Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal beskrive denne plassen for dere. Det eneste jeg kan si er at det finnes ingen annen plass i verden som gir meg en så god følelse, og ro i kroppen. Og en mer idyllisk plass skal en lete lenge etter. I hvertfall i mine øyner. Som liten har jeg hatt mange stunder her, både om sommer og vinteren. Vi har en familiehytte her, som er en av veldig få i denne dalen. Og jeg kan enda huske de somrene, hvor jeg våknet tidlig opp av lyden til fossen. Åpnet opp det lille vinduet som hadde utsikt over hele dalen, og bare kjenne den friske fjell luften. Som liten tenkte jeg ikke over hvor fantastisk denne plassen faktisk er. Men nå, når det er år og dag siden jeg har vært her, og jeg er blitt en god del eldre, så har jeg virkelig, altså virkelig savnet dette stedet. Så da vi i dag tok med oss kajakkene våre, og bare kunne gli gjennom vannet og kjenne den deilige stillheten fylle området, ah, da var jeg lykkelig. Det var SÅ godt å komme tilbake. Vi klarte å komme oss ganske langt opp mot fossen, hvor vi tok oss en liten pause, fikk i oss noe niste og bare beundret den vakre omgivelsen rundt oss - eller, jeg gjorde hvertfall det.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

//jakke og t-skjorte vintage/kjole monki/veske urban outfitters//

Jeg gikk igjennom litt bilder fra i fjor, og fant dette antrekket, som er fra da jeg nettopp hadde flyttet til København. Jeg kan fremdeles kjenne den følelsen jeg hadde av at jeg endelig kunne kle meg akkurat slik jeg ville, uten at noen kom til å dømme meg. Det var noe av det første jeg la merke til da jeg flytteet - og som som er en stor del av hvorfor jeg trives så godt der. Jeg kan være meg selv 100%. Og om noen sier noe om meg, så driter jeg faktisk i det. Livet er for kort til å ikke være seg selv, og for stadig skulle tenke på hva alle andre synes om en.

Om det er noe jeg skal bli flinkere på, så er det å ta antrekksbilder. For det har bare ikke vært så aktuelt den siste tiden. Og om jeg skal være helt ærlig, så er det faktisk for at over halve klesskapet mitt ikke lenger passer meg, som da minsker litt av klesvalget om morgenen. Det er ikke bare bare å flytte for første gang. Mye stress. Øldrikking. Mer stress. Lite trening. Og plutselig var jeg gått opp over 1 størrelse i klærne mine på under ett år. Haha. Jeg nyter hvertfall livet, og det er det viktigste.

Likes

Comments

REISE

Nå som jeg har bodd i København i nesten ett år, har jeg jo prøvd ut litt ulike resturanter og caféer, og tenkte dermed at det kan jo være greit å dele noen av mine favoritt steder.

Så, førstemann ut er Olivers Garage, som du finner i(på?) Charlottenlund. Det er da en Café hvor du blant annet kan kjøpe is, sandwiches, smoothie og milkshake. Jeg har bare vært her én gang, men det var nok til å falle for stedet. Jeg valgte da å kjøpe en milkshake - og tingen er den at du kan velge akkurat de smakene du selv vil ha. Jeg tok hasselnøtt og kokos is. Fyttikatta, det var godt skal jeg si. Og isvalget er stort og bra, så det skal nok ikke være noe problem å finne en god kombinasjon. Prisen er kanskje litt høy, men det er verdt det. Olivers Garage hører sammen med en tankstasjon, og ser ut som at den er tatt rett ut fra 50-tallet. Bare et utrolig kult og enkelt sted. Anbefales!

Likes

Comments

EVERYDAY

Har du noen dager hvor du plutselig får en følelse av at du vil gjøre alt mulig? Jeg har mange av dem, og i dag er en sånn dag. I det ene øyeblikket får jeg lyst til å fotografere hele dagen, men når jeg ser mengden av regn som faller ned fra himmelen skyver jeg fort den ideen unna. Og i det neste vil jeg finne den mest fantastiske boken, som kan få meg til å gråte, le, bli inspirert og bare hygge meg på en og samme tid. Så dukker plutselig tanken om at, hm, kanskje skal jeg lage en plan for det neste skoleåret, eller, vel, å lære seg å bake hadde kanskje ikke vært så gale i dag? Som oftest på dager som denne ender jeg opp med å ikke gjøre noe som helst, for jeg klarer ikke starte på noe, for alt virker for fristende. Tenk å faktisk ha for mange valgmuligheter til hva jeg kan gjøre på en helt vanlig hverdag. Luksusproblem. Det blir for gale.


Men, å finne en god bok er fremdeles på planen min i dag. Jeg ønsker å bli inspirert - om hva som helst. Har du noen tips? Det kan være alt i fra dikt, til det flotteste kjærlighets historier, reiser, livet generelt. Nå har jeg nettopp lest ferdig Syv korte leksjoner i fysikk, og trenger noe annet å drømme meg bort i. En god bok er hva jeg trenger.

Likes

Comments

For meg så betyr sommer sol, musikk og total avslapping. Og det er akkurat slik jeg har det nå. Jeg er tilbake i Bergen for noen uker, og er virkelig kommet i feriemodus. Sitte oppe sent og se en god film, stå sent opp, spise god mad dagen lang, høre på musikk 24/7 og bare nyte live litt ekstra med å ta det helt med ro. For meg så blir det ikke bedre(om jeg ser bort i fra at den tur til varmere strøk hadde vært godt for sjelen). Ovenfor er en liten liste på de sangene som har vært på repeat den siste tiden.

Nå som jeg faktisk endelig har ferie, og tid til å blogge, har jeg tenkt å så smått få bloggen i gang igjen. Kjenner jeg savner å ha kameraet i hånden, og å skrive. Er merkelig å tenke på hvor mange år jeg har holdt på med det - men fremdeles glemmer jeg at andre enn meg leser og ser det jeg legger ut. Jeg klarer bare ikke å se for meg andre øyner være bak en annen skjerm, og som leser mine ord. Merkelig. Men, nok om det. I morgen følger hvertfall kameraet mitt med meg igjen.


Likes

Comments

Det er så deilig å føle at jeg endelig kan slappe helt av. Kan faktisk ikke tro det, men nå har jeg faktisk sommerferie. Og med det, så betyr det at jeg nesten har bodd i København i ett helt år. HVOR BLIR DET AV TIDEN? Som jeg sikkert skriver for den tusende gangen, så har dette vært det beste året i mitt liv så langt. Alle de tingene jeg har fått opplevd, menneskene jeg har blitt kjent med og alt det jeg har lært, jeg kunne ikke ha drømt om noe bedre. Det er så merkelig, og samtidig vidunderlig å føle på at man faktisk lever det livet en har ønsket seg så lenge. Så lå lenge jeg kan huske så har jeg alltid vært den sjenerte i gjengen, aldri tørt å gjøre ting alene, og har virkelig ikke likt å gå ut av komfortsonen min. Dette året har virkelig vært utfordrende på det punktet. Men herlighet, så mye her har vokst akkurat der. Gjennom de siste månedene har jeg lært å kjenne flere mennesker, enn hva jeg har gjort de siste 3-6 årene. Som er helt utrolig. København har virkelig vært et sted hvor jeg har lært å kjenne meg selv, og som har hjulpet meg å komme ut av komfortsonen og vokse ekstremt mye på kort tid. Og gladere kunne jeg ikke ha vært for det.

Når det kommer til skolen, og utdannelsen min, så er det også godt å kjenne på at jeg er på riktig vei. Jeg startet på en designer skole, uten å egentlig kunne sy i det hele tatt. Aldri hadde jeg lært noe som helst rundt mote og design, annet fra det jeg hadde lest på nettet. Nå sitter jeg her, med flere ferdige prosjekter, som jeg har fått masse skryt for. Jeg bestod eksamen med den nest-beste karakteren, og jeg startet virkelig helt fra bunnen av. Og ja, nå er jeg her.

Så, nå nyter jeg et glass rødvin, men en god bok i hånden, og bare nyter livet enda mer. Bedre kan det ikke bli.


Likes

Comments

Etter nesten to måneders arbeid med eksamen, er jeg endelig ferdig. Oppgaven er blitt presentert, og jeg fikk en sterk 10'er, som er jeg virkelig fornøyd med. Jeg har aldri stresset så mye til en oppgave før. De siste ukene har jeg nesten ikke sovet, glemt å spise og har følt meg mer utslitt enn noen gang før. Men alle de arbeidstimene har virkelig lønnet seg.

Til våres årsoppgave skulle vi velge en tidsperiode som vi ville arbeide med, som vi skulle la oss inspireres av, for å så designe en kolleksjon på 10 antrekk - og så velge ett sett for å sy opp. Jeg valgte 50-tallet som min periode, og valgte å gå litt bort fra den typiske glamorøse og elegante 50-talls kvinnen, men heller rette meg mot en mer minimalistisk, men samtidig feminin stil. Farger. Rette linjer. Detaljer. Så, resultatet ser dere nedenfor.

...og for de som måtte ønske å se porteføljen min, hvor resten av oppgaven min ligger, ta en kikk her .

Nå gjenstår det bare to dager igjen på skolen, og så, FERIE.

Likes

Comments

Og så er jeg i gang med årets siste prosjekt. Det er tid for eksamen. Jeg er i full gang i å fordype meg i 1950-tallet. De neste 7 ukene bli spennende.

Likes

Comments

Jeg er så heldig. Det må jeg bare si. Noen dager er bare så bra, at det ikke helt går opp for meg at det faktisk er livet mitt. Og i dag har vært en slik dag. Med en råtøff roomie som har vært i strikkhopp(med water dip), en herlig lang sykkeltur som har latt meg utforske byen litt mer, og en god time ute på stand-up brett med bare ro og frem på vannet - så har det blitt en sinnsykt god dag. Ikke nok med det, da vi skulle ta en liten pause etter alt adrenalinet fra strikkhoppet, befant vi oss plutselig i en bryllup. Det er så mye man kan oppleve på en dag(og den er bare halvveis). Det føles så godt å oppleve nye ting. Nyte livet på en litt ny måte for hver dag som går. Det er ganske nøyaktig ett år siden jeg fant ut at jeg skulle flytte til København, men hadde så aldri sett for meg at jeg kunne ha en så god, gøy og innholdsrik dag som dette.Likes

Comments

LIVET

Lukten av en nydusjet og parfyme omringer meg i det en syklist suser forbi meg. Jeg girer ned fra tredje til andre. Motvinden senker farten min, og jeg må trø hardere på pedalene for å få sykkelen fremover. Fremfor meg prøver en dame å ta av skjerfet sitt og legge det i kurven bakpå sykkelen. Hun sliter. Farten blir senket. Skolen begynner om 10 minutter. Jeg kikker raskt bakover før jeg svinger ut til venstre for å komme meg forbi henne. Lysene skiftes fra oransje til rød. Lyden av alle som girer ned fyller luften i det jeg bremser ned. Jeg lar sykkelen min gli sakte fram mot krysset. Heldigvis er jeg langt bak. Prøver å ikke stoppe før lyset blir grønt igjen. Ved siden av meg kommer en mann i dress. Headset og Ray-Ban solbriller. Jeg lurer på hva han hører på. Grønt.

Likes

Comments