? Varför påstå att "sluta äta socker" är ett ämne som ligger dig nära till hjärtat, få det att framstå som ett av de viktigaste och mest akuta ämnena. Att sluta äta socker skulle få alla att må bättre, Fine sluta äta socker om du känner för det, men att påstå att alla borde det är långt ifrån okej att skriva enligt mig.

För det första är det här är en otroligt vanlig trigger till ätstörningar. I flera fall så börjar det med ett så kallat "godisförbud" som leder vidare till känslan av prestation i att klara av att undvika en viss grupp "mat". För det andra så bidrar det till hetsen i vårt samhälle som också är en bidragande faktor till att ätstörningar och psykisk ohälsa har ökat i samhället. Jag kan själv ärligt säga att det är en trigger för min egen del som fångat mig flera gånger. Men att klara mig utan socker en månad har inte varit värd de småsmå demoner som sakta smugit fram i mitt huvud.  

Min åsikt är att alla självklart får äta hur mycket eller lite socker en vill. Och äter nån för mycket socker så att det faktiskt leder till att livet blir svårare och till ohälsa så vet den personen det. Den personen behöver inte se detta blogginlägg som påstår hur bra det är att bara sluta. Vips. Så kommer du må bra! Det finns inte heller något förebyggande med detta inlägg, för det är gaaanska känt att socker inte är något som är bra för dig. Det är ingen nyhet du behöver hetsa om.

Välj att sluta äta socker om du mår bra av det, för det skulle en säkert göra. Men det är inte behövligt att göra kampanjer om detta för det leder till exakt lika mycket ohälsa som det leder till hälsa. Och det här är inte bara kritik till den här tjejens blogginlägg utan det är kritik till alla bloggare, instagrammare, stayhealthy-personer där ute som förespråkar detta. SLUTA! VI VET! Det finns viktigare saker att förespråka om!

Likes

Comments

"Jag funderar på att göra en låda, där jag lägger saker jag är rädd om. Saker som är viktigast att jag får med mig om det skulle börja brinna. Jag har väldigt mycket värdefullt på datorn faktiskt.. Det är kanske inte så bra att inte ha en backup på det."

Bara en av styckena i min dagbok jag hade på datorn i 15 års åldern. Så intressant att gå tillbaka och läsa.

Höstig helg! Den har bestått av sömn och mer sömn. Förutom i fredags, då var vi på halloweenfest och jag är så stolt över vår kostym måste jag säga! Venus var Cruella de Vil, jag och Havsa var två av alla de 101 dalmatinerna. Otrolig känsla att åka hela vägen från Bromma hos mig, där vi gjort oss ordning, till Bagarmossen. Folk kom fram och pratade, de pekade och skrattade. No shame! Det var kul att gå all in för en gångs skull!

​Idag blir det lite gynasiearbetejobb och sen träffa Maja ikväll för en välbehövlig catch up! 

Ha en finfin söndag!!  

Likes

Comments

Lyssnade på en podd idag och blev frustrerad så måste bara få ur mig det! En av tjejerna i podden sa att hon bara kände för att vara politisk korrekt när det gäller feminism för då var hon påläst. Annars kunde det kännas lite "överdrivet". Haha okej så när det handlar om icke vita, hbtq, funktionshindrade med fler så känns det inte lika relevant för då har det inte med dig att göra? ALLA är skyldiga att vara så politiskt korrekta de kan oavsett ämne. Agh säg inte att det är töntigt och överdrivet. Det handlar om människors liv och värde. Självklart blir det lätt så att man är bättre påläst på vissa ämnen än andra. Och självklart blir det fel ibland. Men att uttala sig, dessutom i en podcast med tiotusentals lyssnare, att feminism är det enda som känns viktigt för dig ?? Va? Hur resonerar du då? Allt är viktigt! Du ska göra så gott du kan för att vara politisk korrekt när det gäller ALLT. Försööök iallafall. Det blir fel ibland. Men det är viktigt att försöka när det gäller alla förtryckta grupper, inte bara din egna. För det är så vi kommer komma nånstans i utvecklingen!

Detaljer är viktigt. Orden vi väljer i vårt vardagliga språk är viktigt. Våga aldrig påstå att någon är för lättkränkt. Det är viktigt!

Likes

Comments

En otroligt fin och viktig grej såklart, som känns så viktigt att jag vill tatuera in en symbol för det på min kropp. Men hur ärligt måste det vara?

För lite mer än ett år sedan la jag ut en bild på mig själv i bikini och skrev en caption liknande "Vi måste gilla våra egna snygga kroppar mer!". Vilket jag står för att jag tycker till 110%.

Men egentligen var bilden ganska motsägeselsefull.. Självklart stod jag framför spegeln hundra år för att få bästa bilden på min kropp, som jag förövrigt faktiskt ofta ogillar en del. Just då kände jag att det jag gjorde var bra, starkt! Kommentarerna sa att jag var fin och klok. Men vem är jag att säga åt alla att älska deras kroppar när jag inte gör det? Eller ska jag låtsas gilla min kropp så att andra gillar sina kroppar? Funkar det så? Var det verkligen helt rätt med en sån bild eller var det bara ganska mainstream?

Eller så ska vi kanske inbilla oss att älska våra kroppar för att sprida den känslan? Borde vi kanske lägga fokus på att vara öppna med att vi kanske inte gillar våra egna kroppar så mycket men att det är okej?

Det bästa vore ju om jag kunde lägga upp en sån bild och samtidigt med ärlighet känna att jag älskade vad jag såg på bilden. Och jag är väldigt tacksam för de fantastiska människorna jag får se som visar så mycket kärlek till sina egna kroppar, för det har hjälpt, det funkar ju. Men hur ärlig måste jag själv vara för att vara med och sprida budskapet "Body positive"?

Slutsats: Jag tycker att det är viktigt att ALLA olika former av kroppar visas. Jag önskar att precis alla skulle älska sina kroppar oavsett hur de ser ut. Men att så många känner osäkerhet över sina kroppar ska inte heller förnekas.


(Vill tatuera något liknande som bilden till vänster. Någon som kramar sig själv, blundande och egentligen leende. Men så svårt att bestämma sig för en tatuering ju..)

Likes

Comments

Fick äran att spela med min duktiga Mona Masrour igår på sneakers and stuffs lansering av en ny sko tillsammans med Reebok. Hon körde en egen grym låt o jag spelade piano. Mona is going places, hon är grym!

​Denna fredagkväll har jag övningskört och tagit det lugnt hemma. Ska jobba imorn och vill vara ordentligt utvilad. Är fortfarande nervös inför varje jobbpass eftersom jag är så pass ny, men det brukar kännas bra när jag väl är där.

Ha en tiptop helg, jag ska ha en lugn/ta igen saker/ jobba/ mysa - helg! Behövligt!!

Likes

Comments