Torsdagen började med att jag steg upp 3 timmar senare än min väckning. Så svårt att stiga upp då jag inte har en lektion att pricka. Laga mig ändå till skolan och dagen visade sig bli rätt så effektiv ändå. Nöjd med det bestämde vi med Mimmi att vi vill äta brunch till middag. Sagt och gjort fixade vi ihop en dunder brunch och bänkade oss framför netflix. Kvällen avslutades med sleepover då klockan blev mycket och hennes gubbe var borta för natten. Mera sådana spontana mys tack!

Nu ska jag just iväg på oktoberfest sitz med några tjejjer till Ollis. Första gången Ollis själv håller i trådarna för en sitz! Kul ska de bli i varjefall. Hoppas alla har en fantastisk helg, puss på de.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helgen gick snabbt förbi och kändes inte ens som helg då jag var mitt i veckan på resa och sedan kom hem till jobb. Söndagen blev ändå en typisk sådan. Storstädning hemma, långprommis med Emma och möte mot kvällen.

Veckan har kickat igång med massor tankar och funderingar. Ibland hatar jag att jag är en tänkare och har beslutsångest. Livet sku vara gott mycket enklare utan de fantastiskt jobbiga egenskaper.

Annors så har jag inte mycket annat än kand skrivande inplanerat denhär veckan. Trodde jag sku bli tokig med så lite program, men har börjat uppskatta tiden jag har hemma för mig själv. Att hinna hålla hemmet städigt och sätta ner mer tid på matlagning. Förra våren hade jag allt annat än tid åt sådant.

Idag behöver jag avsluta med en quote. Precis bara för mej.


Likes

Comments

Efter en full vecka med allsång på kvarnen, maffia årsmöte, halarkalas och två olika jobb tog tåget mig hemhem till Esbo söndag kväll. En välbehövd familjemiddag fick jag njuta av förrän det bar av på "mini-semester".

Löjligt att jag kommer snabbare med flyg till Svea än med tåg upp till Vasa. Någon tunnelbana och så var jag framme hos kusse Kira. Längesen jag sett henne, verkligen.

Vi hade några sköna dagar. Tisdag jobbade hon, så jag upplevde Stockholm för mig själv och hade eget program. Rätt kul ibland att få göra grejs för sig själv i ett annat land. På kvällen droppade en annan kusin in och vi hade lite släktträff. Värst va di alla ska till Sveariket och bo. Sen har jag ju också ganska många kussen...

Onsdag blev det träff med Kira nr.2. Lussebuddyn jag inte heller sett in ages. Vi åt mums frulle, såg lite mer av staden och satt ute (!!) i solen (!!) på en varm och två kalla. Kvällen spenderades hemma med god middag, mycket bubbel och bra sällskap.

Ett riktigt skön avbrott i vardagen med andra ord! Nu tillbaka i Vasa och verkligheten för en tid igen.

Likes

Comments

Oj. Två veckors paus här. Inte för att jag inte skulle haft tid, men har behövat mina lediga timmar åt att vila bort flunssan. Igen är den här och härjar och känns som ett evighetsprojekt. Svårt att undgå bobban på hösten.

Har blivit en hel del fest så nu förra veckan var det total paus. Så skönt att få ha lugna kvällar hemma. Man kallas inte gamyl på skämt liksom. Styrelsesitz och gamylis hände och jag hade så otroligt kul. Dessutom har jobbet börjat rulla på bättre.

Nu sitter jag i skolan och är fastbesluten att göra denna vecka effektiv. Mycket fundersamma tankar har jag i hjärnan för tillfället, men får lov att lägga endel av dem på hyllan tillsvidare. Flummigt värre.

Bjuder på tre suddiga partybilder med några av mina favoriter här i Vasa. Nu ska de pluggas, hejsvejs!

Likes

Comments

Fick i helgen jobba med Musik & Talang. Det är en slags musik kongress, var deltagare kan gå och höra på paneldiskussioner, masterclasses och keikkor. Runtom i Vasa befann sig en hel hög duktiga musiker och jag fick äran att agera artistvärdinna åt några av dem. Lång helg blev det, men detta är precis vad jag tycker om att göra. Fick dessutom team up med Jonski igen vilket var super! En bra helg med andra ord. 


Likes

Comments

Första dagen jag påriktigt kännt av hösten. Vet inte varför. Kanske dofterna ute börjar ändra och blåsten blir ju kyligare. Trodde inte jag kunde välkomna hösten efter sommaren i solen. Men just precis nu känns det okej. Har fått min kämppä städad från topp till tå. En riktig storstädning med allt ut och vädras, rena lakan och en omgång tvätt. Fattar inte hur steget för mig att dra fram damsugaren är så jäkligt stort. Kan beror på att jag måste städa tipptopp då jag är igång. Kan inte bara damsuga lite eller fixa något smått. Ska det städas ska resultatet skina med sin närvaro.

Men känslan. Då man stiger ut ur dushen. Tänder höstens första ljus. Kokar en kopp te. Sätter på sig en ren pyjamsi och myser ner sig i soffan. Vet att en säng med rena lakan väntar på en. Den känslan hör till de bästa jag vet. 

Kan alltså konstatera att jag idag inlett höstsäsongen mera ordentligt. Känns som att jag nu har koppi på vad som kommer hända fram till jul. Kand träffen gick bra och skolan känns lite mera under kontroll.

Så välkommen höst och myssäsongen! Jag är redo.


Likes

Comments

Så var måndagens gulis upplevd igen. Kan ännu också konstatera att det är ett av de bästa evenemangen. Lika roligt har det varit att vara gulis, tutor som punkthållare. Första gången i år Pampasmaffian och Brobyggarna var tillsammans. Kul att lära känna dem lite bättre också med tanke på kommande samarbete.

Ja, kalaskul måndag alltså. Festa borde man ju inte få göra första dagen i veckan då en schema totalrubbas känns det som. Men vad kan man. Idag var det föreningsmässa, så vi lockade till oss nya RÅAV medlemmar med sång och musik. Konstant kö hade vi!

Ikväll ska jag servera på lär dig sitza, imorgon ta tag i kanden och i helgen jobba på Musik & Talang! Äntligen lite mera innehåll i vardagen alltså. Ha en bra vecka allesammans :)


Likes

Comments

Förra veckan borde jag ha legat mest i sängen då dunder förkylning med halsont och feber kom på besök. Smart som jag är måste jag ändå gå på lite fest, skolning och hålla möte. Så var lite rädd hur jag sku orka med helgens festligheter som väntade.

Men oj vad bra det blev. Bästa helgen på länge! Så länge sedan jag träffat mina Esbo kompisar. Att få ha oss alla under samma tak var rena rama lyxen.

Orsaken till denna lyx var att vårt gamla gymnasium firade 40år. Pappan min som också är gammal Mattliden alumn var huvudarrangör, jag och brorssan deltog i festen och systeri var med som serverande Abi. Kusiner och farbröder hittades också i vimlet så blev lite släktträff på köpet. Utöver det var halva svenskfinland på plats. 450 glada middagsgäster och en gymnastiksal jag aldrig sett så fin.

God middag, bra umgänge och bästa bandet man kan dansa till. Spruce om någon vet nog hur man får taket att lyfta! Kvällen fortsatte på good old Casa. Längesedan jag var där, men samma rumba var det ju. Massvis med bekanta, en hel massa dans och samma känsla av att vistas i en bastu. Plötsligt sattes lamporna på och jag insåg hur mycket klockan var. Lite före 7 på morgonen kröp jag ner under täcket och insåg att "time flies when you have fun" begreppet stämmer precis.

Nu kan jag inte påstå att jag är helt frisk eller att helgens långa festande var ett smart beslut. Men det handlar heller inte alltid om att vara smart. Det som spelade roll var ifall helgen var värt det. Lätt. Lätt värt säger jag. För GRYMT kul hade jag från början till slut.

Nu sitter jag i tåget som sakta men säkert rullar mig upp till Vasa. Där väntar mera fest och studieliv då ÅAs gulis går av stapeln idag. Helt ärligt skulle jag behöva 2dagars sängliggande justnu känns det som. Men va kan man. Super kul lär det bli idag också. Fört sådant är mitt liv justnu. Bara en massa kul! Hurra för det. För de som blir avundsjuka kan jag ju ändå meddela att ni säkert hittar mig i bibban imorgon skrivandes på kand. Inte lika kul. Inte heller kul att ha glömt hörlurarna i Vasa då man ska sitta 4h i tåg, eller att damen bakom har livshistoriens mest irriterande röst. Men allt blir väl vad man gör det till.

Enough said. Tack för denhär helgen Esbo och på återseende!

Likes

Comments

Mera fest och kära återseenden blev det i helgen. Kräftis hos Emma på fredagen. Supergod mat och bra gäng, en mysig kväll helt enkelt! Lördagen degade vi i solen och njöt av att göra ingenting. Somnade i solen och fick Kroatien flashbacks. Lyckades få konstiga rajan ännu. Ännu!? Haha konstigt stark september sol. På kvällen blev vi bjudna på finmiddag och senare joinade vi en förfest med mera najsiga typer. Ollis har gjort comeback i mitt liv också. Undrar ifall jag ngonsin haft en dålig kväll där.

Nu har månaden bytt och nya veckan startat. Första föreläsningarna kör igång imorgon och idag har jag skrivit på arbetskontrakt. Allt under kontroll än så länge alltså. Tror jag då åtminstone. Nu ska jag sätta mig ner och göra MinPlan anmälan... Kanske det värsta jag vet, förstår inte systemet ännu.

Bra vecka åt alla!


Likes

Comments

Första dagarna kändes lite jobbiga. Att komma från en verklighet till en annan över en natt kräver alltid en omställning. Super var det ändå att hänga med familjen lite, behövde hinna catcha upp med dem.

Måste också säga hur glad jag är att så många hört av sig då jag kommit tillbaka! Glömde nästan bort hur fina prickar som finns i mitt liv härhemma. Gör det så mycket lättare att hoppa tillbaka till Vasa vardagen.

Första halarfesten upplevd för i år och känner på mig att det kommer bli ett bra år. Vad allt det innehåller återstår att se! Jobba kommer jag varjefall göra detta år på sidan om, fick jag veta igår.

Nu en helg med vänner och sedan kör skolan och fortsättningen på kanden igång påriktigt. Sista sommarlovshelgen alltså, Ha det gött.

Konstigt många har sagt att jag är fin i håret och tror jag färgat det. Nepp stämmer inte. Bara solen och saltvattet som använt sina powers. Men älskar det. Just som jag vill ha det. 

Likes

Comments