Förra veckan hann jag med två träffisar med två fina vänner. Sushi med ena, vin med andra. Kan inte bli bättre liksom. Veckan avslutades sedan med många hejdå kramar. På fredag flyttade brorssan ti Sveariket och på lördag var vi på kusses avskedfest. Den jäveln flyttar 3 år till sydafrikar för att studera! Sydafrika! Kul kväll blev det med släkt o vänner som jag inte sätt på längre varjefall.

För övrigt hade vi en perfekt syster weekend med Anna. Träning, god mat, myskväll och fest. Såg förresten divergent tredje filmen. Total let down. Rekommenderar inte. Första va huippu!

Nu sitter jag i min älskade lägenhet i Vasa. Vi körde upp med Cessan igår så jag får ner med mig ett flyttlass sedan då jag åker ner. Int länge kvar nu förrän takeoff!

Denhär veckan ska jag mysa det sista i min kämppä, träffa vännisar, träna, öva o va annat jag nu hittar på. Måste försöka göra något då alla har studier igen. På söndag bär det av på efterlängtad ÅRE resa!!

Whiippidoo. Visst e livet en aning råddigt nu men rätt bra ändå. Puss på det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hemhemma igen och chillar med la familia. Firade Brorssans födlare igår med mys middag. Dagarna framöver ska jag fixa en hel del pappersarbete för inkommande år, träffa lite vännisar, fixa mitt rum så jag kan flytta in grejs hit och lyssna på showernas sånger på repeat. Synd att inte vara i Vasa då alla börjar där igen med studierna. Men kanske skönt på samma gång. Mina studier fortsätter ju inte. Måste börja inse det nu. Har tagit många promenader på senaste. Finns inte snö i Esbo men vackert med sol ändå! Ha det gött.

Likes

Comments

Yess du läste rätt. Hoppades i smyg helst på en sommarsäsong i Grekland. Så droppade mejlet in i inkorgen med destinationen, Rhodos - Grekland. Längtan att åka iväg är så stor nu!! Bjuder på några bilder från Pinterest och Google så kan vi drömma bort oss tillsammans. Tre översta bilderna är hotellet jag kommer jobba på. #39dagar

Likes

Comments

Skulle skriva en fin lång årsresumé åt er och åt migsjälv. Men jag har inte orkkat. Har nog haft tid, men har på något sätt inte kunnat ta mig igenom hela året i ett inlägg. Mitt år finns på ute på instagram, i mina bloggposter, på Vasas gator, i mitt universitet, hos mina kompisar och i mina minnen. Året 2017 behöver ingen tillbakablick. Året var i ett ord fantastiskt. Bästa året hittills. Det har varit intressant, spännande, utmattande, glädjande, roligt, tungt, konstigt och motiverande. Men mest av allt, fantastiskt. Så nu vet ni det. Fick gråta några tårar vid tolvslaget åt att mitt fina år tog slut, men samtidigt le åt det år jag har på kommande.

Nyåret firades i goda vänners tecken på en fest vid Wasa Sport Club som en kompis fixade. Sjukt bra ordnat, bra sällskap och en lång fest. Då den första gymmaren anledde kl.05.00 den 1.1.2018 tyckte jag att det var dags att dra hemmåt. Tack fixarna, tack vännerna och tack 2017!


Foto: Adelina Sabel

Likes

Comments

Har verkligen inte gjort något vettigt nu på mellandagarna. Svängt dygnsrytmen så jag sover bort dagen och vakar om nätterna. Sett på alldeles för mycket filmer. Inte rört på mig alls, förutom en runda på stan med två favoritbrudar. Ätit för mycket julmat. Japp that pretty much sums it up. Men visst har det varit hääälit att mysa i pyjamas hela dagen och slötitta filmer med mamma. Ska unna mig min ledighet så länge den varar. Skönt blir det ändå att åka till Vasa imorgon för nyår.

Ovan presenterar jag familjens största paket under granen och min bästa julklapp. Kappsäckar x2. En handluggage och en bauta stor. Såå behövligt då jag åker iväg. Så tacktack bästa mampap tomten. <3


Likes

Comments

Har fått spendera julen hemhemma med familj och släkt. Förra året var jag borta i Thailand, så kändes extra bra att få mysa hemma i år. Älskar traditioner och julen hör till de bästa. Nyåret firas i Vasa i år och därefter börjar nedräkningen påriktigt. Ska flytta från Vasa kämppän, packa för äventyret, inhandla allt jag behöver med, åka en sväng till Åre och hinna umgås med vännerna. Känns både nervöst och spännande men är mest av allt glad att jag är så sjukt taggad att åka! Visst blir det ledsamt att säga hejdå, men behöver dethär äventyret nu.

Hoppas alla haft en fin och fridfulll jul! Jag ska fortsätta julmysa lite till.


Likes

Comments

Bilderna förklarar väl ganska bra varför jag älskar den trettonde december. Luciatraditionen. Den har gett mig så otroligt många fina minnen. Bilderna ovan visar bara en bråkdel.

Jag började lussa hemma med släkten. Då vi bodde i Holland presenterade jag traditionen där i skolan och hade två totalt ovetande kompisar att agera tärnor. I Tammerfors röstades jag fram till lucia i årskurs 4 och en stolt 11 åring bar kronan det året.

I Esbo sjöng jag i kör vilket gav mig möjligheten att vara med som tärna i Esbo lucias följe. Många lucior och keikkor gav den tiden mig och många fina vänner. Blev bekant med begreppet luciamamma också och vilket jobb det innebar.

2012 sökte jag till tärna för Finlands Lucia. Ett av de bästa besluten jag gjort. I två år hade jag en grymt hektiskt men härlig decembermånad. Fruktansvärt fantastiskt tjejjer fick jag lussa med, träffade all slags folk, fick åka på äventyr med lussebilen, ha otroligt söta luciamammor och pappor som bonusföräldrar och njuta av en tid i vit klänning sjungandes julsånger.

Pricken på i var väl 2014 då jag ställde upp som kandidat och fick ta del av lucia från mediesynvinkeln där fokuset var på oss tio kandidater. Lucia blev jag inte med en hurja spännande upplevelse var det! Vid ÅA i Vasa fick jag vara lucia det året då vi lussade, och åren därpå vara lussemamma tillsammans med Hencca.

Så kan lugnt påstå att jag älskar denna tradition. Igår skulle jag mest av allt ha velat vara i domkyrkan, men behövde vara i Vasa. Fick istället uppleva 3 lucior dagen till ära. Pedavoces lussade vid lunch, kröningen sågs på tv kl.17 och BB lussade i lite annorlunda stil på Ollis som avslut på kvällen.

I skrivande stund avslutar jag min kandidatavhandling. Även den handlar om luciatraditionen kopplad till skolan. Kommer jag någonsin kunna släppa traditionen? Tror inte det. Men varför skulle jag behöva. Har fått njuta av den 22 fantastiska år i flera olika former. Väntar med spänning hur den kommer att firas i fortsättningen!

Likes

Comments

Fredagens "uppdrag" var att toasta herrmiddagen. Jag och Mimsan hade blivit ombedda att dra programmet för våra fina herrar. Jag kom med morgontåget och blev direkt upplockad för att fixa kvällen. Blev lite oväntat roadande så tiden blev knapp och stressen kröp sig på. Väl på plats, nydushad och fräsh, kändes ändå allt bra. Nervös är jag alltid och kanske lite extra nu då jag verkligen inte ville misslyckas.

Kvällen blev verkligen toppen och killarna verkade njuta till 100! Alla vi tjejjer var nog supernöjda med hur allt gick och fick dansa loss några timmar på Ollis tillslut. Kvällens höjdpunkt var ändå då Totte spelade halleluja, alla stod upp och sjöng svajande med. Den gemenskapen, är vad jag kommer sakna mest med Vasa.

Tack Mimmi för att vi synkar så bra ihop, tack tjejjerna som ordnade kalaset och tack killar för att ni uppskattade det arbete vi satt ner på middagen. Sånthär gör man gärna pånytt! 


Likes

Comments

​Känns som att förra veckan mest har gick ut på att åka tåg. Har varit av och ann ner till Esbo två gånger. Första reissun hem fick jag somtur åka med Matte och bil. Tisdagen firades Finland 100 med studiekompisarna i Wasaborg och Ollis. Fiilisen när hela Ollis sjunger nationalsången vid tolvslaget alltså! Trots mina 3 timmar sömn babblade jag hela vägen ner till Ebso och jag var dödstrött resten av kvällen. Lyckades ändå surprisea min kusin då jag lurat henne att vi först skulle ses på lördag. Lätt värt en extra resa för att få träffa kusse efter 1,5års paus. Härligt också att fira självständigheten hemhemma. Åt god trerätters som mamma fixat ihop, såg på slottsbalen och åkte in till stan med resten av Finland för att se en fin fyrverkerishow. Pricken på i var att få somna bredvid Nati.

Fredag åkte jag av och ann upp på ett uppdrag och lördag hängde jag med Nati oh syskonen framför teven. Igen trött och med lite krapula. Söndagen firade vi lillajul med släkten i Kyrkslätt. Mysigt att få krama om alla och försöka hitta julfiilisen. Konstigt nog har jag inte hittat den ännu. Jag som älskar jul dessutom. Hann också gå på Esbo Lucias kröningsfest var systeri är tärnä och fina Saga lucia. Ryser alltid då jag ser lucia i någon form. Den traditionen har en så speciell plats i mitt hjärta.

Nu är det måndag, Nati har åkt iväg och jag sitter i bibban med Cessan. Har fått ett arbete gjort så sitter och väntar att vi ska gå på lunchpaus. Senare träffar jag Märris och tar antagligen tåget hem ikväll. De har lovat snöstorm imorgon och de ordet går inte ihop med VR.

Puss o kram då!

Likes

Comments

Kunde inte vara en mera magisk självständighetsmorgon. Tacksam att få bo i detta land.

Likes

Comments