View tracker

Nu har jag missat att blogga några dagar men jag har varit ledig söndag måndag. Pluggat lite och avslutade med praktik på Harrys nattklubb måndag kväll.
Har även hunnit med att ha praktik i cocktailbaren på iceclub i fredags. Så det är väl det som har hänt.
Väldigt lärorikt och sjukt kul att ha praktik! Känns skönt att jag får prova på hur det är på riktigt här redan!
Ikväll har vi hunnit ut och dansat av oss på klubben. Mycket folk bra drag och blev kvar nästan hela kvällen. Nu är jag hemma och ska kasta mig i sängen så jag orkar upp och plugga på morgondagens drinkar innan vi ska till skolan igen. Redan inne på tredje veckan.
Är sjukt dålig på att ta bilder dock så slänger in dom jag har så får jag försöka bättra mig!

Likes

Comments

Godmorgon eller godmiddag. Klev upp halv 1 idag och det är så skönt att kunna sova tills man vaknar varje dag.
Igår hade vi en lite annorlunda lektion. Vi körde halva lektionen flair (när man trixar med flaskor och shakers) och jag kan tala om att jag har blåmärken lite här och var. Jag har till och med lyckats få ett blåmärke I handflatan!!! Andra delen av lektionen började vi med Mixologi vilket betyder att man utifrån gästens önskemål kan mixa ihop en drink med olika smaker utan recept. Så igår var första lektionen som vi fick blanda drinkar med riktig sprit. Vi gjorde även frozendrinkar och jag fick göra en frozen strawberry daquiri, som belöning för en bra lektion fick vi dricka upp den och den blev så god!
När vi slutat gick vi hem och gjorde pizza, sen tog jag de lugnt och gick och la mig runt 12.
Idag står praktik på schemat, är sjukt nervös. Nu ska jag plugga dagens drinkar lite innan det är dags att gå.

Likes

Comments

Hallå!

Torsdag vecka två, nu börjar tiden gå fortare än vad den gjorde första veckan. Under tisdagens lektion fortsatte vi som alla lektioner med freeporing och drinkblandning. Efter det hade vi likörteori och provsmakning av en mängd olika likörer, sjukt spännande, väldigt mycket smaker och väldigt sött.
På tisdag kväll gav vi oss även ut på kvällen då vigiland intog scenen på ice. Det var som väntat mycket folk och ett bra drag i klubben.
Onsdag och det som skiljde kursdagen mot dom andra var att vi hade whiskeyteori och provsmakning vilket inte alls var lika spännande. Har sjukt svårt för whiskey i allmänhet men jag tog mig igenom alla sorter.
På kvällen gick vi till cocktailbaren och beställde in en varsin drink då en av dom jag bor med hade börjat sin praktik där. Jag ser ut att börja min praktik på måndag nästa vecka. Nervositeten är skaplig..
Nu ska jag kliva in i duschen, plugga på dagens drinkar och äta lite frukost.

Likes

Comments

Hallå!
Igår va min första lediga dag häruppe, om jag inte nämt det är vi lediga söndagar och måndagar. Vid 11 ungefär kastade jag mig ut i backen för att testa på dom. Måste säga att jag blev ganska besviken på både utbudet på backar, att dom var så pass isiga och att det blåste så sjukt mycket igår! Men jag hann till och med med att åka vilse så det blev någon timme mer än jag hade tänkt.
Efter det drog vi på afterski där det var sjukt bra stämning då alla som jobbar här uppe är lediga på söndagar. Sen senare på kvällen drog vi även ut på ice nattklubb, hade en väldigt lugn men bra kväll! Om inte annat så mår jag väldigt bra idag.
Idag står storhandling på schemat.

Likes

Comments

Hej igen, nu är en skolvecka gjord. Allt känns sjukt bra hittills, bortsett från min hemlängtan så mår jag bra. Jag har egentligen ingenting att klaga på. Kursdagarna har gått bra och jag känner att jag hunnit lära mig väldigt mycket på bara en vecka. Vi har börjar med flair som innebär att man trixar med flaskor bakom baren. Det var absolut inte enkelt och det krävs sjukt mycket tålamod.
Igår fick vi även liftkorten så imorgon ska jag inviga backarna. ÄNTLIGEN

En bild från drinkblandningen igår

Likes

Comments

Dag 3 avklarad. Känns bra hittills och har börjat känt mig mer hemmastadd här uppe. Grabbarna i stugan har dragit ut ikväll och jag och en tjej till som bor i samma stuga som mig hänger kvar i soffan ikväll.

Idag har vi haft teori och provsmakning av vodka i olika prisklasser och smaker. Väldigt lärorikt mindre gott.
Imorgon får vi liftkorten också vilket jag ser väldigt mycket fram emot.

Bild på mitt krypin, underst sover jag överst ligger min snowboard. Väldigt skönt med ett eget rum

Likes

Comments

Hallå! Nu har jag haft 2 riktiga kursdagar här och insett att det finns sjukt mycket mer att lära än vad man tror. Vi har fått lite grundliga introduktioner i allt från alkoholhistoria drinkblandning och freeporing. Vi har 3-4 drinkar vi ska lära oss varje dag vilket också är lite svårare än vad man tror då man måste komma ihåg exakta mått och glastyp/blandningstyp/istyp och dekoration.

Igår fick i även provsmaka olika syrups och puréer som är smaksatta sockerlag. Spännande med olika smaker och vad man kan göra med dom!


Likes

Comments

Hej hallå hej!

Det här med att blogga var inte igår, har inte saknat det men när jag tänker efter så tar det så lite tid för att ha så mycket att blicka tillbaka på.

Idag har jag påbörjat ett nytt kapitel i livet och åkt iväg på något helt nytt på ett helt nytt ställe med helt nya människor. Jag befinner mig just nu i Sälen, anlände för några timmar sen och häruppe ska jag utbilda mig till bartender. Jag är väldigt spänd och nervös och hela den här dagen har varit väldigt omtumlande med mycket uttryck.

Vi har fått information, kursböcker och placering i boende. Hittills har jag bara gott att säga om människorna jag bor med, det som känns konstigt är att dom alla känner varandra sen tidigare men det kommer bli bra.

Imorgon är första kursdag och jag är så himla nervös och spänd på vad som väntar. Så nu ska jag natta kudden för ikväll.

Likes

Comments