Header

Hej igen! Jag vet och kommer säga förlåt för att jag uppdaterat och skrivit så dåligt här nu förtiden.. Tyvärr kommer de nog inte bli så jätte många inlägg från min sida här nu ett tag fram över. Gör detta då jag har det ganska så stressigt i mitt liv just nu, med mycket jobb både dag och natt allt jobb med hästarna, tävlingar, träningar med elever som blir fler och ska även börja plugga. Jag har haft och har fortfarande problem med min spännings huvud värk och få ihop alla punkter i livet på bästa sätt och vill då inte just nu känna någon mer press eller stress av något annat. Så bloggen kommer nu då gå lite på halv fart då jag kommer lägga all min tid på mina elever, hästarna, jobb och plugg! Men jag kommer uppdatera mig dagligen om mitt liv och jobb med hästarna med mera på instagram och Facebook så följ mig gärna där så blir de mer som min "blogg" just nu!

Ny elev idag! Blir lika glad varje gång man får sånahär sms! Så duktiga och ambitiösa elever jag har!
Två träningar idag som gått jätte bra och tjejerna har varit så duktiga!

Men som jag skrev, bloggen kommer gå på halvfart fram över men följa gärna min instagram 👉 Stallfridahedstrom där jag dagligen kommer uppdatera om mitt jobb med hästarna med mera!

Avslutar med en bild bomb!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 393 Readers

Likes

Comments

Avslutar 2 dagars natt jobb med en tur i skogen med lite jogging på Hippie innan stallet ska göras och jag ska försöka få lite sömn. Sen blir det att sätta igång Hera lite mer ordentligt nu när såret verkligen läkt ihop väldigt fint och bra!

Men resten av veckan ser väl stort sätt ut såhär tills vidare! Kommer säkert komma upp mer saker som jag ska göra!

Onsdag: träningar på förmiddagen. Ridning och stall fix på eftermiddagen och kvällen.

Torsdag: träningar under dagen en del ridning, stall fix och eventuellt jobb!

Fredag. De ska ridas, stallet ska göras och Hippie ska med till träningen för Anna. Sedan jobba natten.

Lördag: Hippie ska med till träningen för Anna igen på förmiddagen. De ska ridas och stallet ska göras. Försöka få in lite sömn också då jag jobbar natten igen.

Söndag: Sova en stund, sen ridning stall fix och en jobb natt till!

Ska även försöka hinna med en del andra saker som jag nu måste ta tag i. Ska bara hitta en dag och lite tid först👍

Men följ gärna min instagram där jag hinner lägga ut mer än här om vardagen och hästarna.
👉 Fridasofiahedström

  • 373 Readers

Likes

Comments

Hippies övning idag. Tyvärr kunde inte Alicia följa med idag, får bli nästa gång! Så fick inte med mig någon som kunde filma. Men jag åkte ner själv och byggde fram detta. Bommar och små hinder. Jobbade på att hitta rytmen, balansen och flytet! Kunna hoppa dessa övningar fram och tillbaka balanserar mjukt och så följsamt som möjligt! Jobbar väldigt mycket med detta på honom då han är stor han är ung och jag ska lära mig följa honom på bästa sätt! Idag gjorde han de bra, det tar sig med allt arbete även fall det är lång väg kvar! kändes dock lite trött idag så hoppade lite lagom och bestämde sedan att han ska få en lite lugnare vecka. Ledig imorgon, skogen och lite longering fram till nästa helg då han ska gå på hopp kurs två dagar för Anna Emanuelsson. Så han får återhämta sig och smälta allt som hänt nu ordentligt! I såna lägen tror jag de gäller att lyssna på hästen och våga vara iskall! Man tjänar inget på att skynda eller pressa fram något!
Känner redan nu också att Hera kommer inte hinna bli klar och igång till Anna träningarna, vill inte skynda fram något där heller, då rejäla bakslag kan komma. Utan Hippie får följa med!
Skulle ju även tagit med mig Hera till ridhuset idag men mamma och jag bestämde igår att hon ska få gå i hagen ett par dagar utan ridning så de verkligen kommer läka ordentligt nu när vi tagit bort allt bandage. Läker ju fortare då också! Hon är iallafall en super lycklig tjej som får gå i sin hage igen! Blir massage och pyssel med henne i eftermiddag!

Idag är de stallet som gäller, ska iväg och rida en ponny åt en tjej också. Sen ikväll blir de käk hos min bror och hans sambo. Ska fira han då han fyllde 25 år i torsdags! Och imorgon väntar 10 timmars jobb plus stallet och hästarna!

Igår kväll satt vi i familjen och pratade om stallet som ska bli till nästa år! Mina föräldrar är dom bästa! De gör verkligen de här möjligt för mig! Och det betyder ALLT för mig! Alla borde verkligen få chansen att få ha så fina föräldrar!
Stallet blir nog iallafall på 5 boxar, (så jag i framtiden har sammanlagt sju box platser) sadel kammare, spolspilta med mera! Men det är ett stort bygge och kommer ta tid, men vi pratade om vart och hur vi skulle börja, vilka mått vi ska ha, vad som blir billigt med mera med mera. Massa bra kom vi fram till! Så taggad!! Och det är som en del säger till mig som jag pratar med, vill man tillräckligt mycket och har ett jäkla driv då är inget omöjligt! Jag vill verkligen börja bygga upp detta nu så det i framtiden kan bli mitt jobb! Kanske tar 2 eller 5 år innan allt flyter på men för mig så himla värt det! Och under tiden vi bygger upp det har jag lite planer med mig själv som jag ska göra för att få mer erfarenhet av detta och mer kött på benen för att kunna jobba med detta. Har även bra jobb under tiden där jag får ihop pengar!
Jag har varit väldigt orolig över framtiden och haft en väldigt jobbig period just nu. Mycket tankar och funderingar kring allt. Hur ska de gå och kommer jag lyckas, vad krävs av mig för att bli så bra som möjligt vad behöver jag ändra för att bli ännu bättre och även kunna lyckas med detta. Haft så otroligt mycket tankar kring min framtid, så ja ligger vaken om nätterna.. Men nu äntligen börjar det ljusna för mig och jag tror verkligen att det kan bli bra! I dag sa en kompis till mig "för tusan, du är ung, du har hela livet framför dig, är de nångång du ska satsa och försöka så är det nu! Inget är omöjligt" alltså sånt får mig att vilja jobba ännu mer för detta! Nu har jag en bra plan med framtiden! Har varit väldigt mycket i mitt liv nu som varit så osäkert, lever med spännings huvud värk och inte riktigt vetat hur jag ska ta mig ur det eller vart jag över huve tagit ska ställa mina fötter. Men nu börjar saker och ting falla på plats för mig, även fall det är otroligt mycket slit. Så är det detta jag lever för! Och alla runt omkring mig låter mig få kämpa för detta! Jag ska visa att det är möjligt även för mig!

Men nu önskar jag alla en fantastisk helg!❤️

Likes

Comments

Ridningen och stallet klart kl 9👍 Nu påväg till Jönköping för att inhandla ny mobil då min lagt av, kommer nog bli en iPhone 6 men nytt abonnemang och en massa andra grejer inräknat så skulle den bli ett par tusen billigare så kör nog på de. och så ska de köpas foder till hästarna också! Sen i eftermidda/kväll blir de hålla träning och stallet!

Imorgon blir de ridhuset med båda hästarna, då ska jag försöka få med mig någon som kan filma. Så de kommer ut lite filmer på de jag jobbar med!

Har även diskuterats fram och tillbaka om lite saker gällande framtiden. Men skriver inte ut allt här ännu förens jag vet säkert hur allt blir! Men de kommer komma ut och de kommer nog kanske att bli lite förändring, då hästarna är de jag vill satsa på till 200%

  • 406 Readers

Likes

Comments

Nu äntligen!!
Skrittat och joggat några varv på Hera idag efter hon syddes! Hon va otroligt lugn och mjuk! Hoppas verkligen de håller sig så nu också! Vart ingen film på henne då mobilen krånglade igen.. Ska köpa en ny i morgon när mamma o jag åker iväg till stan! Men filmer kommer inom kort iallafall på henne!
Efter ridhus besöket fick hon även komma ut i hagen nån timme, hennes lycko dag! Det syns på hela hästen hur underbart glad hon blev idag efter allt detta! Älskade hjärtat❤️

Jag är även SÅ AVENSJUK på alla som drar till Helsingborgs horse week idag och tävlar! Tävlingen håller på i 10 dagar, sån hästfest!! Planen va att jag skulle ta med mig både Hippie och Hera dit. Men den planen ändrades ganska fort efter Hera skadade sig och fick sy.. Men nästa år hoppas jag verkligen kunna åka dit med minst en häst! Ja och ni ser ju hur fantastiskt fint det är där! Verkligen som ett litet Scandinavium!! 👇👇

Önskar alla som ska dit ett stort lycka till!!

  • 409 Readers

Likes

Comments

Idag står det ridning på schemat, Hippie är först ut! Sen ska Hera till ridhuset och sättas igång försiktigt! stallet ska göras, träningar ska hållas och en jobbnatt väntar! Härlig torsdag alla människor!😃👍

  • 420 Readers

Likes

Comments

I går åkte vi till Tenhult clinic arena med Hippie. Träning för Peter Eriksson! vi var 5 stycken i min grupp och vi tränade minst en timme och en kvart! Träning var så givande och jag fick med mig hur mycket som helst hem!! Peter kommer jag verkligen åka till igen! Hippie skötte sig också kanon! Vi jobbade mycket markarbete och små hinder som ej sliter på hästen vilket man då kan nötta lite på! Vi jobbade mycket från grunden och "Peter tänk" att kunna rida hästarna både på raka och böjda spår. kunna vara så mjuk som möjligt och våga följa hästen på bästa sätt! Allt handlar inte om stora eller höga hinder, vi hade kunnat sätta upp ett hinder på 140 och min häst hade både hoppat det och klarat det men det är inte det de handlar om, det handlar om allt emellena hinderna. Vi ska kunna ta oss fram till varje hinder hur svårt de än står eller hur tajt det än är och även fall det är på rakt spår eller på böjt spår så ska vi kunna ta fram hästen till hindret på rätt och bästa sätt! Vi jobbade även mycket på att lära oss rida våra hästar i galoppen, både när vi värmde upp och under tiden. Kom de en häst i vägen då fick vi minska eller öka galoppen eller minska och öka volter eller hur vi nu valde att lösa det, men det fanns inte på kartan att bryta av. vi måste verkligen lära oss att rida våra hästar i galoppen.

Men nu ska ni få se lite filmer istället

Likes

Comments

När man haft två fantastiska dagar så blir det lika med dålig bloggning!
Som sagt och kortfattat så kom Igor och Rebecca i går eftermiddag och hälsade på. Så roligt!! (Dom som ej vet, var det dom vi köpte Hippie utav) Vi fikade och myste med Hippie och bara satt och pratade om allt hur länge som helst! Verkligen så härligt! Underbara människor! Sen åkte Igor vidare på kvällen till Norrköping där han hade jobb idag och Rebecca stannade kvar hos mig, vart en mys kväll med film och en massa snack!
Idag var vi i väg med Hippie till ridhuset på förmiddagen där hon fick rida och prova honom igen, va ju ett tag sen nu hon red honom. Hoppade även några språng också, och så duktiga va hon och Hippie verkade så nöjd! Är ju stort sett bara jag som rider honom så de va jätte kul att få stå på backen idag och få kolla på! Speciellt med sååå duktig ryttare på ryggen och mega snygg häst!😍👌
Men sen vart den en sväng till både Scharpman och Mjölby för käk och lite shopping! Riktigt mysigt hade vi det! Nu är de påväg hem igen och jag hoppas verkligen vi ses snart igen! Sen bestämde vi även att Rebecca får komma ner till mig sen och ta med sig sin ponny och stanna några dagar!😃👍
Tyvärr passade de inte detta år att åka till Helsingborg horse week som jag verkligen hade velat! Men de får bli nästa år och vem vet, då kanske Hippie kan få bo hos dom och hälsa på sitt gamla hem igen! Men de tar vi då!

Imorgon blir det träning för Peter Eriksson på eftermiddagen och en massa annat pyssel!
Sen består resten av veckan av jobb, träningar, ridning och äntligen få sätta igång Hera igen! Som jag längtat!!! Så mer inlägg kommer ut i veckan! Hejsvejs sålänge!

  • 460 Readers

Likes

Comments

Några få starter från 120 och 130 klasserna! Min lilla räka, hon är så häftig! Längtar till 2016 och se hur långt hon kan gå med mig innan jag tyvärr kommer sälja henne, det är planen nu iallafall men som sagt mycket kan ändras! Men hon kommer alltid att vara min stjärna! 

även en liten film från lite hoppning i Tollstad!

Likes

Comments

Min häst är helt fantastisk!

I dagens 120 var han riktigt bra! Tyvärr vart han lite spänd till 2an och tappa språnget lite och rev de, men slappnade av nästan direkt efteråt och jag kunde rida han mer framåt igenom och han hoppade JÄTTE bra resten av banan. Två kombinationer som han löser så bra och rätt nu, för en månad sen hade han svårt med dom och fick inte riktigt plats och blev stressad men sån skillnad på häst nu! Känns så otroligt skönt att kunna gå in på en 120 bana och känna att det är lätt med honom! Han börjar bli en riktig tävlings häst! Tänk bara om en månad och tänk vilket 2016 vi ska ha! Från o ha vart spänd lite osäker när han kommer in på banan till idag vara lugn och trava runt avslappnat innan start och ändå ha de trycket i sig och ta för sig! Min fina Hippie, han går verkligen från klarhet till klarhet! Två nollor och ett par 4 fel. Så bra resultat redan nu, på hans 120 klasser! Nästa helg är han ledig från tävling. Men det blir träning för Peter Eriksson på tisdag vilket vi ser fram emot👍

Han ger mig så mycket kärlek❤️❤️

Kom precis in från stallet. Hippie har blivit masserad och lindad med mera och en massa mys han vi med! Så värd de!

Hera tog vi bort stygnen på, gick snabbt och smidigt! Så duktig tjej! Eftersom vi skulle tvätta rent de ordentligt passade jag på att ge hela hästen ett bad, de behövdes verkligen! Så nu är hon ren och fin igen! Vi la på ett nytt bandage som ska sitta 3 dagar och sen äntligen kan jag börja sätta igång henne! Bara 2 veckor men saknar att rida henne något otroligt! Hon behöver verkligen komma igång nu och få följa med på träningar o tävlingar! Hon tycker inte alls om sitt box liv just nu.. Min tjeja❤️
Vårat 2016 ska också bli fantastiskt! Att få tävla henne i 130 klasser och ändå känna hon har mer o ge är så häftigt!🌟 För två år sen kom vi inte ens från stallplan. Min prinsessa!

Nu blir det käk o en kväll framför tvin med min fina familj❤️

Saknar även min pojkvän som bor på andra sidan jordklotet känns de som ibland..

Imorgon kommer två riktigt härliga personer! Va jag ser fram emot detta! Två fantastiska dagar ska de bli!👍

  • 464 Readers

Likes

Comments