Header

Hejsan hoppsan på er allihopa!

Tidigare i sommar så var jag tillsammans med Elin och Emelie på en konsert i Slottsruinen och det var ingen mindre än Håkan Hellström som uppträdde. Tidigare så har jag inte lyssnats på Håkans musik då jag inte har varit ett större fan av honom, men när vi fick se att han skulle ha en turné så bestämde vi oss för att vi skulle gå på den bara för att. Så vi köpte biljetterna redan förra året och hade då inga större förväntningar på honom. När det väl var dags så var han hur bra som helst. Jag kan inte sätta ord på hur bra han levererar en konsert, han är en utav de få svenska artister som kan få med en hel publik vilket var helt magiskt att få uppleva. Det bästa som var under den kvällen var när han körde en sista låt och det var min favoritlåt som jag hade väntat på hela kvällen, Valborg. Jag vet inte vad som gör att jag tycker om den låten så mycket, men den är hur bra som helst. Så han sjunger den, hela publiken sjunger i kör och alla tar på sina ficklampor på telefonerna. Ja ni förstår kanske själva hur bra kvällen var och jag hade mer än gärna fått uppelva den kvällen igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Jag måste bara dela med mig utav det till er då jag gjorde någonting utöver det vanliga igår.

För ungefär 1 1/2 månad sen precis innan jag skulle sova så kollade jag igenom mina sociala medier och då så var jag inne på Facebook och uppmärksammade att det skulle vara ett event i Kalmar och det var inte ett vanligt event överhuvudtaget, det var manliga underhållare från Las Vegas. Asså hur galet lät inte det? Jag taggade Mikaela i detta evenemang och sen så försökte jag sova, men nej det fick jag inte då hon ringde och skickade sms till mig konstant. Jag sa de till henne att jag visste typ lika mycket som henne och helt plötsligt så ville hon gå på det. Någon dag senare så bokade hon biljetter till föreställning och då var det klappat och klart att vi verkligen skulle gå på detta.

Igår var dagen kommen och ja det var verkligen en galen show. Man klagar ju inte när det finns män som är vältränade, avklädda, estetiska samt lite erotiska, hehe. Dumt att klaga när alla uppnådde dessa målen. Vi hade som mål hela kvällen att vi ville bli uppdragna på scen och vem vill inte bli det? Så i andra akten så hittade vi några ytterplatser som ingen satt på och Mikaela blir uppdragen i verkligen den bästa tillställningen på heeeela kvällen. Så till er som inte kollat på detta, synd för er för ni gick miste om någonting riktigt bra och jag kan säga att det var väl spenderade pengar.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

De flesta av er kanske undrar vad jag menar med rubriken ovan och ja de stämmer, tidigare i sommar (exakt för två månader sen idag) så medverkade jag i självaste Allsång på Skansen. Nu kanske ni tänker "nej men de är helt omöjligt, hur har hon kunnat vara med i en så stort TV-program?" Jag tänkte faktiskt dela med mig av min historia om hur allting gick till.

Jag hade jobbat ett lite senare kvällspass på mitt jobb och när jag kom hem så var jag hur trött som helst. Jag orkade inte laga mat, jag orkade inte träffa någon av mina kompisar och bestämde mig för att vara hemma i soffan och kolla på en film. När jag gjorde detta så var jag samtidigt inne på sociala medier och kollade lite och gick in på Instagram för att se vad för bilder och videos som hade lagts upp. Väl där inne så såg jag att Sanna Nielsen (hennes privata konto) att den kvällen var sista dagen för att kunna lägga upp sitt bidrag med låten Jag tror på sommaren samt #minallsång för att få vara med och medverka i direktsänding veckan efter och få sjunga den låten tillsammans med hela svenska folket och sjunga duetten tillsammans med Sanna själv. Jag tänkte att "nej men jag kanske skulle lägga upp ett bidrag för skojs skull för att se vad som händer?". Så jag tog min cykel och cyklade till Kalmarsundsparken där jag bestämde mig för att få med Kalmar slott. Varför var dels för att Kalmar blev årets sommarstad för tredje året i rad samt att i texten som var bidraget sjunger de sommarhus och vem vill inte bo i ett slott? Jag filmade säkert 5-6 olika klipp och när jag kände att jag hade fått ett bra klipp (och ville bort från alla mygg då jag fick en del bett) så cyklade jag hem igen och la sedan upp det på mitt instagramkonto, ungefär 30 minuter innan deadline.

Dagen därpå åkte jag till jobbet som vanligt och på min sista rast så gick jag in i telefonen och kollade lite på sociala medier och gick in på mitt instagramkonto och uppmärksammade att jag hade fått ett meddelande och tänkte "vem har skickat ett meddelande till mig här?" Det visade sig att de var Allsångs egna instagramkonto som hade skickat till mig och skrev:

"Grattis, vi älskade ditt bidrag till veckans #minallsång och vi skulle bli jätteglada om du vill komma till Stockholm och sjunga med oss."

När jag läste detta så stannade allting till för en sekund och jag fick läsa om och om igen för att förstå att jag hade vunnit den tävlingen för den veckan. Jag trodde inte mina ögon de jag läste och var hur glad som helst. Jag fick runt på kontoret och visste inte vart jag skulle ta vägen först. Men sen så kom jag och tänka på det, jag har ju inte semester nu och de kommer inte kunna släppa iväg mig för en sådan sak. Men jag tänkte att jag ger det en chans och pratade med mina chefer och förklarade hur läget låg till. Vi fick kolla med en annan avdelning för att se hur det såg ut och efter lite om och men så lyckades vi lösa det så jag kunde få åka iväg och få vara med. Jag fick ta med mig tre personer om jag ville och jag tog med mig min pappa, min storebror och en utav mina närmsta vänner Emelie.

Det blev måndag, journalister ringde till mig och ville intervjua mig inför detta då de ansåg att det var stort att en helt vanligt allmän människa från Kalmar skulle få vara med och medverka i Allsång på Skansen i Stockholm. Väl på tisdagen när det var dags att bege sig av så skulle jag vara med i radio innan jag tog tåget till Stockholm där de ville prata med mig i direktsändning. Vi kom fram till Stockholm runt eftermiddagen och checkade in på hotellet och gjorde oss i ordning för att sedan åka till Skansen. Jag hade ju inte sminkat mig när jag kom dit och fick ett tillfälligt back stage pass för att kunna fixa det sista.

Under repetitionen så visste jag inte vart jag skulle ta vägen för att jag var så nervös. Jag tänkte hela tiden "vad i hela friden gör du här? Du kommer göra bort dig för hela svenska folket och kommer garanterat glömma bort texten". Repetitionen gick väl ändå helt okej, trodde det skulle vara värre, men jag var som sagt nervös. Jag tittade runt omkring och såg alla dessa människorna, samtidigt så tänkte jag i mitt huvud över hur många som ska kolla på detta hemma i direktsändning.

Väl under sändningen så spela alla andra artister före som Wiktora, Miss Li och The Boppers och sen helt plötsligt så var det min tur, min tur att få stå i "rampljuset" och sjunga inför hela svenska folket. Jag står och säger till mig själv i mitt huvud "tänk på något roligt, tänk på något roligt". I samma stund så tänkte jag att de är det här jag brinner för, att underhålla för andra och jag tycker det är hur roligt som helst. Så jag tänkte bort allt som var runt omkring mig och visade vad jag kunde gå för. Efter mitt framträdande så satte jag mig ner och tänkte "jag gjorde det, jag har uppträtt i direktsändning för hela svenska folket". Jag fick höra senare att det befann sig lite mer än 16.000 människor i publiken och hade ungefär 1,5 miljon tittare vilket är helt galet enligt mig själv.

Nu i efterhand så är jag stolt över mig själv att jag gjorde det, jag tog mig ur min comfortzone och gjorde någonting jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har sedan barnsben velat vara med i de programmet och nu har jag äntligen fått vara de.

Så till er alla där ute, om du får möjligheten till någonting som du vill göra så ta chansen. Vi lever bara en gång och det kanske är once in a lifetime du får möjligheten till att kunna få göra det.

Likes

CommentsHejsan på er allihopa!

Ja herregud vad denna helgen har gått fort, eller vad säger ni? Även fast att jag inte satt på kontoret och jobbade i fredags så har denna veckan gått hur fort som helst. Imorgon kommer det vara tredje veckan på mitt nya jobb och det känns det verkligen inte som, tiden går verkligen hur fort som helst.

Jag kom hem från Stockholm igår och jag kan säga att jag var ganska sliten när jag kom hem till min lägenhet. Jag poppade lite popcorn och satte igång en film, sen somnade jag i princip vilket känns ganska galet en lördag. Men sen samtidigt så är det väl fullt förståligt med tanke på att jag hade varit uppe så pass tidigt dagen innan och fattades en hel del sömn och ja sen mådde jag inte så bra på natten efter middagen, hehe.

Idag så har jag plockat upp från helgen i Stockholm, sen har jag även försökt att städa lite i lägenheten. Så nu har jag bryggt en kopp kaffe och tänkte försöka skriva några tidsinlägg inför kommande veckan så ni har någonting att läsa då också. Så i kväll kommer jag befinna mig här hela kvällen och ingen annanstans.

Trevlig söndag på er!

Likes

CommentsHejsan på er allihopa!

Idag har jag varit uppe hur tidigt som helst för idag är dagen kommen, jobbresan till Stockholm för Kick Off. Tidigare i veckan så berättade jag för er att jag hade fått ett nytt jobb och fick följa med till företagets Kick Off.

Men jag kan säga att jag är väldigt trött just nu då jag har varit uppe sen klickan 4 imorse för att packa de sista, fixa frukost till tåget och duscha.

Anledningen till att de hade denna konferensen är att vi skulle få träffa alla nya medarbetare som kommer att befinna sig på företaget inom kort vilket jag tycker är fantastiskt. Så nu har själva konferensen varit vilket har varit spännande och lärorikt och framförallt fantastiskt vad de har lyckats åstakomma med under denna tiden.

Bilden till vänster är hur jag har varit klädd under dagens konferens och jag måste säga att jag ändå kände mig väldigt fancy, tänk att få gå runt så varje dag. De är något som jag nog ska satsa på, hehe.

Men nu ska jag göra mig i ordning för kvällens bravader då det kommer att bli tre rätters middag, underhållning, stipendieutdelning, en massa dans och träffa en massa nya människor.

Trevlig helg på er allihopa!

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Som ni kanske ser på rubriken till detta inlägg så kanske ni undrar vad jag menar med det. Det är som så att jag har slutat på mitt tidigare jobb och börjat på ett nytt. Jag kände att jag var klar med de jobbet som jag var på tidigare. Jag jobbade för de företaget under två år och kunde inte heller jobba mig upp då det var helt omöjligt i princip. Jag kände att ja inte fick tillräcklig med utveckling, coaching och framförallt ett tack för allt slit som man gjorde för de förtaget. Det var många faktorer som var negativa vilket gjorde att jag började leta efter ett annat jobb då jag kände att jag kom ingenstans med mig själv som person. Jag var antingen trött eller irriterad varje dag jag kom hem från jobbet. Jag fick ingenting från "de högre uppsatta" någon beröm för de man gjorde. Du var som en robot för deras företag där du ska hålla koll på dina siffror i statistik, inte ta för lång lunch eller några extra raster och sitta på koder för att de skulle kunna se vad du höll på med under arbetstid. Vem vill ha det såhär illa på en arbetsplats.?

Då kände jag att de var droppen, jag måste hitta ett annat jobb och de är snart. Så jag bestämde mig når jag kom hem från jobbet den dagen att sätta mig ner vid min dator, fixa lite i mitt cv och söka andra jobb. I dagsläget så finns det tyvärr inte så många heltidstjänster då många vill ha det, men jag hittade ett jobb som jag tyckte verkade passa mig och jag sökte det. Några dagar senare så hör de av sig och ville träffa mig för en arbetsintervju. Jag gick på den och de ville direkt presentera mig för själva företaget som jag i så fall skulle jobba för (sökte genom ett bemanningsföretag). Jag fick senare träffa företaget och fick avvakta då de hade löpande intervjuer under den dagen samt att de skulle ha det ytterligare en dag till. Måndagen veckan efter så mådde jag dåligt då jag sen tidigare hade varit sjukt med stämbandsinflammation, förkylning och hosta. Jag låg där i sängen och var trött på mitt liv, trött över att vara sjuk och trött för att gå till min arbetsplats. Den morgonen fick jag ett samtal från den arbetsgivaren där jag sökte jobbet och fick informationen om att jag hade fått jobbet. Jag blev helt överlycklig, det blev som en lättnad för mig att någonting bra händer i mitt liv. Så jag bestämde mig för att gå upp och ta mig till jobbet för att säga upp mig. Den lättnaden och känslan över att få säga upp sig är obeskrivlig, jag finner knappt några ord.

Så jag började förra veckan på de nya jobbet och trivs redan som fisken i vattnet. Efter en vecka så känner jag redan att de är det här som jag vill jobba med. Jag har redan efter en vecka fått bra bemötande av mina nya kollegor, har varit på AW tillsammans med de samt att jag nu senare i veckan ska åka på konferens med företaget till Stockholm redan efter andra veckan, hur galet är inte de?

Jag är glad att jag tog denna möjligheten och kommer verkligen att göra allt för att få vara kvar på detta företaget. Jag kan stolt säga att jag är Bokningsadministratör för Familjens jurist.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!
Då var det måndag igen och dags för en ny jobbvecka och en del spännande saker som kommer att hända. Mer om det kommer att komma imorgon och på torsdag eller fredag. Så håll utkik efter de.

Idag har jag jobbat som vanligt och efter jobbet åkte jag och Elin hem till Emelie för att ha tjejkväll med tacos och en massa tjejsnack. Så kom hem för en stund sedan och är ganska slut nu, så tänkte göra mig i ordning nu för att sova om jag ska orka med denna veckan.

Likes

CommentsHejsan hoppsan på er allihopa!

Shit vad tiden går fort när man har roligt. Det har varit några omtumlande senaste månader vilket har gjort att bloggen har fått vara nere under tiden, men jag ska försöka uppdatera lite så fort jag har tiden och möjlighet till det.

Idag kommer jag att skriva en hel del inlägg då jag ligger hemma och är sjuk, så nu finns verkligen tiden till att kunna skriva lite. Jag kommer inte att berätta allt i ett och samma inlägg om vad som har hänt denna sommaren mer än att jag har jobbat i princip hela tiden så har inte njutit så mycket av de lila som vi har haft fint väder i sommar samt att jag inte har festat så mycket, har varit mer fyllechaffis och varit nykter vid varje utgång. Men jag kommer att skriva en hel del inlägg idag och kommer att infinna sig på bloggen inom kort. Så jag tackar för ert tålamod och jag har även under dessa månaderna sett att vissa är inne på min blogg och läser den, även fast att jag inte har varit aktiv vilket jag tycker är hur roligt som helst. Så jag ska försöka göra en massa olika inlägg, uppdatera bloggen lite oftare om vad som har hänt och hoppas på att ni kommer fortsätta att läsa de.

Ha en fin söndag allihop!

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk helg för det har jag haft, så självklart så tänkte jag dela med mig av den. Jag tog helg redan efter 16.30 i onsdags så har varit ledig i fyra dagar vilket har varit helt fantastiskt och fruktansvärt skönt. Så i onsdags så hade jag mitt team över med att snacka en del och spela beerpong. I torsdags så hade jag bakiskäk med en polare och kollade på film hemma hos mig och jag förberedde mig senare på kvällen för att packa inför kommande helgen i Göteborg.

När vi kom fram till Götenborg så ville vi göra någonting avslappnande och inte för anstängande så vi bestämde oss för att gå på Universeum då jag aldrig hade varit där sen tidigare, så för er som inte har varit där innan så rekommenderar jag det starkt men tänk på att inte ha för mycket kläder då det är sjukt klibbigt klimat när ni går in i regnskogen, haha. Senare så åkte vi till hotellet och checkade in, och tog det lugnt vid poolen som fanns där. Dagen efter så åkte vi till Liseberg och vi hade ett kanonväder hela dagen. Klarblå himmel och strålande solsken, var nog till och med kanske 30 grader så det var dumt att klaga på det i alla fall. Så vi åkte en del karuseller och spelade en del och jag vann ett stort choklad för första gången någonsin, den lyckan går inte att beskriva. Enligt Nina så såg jag ut som ett barn på julafton som höll på att gråta, haha. Sen var det enligt henne obligatoriskt att ha ett par kaninöron på sig när vi var där så de köpte hon till mig och sen köpte vi även sockervadd, båda dessa var viktigt när man är på Liseberg. Så vi spenderade nog 10 timmar inne på området och ja vi hade så sjuk värk i våra fötter när vi kom hem att vi knappt orkade stå på de.

Idag så lämnade vi ett regnigt Göteborg och åkte vidare mot Ullared en snabb runda då vi tyckte att vi skulle passa på. Så vi passade på att överraska min mamma och mormor då de åkte på bussresa dit, hehe. Sen så åkte vi tillbaka till Kalmar då Nina skulle jobba natt.

Så nu är jag äntligen hemma i lägenheten igen och ska packa upp allting från helgen, sen förbereda mig inför kommande jobbvecka. Trevlig söndag på er allihopa.

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa!

Idag är det måndag vilket innebär en ny vecka med nya möjligheter. Jag kunde så klart inte sova i natt och ska jag vara helt ärlig så kan jag inte förklara varför jag inte har sovit. Men jag bestämde att göra något åt situationen då jag inte klarade av att ligga klarvaken i sängen utan att somna. Så jag klädde på mig, tog kameran med mig och körde iväg och fotograferade lite. Så bilderna nedan är de som jag har tagit under morgonen. Kan ni förstå hur fint det är med en soluppgång? Om ni inte har varit med om det tidigare så rekommenderar jag att någon gång göra det för de är så värt det även fast att du måste gå upp jättetidigt. Alla dessa bilderna som jag har tagit nedan tar max 10 minuter att köra till. Tänk att jag bor så nära vattnet och att kunna få ha denna miljön en så kort bit från mig. Finner inte ens ord för det.

Likes

Comments

INSTAGRAM @fridagunnarsson