Har du problem? Jag med! Hur löser vi dem?

Just nu känns allt bara så dimmigt och oförutsägbart, det går i vågor. Min glöd är påväg att brinna ut, mitt driv och mina ambitioner är snart som bort blåsta.

För mig har det varit mycket motgångar på sista tiden, vissa motgångar sliter mer än andra. En stor del av mig flyttade till himlen förra veckan och lämnade ett stort hål kvar. Ett hål jag inte kan fylla i dagsläget. Det har varit extremt mycket motgångar för mig detta år och ibland rinner glaset över.
Alla mina problem hanteras av mig själv och ingen annan, det är bara jag som kan fixa dem i slutändan. Jag är inte den som pratar med mina vänner om mina känslor och problem så mycket. För mig finns det i nuläget ingen bättre än mig själv att resonera ett problem med.
När jag löser mina problem så handlar det endast om att bestämma sig, vill du vara här nere eller inte? Ditt val! Jag är väldigt sträng mot mig själv, jag är inte den som går och tycker synd om mig själv. Har jag ett problem så är det upp till mig hur vida jag löser de!

(Vill bara poängtera att alla är olika och har olika sätt att hantera saker och ting på men detta är jag, hur jag funkar och gör)

Nu när jag är nere och endast vill dra täcket över huvudet, så är det upp till mig själv att hitta motivationen igen. Jag har bestämt mig för att hitta tillbaka till mina ambitioner, mål, framtidsdrömmar, mitt driv och framförallt min glädje.
Nya mål ska bildas och en ny skottsäkrare plan ska läggas.
Godnatt😘Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har ni en bra sommar? Kul!
Min sommar består till mesta dels av jobb, träning och stallsysslor...

Det kan kännas lite grådaskigt att veta att det enda som väntar är massa jobb & ansvar. För det är faktiskt ansvar man har när man har ett jobb och ett djur att ta hand om, plus SIG SJÄLV!

Jag vet inte om jag skulle säga att min sommar har varit jätte bra hitintills tyvärr, har nästan inte varit med kompisar alls på lovet & det kan ju kännas lite trist ibland. Det har liksom inte blivit så av olika skäl, ibland har jag kunnat men inte dem och ibland har dem kunnat och inte jag. Jag kan erkänna att ibland har man känt sig lite ensam, men det händer att man tycker att det är ganska skönt att vara ensam ibland också, kanske för att man ofta är det haha...


Nu när jag skriver det här inlägget så är jag faktiskt på jobbet, när jag slutar ska jag åka till stallet och trimma hästarna för att sedan träna.

Varje dag är planerad och uttänkt, jag gillar att ha struktur & veta vad man ska göra. Kan inte ligga stilla en hel dag och se på film, det går inte. En ledig dag för mig innebär i princip mer jobb.

Likes

Comments

Har ni hört talas om sömnparalys? Om inte kan jag rekommendera att googla det...

Jag tänkte dela med mig av mina egna erfarenheter och berättelser i detta inlägg.

Allt började för ett år sedan när jag låg i min säng och hade precis somnat. Plötsligt vaknar jag & ögonen slås fort upp. Det var helt mörkt i rummet och en otäck känsla drar in över mig. Jag får total panik och försöker skrika och sträcka mig efter lampknappen....Men det går inte...Inte ett enda ljud kommer fram och jag kan inte röra någon del av kroppen, endast se och vara vid fullt medvetande. Jag brukar säga att man är fångad i sin egna kropp och kan inget göra. Sömnparalysen varar i olika lång tid men oftast några minuter. För mig har det hjälpt att försöka vara lugn och avslappnad och då släppt fortare. Många upplever detta på olika sätt, men nästan alla som fallit offer för denna paralys kan hålla med om att det inte är särskilt rolig att vara med om.

Senaste gången upplevde jag extra obehaglig. Jag hade precis somnat och ett susande ljud börjar surra i öronen. Plötsligt känner jag hur det är som att något tar tag i mig och suger mig upp några centimetrar från sängen. Samtidigt som detta sker känner jag en närvaro i rummet, någon står längst ner vid min sängkant och iakttar mig. Närvaron kommer och går men har aldrig visat sig utan snarare rört vid saker. När sömnparalysen upphör släpps jag ner i sängen igen och det susande ljudet försvinner.

Sömnparalys är ett stadium mellan sömn och vakenhet. Vissa menar på att sömnparalysen även kan ha en själslig koppling, men ingen vet riktigt säkert varför det uppstår och varför det oftast händer massa obehagliga saker under den.

Detta sker lite då och då men man vet aldrig när det ska inträffa, utan det bara händer.

För mig är och har detta varit väldigt jobbigt då jag varit rädd för att somna på kvällarna, inte vetat vad natten har att erbjuda. Men ett tips till er som upplever samma sak...försök att slappna av och stressa inte upp dig. Efter att sömnparalysen upphört har jag ibland snarare känt ett lugn än ett behov av att skrika, konstigt nog.

Nu sover jag ganska ofta med en nattlampa för att känna mig lite lugnare när det inträffar igen.

Likes

Comments

Hoppsan! Har ni hittat hit...kul!
Då jag tycker att "första" inlägget alltid är så tråkigt och inte alls tilltalande så tänker jag skippa det! Vill ni veta lite om mig så finns det en presentation åt vänster...

Hörrni, hur är det med att gå sin egen väg? Gör ni det? Säger ni att ni gör det men ändå inte gör det?

Jag gör det! Om det är något jag inte alls gillar så är det att gå den lätta vägen, gå där det redan är skottat. Jag tvingar ofta ut mig i djup snö, visst...det är jobbigt att gå där men jag känner alltid att jag bygger min egen bro, skapar mina egna vägar, gör min egen framtid. Ingen ska kunna komma till mig & säga att jag åkte på ett bananskal, att jag hade tur.

Men...
Det är när man går sin egna väg som man lätt hamnar i obalans, tappar bort sig, håller kartan upp och ner & ibland blir tvungen att gå tillbaka för att hitta rätt riktning. Det är här många oxå ger upp & försöker hitta in till någon annans nertrampande väg för att göra det enklare...men jag vill tro att går man där snön redan är nertrampad så är priset mycket lägre.

Dit jag ville komma var att tänka efter, går du din egna väg? Eller säger du bara att du gör det?
Självklart går vi alla lite på sidan av ibland men generellt... tycker du att du gör dina val utefter dig själv eller andras? Tycker du att dina åsikter baseras på dig själv eller andras?
Ibland bör man ägna lite tid åt att tänka efter och rannsaka sig själv...🦋

Likes

Comments