Header

Hejsan på er allihopa!

Igår var kvällen man hade gått och pratat om under en månads tid, inget mindre än den stora Halloween festen på Sandra i Kalmar. För många så är det den stora festen som man måste gå på utan tvekan då det är 1400 personer som ska dit, tre olika dansgolv, en massa olika barer och så mycket mer. Det är folk från norr till söder i Sverige som åker till Kalmar för att få uppleva denna kvällen då det är så pass stort. Sen är det ett otroligt tryck när det gäller försäljning utav biljetter att de tar slut på någon minut. Ja ni kanske förstår att det är en kväll man inte vill missa.

Jag hade sen länge gått och tänkt ut vad jag ville klä ut mig till och med tanke på att temat var Wicked Cirkus så ville jag ha någon karaktär där ifrån. Så jag tog beslutet för att vara en cirkusdirektör. Men sen är det öven som så att de flesta som känner mig vet om att jag gillar att göra blodig sminkning och jag kunde inte vara utan det i år. Jag tog mig till att kolla runt på Youtube och hittade en tutorial som jag tänkte att jag ville prova och ja, resultatet ser ni nedan. Jag kan säga att jag fick en hel del blickar på mig den kvällen och min outfit som jag hade på mig hade kanske 10 andra personer men vad gör det? Jag tyckte jag var den som hade gått in i min karaktär mest, haha.

Jag vill uppmana er alla att om ni vill åka iväg och göra någonting kul eller bor i Kalmar och vill gå på en brakfest, tveka inte att köpa en biljett för jag hade så jäkla roligt och tänker gå nästa år också.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Ja nu är det den tiden på året som jag älskar, nämligen Halloweensminkningar. Jag sitter väldigt mycket på youtube och instagram för att få ny inspiration, men det känns som om jag gör typ samma sminkning varje år. Men i lördags så köpte jag en outfit i sista minuten på EKO och linser på Partaj och ja det blev ju någon form av outfit. Vi gick sedan ut på Krögers och ja jag fick ju både blickar och kommentarer från folk. Folk tyckte att jag såg så äcklig ut och de fattade inte hur jag kunde bli insläppt. Men det är ju trots allt Halloween och även fast att det var kanske 10-20 pers som var utklädd så tyckte jag det var kul att gå klädd såhär.

Nu till helgen är det ytterliggare en Halloweenfest som jag ska på och då kommer jag ha en annan utklädnad, vad tror ni jag kommer vara utklädd till? En ledtråd, temat för kvällen är wicked cirkus.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Som de flesta av er sen tidigare kanske har sett och läst så har jag öppnat upp mig angående om någonting som jag tycker är väldigt viktigt att prata om i dagens samhälle, nämligen psykisk ohälsa. Ja har berättat min berättelse i olika delar om hur allting gick till och kampen tillbaka till att må bra igen. Om du vill läsa mina tidigare delar som jag har skrivit om så kan du läsa del 1, 2 och 3 genom att klicka på den siffra du önskar läsa om. Nedan kommer jag att berättat den sista delen på min historia angående min resa genom psykisk ohälsa.

Mina mediciner som jag fick utav in läkare började visa resultat, men samtidigt så var det väldigt läskigt att känna så som jag gjorde. Man var väldigt trött, avslappnad och orkade inte göra någonting. Jag förstår i efterhand varför min läkare var tvungen till att ge mig de medicinerna på grund av min sömn då jag hade sovit väldigt dåligt under en längre tid och samtidigt så kändes det skönt då man inte kände sig orolig eller stressad. Men jag kan inte förneka att mycket gick i mitt huvud samtidigt som jag tog alla dessa lugnande mediciner. Även fast att jag mådde så som jag gjorde så tänkte jag ändå ständigt på "Hur kommer allmänheten reagera på att jag har legat inne på ett psyke med en massa psykiska människor?"

Efter att ha varit inlagd i 1 1/2 vecka på avdelning så var det dags för mig att få åka hem. Jag tyckte det var så extremt jobbigt då jag visste vad jag skulle få panik över det minsta lilla. Det spelade ingen roll om det gällde att vara hemma i lägenheten eller åka och handla, jag fick verkligen panik de första dagarna efter att jag fick åka hem. Min självsäkerhet var vid detta tillfället på minus hundra och jag klarade inte ens av att prata med andra människor vilket är någonting som jag älskar att göra dagligen. Det spelade ingen roll om det gällde min familj eller mina vänner, jag klarade knappt av att göra det då jag tyckte det kändes alldeles för tungt. Jag ville hellre vara i min ensamhet och kolla på någon serie eller film och bara inte prata med någonting överhuvudtaget.

Dagar och veckor gick och jag började sakta med säkert försöka vara bland människor, men jag fick panik så fort det var för många. Ibland så kunde det röra sig om kanske 10 personer och då klarade jag inte av det utan fick åka hem till lägenheten igen. Jag tyckte det var så hemskt och jag grät för att jag själv inte kände att jag några framsteg till att må bättre. Jag fick ta en ny kontakt med min läkare och förklara hur jag mådde och fick ännu starkare mediciner utskrivna.

Under min tid när jag var sjukskriven så ville jag komma bort från allting för stunden, jag ville bara ut och resa och glömma allting som hände runt omkring mig hemma i Sverige. Jag ville åka på en rehab-resa kan man säga. Jag tog en kontakt med min läkare och förklarade hur läget låg till och vad som jag trodde skulle vara bra för mig och som hen godkände. Det blev en lättnad att jag kunde få åka utomlands till värmen och glömma allt och alla för stunden. Så jag åkte på en sista minuten till Dominikanska Republiken tillsammans med Maya och jag kan säga att det var så behövligt. Det blev en sådan lättnad för mig att bara kunna få åka iväg, glömma bort allt för stunden och samtidigt koppla av på ett helt annat sätt jämfört med hemma i Sverige. Vi var där i 2 1/2 vecka och vi fick nya vänner, vi dansade, skrattade, var med i tävlingar och åkte på utflykter. Den resan var verkligen välbehövligt och det är en resa som är ett minne för livet.

Under tiden som jag var på denna resan så tänkte jag väldigt ofta "Varför valde du nästan att avsluta ditt liv?" Jag kunde ha avslutat mitt liv väldigt grymt men valde att ge mitt liv en andra chans. Hade jag valt att avsluta mitt liv för 1 år sedan så hade jag inte fått uppleva alla dessa nya lärdomar, träffat nya människor, fått nya vänner, alla platser som finns att besöka och så mycket mer. Det finns så mycket vackert i livet att få uppleva och de vill jag göra innan jag försvinner från denna jord. Nu i efterhand så tänker jag att min psykiska ohälsa har gjort mig till en starkare person och jag är evig tacksam för att jag valde att leva och inte avslutat mitt liv för ett år sedan.

Så till er allihopa, ta hand om varandra. Tveka inte att höra av dig till dina nära och kära lite oftare. Det räcker med att fråga hur personen mår, bara det gör så mycket för den andra personen. Mår du dåligt, tveka inte att ta en kontakt med en psykolog, det är inte fel att få prata ut om någonting som har hänt eller är hemskt. Det är snarare en lättnad att det finns en person som lyssnar på dig och vad du har att säga. Om du mår så dåligt att du väljer nästan att ta livet av dig, tveka inte att lägga in dig på akuten till psykiatrin. Jag fick träffa fantastiska människor som arbetade professionellt och som jobbar med detta dagligen, tro mig de vet vad de håller på med. Jag fick även lära mig om mina svagheter och fick mer styrka än någonsin. Jag kan inte säga att det har varit guld och gröna skogar under detta året, det har varit en hel del motgångar. Under min resa genom detta året har jag lärt mig så mycket och jag är evig tacksam att jag är där jag är idag.

Så ännu en gång, kom ihåg att du är värdefull och ta hand om dig ❤

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Ja nu var det ett tag sen jag skrev här på bloggen och de gillar jag inte då jag gillar att uppdatera så fort jag har möjlighet, men ska försöka berätta lite vad som har hänt sen sist jag skrev här.

Jag har i princip jobbat de mesta av den tiden som har gått sen sist jag skrev, haha. Nej men skämt å sido så har det hänt lite saker förutom att jag har jobbat. Jag har varit i Skåne och körde till och med ner förra söndagen bara över dagen. Kan säga att jag var ganska slut när jag kom hem efter den dagen, tror jag hade kört 45 mil totalt, haha.

Igår så åkte jag och Elin över till Öland för en sleepover hemma hos Emelie i hennes föräldrars hus då de är bortresta. Så vi hade tacomiddag, badade badkar, snackat lite skit, kollade på Idol och Ack Värmland. Det var verkligen välbehövligt att få träffa de och få en massa ny energi igen efter den hektiska jobbveckan som har varit.

Nu har man precis kommit hem, så tänkte att jag skulle spendera resten av dagen i soffan och kolla på filmer då vädret tillåter det.

Trevlig helg på er allihopa!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan på er allihopa!

De flesta som känner mig vet om att jag tycker om att baka och prova på nya saker när det gäller bakning. Och idag så är det kanelbullens dag, så vad är inte bättre än att baka lite och göra någonting annorlunda och gott utav det?

Jag hittade för några dagar sedan ett recept som jag var tvungen att prova och det är ingenting mindre än en Kanelbullekladdkaka. Nu kanske ni undrar om det finns någonting som heter så eller ens existerar och de gör det. Jag har under morgonen tidigare idag bakat en, bjöd den till mina kollegor och de gillade den. Den är otrolig god och jag rekommenderar det att äta det tillsammans med lite vaniljglass.

Jag hittade receptet här

(Bilderna är inte mina, de är från länken ovan)

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag för det är min lillebrors födelsedag! HURRA, HURRA, HURRA 🎉🎈

Grattis på födelsedagen världen bästa lillebror, hoppas att du får en bra födelsedag

Likes

Comments


Hejsan på er allihopa!

Under en längre tid så har jag funderat på att skaffa en hund. Det har varit många funderingar om jag ska skaffa en nu eller senare. Jag kollar väldigt ofta på olika hundraser och har ju fastnat för en och annan.

Förra helgen när min lillebror och hans tjej var i Kalmar och tävlade så skämtade vi om att jag skulle ta hand om deras hund under en vecka för att se hur det är att verkligen ha en hund. Så ja ni läste rätt, jag har under en vecka haft en hund i mitt liv och det är han som är i bilden till vänster och heter Avicii. Det har varit tidiga morgnar och sena kvällar med promenader. Jag har badat honom, sovit tillsammans med honom, lekt med honom, haft mina bryt på honom och lite till.

Jag kan säga att det har varit mycket jobb med att ha en hund under en veckas tid och nu vet jag verkligen hur det är att ha en hund. Det krävs en hel del jobb med en hund och ska kunna ta med dig den nästan vart du än åker.

Jag kommer kanske att skaffa en hund senare i framtiden och inte en i dagsläget då det är en del som jag vill uppnå och hinna göra innan jag låter en liten krabat komma in i mitt liv. Men funderar du på att skaffa en hund och inte har någon erfarenhet av det sen tidigare, så fråga någon bekant eller någon annan i familjen om du får "låna" deras hund under en vecka för att verkligen känna efter om du är redo för en. Tro mig, du lär dig en hel del under den korta tiden.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Som de flesta så är det Skördefesten på Öland och det är någonting som jag verkligen längtar till varje år, jag tycker det är så mysigt. Tänk att åka runt på Öland till olika byar, se alla dessa fina platser och alla dessa hantverkare samt odlare som lever på närproducerat. Det är någonting speciellt med det och jag åker på det varje år. Nu är det väldigt praktiskt för mig att åka då det tar ungefär 10 minuter att köra över till Öland jämfört med när jag var yngre då det kanske tog 2 timmar, haha.

Igår så åkte vi till Örtgården där de tillverkar en hel drös egna kryddor, senap, the, kaffe och mycket mer. De har sin lokal i en gammal ladugård och hade pyntat upp med en massa fina saker vilket gav en mysig känsla där inne. Senare så åkte vi vidare till Ekerum där det fanns en hel del olika utställare och ja där fanns allt möjligt. Där va allt från matutställare till hantverkare och ja jag kan knappt rabbla upp hur mycket som fanns där, men en hel del i alla fall.

Idag så tog vi en vända till Slottsruinen då det är Fårets dag och öven där fanns det en hel del saker som naturligtvis hade med fåret att göra. Där va allt från ostar gjorda på fårmjölk till kläder gjorda på deras ull. Någonting som vi passade på att göra var att ta kort när vi väl va där. Pappa tyckte denna stentronen var pampig så han ville ha ett kort på det, medan jag ville ha en bild när jag tittade på utsikten över sundet.

Så till er som aldrig har varit på Skördefesten tidigare, åk om ni tycker det är mysigt att åka runt till olika byar på landet, se fantastiska hantverk och lite till. Du missar verkligen något om du aldrig har fått uppleva det.

Nu är vi hemma igen och är ganska trötta efter dessa dagarna, så snart ska vi beställa pizza och kolla på film.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Tidigare idag så var jag ute och gick en promenad och jag måste lyfta upp en sak som jag uppmärksammade då. Många som bor i Kalmar tänker kanske att "nej men det är ingenting speciellt med Kalmar, det händer ingenting här" eller säger "nej jag förstår inte varför Kalmar har blivit årets sommarstad 3 år i rad". Men någonting gjorde att jag stannade upp när jag var ute och gick. Jag kan egentligen förstå hur folk inte ser detta. Bilderna nedan tog jag tidigare ikväll och ja jag vet att det inte är sommar längre, men ser ni hur vackert detta är? Jag har ungefär 20-30 minuters gångavstånd till dessa platser från min lägenhet och jag tycker det är helt fantastiskt att jag får bo på denna stad och får ha dessa som små smultronställen. Om du inte har besökt Kalmar tidigare så tycker jag verkligen du ska göra det (helst under sommaren) för att få se dessa fantastiska miljöer.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Ja nu var det ett tag sedan jag var här inne och skrev om ett ämne som är väldigt viktigt i dagens samhälle att prata om och som jag själv lever med, nämligen psykisk ohälsa. Jag har sen tidigare skrivit två inlägg angående min resa genom detta. Om du har missat att lösa mina tidigare inlägg så kan du göra det genom att klicka till del ett här och del två här. Nedan kommer jag att berätta om nästa kapitel om vad som hände sen.

Samma dag som min remiss blev skickad till Psykiatriska Akutmottagningen och jag fick prata med en sköterska så tog de beslutet att lägga in mig på deras avdelning. Samtidigt som jag hade all denna smärta som var fruktansvärd så blev det som en lättnad för mig att få hjälp. Jag satt där i samma stund och tänkte "kommer verkligen dessa människor hjälpa mig så att jag mår bättre?" Jag följer med sköterskorna till min avdelning där jag skulle få vara och väl där så får jag ett rum. Allt rummet bestod av var en säng, sängbord, skrivbord med en stol och sen en egen toalett. Det första jag tänkte var att jag kommer klättra på väggarna under tiden som jag är här inne, men tänkte samtidigt att jag kommer vara bortkopplad från allt utifrån vilket jag kände skulle bli en liten lättnad för mig. Någonting som jag gör väldigt ofta är att vara inne på sociala medier och kolla ständigt om vad som händer, kolla olika hemsidor på nätet för att se om man kanske skulle unna sig någonting nytt. Jag kontaktade mina närmsta och kära för att säga vad som hade hänt lite kortfattat då jag inte orkade prata så mycket. Jag hade vänner som kom och besökte mig efter några dagar på avdelningen och som verkligen vara oroliga för mig och verkligen brydde sig om mig. Då så kände man verkligen att det finns människor som verkligen bryr sig om en, att de finns där för en oavsett hur du än mår. Innan jag tog hjälpen så tänkte jag många gånger "det finns ingen som kommer sakna mig om jag försvinner från världen?"

Om dagarna på avdelning så gjorde jag inte så mycket då jag inte ville prata med någon utav ville bara vara i fred från allt och alla. De hade ett dagrum där de hade TV, tidningar, olika sällskapsspel och lite till. Men jag kände att jag inte ville göra något utav detta. Jag fick min dator och mitt mobila bredband från lägenheten som jag använde för att kolla på filmer och serier under tiden som jag var där bara för att kunna fördriva tiden. Jag hade möte med en läkare och sköterskor från avdelning för att stämma av hur jag mådde och vad de kunde hjälpa mig med. Jag fick alla möjliga mediciner som var för depression, ångest och framförallt sömn. Jag hade sen länge glömt hur det var att få en hel natts sömn, jag hade nog inte fått de på kanske en månads tid vilket för mig var väldigt jobbigt. För mig så vill jag alltid kunna sova så mycket som möjligt för att bli utvilad och framförallt, glömma en massa som händer runt omkring en för stunden. Under tiden som jag fick min medicinering så blev jag väldigt lugn, jag orkade ibland knappt prata för att jag fick så starka mediciner och var så pass utmattad. Men jag kände verkligen att de hjälpte mig, jag kände mig inte stressad, hade ingen ångest och tänkte inte på det som hände på utsidan av byggnaden.

Likes

Comments

INSTAGRAM @fridagunnarsson