Header

ÄLSKLINGAR <3 Jag har fått så mycket fina reaktioner om det här inlägget. (haha så roligt att jag säger det när jag varken har fått en enda kommentar eller någon som gillat. MEN JAG LJUGER INTE!!! Det är bara det att alla som läser denna blogg känner mig så får privata meddelanden istället :))))) LOVAR på heder och samvete händerna upp till Gud) Jag har såå många vänner som just nu går igenom uppbrott/olycklig kärlek. Been there done that säger jag bara.

Eftersom att jag inte kan vara hos er jämt, krama, hålla om eller dra ihop fest-kvällar där vi firar livet och glömmer as-et för ett tag har jag fixat ihop VÄRLDENS BÄSTA SPELLISTA till er (klicka på länken).

Tänker att den ska vara precis så som det är att komma över någon. Upp & ned, gråt & skratt, kärlek & hat. Ena stunden oövervinnerlighet och andra ligger en som en liten pöl på soffan och ba "JAG KOMMER ATT ÄLSKA HONOM FÖR ALLTID"

Kolla fina vänner jag har då :´) Blir helt gråtig. Dessa bilder togs i somras och hade tänkt att göra värsta salsa-inlägget med de får istället symbolisera STARKA HÄRLIGA ÄGIGA TJEJER.

Vänner, att komma över någon är inte en rak sträcka. Det är inte något som går över en dag, månader, ibland år. Men det händer, ibland utan att en själv märker det. Ibland kommer du över någon för en dag och sedan vaknar du dagen efter och saknar henom igen. Och det är okej. Då var den dagen inte bortslösad utan ett stort steg framåt. Ett steg närmare rätt.
Under tiden. Gråt, skratta, kramas, umgås med människor som faktiskt älskar dig och som kommer att finnas där för dig efter varenda uppbrott. De som skulle åka och hämta dig någonstans mitt i natten om du behövde det, betala borgen för dig eller sova hos dig flera kvällar i rad om du inte fixar att sova själv. Och om ingenting hjälper repetera detta mantrat för dig själv "Jag är starkare än jag tror, vackrare än hen förtjänar och smartare än den där idioten" FÖR SÅ ÄR DET!!

MASSOR AV KÄRLEK FRÅN MIG!! DU ÄR BRA!! GLÖM ALDRIG DET!

Kärlek Frida

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej vänner! Nu är jag här igen. Som vanligt krånglar tekniken vilket gör mig otroligt omotiverad. Det blir liksom inge kul när en vill blogga och en får sitta i timmar bara för att försöka att få bilder från kameran & telefonen till datorn utan att lyckas p.g.a. en massa strul på vägen. ANYWAY!

Förra torsdagen, alltså för prick en vecka sedan, hade jag dansuppvisning vilket var kul! Eller det tyckte iallafall jag. Sarita var med som stöd och att vara i klubb-miljöer är kanske inte riktigt hennes grej. FInt ändå att hon pallade med kvällen trots inrökta lokaler som gjorde att ögonen sved och högtalare som gjorde att det rang (säger en så??) i öronen efteråt. Nej huva, så kul kanske det inte var ändå? Jo, alltså jag ÄLSKAR ju att dansa och det gjorde jag en massa och då kan jag liksom inte vara annat än glad.

Jag har MASSOR att visa er ska bara lyckas få kontroll på den tekniska situationen :)) Kan meddela att det 1. innebär SNÖ!! 2. julmarknad och 3. ja typ det hehe.

Annars har jag haft en sådan där vecka när en känner sig hudlös, känslig och gråtig. Inte kul alls faktiskt. Har känt mig så trött på mig själv att jag liksom inte ens orkat prata om det vilket är konstigt för att vara jag, pratar typ alltid om allt. Iallafall. Nämnde det för Sarita nyss så nu är hon och köper chips och cola till mig och så ska vi kolla på Love Actually <3 Är glad i henne. Hoppas att ni har det bra! Låt inte mörkret äta upp er, köp D-vitaminer vetja och berätta för andra hur ni mår. Det lättar på trycket över bröstet har jag märkt. Kramkram från eder Frida

Kärlek Frida

Likes

Comments

Älskar min mamma mest av allt på hela jorden typ. Kan bli helt tårig när jag tänker på hur hon har hanterat mig igenom åren. Berättade för Sarita igår om när jag hällde ett glas saft över henne i ett ögonblick av blixtrande ilska utanför Skuleberget i Övik. Fort gick det och så var hela termoslocket med Fun-lightsaft uttömt över mammas fina hår. Chockad och lite skadeglad skrattade jag ett sådant skratt som känns fel i hela kroppen, spänd på mammas reaktion.
Hon kollar upp på mig med en finurlig blick och säger "om det fick dig att må bättre så" och börjar skratta hon med.

Min mamma är svag och stark på samma gång. Hon är mycket och hon skrattar högt. Hon duschar i hett vatten varje kväll tills hon blir helt flammig på kroppen och sover helst sent, sent varenda helgmorgon. Min mamma är dålig på att gå och lägga sig men bra på att ge kramar. Hon har en ständig oro över att inte vara tillräcklig och har alltid hämtat bekräftelse i att hon är en jäkel på att jobba. Smart och allmänbildad och nyfiken. Journalist enda in i märgen. Fast egentligen, innerst inne, är hon författare och konstnärssjäl som borde gå runt i morgonrock, måla och skriva och dricka te och få ro till att bara vara. Läsa, skriva, måla, rita och läsa lite igen. Kläm in lite katter och mörkchoklad så mår hon som bäst. I ett hem fyllt av barn och vänner.
Min mamma är ENFP och gul, precis som jag. Hon älskar att prata, skriva och dansa, precis som jag. Hon skrattar lite för högt, vill lite för mycket och har lite för bestämda åsikter, precis som jag. Det är märkligt när en börjar närma sig åldern som ens föräldrar var när de fick en. En får liksom mer förståelse. Inser att de bara var människor. Att en liksom inte blir vuxen bara för att en blir förälder.
Det största och det vackraste hon har gett mig är att hon alltid har gett mig utrymme att vara jag, med hela mig, alltid. Aldrig försökt få mig att sluta gråta, sluta skrika, sluta skratta, vara mindre. Alltid kramat om och viskat tyst i mitt öra "gråt frida gråt, du ska se att det snart känns bätte snart", "skrik tills du fått ur dig det" och i situationer där mitt skratt är på hennes bekostnad lagt kommentarer som "om det fick dig att må bättre så".

MAMMA MIN MAMMA <3 Ingen är som hon. Och det här är mina bästa bilder på henne tagna när jag ännu bara var ett lite fjuttigt ägg i hennes äggstocksledare. Svindlande tanke! HIMLA tur att jag inte bara blev en slajmig flytning i hennes trosa. Hehehe, yes. Nu är det dags för lilla mig att gå och sova tror jag. Kram och godnatt från moi!

Kärlek Frida

Likes

Comments

Hej alla mina kycklingar!!! Kul att ni är här och vill läsa vad jag gjorde i onsdags! För det är INTRESSANT vill jag lova. Först hade jag serbiska lektion och skrev det här det här blogginlägget. Så det vet ni ju redan. Nu börjar vi på riktigt hörni! Let´s follow me around, wohoo!

10:38: Skyndade jag mig ut genom dörren osminkad (!!) (det är en stoor grej för mig pga dålig hy och grejer) lyssnandes på Andra Sätt, en podcast om människor som väljer att lämna det traditionella Svensson-hjulet för att istället leva ett liv med mindre pengar men med mer tid. Tips!! Det var min fina vän Tilda som tipsade om den och även hon som visade mig hur en gör egen deo! Kan visa er det någon dag om ni vill.

Tänkte först lyssna på julmusik men den tanken dog ganska direkt så fort jag klev utanför dörren. Det var säkert 15grader och strålande solsken. En superfin höstdag helt enkelt :)

11.22: Kom fram till Bingo:n lite sent men hel och ren och det är ju det viktigaste. De andra var redan i full gång. "B: osamneist, G: sedamdesetdevet, O: devetdesetdva, I: Dvadesetpet osvosv - Gocas röst ekade i salen)

Hade ingen tur i spel denna onsdagen kan jag säga. Var inte ens lite nära till Bingo en endaste gång.. Men ingen sorg för mig här i Belgrad! Istället sprang jag och serverade te och kaffe och försökte göra alla nöjda. Misslyckades med en te-beställningen men annars såå!! En ska inte vara för hård mot sig själv. Alla kan göra misstag :)))

12:09: En kvinna som alltid brukar prata om när hon bodde i Stockholm hade med sig en massor av bilder som hon ville visa mig. Så himla fint :´)) Så roligt att se! Älskar att kolla på gamla bilder. Bilden till längst ned till vänster är tagen på Karolinska julen-66, hon jobbade nämligen där.

Hennes son föddes i Sverige och bilden är tagen timman innan han kom till världen. Såhär ser han ut idag! (eller snarare för typ 10 år sedan) Det är lätt att få en liten hisnande känsla i magen när en ser tillbaka på ett liv som snart har levts färdigt.

Till vänster ser ni en bild från Karolinska -66, där hon jobbade. Annars känner ni väl igen vår vackra huvustad?

Men alltså kolla vilken BABE!! Ay mi madre!!

Och här är hon idag <333 Det är så knäppt att vi alla ska bli gamla. Om vi får bli det då vill säga. Det är ju inte säkert. Får sådan vördnad för livet när jag umgås med äldre. Är så, så tacksam över att jag bara är 21 och faktiskt fortfarande har hela livet framför mig. Samtidigt som att jag försöker att jobba på att se vad jag har och har fått vara med om redan nu. Vill liksom leva försonad med allt som har varit, lycklig över det som jag har nu och med förväntan över vad som kommer.
Yes, nu blev det lite DEEP men ni vet väl vem det är som skriver detta? Ni ska vara glada för att jag inte snackar om universums mysterier och gör samhällsanalyser i varje inlägg! Så det så!

13:00: Stannade vid en av mina favorit frukt/grönsaks-affärer och köpte avokado o PLOMMON. Älskar plommon. Även om det inte är det bästa för min mage heheh ;)) Sedan smaskade jag i mig några på vägen hem.

13:55: Värmde linssoppa som jag nästan alltid har att värma på i kylen. Så enkelt. Så billigt. Så gott. Och avo-mackor! Detta är mina bästa: avokado, tomat, *hempseeds* (unnar mig!!) & ett SUPERGOTT himalaya-kryddsalt som vi köper här. Mmmm

14:26: Gick ned till källaren för att hjälpa till med lunchen för hemlösa. Det var fint som vanligt. Serverar mest mat, snackar med min minst sagt begränsade serbiska och diskar en hel väldans massa.

15.10: Kom in i lägenheten och insåg att här får en ingen ro innan en fått disken ur vägen.

15:36: Så då fick jag det helt enkelt. Heja mig! Lyssnade på lite mer pod troligtvis. Min gratismånad på Bookbeat är över vilket jag SÖRJER. Buhuhu. Älskar ljudböcker så mycket.

16:32: Vilade i prick 15 minuter för det har jag bestämt att jag måste göra varje dag. Då ställer jag väckorklockan, lägger mig i sängen och blundar. Somnar nästan alltid men i vilket fall som helst är det så SKÖNT att vila hjärnan sådär mitt på dagen. Annars är det så mycket intryck överallt. Sedan jag såg "We can´t do it" om unga kvinnor som går in i väggen. Finns på SVT Tips!!! Har jag blivit helt bestämd med att alltid ge mig själv tillåtelse att vila. VILA MER VÄNNER!! Viktigtviktigtviktigt!! Vår energi är banne mig det viktigaste vi har. Utan den ingen kreativitet, idéer eller lycka. Hör ni hur tråkigt??

16:49: Vaknade och såg att mina älskade vänner från Liljeholmen har fått uppehållstillstånd!! Blev så glad!!

17:16: Kollade på Jills veranda med Maxida Märak som var SÅ BRA! Handlade massor om urbefolkningen i USA och samers situation i Sverige idag. SÅ intressant och viktigt!!

17:46: Alltså grät flera gånger. Älskade henne. Fasen vilken jäkla powerkvinna. Och vilka kämpar det finns där ute i världen! Älskar människor som kämpar för bra saker. Kan få rysningar av tal och demonstrationer. Tycker att det finns något så stort och mäktigt i att tro på något så mycket att en utsätter sig för det som dessa människor gör. Mer kämparglöd till folket om du frågar mig!

18:57: Tänkte börja laga middag men hade ingen lök. Så då fick jag gå ned till butiken runt hörnet och fixa det helt enkelt.

19:44: Lagade detta som var färdigt ganska precis till det att Sarita kom hem. Mvh världens bästa sambo ;))) Eller eller eller?? Btw. Vet att detta typ är samma mat som till lunch men är en någon med begränsad ekonomi så är en. Och det går faktiskt att göra UNDER på simpla saker som linser, ris och havregryn. Så det så.

20:10: Hehe det kan ha varit så att jag slängt ihop en liten vegansk kladdkaka också :)) Så vi åt den och kollade färdigt på "Beauty and the beast" för en utav de bästa grejerna med Sarita är att hon också älskar töntiga kärleksfilmer precis som jag så det är typ vad vi gör om kvällarna!! Denna var dock sådär. Störde mig sjukt mycket på att den var typ exakt samma som disney-versionen (som var en av de få vhs:en vi hade när jag var liten så kan typ alla repliker utantill)

IALLAFALL! När jag skriver detta är det måndag och om någon vill veta känns detta redan som en mycket bättre vecka än förra. Älskar när alla hormoner rinner av en och en kan börja tänka normalt igen. Kram puss hej hoppas att ni får en fin vecka!

Kärlek Frida

Likes

Comments

Happy subota! Idag vaknade jag med ett välbekant kli i kroppen. Min rastlösa själ vill då minsann inte ha *vilodag* som vi har bestämt att lördag ska vara till för här i vårt hem. Men alltså finns det fler rastlösa-själar som känner igen sig? Det känns verkligen som ett kli inuti som liksom inte slutar om jag inte hittar på något. Nåväl.

Sarita kom in när jag fixade mig och bara "nu ser du ut som en sådär på tidningsomslagen igen* Jag ba heheheheh tack :))) Och var tvungen att ha photobooth-session bara för att bevisa hennes teori.

Jahopp. Såhär går det när jag har *pHoToSeSsion*. Haha vem är jag?? Varför är jag så sjukt STÖRIG? Detta är ju så jobbigt att kolla på?? Snart måste jag ha sådan där varningsgrej som kommer upp innan en spelar sims *Varning detta innehåll kan bidra till hjärnflimmer* (och hjärtklappning eller vad säger ni ;))))

Hoppas att ni har en bra helg vänner! Lovar lite mer ordentliga inlägg inom en snar framtid. Kram puss hej

Kärlek Frida

Likes

Comments

Här sitter jag efter att ha FÖRFASAT mig över Bonde Söker Fru de senaste tre timmarna. Hujedamig! All about the drama. Förstår inte hur människor kan ha så svårt att bete sig?? Och hur svårt kan det vara att föra ett samtal? Och alla dessa KÄNSLOR! Hade aldrig kunnat vara med i ett sådant program. Om det är något jag vet om mig själv så är det att jag blir helt jäkla dum i huvudet när jag är kär. Och dessutom vara med i Tv. Oh no, no, no.
Känner igen mig så mycket i Liselott och alla är så elaka mot henne för att hon tar "för mycket" plats. Och jag har inte sett de senaste avsnitten men jag förstår att det bara blir värre. Blir också sådär jobbig när jag är kär. Det är därför som jag inte blir det längre :)))) Hehe kalla mig sorglig men det är fett skönt. *keeping my emotions intact osvosv* Men seriöst?? Varför blir folk såååå upprörda och provocerade av människor som tar plats? Är det avundsjuka? Eller är vi helt enkelt bara sjukt störiga? Alltså jag gick i en väldigt märklig klass på gymnasiet där vissa störde sig så mycket på mig att de inte ens kunde säga hej till mig när jag kom på morgonen. Och då tyckte jag ju att det var fruktansvärt jobbigt, såklart men nu blir jag lite såhär? Jaha? MEN FÖRLÅT DÅ FÖR ATT JAG ÄR FÖR GLAD OCH PRATAR FÖR MYCKET. Sitt där och sura så kan väl jag göra något roligare istället. Som att prata JÄTTEHÖGT med människor som vill prata med mig eller skratta JÄTTEMYCKET tills jag får ont i magen eller skaffa JÄTTEMÅNGA nya vänner som faktiskt vill hänga med mig. Nej vänner, ödsla inte tid på människor som inte förstår er. Alla som är runt er ska förstå varför ni är fantastiska och ha överseende med era dåliga egenskaper. För vi är inte perfekta. Och tur är väl det. Fy tusan vad tråkigt det hade varit.

Haha, ja här fanns det minsann lite frustration som ville ut. Tänka sig vad givande en dokusåpa-kväll kan vara. Nu ska jag gå och sova. Det borde ni också göra! JÄTTESTOR kram från mig <3

Kärlek Frida

Likes

Comments

Dobro jutro! Här sitter jag och äter min morgongröt, dricker kaffe och lyssnar på JULMUSIK. Jorå, kände att det var dags. Är såååååå avis på alla där hemma just nu. Sitter mest och kollar på vloggar och instagrambilder på snön. Ääälskar snö. Mjorååååå.

Projektet börjar klarna och vi kommer lite närmre för varje dag som går. Skönt. Fast idag ska jag till Bingo:n & sedan tänkte jag svänga förbi Secondhand:en lite snabbt. Tycker inte om när jag inte sett alla som jag tycker om på ett tag. Dvs typ hur många som helst. Därför gillar jag onsdagar bäst för då träffar jag typ alla på samma dag. Pensionärerna, Second hand-personalen och så är det lunch för hemlösa.

Dessa bilder är från i måndags när jag skulle hjälpa Biljana (kvinnan med rosa tröja på bilderna) att ta bilder på saker de gör på den kreativa workshopen som de har varje måndag. Då syr de och broderar och stickar. Vi ska se om vi kan sälja lite av det på hemsidan som kommer. Det är lite klurigt hur en gör med betalningar osv här i Serbien. Allt är liksom lite krångligare än hemma i Sverige. Men det löser sig säkert. Det mesta brukar ju göra det.

Kvinnan i rött är såå vacker tycker jag. Alltid fräsch och fixad och glad <3

klippaklippaklippasysysy

Hehe kanske därför som typ alla bilder är på henne. Är en modell så är en. Då får en vara med på bild :)))

Och min bästa Saratcha!!!

Nej, nu måste jag skynda. Blir ALLTID sen. Det spelar ingen roll när jag går upp. LET IT SNOW LET IT SNOW sjunger de ur högtalarna. LET IT plz. Nåväl, det har ju definitivt sin charm med 10gradig värme också.

Kram <3 Hoppas att ni får en fin dag!

Kärlek Frida

Likes

Comments

Ny vecka - ny möjligheter. YÄ. Hehe, jag har mensvärk och är helt fruktansvärt trött och känner stress över typ det mesta MEN Gud är god Halleluja so whatever. Jag och Sarita sitter på ett rökbeklätt café (det absolut VÄRSTA med Serbien, just nu är det kanske 7 cigg tända i detta 5*10kvm utrymmet) och försöker att få något grepp om hur vi ska göra med projektet. Vi har egentligen tänkt att lansera det i slutet på nästa vecka men just nu känns det rätt omöjligt. Eller omöjligt ska en kanske inte säga men vi gör så mycket annat hela tiden så det är svårt att hinna med.

Igår var vi på ett thanksgiving-event och åt pumpkin-pie alla pratade med *american-accent* och alla de äldre damerna såg ut som Hillary Clinton. Men det var roligt! De hade ett photo-booth med polaroidkamera vilket alltid är en HIT! Ingen fest kan bli dålig med polaroider. sådetså

Nej, jag är bara så stressad denna vecka. Men den blir ju inte bättre av att jag säger det hundra gånger om. Skriver nog mest det här inlägget just nu för att slippa tänka på allt annat jag måste göra. VET LIKSOM INTE VART JAG SKA BÖRJA!! Vill att någon ska komma in och strukturera upp allt och förklara hur en gör :// buhuuuuuu

Nej, vänner det är inte synd om mig. Det är synd om svältande barn i Afrika och flyktingar och äldre människor som inte kan hålla sig varma p.g.a. att de inte har någon ved som de kan elda med på vintern. JUSTEJA det är bara dem som jag ska försöka hjälpa. #nopressure

HEHE! Äeee detta inlägg är inte en blogg hörni. Precis som denna dagen FASEN inte är ett liv. Vill ju egentligen vara peppig och glad och skänka hopp till er. that´s ma goal så att säga. Men, men ibland är en inte på det humöret och då får det helt enkelt vara så. Det kommer nog att vara lite stilla här inne tills jag har löst allt med projektet. Bara så att ni vet.

KRAM PUSS HEJ HOPPAS ATT NI HAR DET BRA!! Nu ska jag och min värkande livmoder äta frulle och fortsätta ARBETA. workworkworkworkworkworknanananannaannarihannananana

Ha! Herrå!
Kärlek Frida

Likes

Comments

Sarita skrattar som vanligt högt i rummet bredvid. Fyra gånger under första meningen, inte illa. Skojar. Nu skrattar hon igen. Femte. Ikväll kollade hon iallfall på två avsnitt av Bonde Söker Fru med mig innan hennes hjärtevän ringde så jag klagar inte.

Alltså jag och Sarita har kommit in i en period där vi skrattar så mycket ibland att magen gör alldeles ont. Idag på en samling fick vi en sådan fniss-attack så att jag inte visste hur det skulle sluta. ÄLSKAR att skratta. På två sekunder blir kroppen helt varm och härlig och stress och sorg känns mycket lättare att hantera. När jag var yngre minns jag att jag jätteofta skrattade så mycket att magen gjorde alldeles ont men det var flera år sedan sist? Är det inte tråkigt hur sådant kan försvinna med åren? Varför ens? Vad är det som tar upp vår tid och våra tankar istället? Åh, känner bara mer och mer hur jag vill jobba för att komma närmare och närmare "barnet" inom mig. HAHAHA vem är jag ens???? Igår när vi skulle köpa varsin Snickers när vi hade gått vilse kom jag på mig själv med att säga "det är därför som jag är expert på att leva" och i samma sekund som jag sa det kollade jag med en CHOCKAD blick på Sarita och bara "Vad sa jag precis???"
Därefter skrattade vi lite mer.

Vi håller ju på med ett projekt som heter "Adopt a Granny" och onsdags var vi runt och fotade inför det. Det var så himla mysigt! ÄLSKAR att vara på hembesök. Alla äldre blir såså glada. Denna kvinnan som bodde i detta huset kollade mig och Sarita djupt in i ögonen och bara "gift er aldrig. det är som att få en snara runt halsen" Heheheh :) Alltid lika härligt med lite inspirerande pepp-talk.
Hon gifte sig när hon var 18år. Och hennes dotter som var med gifte sig när hon var 14!!!! Tydligen kan en göra det här om en har föräldrarnas tillåtelse. Jisses amalia. Hon hade inte ens fått mens när hon gifte sig berättade hon. Och när hon vara 18år var hon två barns mamma.

Sedan jag kom hit har tre av de vänner jag umgås med mest här träffat SÅ FINA KILLAR. Och alla är över 30. Det får mig att känna sådant lugn inför framtiden. Inte för att jag var stressad över det innan heller men ändå. (jag är trots allt bara 21) HERREGUD! Varför har vi så bråttom?? Det typ sorgligaste jag vet är att se mina fantastiska, begåvade, vackra, braiga och kloka vänner fastna i kärlekar som håller dem tillbaka. Eller bara olycklig kärlek. Jag fattar att det inte är något en väljer och jag har själv varit där. Men jag är bara så trött på att definiera mitt värde i någon annans bekräftelse? Oh my gad. Om någon jäkla idiot inte förstår att jag är den mest fantastiska människan på jorden så är det väl his freakin´loss?? Eller? Det spelar ingen roll hur bra, smart eller fin han är. Sanningen är ju att det varken är han eller jag. Det är vi. (Fast mest han och han är fortfarande en idiot) (Nu ska vi inte vara för storsinta här) Och om inget "vi" fungerar för dig för tillfället så finns det ju en hel väldans mycket saker som du kan göra själv? Typ som att lära dig ett nytt språk? Spela gitarr? Starta ett företag? Resa jorden runt? Lära dig exakt hur du måste leva varje dag? Hitta en ny vän? Skaffa en hund? RÄDDA VÄRLDEN???? Det finns oändliga möjligheter och det sista du egentligen BEHÖVER i ditt liv som 20-någonting är väl ändå en annan människa som ska komma in och lägga sig i?? Ska det komma någon ska det vara en bra en som inser det värde och lyfter dig varendaste dag och typ tror mer på dig än vad du själv gör. Någon som bekräftar och håller om och diskar och bäddar sängen och källsorterar och tar hand om sig själv. När jag träffar kärleken i mitt liv vill jag vara en människa som älskar mig själv och som känner mig 100% tillfreds med mitt liv och jag vill att han ska känna detsamma. Hans lycka ska inte bero på mig likväl som min lycka inte ska bero på honom. Men det ska bli dubbeltrippellycka tillsammans! Elaine Eksvärd sa något så klokt en gång. En halv gånger en halv kan aldrig bli en hel. Men 1 gånger 1 blir 1. Jag tror 100% på det. (Nu har jag skrivit i hetero-norm men det är för jag skriver ur min egen synvinkel med min egen sexualitet) (bara så ni vet)

Kolla bara på Sarita nu då va. 32 år och en massa skit-förhållanden i bagaget och helt plötsligt dyker det upp en fantastisk människa som bygger eget hus, lagar mat, kör motorcykel, spontanfikar med hennes syrra bara för att han vill, bjuder henne på opera och frågar frågor som "vad är dina ambitioner i livet?" och VIKTIGAST AV ALLT får henne att skratta fem gånger på under en minut.

DU ÄR VÄRD DET BÄSTA! OCH ALLT ANNAT ÄN DET ÄR INTE VÄRT DIN DYRBARA TID! För fasen vad DU ÄR VIKTIG!!

Nu skrattar hon igen. Och jag ska SOVA i min sköna säng och njuta varenda sekund av att inte ha någon som ligger och snarkar bredvid. Huva vad härligt.

Kram puss hej och godnatt <3

Kärlek Frida

Likes

Comments

Nu är det ju inte morgon längre och det var några timmar sedan jag åt denna gröt. Men, men. Jag har lyssnat på denna spellista hela morgonen, fixat och trixat och ringt samtal och bokat saker. Som en kan göra ibland. Stackars Sarita kom in i köket helt blek i ansiktet och bara "Jag mår inte bra!" Att det ska vara så svårt att hålla sig friska? Jag vill tro att mitt citron-ingefära-honungs vatten varje morgonen kommer att hålla mig frisk denna gången men, men. Det återstår att se.

Sedan i somras har jag försökt att äta mestadels veganskt. Det går lite sådär men mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Vill heller inte vara för hård mot mig själv för vill inte ha en massor av matregler. Enda sedan jag var liten har min mage värkt och gjort illa och trilskats och krånglat. Några av mina tidigaste barndomsminnen är just när jag ligger i sängen och har så ont att jag knappt kan röra mig. En kan ju undra varför jag inte har kollat upp detta någon gång. MEN alltså efter cirka några dagar av vegansk kost insåg jag att min mage inte kändes. Den bara var liksom. Vilket för en människa som ständigt haft ont/mått illa konstant i typ 20 år är ett MIRAKEL. Hela grejen har jag märkt är att en inte ska äta så att magen blir alldeles full (så fort jag blir helt mätt så är det som att min mage blir överbelastad och börjar göra ont på en millisekund), äta MYCKET grönsaker och fibrer och undvika socker och friterat. (äter självklart det ibland ändå) Och dricka MASSOR med vatten. Alltså herregud att börja dricka mycket vatten har verkligen typ förändrat mitt liv. Mår så mycket bättre och har mycket mer energi. Iallafall. Nu ska vi prata om GRÖT. ÄLSKAR GRÖT. Det har inte alltid varit min grej men nu äter jag det varje morgon, ibland har den legat i kylen över natten eller så kokar jag den på morgonen och det är såå bra för magen hörni. Så, här kommer mitt bästa recept på morgongröt för känsliga magar:

Gröt:
1/2 dl vanliga havregryn
1/2 dl fibrerhavregryn
1 msk chiafrön
1tsk hela linfrön
koka med 2dl vatten eller 1dl vatten och 1dl valfri växtbaserad mjölk

Topping:
1/2 banan
bär eller annan frukt
2 dadlar
mandlar
valnötter
kokos
KANEL!! ett måste

Ja, så såhär brukar jag göra. Varierar mig ju såklart och en kan ju ha vilka nötter/frukter en vill. Lätt som en plätt! Enkelt och gott och får magen att må hur bra som helst. :)

P.S. Ät frukost, lunch, middag ALLTID!  Din hjärna är det viktigaste du har och den behöver näring för att fungera. Ät sådant som får dig att må bra och NJUT! Viktigt!! Nu ska jag gå och köpa en massa gott till Sarita!!! Glöm inte att ta hand om varandra! Kram!

Och TIPS! KÖP INTE RISMJÖLK! Det är INTE gott. Kram puss hej

Kärlek Frida

Likes

Comments

Instagram@fridahagard