Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lovade att uppdatera så nu tar jag tag i det. Har varit här i några dagar nu och hunnit smälta allt som är nytt. Idag fick vi flytta in i stugan vi ska bo i jag och två tjejer till. Den är mysig men liten, ligger mitt i centrala strömstad och 4 km ifrån jobbet. Alltså har det sina för och nackdelar att bo här.
Men jag tror att jag ska överleva dessa 8 veckor här.

Idag när vi kom till stugan blev vi omhändertagna av en norsk äldre kvinna som bor intill som äger stugan. Hon välkomnade oss med färdigbäddade sängar, hon hade lagt fram handdukar åt oss och ställt in en flaska bubbel åt oss i kylen. Så himla snäll, så henne ska vi se till och bli vän med.

Jag har gjort 3 pass på nya jobbet och det har gått förvånansvärt bra, kommer förmodligen komma in i det väldigt snabbt då det är likt arbetsplatsen jag hade i Idre. Snart är det midsommar och då får vi räkna med betydligt mer folk än denna vecka.
I det stora hela mår jag bra, är pigg och kry och känner att det här var ett bra val. Snart kommer jag ha lärt känna många nya människor och skaffar nya erfarenheter varje dag. Säsongen är kort och jag ska passa på att njuta och försöka skriva med jämna mellanrum så ni får lite uppdatering.

Puss

Likes

Comments

Livet rullade på, jag blev bortskämd av vardagen och tog allt för givet. Jag mådde bättre än jag någonsin gjort.

Nu är jag hemma, hemma på samma ställe som jag jämt bott och allting är exakt lika. Allt som tyngt ner mig finns kvar, allt ser exakt likadant ut och ingen har förändrats. Varför förväntade jag mig att jag skulle må bra av att komma hem. Jag vill ju inte vara här, jag har inget här att hämta.

Sommaren 2017 flyttar jag ner till västkusten, till ett nytt ställe med nya människor och närmre mina nyfunna vänner som jag alltid vill ha nära. En månad kvar, en månad tills jag drar. Snälla låt tiden gå fort och låt sommaren bli den bästa i mitt liv.

Jag älskar min familj, jag älskar att ni hejar på mig och tror att jag kan, utan er hade jag stått och trampat på samma ruta som för ett halvår sedan. Tack för er❤️

Likes

Comments

Ibland längtar jag hem, ibland så mycket att jag gråter. Ofta känns det förjävligt att alla är så långt bort. Ibland vill jag inget annat än åka tillbaka till Norberg.

Men den största delen av tiden här njuter jag så mycket jag kan av att jag får göra det här. Jag jobbar på toppen av ett fjäll, jag ser hundratals nya ansikten varje dag, jag lär känna nya vänner för livet och jag ser skitbacken från mitt fönster. Det är ju det här jag har vela gjort så himla länge, så det är klart som fan att jag njuter.
När jag sitter i liften påväg till jobbet på morgonen och det snöar så mycket att det piskar i ansiktet, eller när jag sätter mig i bilen och varje ruta har frusit på insidan, eller när det är så mycket att göra på jobbet att jag tvingas hoppa över lunchen så försöker jag ändå tänka på hur mycket jag lär mig av allt jag gör här.
Det jag gör här är ingenting mot vad jag gjort förut, och jag kommer vara väldigt mycket rikare på erfarenheter när jag åker hem härifrån i april.

Solnedgången från fönstret innan jag slutade jobbet.
Hur magiskt?

Likes

Comments

Hej hallå, jag lever och jag mår bra. Veckorna rullar på och jag jobbar och åker snowboard. Mycket annat än så händer faktiskt inte. Känner mig bekväm på jobbet och har kommit närmre personer häruppe som jag kommer sjukt bra överens med.
Det är skönt att äntligen känns sig bekväm bland personer häruppe vilket leder till att jag inte längtar hem på samma sätt, nu känns det som att tiden bara flyger iväg. Jag har liksom redan varit här i en månad.
Nästa vecka ska jag och några kompisar åka till Mora och kolla på bio någon dag. Ska bli skönt att se någonting annat än fjället häruppe. Det må vara fint men det är sjukt litet och det är väldigt långt överallt. Att inte kunna springa in på rusta och fylla på med schampoo eller springa in på hm och köpa strumpbyxor när dom gå sönder finns inte här.
Mora är närmaste stad och dit är det 15 mil, alltså nästan halvvägs hem.
Nu ska jag snart åka till jobbet, jobbar hela helgen sen är jag ledig på måndag. Vi får se vad som händer då.
Hoppas alla mår bra hemma!

Likes

Comments

Hellooo, förlåt för ni som väntar på nya inlägg! Jag har bara brist på idéer om vad jag ska skriva om.
Dagarna ser väldigt lika ut när jag jobbar. Skulle ha varit ledig idag men fick hoppa in och jobba pga sjukdom.. dock är jag ledig på lördag så det gör inte så mycket!
Beställde nya vinterkläder igår och fick dom idag!! Hur sjukt? Älskar snabba leveranser. Och tack och lov så satt dom jättebra!
Nu har jag tvättat mina jobbkläder så ska snart springa iväg och hämta dom sen ska jag lägga mig för imorgon jobbar jag långpass! 10.30-00.00

Svårt att få kläderna rättvisa på bild

Likes

Comments

Hej hallå igen längesen!
Allt är bra med mig, och idag har jag haft en ledig dag som var så välbehövlig. Sov ut riktigt ordentligt efter en rolig personalfest igår kväll. Klev upp vid lunchtid drog på mig skidkläderna och åkte iväg och åkte bräda med några som provade det för första gången. Hade sjukt roligt och har inte skrattat så mycket på länge!
Efter grillade vi korv på fjället med en väldigt fin utsikt.
Så himla mysigt!!
Sen gav jag mig hem och duschade och efter det åkte vi och käkade tacobuffe! Nu kryper jag ner i sängen efter en härlig dag för imorgon öppnar jag på jobbet!

Likes

Comments

Hej hallå.

Jag måste börja med att nämna att jag jobbade 14 timmar i streck igår. 14 TIMMAR!!!!
Tack och lov så var jag ledig idag vilket var sjukt behövligt. Har faktiskt varit ute i backen en stund idag och är så mycket mer nöjd med backarna här än i Sälen.
Tummar upp det! Nu har jag precis kommit hem från tacobuffe, hängde på ett gäng dit och det var astrevligt.

Saker börjar kännas lättare här uppe nu än vad det gjort tidigare även om jag fortfarande tycker att det blir jobbigt ibland. Nu ska jag snart göra mig iordning för att gå och lägga mig, två jobbdagar framför mig sen är jag ledig onsdag igen!

Saknar alla hemma! Massor med kramar till alla som läser!

Klagar dock inte på vart min arbetsplats är placerad

Likes

Comments

Nu har jag avklarat en vecka häruppe. En tuff vecka som har varit sjukt energikrävande. Än så länge mår jag ganska upp och ner. Hoppas att komma in i allt så fort som möjligt, känslan att inte känna sig hemma är jobbig.

Men det går framåt och idag har jag min första lediga dag. Jag låg kvar i sängen till halv 1 innan jag bestämde mig för att kliva upp och äta och duscha. Nu ska jag sminka mig sen ska jag åka och tanka min bil och handla lite mat. Ikväll ska jag förmodligen ut och äta med min rumskompis och kanske någon mer. Vi får se vad som händer. Börjar inte förns klockan 15 imorgon så får sova många timmar inatt också vilket känns behövligt.

Likes

Comments

Blev en spontan paus där i slutet av utbildningen. Men jag åkte hem med ett diplom och högsta betyg i kursen så kan faktiskt kalla mig för bartender nu.
Nu har jag varit i Idre i 5 dagar. Det har varit en otrolig omställning och jag har jobbat sjukt mycket dom dagarna jag har varit här uppe. Har inte mått superbra då det också är en anledning att jag bloggat dåligt. Men känner att jag snart kommer in i rutinerna här uppe och då kommer saker förmodligen kännas lättare.

Det tar på krafterna att byta rutiner och miljö och vara tvungen att lära känna nya människor.
Håller på att bli sjuk nu också så får hoppas att det inte blir värre än det är just nu med lite hosta och tjocka bihålor.
Ikväll har jag för första gången sen jag kommit hit några timmar att hinna slappa innan jag måste lägga mig för att orka upp och jobba imorgon.
Hoppas att jag snart känner mig piggare och mår bättre så att jag kan berätta mer.
Har inte tagit ett ända kort sen jag kom hit heller så får bli ett inlägg utan bilder!

Likes

Comments